2024 balandžio 19 d. penktadienis, 7:15
Reklama  |  facebook

„MAAS Aviation“ Kauno oro uoste stato orlaivių dažymo angarą

2019-10-18 12:45
Spalį Kauno oro uoste pradėtas statyti specializuotas orlaivių dažymo angaras, kuris pradės veiklą 2020 m. pabaigoje. Projektą aukciono būdu išsinuomotame plote vykdys Airijoje registruota kompanija „MAAS Aviation“ – trečioji pagal dydį tokias paslaugas teikianti įmonė pasaulyje. Šis projektas yra orlaivių techninio aptarnavimo (angl. Maintenance, Repair and Overhaul) veiklų plėtros antruose pagal dydį šalies oro vartuose tęstinis etapas.
nuotrauka
Būsimasis „Maas Aviation“ angaras – 20 m aukščio 4 860 kv. m ploto statinys. TEC Consulting vizualizacija


Minimos įmonės
TEC įmonių grupė,
TEC Industry, UAB
TEC Consulting, UAB

Orlaivių dažymo angaras įsikurs šiaurinėje Kauno oro uosto dalyje, daugiau nei 12 tūkst. kvadratinių metrų plote. Kol kas tiksli investicijų apimtis nėra atskleidžiama.

Angaro statybos bus baigtos 2020 m. pabaigoje

Techninį šio objekto projektą paruošė TEC grupės įmonė TEC Industry, projektą valdys ir techninę objekto priežiūrą vykdys kita grupės narė TEC Consulting. Angaro, kuriame bus dažomi „Airbus“ ir „Boeing“ orlaiviai, statybos bus baigtos 2020 m. pabaigoje.

„Tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad visos statybos vienodos. Nors bendrosios projektų valdymo taisyklės yra tos pačios, vis dėlto kiekvienas projektas, užsakovas, sritis yra unikalūs ir kaskart reikia gilintis į specifinius klausimus. Šio projekto komanda turėjo įsigilinti į lėktuvų dažymo technologiją ir net oro navigacijos subtilybes“, – išplatintame pranešime cituojamas TEC Consulting direktorius Giedrius Andrulionis.

Būsimasis „Maas Aviation“ angaras – 20 m aukščio 4 860 kv. m ploto statinys. Čia vienu metu bus galima dažyti 2 orlaivius, o per metus – 25 „Airbus 320“ ir 50 „Boeing 737“ lėktuvų.

TEC Consulting statybas vykdančioms įmonėms teikia visas statybos projekto valdymo paslaugas: ruošia galimybių studijas, ruošia ir valdo projekto grafiką, biudžetą ir rizikas, užtikrina kokybę, teikia statybvietės valdymo paslaugas, projektą ir kitus dokumentus derina su valdžios institucijomis. Bendrovė teikia techninės priežiūros paslaugas.

Kauną laiko „puikia vieta orlaivių dažymui“

Kompanijos „MAAS Aviation“ vadovas Tim Macdougald teigia, kad Kauno oro uostas puikiai tinka tokio tipo veiklos plėtrai.

„Kaunas yra puiki vieta orlaivių dažymui, šį mūsų sprendimą nulėmė ne tik tai, kad oro uoste įsikūrę „FL Technics“, bet ir kiti orlaivių techninės priežiūros operatoriai, šiame regione yra kvalifikuotos darbo jėgos pasiūla ir valdžios institucijų pagalba“, - pranešime cituojamas T. Macdougald.

„MAAS Aviation“ veikia jau 3 dešimtmečius ir yra ilgametis Europos orlaivių gamintojo „Airbus“ partneris. Įmonė teikia naujų „Airbus“ orlaivių dažymo paslaugą Vokietijoje ir JAV bei perdažo oro linijų, orlaivių nuomos įmonių ir kitų orlaivių priežiūros įmonių orlaivius Nyderlanduose bei JAV Alabamos valstijoje. Būsimame angare bus aptarnaujami dažniausiai Lietuvos oro uostuose matomi „Airbus A320“ ir „Boeing B737“ orlaiviai.

„Kauno oro uostas turi visas galimybes įsitvirtinti kaip aviacijos techninio palaikymo industrijos centras regione. Tai, kad „MAAS Aviation“ – viena iš šios industrijos lyderių – nusprendė įsteigti pagrindinę savo bazę Centrinėje ir Rytų Europoje, būtent Kaune – tik sustiprina šią mano mintį“, - tvirtina užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

Anot K. Matulaičio, investuotojai labai vertina vietos institucijų ir oro uostų pagalbą identifikuojant potencialius partnerius projekto įgyvendinimui.

„Dar prieš skelbiant žemės nuomos aukcioną ir planuojant pritraukti naujus investuotojus, atlikome savo namų darbus infrastruktūrai viduje gerinti – suprojektavome ir pasiruošėme vykdyti reikiamus statybos darbus, susijusius su naujo riedėjimo tako statyba, perono atnaujinimu, komunikacijų atvedimu, privažiavimo kelių įrengimu. Daugelį metų oro uostui dirbant su MRO industrija, suprantame įmonių veiklos specifiką ir bendradarbiaudami su įmonėmis ieškome būdų efektyvinti įmonių operacijas, didinti saugą. Pavyzdžiui, netolimoje ateityje svarstome statyti orlaivių variklių bandymo aikštelę. Kitaip tariant, ties šiuo sėkmingu projektu nesustojame ir jau pradėjome planuoti kitą plėtros etapą, labai tikimės, kad aviacinių paslaugų plėtra Lietuvoje įgaus naują pagreitį“, - teigia K. Matulaitis.

Šiuo metu Kauno oro uosto teritorijoje orlaivių techninio aptarnavimo veiklą vykdo Airijos skrydžių kompanija „Ryanair“, „FL Technics“ ir DOT. Pradėjus „MAAS Aviation“ angaro veiklą, Kauno oro uoste techninio aptarnavimo paslaugas bus galima teikti vienuolikai keleivinių lėktuvų vienu metu, rašoma pranešime.

Statybunaujienos.lt
Žymės  Angaras, Oro uostai



Pramoninė statyba

nuotrauka
2024-04-17 14:26
Vilniaus paukštyno akcininkai patvirtino investicijų į poveikio aplinkai mažinimą planą. Šiam planui įgyvendinti įmonė skirs 852 tūkst. eurų. Skaičiuojama, kad įgyvendinus numatytas priemones Vilniaus rajone, Rudaminoje, veikiančiuose bendrovės objektuose kvapų sklaida gali mažėti 40 proc.
nuotrauka
2024-04-17 08:01
Antradienį pasirašytas Lietuvos institucijų ir Vokietijos gynybos pramonės įmonės „Rheinmetall“ ketinimo protokolas dėl amunicijos gamyklos Lietuvoje statybų. Dokumentą, rodantį Lietuvos pasirengimą stiprinti savo ir regiono saugumą bei glaudžią partnerystę su Vokietija, pasirašė ekonomikos ir inova...
nuotrauka
2024-04-11 10:09
2023 m. vasarį Kėdainių laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) pradėtos gerai žinomos pasaulyje dviračių gamintojos „Pon.Bike" gamyklos statybos pasiekė finišo tiesiąją. Beveik 40 tūkst. kv. metrų ploto pastatą per vienerius metus užbaigė tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva".
nuotrauka
2024-04-08 11:02
Gegužės 15-17 d. Vilnius vėl taps inžinerijos ir technologijų inovacijų epicentru – čia vyks jau 32-oji LITEXPO tarptautinė specializuota technologijų, inovacijų ir inžinerinių sprendimų paroda „Balttechnika 2024“. Organizatoriai tvirtina – renginys ne tik suburs specialistus iš šalies ir užsienio, ...
nuotrauka
2024-03-14 15:12
Kaune tęsiant „SBA Urban“ vystomo naujos koncepcijos prekybos ir verslo miesto „Urban HUB“ pirmojo etapo statybos darbus, pradedamas antrasis etapas. Jį už 11 mln. EUR įgyvendina tvarios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva“. Biurų, prekybos ir logistikos projekto Kaune naujajame ...
nuotrauka
2024-02-20 10:40
Didžiausia prekybinių sandėlių (angl. stock office) plėtotoja Vilniuje „Darnu Group“ Gariūnų gatvėje pradeda antrojo „Vilniaus verslo parko“ etapo statybas. Šiuo metu baigiamą statyti 4700 kv. m. ploto I etapą papildys dar 3500 kv. m. patalpų, kuriose bus įrengta 12 savarankiškas inžinerines sistema...
nuotrauka
2024-02-14 10:52
Sparčiai plėtojamoje Kauno laisvosios ekonomikos zonoje (LEZ) statomas naujas baldų sandėlis. Tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“, pasirašiusi rangos sutartį su įmone „Freda IV“ gavo statybos darbų leidimą ir jau pradėjo sandėliavimo komplekso statybos darbus.
nuotrauka
2024-02-13 11:07
NT plėtros bendrovė „Darnu Group“ pristatė naujojo „Rimi Lietuva“ logistikos centro šalia Elektrėnų projektinius pasiūlymus. Juose numatoma, kad 43,3 tūkst. kv. m objektas išsiskirs tokiems centrams nebūdingais architektūriniais ir technologiniais, tvarumo sprendimais. Pagal built-to-suit modelį sta...
nuotrauka
2024-01-29 13:38
Pirmoji prekybinių sandėlių (angl. stock-office) koncepciją Vilniuje pradėjusi vystyti nekilnojamojo turto bendrovė „Darnu Group“ gavo statybos leidimą ir pradeda vystyti dar vieną „Vilniaus verslo parko“ kompleksą šalia Ukmergės gatvės. Naujieji 17200 kv. metrų ploto prekybiniai sandėliai bus stato...
nuotrauka
2024-01-26 08:44
VĮ Ignalinos atominėje elektrinėje (IAE) tęsiami išmontavimo darbai. 2023 m. IAE personalas išmontavo 4,6 tūkst. tonų įrangos bei 5,2 tūkst. tonų konstrukcijų (pastatų gelžbetonio ir metalo konstrukcijų komponentai). Daugiausia įrangos išmontuota vykdant reaktoriaus technologinės įrangos išmontavimo...
nuotrauka
2024-01-18 12:39
Nestandartinių inžinerinių įrenginių ir mechanizmų projektavimo ir gamybos įmonei „Arginta Engineering" 2023 m. buvo reikšmingi. Kaip ir buvo planuota, pastatyta nauja gamykla Panevėžyje, įgyvendintas didžiausias užsakymas įmonės istorijoje, kurio vertė buvo virš 5 mln. Eur, tiekiant įrangą didžiaus...
nuotrauka
2024-01-16 10:34
Iš bet kurios pasaulio vietos valdomas dronas pakyla, apskrenda laukus, surenka informaciją ir grįžta į savo stotį. Joje automatiškai įkraunamos baterijos, prireikus, jas pakeičia robotinė ranka. Autonominė bepiločių orlaivių monitoringo technologija „DBOX“ jau yra sėkmingai naudojama Vilniaus miest...
nuotrauka
2024-01-10 16:57
Plėtros projektus aktyviai įgyvendinantys Lietuvos oro uostai pristatė ilgalaikį viso tinklo plėtros planą (angl. „master plan“) iki 2052 metų. Tris oro uostus Lietuvoje valdanti bendrovė taip siekia plėtoti konkurencingą Lietuvos oro uostų modelį, gerinti efektyvumą ir laike aiškiai išdėlioti Vilni...
nuotrauka
2024-01-09 09:40
Sausio 9 d. Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose bus atidaryti angarai sraigtasparniams laikyti bei aptarnauti. Šalia sraigtasparnių garažų pastatytas ir administracinis korpusas, kuriame įrengtos darbo vietos.
nuotrauka
2024-01-08 09:53
Nuo sausio 8 d. ūkininkai, pripažinti žemės ūkio kooperatyvai ir įmonės, norinčios įsirengti biodujas ar biometaną naudojančias grūdų džiovyklas, galės teikti paraiškas ir gauti subsidijas.
nuotrauka
2024-01-05 15:19
Buvusio sraigtasparnių gamyklos angaro konversija Aleksote – finišo tiesiojoje. Iš pagrindų rekonstruotas pastatas Europos prospekte tapo pirmuoju objektu čia besikuriančiame Inovacijų pramonės parke (AIPP). 10 tūkst. kvadratinių metrų plote – erdvės tyrimų centrams, laboratorijoms, biurų ir sandėli...
nuotrauka
2024-01-03 09:52
Bendrovė „Vitaresta" investuos į A++ energetinės naudingumo klasės, 1,3 tūkst. kv. m biuro ir logistikos centro Kaune, kuris padės įmonei efektyvinti veiklos procesus ir įgyvendinti tvaresnius sprendimus, plėtrą. 2,4 mln. eurų žaliąją paskolą vienai didžiausių Lietuvoje patalpų valymo ir aplinkos tv...
nuotrauka
2024-01-02 14:09
Paskutinėmis 2023-iųjų dienomis pavojingųjų atliekų tvarkymo bendrovė „Toksika“ pabaigė unikalų projektą – Šiaulių rajone pradėtas eksploatuoti pirmasis Lietuvoje saulės parkas, pastatytas ant uždaryto ir įmonės prižiūrimo Aukštrakių odų pramonės atliekų sąvartyno.
nuotrauka
2023-12-29 10:42
Vilniaus oro uostas jau vykdo naujojo keleivių išvykimo terminalo vidaus apdailos ir įrengimo darbus. Moderniausiu oro uosto terminalu Baltijos šalyse pastatą pavers nauja įranga ir pažangių technologijų derinys. Kitąmet įdiegus ir metų pabaigoje ištestavus naujas sistemas - stipriai patobulės pagri...
nuotrauka
2023-12-19 10:58
Viena didžiausių dolomito ir granito skaldos gamintojų Lietuvoje „Milsa“ grupė į naujos gamyklos statybas investuos apie 10 mln. eurų. Tokia suma net tris kartus viršija ankstesnes kasmetines investicijas. Bendrovės tikslas – suprojektuoti visiškai naują technologinę liniją, kurios našumas būtų net ...

Statybunaujienos.lt » Pramoninė statyba