2024 kovo 29 d. penktadienis, 1:08
Reklama  |  facebook
Naujienos

Kada reikia statybos leidimo ir projekto priestato statyboms

2018-04-16 13:35
Priestatą prie namo kaimo gyvenvietėje (miestelyje) pasistatęs portalo Statybunaujienos.lt skaitytojas klausia, ar 30 kv. m priestato statyboms, jeigu buvo keista stogo danga ir konstrukcijos, reikalingas statybą leidžiantis dokumentas, projektas.
nuotrauka
Asociatyvi portalo Statybunaujienos.lt skaitytojos nuotr.


Vilniaus miesto savivaldybės Miesto plėtros departamento Statybos dokumentų skyriaus vedėja Angelija Petrauskienė sako, kad jei statomas sublokuotas ūkinis pastatas, o gyvenamojo namo stogo danga tik keičiama uždengiant priestatą, laikoma, kad tai būtų gyvenamojo namo remontas (parastasis ar kapitalinis), o ne nesudėtingo statinio nauja statyba. Tokiems statybos darbams leidimo nereikia.

Tačiau jei tai priestatas, kuriame įrengiama ar praplečiama gyvenamojo namo patalpa – tai atitinka rekonstravimo statybos rūšį ir šiuo atveju reikalingas projektas, statybos leidimas.

Įvertinti statinį gali pagelbėti gyvenvietės (miestelio) ar rajono architektas. 

Bendruoju atveju priestato prie namo statybos leidimas ir projektas reikalingas atsižvelgiant į šiuos kriterijus: ar tai priblokuotas pagalbinio ūkio paskirties (pvz. sandėlis) pastatas, ar tai priestatas, kuriame įrengiama ar praplečiama gyvenamojo namo patalpa, kokio aukščio priestatas, ar keičiant namo stogą buvo keliamas stogo kraigas.

Statybunaujienos.lt