2024 balandžio 29 d. pirmadienis, 21:46
Reklama  |  facebook

Pradedama testuoti nauja SSVA informacinė sistema

2024-04-09 12:26
Antradienį, balandžio 9 d., pradėjo veikti bandomoji Statybos sektoriaus vystymo agentūros (SSVA) informacinės sistemos SSVIS versija. Planuojama, kad bandymai truks dvi savaites, o pilna sistemos versija bus paleista balandžio 24 d.
nuotrauka
Statybos sektoriaus vystymo agentūros nuotr.


Minimos įmonės
SSVA (Statybos sektoriaus vystymo agentūra),
Vartotojai SSVIS sistemoje jau gali teikti paraiškas juridinių bei fizinių asmenų atestavimui bei teisės pripažinimui. Prisijungti prie sistemos patvirtinus savo tapatybę mobiliuoju parašu arba „Smart-ID“ programėle galite šiuo adresu arba svetainės viršuje paspaudę „SSVIS SAVITARNA“ bei pasirinkę zoną „Fiziniams ir juridiniams asmenims“.

Negalintiems pasinaudoti šiais prisijungimo būdais, SSVA patalpose sudaryta galimybė tvarkyti savo SSVIS paskyrą specialiai tam įrengtoje vietoje.

Kol kas naujoje sistemoje vyks statybos specialistų ir įmonių atestavimo procedūros. Ateityje SSVIS funkcionalumą planuojama plėsti, taip pat įtraukiant pastatų energinio naudingumo sertifikavimo ekspertų atestavimą.

Naudotojai turės galimybę per sistemą įkelti visą reikiamą informaciją, pavyzdžiui, išsilavinimo pažymėjimus, darbo patirties įrašus, įgaliojimus ir kitus su atestavimo procedūromis susijusius dokumentus. Taip pat vartotojai galės nuolat atnaujinti ir tvarkyti savo asmeninę ir profesinę informaciją.

Sėkmingai pasibaigus atestavimo procedūroms, išduodamas kvalifikacijos atestatas, įskaitant skaitmeninę kopiją ir spausdinamą versiją.

Kvalifikacijos peržiūros procedūrų laukiančius asmenis pasieks automatiniai išankstiniai pranešimai apie būsimą pakartotinį įvertinimą, kartu su tolesnių procedūrų instrukcijomis.

SSVIS palaikys apmokėjimų už atestavimo paslaugas apdorojimą internetu, tad klientai galės saugiai atlikti mokėjimus įvairiais būdais.

Pokyčiai palies ir įgaliotąsias organizacijas, kurios savo funkcijas vykdys per SSVIS sukurtą prieigos modulį.
Sistemoje bus vykdoma į įgaliotąsias organizacijas besikreipiančių atestuojamų specialistų prašymų peržiūra, atestuojamų specialistų įtraukimas į profesinių žinių mokymų grupes, profesinių žinių vertinimo rezultatų pateikimas.

Pasak SSVA direktoriaus Aido Vaičiulio, cituojamo pranešime, atestavimo procesų konsolidavimas vienoje informacinėje sistemoje – vienas esminių pokyčių skaitmenizuojant statybos sektorių. Tai leis visiškai skaitmenizuoti pagrindinę agentūros veiklą. 
Statybunaujienos.lt



Aktualijos

nuotrauka
2024-04-29 17:16
Bendrovė „YIT Lietuva“ Radviliškio rajone, Bebrujų kaime, statys modernų 52,6 mln. eurų vertės „Agrokoncerno grupės“ karvių fermų kompleksą. 53 ha ploto sklype plėtojamas kompleksas apims skirtingos paskirties pastatus bei infrastruktūros objektus ir bus aprūpintas moderniais inžineriniais sprendima...
nuotrauka
2024-04-29 16:05
Tyrimas apie gyvenimą namuose atskleidžia, kad kas penktam Lietuvos gyventojui vienas iš svarbiausių idealių namų aspektų yra ryšys su gamta. Deja, daugelis žmonių neturi nuosavos lauko erdvės. Todėl interjero dizainerė dalinasi praktiškais patarimais, kaip pajusti ryšį su gamta, būnant namuose.
nuotrauka
2024-04-29 09:55
Pilaitėje vilniečiai jau penktą sezoną puoselėja „Idėjų lysvę", Sapiegų parke antakalniečiai šiuo metu turi ir lysvių lauke, ir ištisus metus veikiantį hidroponinį daržą. Morkos ir burokėliai auginami net Senamiestyje. Naujas bendruomenės daržas atsiras Verkiuose, o Naujininkuose, naujojoje Savivald...
nuotrauka
2024-04-29 07:56
Statytojai (užsakovai), statantys tiek valstybės biudžeto (viešieji finansai), tiek privačiomis lėšomis, turi naudoti elektroninį statybos darbų žurnalą. Jie privalo užtikrinti, kad, pildant šį žurnalą, būtų naudojamos elektroninės priemonės, kurios leidžia identifikuoti kiekvieną pildantį ir pasira...
nuotrauka
2024-04-29 07:49
„Eika Asset Management" (EAM) fondas stiprina savo pozicijas Latvijos rinkoje ir imasi nestandartinių projektų. Naujausias jų – pasaulyje šiuo metu sparčiai populiarėjančių bendro gyvenimo erdvių (ang. co-living) kūrimas. Investavęs 20 mln. eurų ir įsigijęs daugiau nei 3,7 ha sklypą su pastatais, ku...
nuotrauka
2024-04-29 07:41
Iki šiol daug emocijų ir diskusijų kėlęs pastatas pačiame Vilniaus centre, Konstitucijos pr. 13, greitu metu bus renovuotas. Šiemet ekspertai ir gyventojai sutarė dėl naujo projekto –1989 metais statytas daugiabutis po atnaujinimo pasieks A energinę klasę.
nuotrauka
2024-04-29 07:39
Nacionalinė žemės tarnyba išsiuntė perspėjimo raštą Kauno miesto savivaldybės merui dėl teisės aktuose numatytų pareigų neatlikimo. Su šia situacija supažindintas ir Vyriausybės atstovas Kauno bei Marijampolės apskrityse.
nuotrauka
2024-04-26 16:47
Tarptautinėje statybų verslo parodoje „RESTA 2024" buvo diskutuojama ir apie tai, ar duomenys apie pastato techninę eksploataciją yra svarbūs ir ar jie padidina pastato vertę.
nuotrauka
2024-04-26 13:11
Bendrosios gaisrinės saugos taisyklės papildytos nauju skyriumi „Pavojingųjų ir nepavojingųjų atliekų laikymas“, kuriuo reglamentuojamas atliekų tvarkymas. Šias taisykles patvirtino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos direktorius Saulius Greičius.
nuotrauka
2024-04-26 12:03
Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija), vykdydama dokumentų, įkeliamų į Lietuvos Respublikos statybos leidimų ir statybos valstybinės priežiūros informacinę sistemą „Infostatyba“ patikrinimą, nustatė galimai neteisėtą veiklą. Patikrini...
nuotrauka
2024-04-26 10:08
Įsitikinti, kaip įvairiai interjerą mato ir kokias emocijas juo gali perteikti skirtingi žmonės, galima užsukus į šiandien prasidėjusios LITEXPO parodos „Baldai ir dizaino sprendimai" garsių nuomonės formuotojų erdvę. Joje dizaineris Robertas Kalinkinas, menininkė Monika Dirsytė ir tinklaraščio susi...
nuotrauka
2024-04-26 09:59
Nuo gegužės 1 d. dešimtyje populiariausių „Ignitis ON" elektromobilių įkrovimo vietų Vilniuje bus galima tikėtis įsikrauti elektromobilį dar greičiau ir patogiau. Tokia galimybė atsiras, nes bendrovės „Ignitis" valdomo didžiausio elektromobilių greitojo įkrovimo tinklas Lietuvoje „Ignitis ON" pradės...
nuotrauka
2024-04-26 09:33
Startuoliai ir inovatyvūs verslai gali reikšmingai prisidėti sprendžiant aktualius viešojo sektoriaus iššūkius Europoje. Balandžio 24 d. Vilniuje vykusiame projekto „GovTech4All“ „DemoDay“ renginyje 6 Europos miestų savivaldybių atstovai pristatė savo specifinius su energiniu efektyvumu ir klimato k...
nuotrauka
2024-04-26 07:36
Pirmiausia reikia paminėti, kad konsultacija skirta vartotojui, t. y. fiziniam asmeniui, įsigijusiam netinkamos kokybės daiktą iš verslininko, t. y. asmens, kuris užsiima komercine veikla.
nuotrauka
2024-04-25 10:09
Trečiadienį pilna apimtimi pradėjo veikti naujoji Statybos sektoriaus vystymo agentūros (SSVA) informacinė sistema SSVIS. Naujoje sistemoje kol kas vyksta statybos specialistų ir įmonių atestavimo procedūros.
nuotrauka
2024-04-25 10:03
Bendros Lietuvos-Lenkijos dujotiekio jungties GIPL Lietuvoje, užbaigtos 2021 m. statybų generalinė rangovė UAB „Alvora" sulaukė pirmojo palankaus teismo sprendimo dėl projekto užsakovo „Amber Grid" mestų kaltinimų neva „Alvorai" netinkamai įvykdžius dujotiekio tiesimo darbus. Vilniaus apygardos teis...
nuotrauka
2024-04-25 08:04
Akcinė bendrovė „Via Lietuva“ tęsia strategiškai svarbių projektų įgyvendinimą. Jau birželio pradžioje, bus pradėti įgyvendinti Jonavos aplinkkelio statybų I etapo ir kelio Jonava-Žasliai-Kalniniai Mijaugonys rekonstravimo rangos darbai. Jonavos aplinkkelis papildys magistralinį kelią Kaunas-Zarasai...
nuotrauka
2024-04-25 07:53
Kultūros ministerija paskelbė konkursą eiti naujai įsteigto Nacionalinio architektūros instituto direktoriaus pareigas.
nuotrauka
2024-04-25 07:17
Prognozuojama, kad iki šio šimtmečio pabaigos daugės karščio bangų ir tropinių naktų, o šaltų dienų sumažės. Numatoma, kad toliau didės ir bendras metinis kritulių kiekis nuo dabartinių 684 mm – 42-98 mm, ypač žiemos sezonu. Baltijos jūros lygio pakilimas svyruos nuo 22 cm iki 35 cm.
nuotrauka
2024-04-25 07:10
Balandžio 25 d. „LITEXPO“ vyksiančioje parodoje „RESTA 2024“ Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) organizuoja konferenciją „Pastatų renovacija skydais Lietuvoje: iššūkiai ir perspektyvos“. Konferencijoje išskirtinis dėmesys bus skiriamas efektyviems senų daugiabučių modernizavimo sprendimams. L...

Statybunaujienos.lt » Aktualijos

nuotrauka

INSTITA dalyvavo infrastruktūros projekte, kuris keičia sostinės nekilnojamojo turto vystymo kryptis ir mažina taršą

INSTITA įgyvendino dar vieną lietaus nuotekų kolektoriaus rekonstravimo ir lietaus nuotekų valymo įrenginių statybos projektą – vykdė II etapo darbus. Tai itin reikšminga veikla, kuri, užsak...