2024 balandžio 20 d. šeštadienis, 1:02
Reklama  |  facebook

Kaip šildytis iki 6 kartų pigiau ir turėti nemokamą vėsą Video

2022-01-07 07:02
Rinkai pristatyta naujų pramoninių geoterminių šilumos siurblių serija „IGLU Max“. Tai inovatyvus įmonės IGLU TECH gaminys, skirtas visuomeninės ir komercinės paskirties objektams, daugiabučiams namams.
nuotrauka
UAB IGLU TECH iliustr.


Minimos įmonės
IGLU TECH, UAB
APVA (Aplinkos projektų valdymo agentūra),
Pramoniniai geoterminiai šilumos siurbliai „IGLU Max“ efektyviai veikia, jų naudingumo koeficientas aukštas net tada, kai labai žema lauko temperatūra. Todėl jie yra patikimi.

„Šilumą gamindami iš nemokamos gamtos energijos, geoterminių sistemų naudotojai užsitikrins minimalias patalpų šildymo ir vėsinimo sąnaudas, jau nekalbant apie CO2 kiekio mažinimą“, – sako UAB IGLU TECH generalinis direktorius Artūras Lopeta, pristatydamas pramoninius „IGLU Max“ modelius.

IGLU MAX

Nuotraukoje – 
„IGLU Max“ šilumos siurbliai gaminami  
įvairaus galingumo – nuo 24 iki 90 kW.

„IGLU Max“ šilumos siurbliai gaminami įvairaus galingumo – nuo 24 iki 90 kW. Kai reikia didesnio galingumo, šiuos siurblius galima jungti į kaskadas, taip generuojant reikiamą galią, pvz., iki 1000 kilovatų.

Pramoniniai šilumos siurbliai „IGLU Max“, kaip ir visi IGLU TECH gaminami siurbliai, turi pasyvaus vėsinimo funkciją, t. y. iš lauko gręžinių imamas šaltis ir vėsa šiltuoju metų laiku nieko nekainuoja. Jeigu pasyvaus vėsinimo neužtenka, galima rinktis siurblius su aktyviu vėsinimu. Šie du būdai skiriasi sąnaudomis: aktyviai vėsinant, įjungiamas kompresorius, taigi atsiranda energijos sąnaudos.

„IGLU Aleut“ – lokalus valdymas per aplikaciją ir be interneto

„IGLU Aleut“ šilumos siurbliai sukurti šiuolaikinio namo gyventojui. Jie pasižymi itin aukštu efektyvumu net esant labai žemai lauko temperatūrai, o vasarą teikia nemokamą vėsą.

IGLU ALEUT
Nuotraukoje – 
„IGLU Aleut“ šilumos siurbliai
gali būti naudojami ne tik šildymui, 
vėsai, bet ir karštam vandeniui ruošti.

Tausodami aplinką, šie siurbliai gali būti naudojami ne tik šildymui, vėsai, bet ir karštam vandeniui ruošti.

„IGLU Aleut“ – vieninteliai gaminiai rinkoje, standartiniuose modeliuose turintys lokalaus valdymo funkciją, kuri leidžia valdyti įrenginį per mobiliąją programėlę net ten, kur nėra interneto ryšio“, – sako A.Lopeta, pastebėdamas, kad šią funkciją jau diegia ir kai kurie kiti gamintojai, tačiau ją apmokestina papildomai. IGLU TECH lokalų valdymą pateikia be papildomų mokesčių. Ši funkcija yra ypač naudinga statybos metu, kai objekte dar nėra interneto, o įrengiant geoterminį šildymą, būtina valdyti ir vertinti siurblio darbą viso proceso metu.

IGLU TECH yra vieninteliai rinkoje, internetinį ir lokalų valdymą įdiegę į šilumos siurblį. Visa tai įskaičiuota į bazinę kainą. Tad funkcijos, darančios siurblį išskirtiniu rinkoje, papildomai nekainuoja.

„IGLU Aleut“ jau naudojami ir užsienyje, o įmonės partnerių ratas išsiplėtė į Estiją, Latviją, Lenkiją, Norvegiją ir Daniją. Planuose – dar didesnė plėtra.

Pigi šiluma + valstybės parama

Neretai naujos kartos inžinerinės sistemos dėl technologinių nesuderinamumų negali būti diegiamos arba ekonomiškai nenaudinga jas diegti senuose pastatuose, renovuojant daugiabučius. Šiuo atveju, šilumos siurbliai gali būti diegiami tiek statant naujus, tiek renovuojant pastatus, nes jie tinka naudoti ir esant radiatorių sistemai, ir pasirinkus grindinį šildymą.

Gruodį, skatinant daugiau namų ūkių (vienbučiame name arba bute (dvibutis / daugiabutis pastatas) pereiti prie atsinaujinančių energijos išteklių, papildomai skirta 4 mln. eurų – taip pat ir šilumos siurbliams – vietoj iškastinį kurą naudojančių įrenginių. Paraiškas galima teikti iki 2022 m. vasario 1 d. per informacinę sistemą APVIS.

Nuotolinis servisas – galimybė nuolat optimizuoti net ir senesnio siurblio veikimą

Visi IGLU TECH gaminiai prijungiami prie nuotolinio serviso platformos, kuri padeda aptikti ir išspręsti problemas be meistro iškvietimo į objektą. Ši funkcija leidžia stebėti ir fiksuoti visus šilumos siurblio darbo parametrus, juos kaupti ir analizuoti.
ARTŪRAS LOPETAKaip pastebi įmonės vadovas ARTŪRAS LOPETA,
spartesnę geoterminio šildymo plėtrą stabdo
informacijos vartotojams trūkumas.
Žmonės, susipažinę su geoterminiu šildymu,
Išgirdę apie jo pranašumus,
paprastai tampa ir įmonės klientais. 
 
iglu tech
 

Toks monitoringas naudingas visoms pusėms. Klientas gauna nuolat tobulinamą įrenginį: net ir įsigytas prieš, pvz., 5 metus, siurblys nuolat tobulinamas, išleidžiamos naujos programinės įrangos versijos – taip nuotoliniu būdu optimizuojamas net ir senesnio siurblio veikimas. Įsigijęs IGLU TECH šilumos siurblį, klientas gauna ir pridėtinę vertę.

Nuotolinio serviso vertė skiriama ir įmonės partneriams – kad ir kurioje šalyje jie būtų, IGLU TECH jiems atiduoda dalį serviso platformos. Kaip pastebi A.Lopeta, trūkstant kvalifikuotų specialistų, serviso platforma yra efektyvus sprendimas.

„IGLU TECH šilumos siurbliai gali būti jungiami į BMS (pastatų valdymo sistemas) arba stebimi lokaliai, pvz., suteikiant nuotolinę prieigą daugiabučio namo, kuriame įrengtas geoterminis šildymas, pirmininkui, – pasakoja įmonėms vadovas. – Jeigu stebėjimą reikia atiduoti trečiosioms šalims, į kitą registrą, tai daroma taikant reikalingą protokolą.“

Šiluma – iki 6 kartų pigiau, lyginant su kitomis elektrą naudojančiomis šildymo sistemomis

IGLU geoterminis šildymas – geriausias šildymo sprendimas vėsiomis žiemomis, kuomet spaudžia didesni šalčiai. Tad šią žiemą, intensyviai augant energijos kainoms, geoterminį šildymą įsirengę vartotojai pajus itin didelę naudą ir, lyginant su oras-vanduo šilumos siurblius įsirengusiais vartotojais, pastebimai sutaupys.

Vėstant orams, krenta oras-vanduo šilumos siurblių efektyvumas ir galiausiai šilumai gaminti reikia naudoti vien elektros energiją.

IGLU TECH šilumos siurblių – tiek „IGLU Max“, tiek „IGLU Aleut“ – sezoninis efektyvumo koeficientas (SCOP) siekia net 5,5–5,8, kai oras-vanduo sistemoje šis koeficientas – apie 3. Taigi IGLU TECH šilumos siurbliai reiškia žemiausią kilovatvalandės kainą – iš visų šilumos šaltinių, nepriklausomai nuo sistemų specifikos. Ji yra apie 6 kartus žemesnė, negu elektros kaina. Skaičiuojant perpus pigesnę šilumą ir nemokamą geotermijos vėsą vasarą, geoterminis šildymas yra net apie 70 proc. naudingesnis už kitas rinkoje esančias šildymo-vėsinimo sistemas.

Kaip pastebi įmonės vadovas A.Lopeta, spartesnę geoterminio šildymo plėtrą stabdo informacijos vartotojams trūkumas. Įmonė, dalyvaudama parodose (rengiasi ir į RESTĄ 2022), betarpiškai bendrauja su klientais ir stebi aiškią tendenciją: susipažinę su geoterminiu šildymu, išgirdę apie jo pranašumus, parodų lankytojai paprastai tampa ir įmonės klientais. 

UAB IGLU TECH nuotr.

Statybunaujienos.lt

Geoterminiai šilumos siurbliai IGLU® Aleut | IGLU Heat Pumps




Inžinerinės sistemos

nuotrauka
2024-04-16 07:24
KOMFOVENT jau daug metų realizuoja vėdinimo ir šildymo technologijas, o šiandien daromas naujas žingsnis valdant namų mikroklimatą – pristatomas visas šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo funkcijas atliekantis KOMBI.
nuotrauka
2024-04-03 09:39
Atlikus kasmetę A. Goštauto g. estakados virš Geležinio Vilko g. apžiūrą, specialistai nustatė, jog reikia atlikti tilto sujungimo siūlių ir lietaus nuvedimo tinklo remontą. Kol kas remonto apimtys ir trukmė nėra žinomi, tam būtina atlikti detalesnį konstrukcijų vertinimą.
nuotrauka
2024-03-30 08:30
Kai atsirado šviesa, žmonės būrėsi aplink ją. Prisijaukinęs šviesą, 21-ojo amžiaus žmogus nori, kad ji sektų paskui jį ir keistųsi pagal jo poreikius. „LEMONA electronics“ siūlo išmanius apšvietimo sprendimus, kurie atliepia modernios visuomenės poreikį – būste, spintoje, net virtuvinės spintelės st...
nuotrauka
2024-03-29 10:05
„Ignitis", valdanti didžiausią greito elektromobilių įkrovimo tinklą Lietuvoje „Ignitis ON", neapleidžia lyderio pozicijų elektromobilių įkrovimo tinklo plėtros srityje – sudarė sutartį su „Baltic Shopping Centers", valdančia Kaune įsikūrusį prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega", dėl iš viso 20 ele...
nuotrauka
2024-03-25 15:47
Tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables" pasirašė 82 mln. eurų finansavimo sutartį su Europos investicijų banku (EIB) ir Šiaurės investicijų banku (NIB) dėl 94 megavatų (MW) Pomeranijos vėjo parko Lenkijoje.
nuotrauka
2024-03-22 12:06
Netinkami pastatų projektavimo sprendimai vėliau gali lemti ne tik dar didesnes išlaidas, bet ir sveikatos problemas. Dėl prastai suprojektuotų vėdinimo sistemų gyventojai gali susidurti su pelėsiu, kurio išnaikinimas neretai tampa neįmanomas.
nuotrauka
2024-02-13 07:46
Šilumos siurbliai jau tapo įprasta Lietuvos gyventojų namų dalimi. Įmonės INDUSTEK ekspertai pastebi, kad vartotojai vis sparčiau atsisako šildymo kietu kuru ir noriau renkasi šilumos siurblius. Bene populiariausi Lietuvoje yra universalieji „Daikin Altherma“ oras-vanduo šilumos siurbliai. Šis šildy...
nuotrauka
2024-02-12 12:12
Išmaniuosius skaitiklius gaminanti ir juos eksportuojanti lietuvių kompanija „Elgama-Elektronika" praėjusiais metais skaičiavo rekordinį grynąjį pelną, kuris augo daugiau nei 14 kartų ir siekė 4,6 mln. eurų (2022 m. – 0,32 mln. eurų), o apyvarta augo beveik du kartus iki 41,37 mln. eurų (2022 m. – 2...
nuotrauka
2024-02-07 07:27
Naujos kartos „hansgrohe iBox universal 2“ – tai patobulintas „hansgrohe iBox universal“, kuris nepraranda populiarumo jau 23-jus metus. Patobulinto įrenginio esmė – novatoriška paslėpta potinkinė technologija „iBox universal 2“, kuri idealiai tinka vonios kambariui įrengti.
nuotrauka
2024-02-06 10:38
Mus nuolat supa galybė ligų sukėlėjų bei bakterijų. Jie aktyvūs būna ten, kur lankosi daug žmonių, pavyzdžiui, ligoninėse, mokyklose, sporto klubuose, biuruose. Pasak specialistų, ypač šaltuoju metų laiku, kai gerokai padaugėja kosinčių ir čiaudinčių žmonių, užkrečiamų ligų prevencijai gali būti pan...
nuotrauka
2024-01-26 06:34
Prie nuosavų namų įprastai yra pristatomos ir lauko terasos, nes sėdėti namie užsidarius tarp keturių sienų nusibosta, todėl norisi ištrūkti ir į gryną orą. Vasarą tai nesukelia jokių nepatogumų, tačiau ankstyvą pavasarį ir vėlų rudenį, kai lauke vėsoka, nelabai jauku sėdėti terasoje. Bet vien dėl t...
nuotrauka
2024-01-24 13:40
Prognozuojama, kad iki 2035 m. elektromobilių skaičius pasaulyje išaugs septynis kartus nuo 10,5 mln. (2022 m.) iki 74,5 mln. (2035 m.). Ekspertų skaičiavimu, vien tik elektromobilių įkrovimui elektros poreikis 2030 m. pasaulyje sieks 655 TWh. Apie 45 proc. elektros pastatuose sunaudos elektromobili...
nuotrauka
2024-01-19 10:00
Prabėgus šventiniam šurmuliui ir prasidėjus naujiems kalendoriniams metams, daugelis ima vykdyti sau duotus pažadus: pradėti sportuoti, sveikai maitintis ar atsikratyti žalingų įpročių. Specialistų teigimu, vienas iš nepelnytai pamirštamų naujametinių įsipareigojimų – elektros energijos suvartojimo ...
nuotrauka
2024-01-08 09:45
Didesnis komfortas, efektyviai vartojama energija ir proporcingai mažėjančios komunalinės išlaidos. Tokie reikalavimai gali būti įgyvendinti, jei pastato įranga yra sujungta į bendrą naujos kartos išmanųjį skaitmeninės namų sistemos JUNG HOME tinklą. Pastarąjį Lietuvoje šiuo metu gali kvalifikuotai ...
nuotrauka
2024-01-03 09:39
Nors gyventojams žadėta, kad šiemet šildymo išlaidos bus mažesnės nei praėjusiais metais, sulauktos pirmosios sąskaitos signalizuoja atvirkščiai – mokėti kai kuriems teks netgi daugiau. Vienas iš būdų efektyviai mažinti energijos suvartojimą ir taupyti nepriklausomai nuo valdžios sprendimų, bute ar ...
nuotrauka
2023-12-27 13:06
Elektriniai katilai – tai alternatyva tradicinėms šildymo sistemoms. Šie katilai yra atsakas į šiuolaikinius energetikos iššūkius: jie mažina priklausomybę nuo iškastinio kuro, yra ekologiški ir gali būti efektyvus sprendimas daugelyje situacijų. Be to, dėl savo paprastos konstrukcijos ir saugumo, e...
nuotrauka
2023-12-05 09:54
Artėjant Kalėdoms, norisi namus papuošti elektrinėmis girliandomis ir dekoracijomis, tačiau dažną stabdo dvejonės, kaip tokios puošmenos gali išauginti sąskaitas už elektrą. Ekspertai sako, kad vienareikšmiškai pasakyti, kiek elektros sunaudos kalėdinės dekoracijos, yra sudėtinga, nes tai priklauso ...
nuotrauka
2023-11-29 09:57
Kaip tvariai su minimaliai neigiamu aplinkai poveikiu gaminti energiją iš atsinaujinančių šaltinių: saulės, vėjo ir vandens? Kaip išsisukti nenaudojant iškastinio kuro? Šiuos ir kitus klausimus praėjusią savaitę kėlė šalies inžinerinė bendruomenė Projektų ekspertizės ir gaisro saugos įmonių asociaci...
nuotrauka
2023-11-28 09:42
Vėstant orams gyventojams vėl pradeda kilti klausimai dėl šildymo – norima, kad kambariuose būtų komfortiška temperatūra, tačiau baiminamasi didesnių sąskaitų. Įtaką sąskaitų dydžiui daro ne tik šilumos suvartojimas, kurį lemia lauko oro temperatūra, drėgmė, vėjo stiprumas, pastato energetinis efekt...
nuotrauka
2023-11-10 11:26
Šviesos jungiklis, kištukinis lizdas ar termostatas ilgą laiką buvo svarbūs tik dėl savo funkcijų, neteikiant per daug reikšmės jų išvaizdai ir derėjimui interjere. Dizainerių teigimu, būtina griauti mitą, kad šie prietaisai privalo būti tik balti: jų spalvą ir formą apsprendžia vieta interjere.

Statybunaujienos.lt » Inžinerinės sistemos