2024 balandžio 18 d. ketvirtadienis, 13:00
Reklama  |  facebook

„Artery“ pastatyti visi 20 verslo centro aukštų

2023-02-13 10:50
Baigtas dar vienas verslo centro „Artery“, kylančio sostinės Konstitucijos prospekte, etapas. Ant Danielio Libeskindo projektuoto verslo centro stogo sumontavus sudėtingas metalines konstrukcijas, užbaigtos paskutinio, 20-ojo, pastato aukšto statybos.
nuotrauka
Artery verslo centras, M. Ažušilio nuotr.


Minimos įmonės
Lords LB Asset Management,
Danieliaus Libeskindo studja,
Colliers, UAB
Šiuo metu vyksta fasado stiklinimo ir inžinerinių sistemų įrengimo darbai. Baigus juos, bus imamasi vidaus įrengimo ir apdailos darbų.

Atidarymas – rudenį

„Žvelgdami į vieną ambicingiausių šiuo metu vystomų verslo centrų Vilniuje, jau galime matyti visą jo tūrį ir pastebėti, kad „Artery“ išsiskiria unikaliomis, drąsiomis, bet neiššaukiančiomis formomis. Unikaliu stiklo fasadu jau visiškai baigtas dengti mažesnysis 7 aukštų „Artery“ korpusas, sparčiai vyksta ir bokšto stiklinimo darbai, kuriuos numatoma užbaigti dar šį balandį“, – statybų progresą komentuoja verslo centro vystytojo, bendrovės „Lords LB Asset Management“ pranešime cituojamas fondų valdytojas Marius Žemaitis.

Pasak jo, statybų darbai vyksta tiksliai pagal planą, todėl, kaip buvo skelbta, „Artery“ duris nuomininkams ir visuomenei atvers jau šį rudenį. Šiuo metu montuojamas pastato fasadas išsiskiria tuo, kad stiklas neturi jokių matomų aliuminio konstrukcijos elementų.

Išorėje naudojama skoningą atspindžio efektą kurianti danga leidžia išlaikyti maksimalų architektūrinį vientisumą.

Pastate iš viso bus sumontuota 18 tūkstančių kvadratinių metrų fasado. Prie šio fasado kūrimo ir gamybos prisidėjo didelę darbo patirtį turinti projektavimo komanda, dirbusi ir su tokiais ambicingais projektais kaip „Burj Khalifa“ Dubajuje.

Išnuomota per 60 proc. ploto

Įsibėgėja ir inovatyvių verslų bendruomenės kūrimasis. Projekto nuomos partnerių „Colliers“ Tarpininkavimo departamento vadovės Sandros Jovaišaitės teigimu, jau išnuomota per 60 proc. pastato ploto iš bendro 21 tūkst. kv.m. ploto.

„Rinkai pasiūlėme visą komplektą pridėtinių verčių – architektūrinę išraišką su išliekamąja verte, itin patogią lokaciją miesto centre, tvarumo ir efektyvumo poreikius atliepiančius techninius sprendimus. Šiame vystymo etape pasiektas nuomos sandorių skaičius rodo, kad tai, be abejo, yra patrauklu verslams. Nuo pradžios rezultatyviai startavęs nuomos procesas ir toliau vyksta sėkmingai“, – sako S. Jovaišaitė.

M. Ažušilio nuotr.

Tarp nuomininkų – viena iš didžiausių informacinių technologijų įmonių Lietuvoje „Visma Tech“, aukščiausio lygio vadovų studijas organizuojantis „BMI Executive Institute“, atvirosios bankininkystės sprendimus siūlantys „kevin.“, verslui skirtos programinės įrangos kūrėja ir informacinių technologijų bendrovė „Hyarchis“ ir Norvergijos investicinio banko „Norne Securities“ padalinys.

Nuomos sutartys taip pat pasirašytos ir su personalo atrankos įmone „People Link“, investicijų bendrove „Victory Funds“, tinklo „iLunch“ valdytoja – dėl biuro ir restorano erdvių. Pirmajame pastato aukšte įsikurs „IKI Lietuva“ valdoma „IKI Express“ parduotuvė.

Ateities technologijos

JAV architekto D. Libeskindo projektuojamas A+ energinio naudingumo klasės verslo centras „Artery“ pasižymės inovatyviais tvarumo bei inžineriniais sprendimais. Pastatui bus siekiama suteikti pasaulinį „BREEAM Excellent New Construction“ sertifikatą, patvirtinantį itin aukštus akustinius, apšvietimo, oro kokybės užtikrinimo rodiklius.

Verslo centre bus įrengta itin moderni vėdinimo, kondicionavimo bei šildymo sistema, dalį pastato elektros energijos poreikių tenkins ant stogo įrengtos naujos kartos saulės jėgainės, kurios darniai susilies su pastato stogu.

Be to, elektros energiją leis gaminti ir speciali liftų technologija – įdiegus išmanią sistemą, besileidžiantys liftai generuos apie 50 proc. energijos, reikalingos jų funkcionavimui.

Pati liftų sistema sukurta taip, kad net piko valandomis lifto laukimo laikas neprailgtų. Kadangi numatomas liftų greitis sieks 3 m/s, verslo centro darbuotojams ir lankytojams teks laukti ne ilgiau kaip 30 sekundžių. Be to, jie bus valdomi ne tik per specialius terminalus, bet ir telefono programėle.

Įrengiant verslo centrą atsižvelgiama tiek į kintančius žmonių poreikius, tiek realizuojamas siekis prisidėti prie tvarumo. Modernioje požeminėje „Artery“ automobilių stovėjimo aikštelėje bus įrengtas vienas iš didžiausių Lietuvoje elektromobilių bei elektrinių paspirtukų įkrovimo kompleksų. Numatyta atskira erdvė su rūbinėmis bei dušais, skirta dviračių entuziastams.

Architektūriniai pastato sprendimai leis ne tik grožėtis miesto vaizdais 360 laipsnių kampu, bet ir užtikrins reikiamą natūralios saulės šviesos kiekį.

Atviras miestui

„Artery“ verslo centre įsikurs ne tik mūsų nuomininkai, bet ir restoranai, kavinės, mažmeninės prekybos ir paslaugų zonos, kurios bus atviros visiems. Taip siekiame išpildyti ne tik verslo centre dirbančių žmonių, bet ir miestiečių bei miesto svečių poreikius. Norime, kad verslo kvartalas taptų svarbia miesto infrastruktūros dalimi“, – teigia M. Žemaitis.

Jo teigimu, verslo centre taip pat bus įrengtas 35 metrų aukščio atriumas, kuris bus atviras visuomenei visą parą. Projektu numatyta į pastatą integruoti ir požeminę Konstitucijos pr. perėją, kuri patogiai sujungs Europos aikštę su Baltuoju tiltu.

Patogu bus ir atvykstantiems automobiliais. Į požeminę aikštelę bus galima patekti iš trijų pusių, taip maksimaliai paskirstant automobilių srautus ir išvengiant spūsčių. Viena technologiškai moderniausių automobilių stovėjimo aikštelių Lietuvoje bus sujungta ne tik su pėsčiųjų perėja, bet ir su kaimynystėje esančio viešbučio „Radisson Blu“ požeminiais aukštais.

Projektą, į kurį investicijos siekia per 70 mln. eurų, įgyvendina investicijų valdymo bendrovės „Lords LB Asset Management“ valdomas fondas „Lords LB Special Fund I Subfund A“. 

Statybunaujienos.lt
Žymės  Verslo centras



Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-04-17 16:32
Didelę infrastruktūros pastatų statybos ir kultūros paveldo objektų atnaujinimo patirtį Baltijos šalyse turinti Lietuvos statybos bendrovė „HSC Baltic" pasirašė ilgalaikės nuomos sutartį su „Baltic Horizon" valdomais „Meraki" verslo namais.
nuotrauka
2024-04-17 08:53
Tai, apie ką kažkada svajojo vien rašytojai fantastai, tampa realybe. Dirbtinis intelektas milžinišku greičiu keičia mūsų gyvenimus – ne vien laisvalaikį ir pramogas, bet ir darbinę veiklą. Bendrovės „Emplonet" IT atrankų padalinio vadovė, dirbtinio intelekto personalo sprendimuose ekspertė Ieva Kil...
nuotrauka
2024-04-17 07:28
Užsienio kapitalo įmonė LAYHER BALTIC, kuri tiekia į rinką pastolių sistemas, Ukrainoje įkūrė antrinę įmonę. Karo sąlygomis gyvenančioje šalyje jau antrus metus veikianti įmonė planuoja plėtrą: iki metų pabaigos atidarys dar 2 pastolių sandėlius ir planuoja 10 mln. eurų apyvartą.
nuotrauka
2024-04-11 15:29
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika" pirmąjį 2024 m. ketvirtį naujų butų pardavimo rinkoje augo labiausiai ir užėmė rekordišką rinkos dalį – 12 proc. Sėkmingiausi visoje Vilniaus rinkoje pagal pardavimus buvo šios bendrovės vystomi projektai „Mėlyni vilkai" ir „Metų laikai".
nuotrauka
2024-04-10 08:42
Telekomunikacijų ir IT bendrovė „Telia“ šiemet nusprendė pakeisti įprastą komandų formavimo ir stiprinimo programą, į ją įtraukdama dronų gamybos mokymus. Bendrovės darbuotojų surinktas skraidykles ketina padovanoti Šaulių sąjungai. „Telia“ pirmame mokymų etape planuoja įsigyti apie 20 dronų komplek...
nuotrauka
2024-04-10 08:34
Ekonomikos ir inovacijų ministerija investuoja, kurdama naujas tvarias darbo vietas ir pritraukdama investuotojų į Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonus. Tam bus paskirstytas 52,82 mln. eurų finansavimas 9 projektams. Taip pat planuojama skirti papildomą sumą kitiems teigiamai įvertintiems projektams...
nuotrauka
2024-04-10 08:27
2023 m. balandį bendro gyvenimo būsto („co-living“) projektą „WeLoft“ Vilniaus Viršuliškėse atidariusi NT vystytoja UAB „Business Plius“ per metus pasiekė 90-100 proc. užimtumą ir sostinėje planuoja naują šios koncepcijos objektą.
nuotrauka
2024-04-10 07:26
Ar galima pastatyti objektą be projekto valdytojo? Taip, galima. Tam reikia pakankamai kompetentingų, profesionalių užsakovų arba idealaus projekto bei rangovų, statančių be nuokrypių. Jeigu užsakovai neturi pakankamai statybinių kompetencijų, projekto valdytojų komanda yra būtina, nes nėra projektų...
nuotrauka
2024-04-09 11:16
Vilniaus neparduotų butų sandėlis pastaraisiais mėnesiais grįžo į priešpandeminę 5 tūkst. reikšmę, tad vystytojai lėtina naujų projektų plėtros tempus. Savo ruožtu investuotojus į NT sunkiau prognozuojama rinka glumina, tačiau pinigų masė rinkoje išlieka didelė, o patrauklūs objektai su ryškesne nuo...
nuotrauka
2024-04-09 07:44
Artėjant šiltajam metų sezonui, daugelis privačių ir daugiabučių namų įgauna naują išvaizdą. Dažnai būna keičiamos namų ar butų, lauko arba vidaus durys. Tačiau vienas iš pirmųjų žingsnių, renkantis duris, – apgalvoti ir nuspręsti, koks durų rakinimo sprendimas Jums bus tinkamiausias ir pateisins Jū...
nuotrauka
2024-04-08 11:02
Gegužės 15-17 d. Vilnius vėl taps inžinerijos ir technologijų inovacijų epicentru – čia vyks jau 32-oji LITEXPO tarptautinė specializuota technologijų, inovacijų ir inžinerinių sprendimų paroda „Balttechnika 2024“. Organizatoriai tvirtina – renginys ne tik suburs specialistus iš šalies ir užsienio, ...
nuotrauka
2024-04-08 10:32
Atėjęs pavasaris daugiau gyvybės į pastaruoju metu gerokai aprimusią šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinką neįpūtė. Nepaisant kovą fiksuoto kiek padidėjusio įregistruotų sandorių skaičiaus, vis dar atsiliekama nuo pastaruosius kelerius metus stebėto sandorių kiekio vidurkio, skelbia įregist...
nuotrauka
2024-04-07 19:30
OC PAROC pristato naują šilumos izoliacijos plokštę vėdinamų sienų šilumos izoliacijai ir apsaugai nuo vėjo.
nuotrauka
2024-04-04 10:33
Nekilnojamojo turto rinkoje – vis daugiau augimo ženklų. Tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ 2024-uosius pradėjo parduodama daugiau nei pusę šimto butų – ketvirtadaliu daugiau nei per pirmąjį praėjusių metų ketvirtį ir beveik dvigubai daugiau nei per tris paskutinius 2023-ųjų mė...
nuotrauka
2024-04-03 07:43
Statant ar remontuojant klijai yra svarbus elementas, nes jie gali labai paveikti darbo kokybę ir patvarumą. Tinkamai parinkti klijai gali padėti užtikrinti, kad konstrukcija bus tvirta, patvari, estetiška ir atitiks visus reikalavimus. Klijų pasirinkimas yra svarbus ir gali turėti didelę įtaką meis...
nuotrauka
2024-04-02 13:52
Didžiausias Lietuvos šilumos ir karšto vandens tiekėjas AB Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) užbaigė 100 proc. Klaipėdoje veikiančių bendrovių UAB „Miesto energija“ ir UAB „Pramonės energija“ bei 4,34 proc. uostamiesčio šilumos ūkį valdančios AB „Klaipėdos energija“ akcijų įsigijimo procesą. Sandoris, ...
nuotrauka
2024-04-02 10:16
Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovės „Realco“ duomenimis, šių metų kovą Vilniaus pirminėje NT rinkoje parduoti 234 būstai ir fiksuota 20 sutarčių nutraukimų. Palyginti su vasariu, kai parduoti 195 būstai, pardavimai išaugo apie 20 proc., tačiau su praėjusių metų kovu, kuomet pirkėjai įsigijo 3...
nuotrauka
2024-03-29 14:59
Sostinės Naujamiestyje siuvimo fabriko vietoje įsikursiantis didžiausias Europoje technologijų ir kūrybinių industrijų miestelis „Tech Zity Vilnius" gavo Vilniaus miesto savivaldybės leidimą pradėti pirmojo etapo statybos darbus. Šis leidimas žymi svarbų žingsnį projekte, kuris keis Vilniaus Naujam...
nuotrauka
2024-03-28 14:34
UAB „Toksika“ visuotinis akcininkų susirinkimas į laisvą nepriklausomo valdybos nario poziciją išrinko Giedrių Dusevičių – UAB „Digital Audio“ direktorių, iki 2023 m. kovo mėn. ėjusį UAB „Valstybės investicijų valdymo agentūra“ stebėtojų tarybos pirmininko, iki 2022 metų – AB „KN Energies“ valdybos ...
nuotrauka
2024-03-27 17:02
Penkios Armėnijoje įsikūrusios įstaigos, įskaitant vaikų darželius, kultūrinį centrą ir nacionalinį politechnikos universitetą, netrukus naudosis lietuvių įrengtos saulės jėgainės elektros energija. Elektrinę įrengs Lietuvos saulės energetikos bendrovė „Solet".

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas