2024 gegužės 7 d. antradienis, 21:39
Reklama  |  facebook

Balkone bus draudžiama rūkyti, jeigu tam prieštaraus bent vienas namo gyventojas

2020-06-18 17:14
Seimas po svarstymo pritarė draudimui rūkyti daugiabučių namų balkonuose, terasose, lodžijose, kai bent vienas namo gyventojas prieštarauja rūkymui.
nuotrauka
Nerukysiu.lt (FB) iliustr.


Toks pat draudimas galios ir bendrosios dalinės nuosavybės teise priklausančiose gyvenamosiose patalpose. Rūkyti nebus galima visose švietimo, socialinių paslaugų įstaigose, kuriose teikiamos paslaugos vaikams, sveikatos priežiūros įstaigose ir šių įstaigų teritorijose.

Draudimas bus taikomas ir darbo vietose, esančiose uždarose patalpose. Įmonėse, įstaigose ir organizacijose gali būti įrengtos specialios patalpos ar vietos, kuriose leidžiama rūkyti. 

Traukiniuose galima rūkyti tik tuo atveju, jeigu numatyti atskiri vagonai nerūkantiesiems ir rūkantiesiems, taip pat orlaivius, kuriuose numatytos atskiros vietos nerūkantiesiems ir rūkantiesiems.

Rūkyti draudžiama ir restoranuose, kavinėse, baruose, kitose viešojo maitinimo įstaigose, klubuose, diskotekose, lošimo namuose, kitose laisvalaikio praleidimo įstaigose, patalpose, kuriose vyksta sporto varžybos ar kiti renginiai, ir kitose žmonėms aptarnauti skirtose patalpose.

Rūkyti uždrausta dengtose viešojo transporto stotelių vietose, vaikų žaidimo aikštelėse.

Kaip pareikšti prieštaravimą dėl rūkalų vartojimo daugiabučių namų balkonuose, terasose ir lodžijose, kaip apie tai informuoti daugiabučius namus, kuriuose draudžiama rūkyti, tvarką nustato Vyriausybė ar jos įgaliota institucija. Už informacinių ženklų apie draudimą rūkyti daugiabučio namo balkonuose, terasose ir lodžijose įrengimą atsakys to pastato bendrojo naudojimo objektų administratorius, daugiabučio gyvenamojo namo savininkų bendrija arba savivaldybės vykdomoji institucija.

Už šias įstatymo pataisas Seimas turės balsuoti dar kartą.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ekspertai prieš porą metų lankydamiesi Lietuvoje ir vertindami mūsų šalies pasiekimus dėl tabako kontrolės, atitikimą PSO Tabako kontrolės pagrindų konvencijai, kuri galioja ir Lietuvoje, atkreipė dėmesį, kad Lietuvoje nėra pakankamai užtikrinamas nerūkymo zonų kūrimas, o savivaldybės su tuo nesusitvarko. Todėl draudimo rūkyti vietų išplėtimas, kaip pažymi šių pataisų iniciatoriai Seime, „yra savalaikis ir užtikrina nerūkančių žmonių pamatines teises į sveikatos ir gyvybės apsaugą bei vaikų teisę būti sveikiems“.
Statybunaujienos.lt



Aktualijos

nuotrauka
2024-05-07 12:45
Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija) nustatė, kad savitarnos automobilių plovykla Ukmergės g. Vilniuje pastatyta pažeidžiant esminius projekto sprendinius, statybą leidžiantis dokumentas (SLD) išduotas neteisėtai.
nuotrauka
2024-05-07 12:37
„EIKA" įmonių grupei priklausanti nekilnojamojo turto projektų plėtojimo ir valdymo įmonė UAB „EIKA Development" Klaipėdoje pradėjo aliejinių augalų perdirbimo ir biodyzelino gamintojos UAB „MESTILLA" gamyklos statybos darbus. Planuojama, kad darbai bus baigti 2025 metų rudenį.
nuotrauka
2024-05-07 09:52
Susisiekimo ministerija duoda startą Klaipėdos pietinio aplinkkelio planavimo pradžiai – šią savaitę susisiekimo ministras Marius Skuodis pasirašė Vyriausybės nutarimo projekto teikimą dėl Klaipėdos pietinio aplinkkelio, kuriuo siekiama pradėti rengti šio valstybei svarbaus projekto susisiekimo komu...
nuotrauka
2024-05-07 09:45
Vilniečiams ir miesto svečiams jau atverta dar viena rekonstruota kairės Neries krantinės atkarpa nuo Šilo tilto iki brolių Vileišių skvero. Ši beveik 2 km atkarpa tapo patogia jungtimi pėstiesiems ir dviratininkams, keliaujantiems iš Antakalnio į centrinę miesto dalį.
nuotrauka
2024-05-07 09:13
Toliau keičiamas Gargždų miestelio veidas: patvirtintas detalusis planas ir jo įgyvendinimo programa, numatanti, kaip miesto centras vystysis artimiausią dešimtmetį. Tai ne tik miesto širdimi vadinamo turgaus modernizavimas, bet ir naujų visuomeninių pastatų, tokių kaip bibliotekos, muzikos mokyklos...
nuotrauka
2024-05-06 09:24
Nors tyčinio bankroto bylose daugiausia dėmesio skiriama įmonės vykdytos veiklos ir sandorių vertinimui, advokatų profesinės bendrijos LAWCORPUS VENSLAUSKAS teisininkas Vilius Vismantas įsitikinęs, kad labai svarbu nepamiršti ir vadovo vaidmens.
nuotrauka
2024-05-06 07:57
Sandėliai, komercinės ir pramoninės paskirties pastatai dažnai susiduria su betoninių grindų ir pamatų nusėdimo problemomis. Nors iš pradžių tai gali atrodyti nereikšminga problema, svarbu mokėti pastebėti situacijas, kai konstrukcijos nusėda. Ilgainiui nusėdusios betoninės grindys ar pamatai gali p...
nuotrauka
2024-05-03 14:05
Vyriausybė pritarė Finansų ministerijos ir Lietuvos banko siūlymams, įpareigojantiems kredito įstaigas užtikrinti kiekvienam nekilnojamojo turto (NT) paskolos gavėjui realią galimybę pasirinkti palūkanų rūšį.
nuotrauka
2024-05-03 13:57
Kasmetis Klaipėdos universiteto Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto (KU JTGMF) renginys „Inžinierių dienos“ ir šiemet į vieną būrį sukvietė studentus, dėstytojus, socialinius partnerius iš uostamiesčio verslo įmonių, kolegas iš kitų aukštųjų mokyklų bei moksleivius.
nuotrauka
2024-05-03 12:54
Danijos atsinaujinančios energetikos įmonė „Nordic Solar“ kartu su šalies energetikos sektoriaus lyderiais ir Danijos ambasada Molėtų rajone atidarė didžiausią Lietuvoje saulės energijos parką.
nuotrauka
2024-05-03 10:38
Viešųjų pirkimų tarnyba informuoja apie viešuosius pirkimus ir pirkimus reglamentuojančių įstatymų pakeitimus, kurie įsigaliojo 2024 m. gegužės 1 d. Pasikeitė pirkimų, kuriems galima žodinė sutartis, vertės. Taip pat įtvirtintos išimtys taikomiems apribojimams dėl nepatikimų tiekėjų dalyvavimo vieš...
nuotrauka
2024-05-02 16:24
Aplinkos ministras patvirtino statybos techninio reglamento „Statybą leidžiantys dokumentai. Statybos užbaigimas. Nebaigto statinio registravimas ir perleidimas. Statybos sustabdymas. Savavališkos statybos padarinių šalinimas. Statybos pagal neteisėtai išduotą statybą leidžiantį dokumentą padarinių ...
nuotrauka
2024-05-02 15:27
Priemiesčių patrauklumą didina visas privalumų paketas: tai ne tik galimybė pasinaudoti valstybės parama, bet ir tai, kad galima įsikurti kur kas erdvesniame būste, turėti savą kiemą arba būnant kur kas arčiau gamtos naudotis kitomis, tik miestui būdingomis galimybėmis.
nuotrauka
2024-05-02 14:47
Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) ir UAB „Investicijų ir verslo garantijos" (INVEGA) informuoja apie patvirtintą finansavimą rangos darbams pirmiesiems 3 daugiabučiams Lietuvoje, kurie bus renovuojami pasitelkus skydinę (modulinę) technologiją. Visi trys daugiabučiai namai – vienas Utenoje i...
nuotrauka
2024-05-02 13:39
SBA grupės investicijų valdymo bendrovė „Capitalica Asset Management" pabaigė žaliausio biurų komplekso Rygoje „Verde" statybos darbus. 45 tūkst. kv. m. dydžio dviejų pastatų verslo komplekse iš viso įsikurė 19 Latvijos ir tarptautinių įmonių. Pirmojo „Capitalica Asset Management" projekto Latvijoje...
nuotrauka
2024-05-02 10:47
Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovės „Realco“ duomenimis, šių metų balandį Vilniaus pirminėje NT rinkoje parduoti 207 būstai ir fiksuoti 7 sutarčių nutraukimai. Palyginti su kovu, kai parduoti 234 būstai, pardavimai sumenko 11,5 proc. 106 būstai balandį parduoti ekonominiame, 91 vidutiniame ir...
nuotrauka
2024-05-02 10:11
Savivaldybė pasirašė sutartį dėl Paryžiaus Komunos gatvės atnaujinimo, tad artėjant vasarai čia jau startuos kapitalinio remonto darbai.
nuotrauka
2024-05-02 10:05
Plungėje lankėsi tarptautinio senjorų rezidencijų tinklo „Senior Group“ atstovai, kurių planuose – jau šių metų viduryje Šateikiuose (Plungės r.), restauruotame dvaro pastate, atidaryti senjorų rezidenciją, kuri jaukiais namais taps 28 senjorams.
nuotrauka
2024-05-01 10:24
Balandžio 30 d. mirė Antanas Butkus (78 metų), inžinierius, ilgametis tuomet YIT KAUSTA (dabar – YIT LIETUVA) vadovas, buvęs Lietuvos statybininkų asociacijos viceprezidentas.
nuotrauka
2024-05-01 07:58
Statybos sektorius sparčiai skaitmenizuojamas, tačiau šis procesas kelia nemažų įtampų verslui dėl technologijų kompleksiškumo, investicijų, pagaliau – kompetencijų trūkumo. Todėl, kaip sako UAB „Statybos ritmas“ direktorius, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų (PPAR) Marijampolės filialo tarybos...

Statybunaujienos.lt » Aktualijos