2024 kovo 28 d. ketvirtadienis, 13:43
Reklama  |  facebook
Naujienos

Žydintį Gargždų miesto veidą kuria ir verslas, ir gyventojai

2019-06-19 12:39
Prieš keletą savaičių Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotojos Audronės Balnionienės iniciatyva verslininkai, įstaigos ir miesto gyventojai buvo pakviesti puošti Gargždus gėlėmis ir kartu kurti žydintį miestą.
nuotrauka
Klaipėdos r. sav. (FB) iliustr.


Minimos įmonės
Klaipėdos r. savivaldybė,
Jau ne vienerius metus gargždiškiams ir miesto svečiams pasigerėjimą kelia gėlynai ir želdiniai prie kepyklėlės-picerijos „Ievos skanėstai“, restorano „Lijo“, gėlių salonų „Orchidėja“ ir „Pas Virginija“, Klaipėdos rajono laikraščio redakcijos „Banga“ bei kitų įmonių, kurios neraginamos imasi iniciatyvos kurti žydintį miesto veidą bei puoselėja savo aplinką visais metų laikais, atitinkamai pasipuošia išskirtinėmis progomis, valstybinių švenčių metu. Tai gerasis pavyzdys, kurį galėtų perimti ir kitos įstaigos, verslo įmonės, kurioms ne vis vien, kaip atrodo jų miestas, rašoma Klaipėdos rajono savivaldybės pranešime.

Išskirtinė padėka skiriama ir verslininkams, įstaigoms, privačių namų, butų savininkams, kurie atsiliepė į kvietimą puošti miestą ir prisideda prie Gargždų žydėjimo. Klaipėdos, Kvietinių gatvėse įsikūrę verslininkai, tolimesnių gyvenamųjų namų kvartalų gyventojai įvairiaspalvėmis gėlėmis papuošė miestą, taip leisdami pajusti tikrą vasaros džiaugsmą ir pasigerėjimą miestu.

„Kiekvienas mūsų esame savo miesto šeimininkai, todėl kartu kurkime žydinčius Gargždus. Kviečiu visus prisijungti prie savo kaimynų, šalia veikiančių įmonių ar įstaigų, Savivaldybės ir papuošti vitrinas, įėjimus ir kitas erdves gėlėmis bei želdiniais. Jų gausa džiugins ne tik gyventojus, bet ir miesto svečius. Kartu kurkime žydinti, įvairiaspalvį Gargždų miesto veidą!“, – savivaldybės pranešime cituojama mero pavaduotoja Audronė Balnionienė.

Savivaldybė šį sezoną Gargžduose pakabino 110 vazonų su įvairiaspalvėmis gėlėmis. Tam, kad skirtingi gėlynai harmoningai kurtų miesto veidą, rekomenduojame dėl vitrinų ar įėjimų puošimo konsultuotis su Gargždų seniūnijos specialistais. 
Statybunaujienos.lt