2024 balandžio 16 d. antradienis, 23:24
Reklama  |  facebook

Šildymo sistemos siurblio keitimas – efektyvus būdas sutaupyti

2022-05-16 07:14
Kylant kainoms ir didėjant nerimui dėl ekonominės padėties ir infliacijos, kaip niekad aktualu mažinti vartojimo kaštus ir ieškoti tvarių sprendimų. Nemažą dalį išlaidų sudaro šildymo bei vėdinimo kaštai. Norint sutaupyti, specialistai rekomenduoja senus, nebeefektyvius šildymo sistemos siurblius pakeisti naujais, inovatyviais įrenginiais.
nuotrauka
„Grundfos Pumps Baltic“ iliustr.


Minimos įmonės
Grundfos Pumps Baltic (SIA) Lietuvos filialas,
Daugiau nei trečdalis pastatų Europos Sąjungoje yra statyti prieš 50 metų ir dar anksčiau. Europos komisija paskaičiavo, kad daugiau nei 85 proc. jau pastatytų pastatų vis dar bus naudojami 2050 metais. Seni pastatai sunaudoja net iki 20 kartų daugiau energijos lyginant su naujais, energiškai efektyviais namais. Deja, siekiant pagerinti energinio efektyvumo klasę, kasmet renovuojama vos 1 proc. tokių pastatų.

Optimalaus energijos suvartojimo tiek komerciniuose, tiek gyvenamuosiuose pastatuose reikalauja ir teisės aktai. Siekiant, kad energijos suvartojimas atitiktų naujausius tvarios statybos reikalavimus ir užtikrintų vartotojams komfortišką aplinką, danų kompanijos atstovybė „Grundfos Pumps Baltic“ siūlo sprendimą – šildymo sistemas aprūpinti inovatyviais ir efektyviais siurbliais, kurie suvartoja gerokai mažiau elektros energijos nei senieji.

Ar siurblys nešvaisto Jūsų pinigų?

Dauguma senesnių pastatų pasižymi menku energiniu naudingumu. Norint pasiekti komfortišką temperatūrą patalpose, reikia daugiau šildyti, sunaudojama daugiau elektros energijos. Norint maksimaliai sumažinti energijos suvartojimą, būtina neefektyvius, senus siurblius pakeisti energiją taupančiais šildymo sistemų sprendimais.

grundfosDaugiau nei 85 proc.
jau pastatytų pastatų
vis dar bus
naudojami 2050 metais.

Taip pat svarbu tinkamai subalansuoti šildymo sistemą. Tinkamai subalansuota šildymo sistema gali padėti sutaupyti 1–7 proc. individualiuose gyvenamuosiuose namuose ir iki 15 proc. senesniuose, didesniuose pastatuose. Pakeitę senus siurblius naujais, tvariais, aplinkai draugiškais gaminiais, ne tik sutaupysite energijos kaštus, bet ir prisidėsite prie CO2 emisijų mažinimo globaliu mastu.

Jei jums svarbu taupyti energiją, verta pasidomėti siurbliais, tinkančiais jūsų šildymo ir vėdinimo sistemai. Jei siurblys yra senesnio modelio, gali būti iššvaistoma daug pinigų. Tad norint įvertinti, ar siurblį jau laikas keisti, svarbu atsižvelgti į jo amžių, modelį ir tipą. Siurbliai, turintys pastovaus greičio veikimo režimą, gali būti keičiami ir po trejų ar mažiau metų, o siurblius, kurių greitis reguliuojamas automatiškai, dažniausiai rekomenduojama keisti po aštuonerių ir daugiau metų naudojimo.

Kaip paskaičiuoti, kiek galima sutaupyti pakeitus siurblį

Net 95 proc. išlaidų, kurias patiriame per visą siurblio veikimo laiką, sudaro energijos kaštai (85 proc.), aptarnavimas ir priežiūra. Pati siurblio kaina tesiekia 5 proc. Tad siurblio atnaujinimas gali padėti ne tik sumažinti išlaidas, bet ir užtikrinti sklandų šilumos ar vėdinimo sistemos darbą, optimizuoti priežiūrą ir sumažinti neigiamą poveikį aplinkai.

grundfos siurbliai

Siekiant pagerinti
energinio efektyvumo klasę,
kasmet renovuojama vos 1 proc.
neefektyvių pastatų.

Naujas, tinkamai parinktas ir konkretiems poreikiams pritaikytas šildymo sistemos cirkuliacinis siurblys veikia patikimiau, efektyviau, sklandžiau. Be to, jis rečiau genda, yra taupesnis ir suteikia daugiau komforto.

Jei jūsų siurblį jau laikas keisti, tačiau prieš priimdami sprendimą norite pasitikrinti, kaip ir kiek energijos galima sutaupyti pasirinkus naują įrenginį, „Grundfos Pumps Baltic“ Lietuvos filialo komanda siūlo profesionalų energetinį patikrinimą. Procedūra aiškiai parodo, kaip galima sutaupyti energijos (apskaičiuojamos išlaidos visam siurblio gyvavimo ciklui) ir kokiais siurbliais reikėtų pakeisti senus. Ši siurblio atnaujinimo potencialą atskleidžianti paslauga yra visiškai nemokama ir neturi jokios įtakos kasdienei veiklai.

Kokių klaidų vengti, renkantis naują šildymo sistemos siurblį

Net ir nutarus atnaujinti seną šilumos sistemos įrangą ir pasirinkus tvaresnius, modernius sprendimus, pasitaiko klaidų, kurios trukdo pasiekti maksimalių rezultatų. Pagrindinės klaidos, kurių svarbu vengti, yra trys:
1. Siurblys su neefektyvia valdymo sistema. Jo savininkams auga eksploatacinės išlaidos, o siurblio priežiūra yra sudėtingesnė, dėl to mažėja vartotojo komfortas. „Grundfos Pumps Baltic“, vienas iš didžiausių siurblių gamintojų pasaulyje, siūlo sprendimą. Cirkuliacinis siurblys „Grundfos MAGNA3“ turi išmaniąją nuotolinę valdymo sistemą ir yra efektyviausias didelis cirkuliacinis siurblys rinkoje. Jis padeda sutaupyti iki 75 proc. energijos. AUTOADAPT funkcija ir integruotas dažnio keitiklis užtikrina maksimalų komfortą ir padeda užtikrinti sklandų darbą esant skirtingiems poreikiams.
 
2. Neteisingas ŠVOK sistemos paleidimas. Ši klaida mažina siurblio efektyvumą ir didina vandens bei energijos suvartojimą ir kaštus. Visa tai sukelia nepatogumų vartotojams. O „Grundfos MAGNA3“ siurblys pasižymi paprastu, intuityviu nustatymu: įjungus siurblį pirmą kartą, paleisti sistemą pagal nuoseklius žingsnius padės specialiai tam skirta programa „Assist™“. Taip pat šį modelį galima valdyti nuotoliniu būdu iš savo išmanaus įrenginio.
 
3. Prastas energijos optimizavimas. Jei trūksta duomenų, išauga priežiūros ir aptarnavimo sąnaudos, sumažėja funkcionalumas. Taip pat tampa neįmanoma pasinaudoti visomis galimybėmis subalansuoti ŠVOK sistemą, dėl to jos efektyvumas gali sumažėti 10–20 proc. Tokiu atveju problemą išspręsti padės „Grundfos MIXIT“ maišymo kilpa šildymo ir aušinimo sistemoms. Įrenginys valdomas įmontuota pavara ir valdikliu. Taip pat užtikrinama nemokama veikimo stebėsena, temperatūros, srauto ir šiluminės galios kontrolė, o duomenys gali pasitarnauti energijos optimizavimo procesuose.
„Grundfos Pumps Baltic“ nuolat tobulina savo gaminius ir ieško inovatyvių, tvarių sprendimų, kad prisidėtų prie pastatų energinio naudingumo, tvarumo, ilgaamžiškumo ir vartotojų komforto. Gamintojas tikisi, kad pastatų renovacija, siekiant pagerinti jų energinį efektyvumą, įgaus naują mastą ir vis daugiau pastatų savininkų atsigręš į efektyvius sprendimus. Siurblių pakeitimas naujais padės sumažinti energijos ir vandens sąnaudas bei prisidės prie švaresnės gamtos ir sveikesnės aplinkos visai visuomenei.

Nepraleiskite galimybės pasinaudoti nemokamu profesionaliu energetiniu patikrinimu ir sužinoti, kiek galėtumėte sutaupyti.

grundfos logo

Siurblio energetinis patikrinimas | Grundfos

„Grundfos Pumps Baltic“ iliustr.

Statybunaujienos.lt



Inžinerinės sistemos

nuotrauka
2024-04-16 09:52
Nenuostabu, kad apšvietimas tapo svarbiu aspektu ne tik funkcine, tačiau ir estetine prasme. Sumanius įnešti daugiau jaukumo, žaismingumo, pabrėžti išskirtines architektūros detales ar padidinti pastato vizualinį patrauklumą kyla klausimas: ar šviestuvų įrengimas ant pastato fasado (dekoratyviniam a...
nuotrauka
2024-04-16 07:24
KOMFOVENT jau daug metų realizuoja vėdinimo ir šildymo technologijas, o šiandien daromas naujas žingsnis valdant namų mikroklimatą – pristatomas visas šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo funkcijas atliekantis KOMBI.
nuotrauka
2024-04-03 09:39
Atlikus kasmetę A. Goštauto g. estakados virš Geležinio Vilko g. apžiūrą, specialistai nustatė, jog reikia atlikti tilto sujungimo siūlių ir lietaus nuvedimo tinklo remontą. Kol kas remonto apimtys ir trukmė nėra žinomi, tam būtina atlikti detalesnį konstrukcijų vertinimą.
nuotrauka
2024-03-30 08:30
Kai atsirado šviesa, žmonės būrėsi aplink ją. Prisijaukinęs šviesą, 21-ojo amžiaus žmogus nori, kad ji sektų paskui jį ir keistųsi pagal jo poreikius. „LEMONA electronics“ siūlo išmanius apšvietimo sprendimus, kurie atliepia modernios visuomenės poreikį – būste, spintoje, net virtuvinės spintelės st...
nuotrauka
2024-03-29 10:05
„Ignitis", valdanti didžiausią greito elektromobilių įkrovimo tinklą Lietuvoje „Ignitis ON", neapleidžia lyderio pozicijų elektromobilių įkrovimo tinklo plėtros srityje – sudarė sutartį su „Baltic Shopping Centers", valdančia Kaune įsikūrusį prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega", dėl iš viso 20 ele...
nuotrauka
2024-03-25 15:47
Tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables" pasirašė 82 mln. eurų finansavimo sutartį su Europos investicijų banku (EIB) ir Šiaurės investicijų banku (NIB) dėl 94 megavatų (MW) Pomeranijos vėjo parko Lenkijoje.
nuotrauka
2024-03-22 12:06
Netinkami pastatų projektavimo sprendimai vėliau gali lemti ne tik dar didesnes išlaidas, bet ir sveikatos problemas. Dėl prastai suprojektuotų vėdinimo sistemų gyventojai gali susidurti su pelėsiu, kurio išnaikinimas neretai tampa neįmanomas.
nuotrauka
2024-02-13 07:46
Šilumos siurbliai jau tapo įprasta Lietuvos gyventojų namų dalimi. Įmonės INDUSTEK ekspertai pastebi, kad vartotojai vis sparčiau atsisako šildymo kietu kuru ir noriau renkasi šilumos siurblius. Bene populiariausi Lietuvoje yra universalieji „Daikin Altherma“ oras-vanduo šilumos siurbliai. Šis šildy...
nuotrauka
2024-02-12 12:12
Išmaniuosius skaitiklius gaminanti ir juos eksportuojanti lietuvių kompanija „Elgama-Elektronika" praėjusiais metais skaičiavo rekordinį grynąjį pelną, kuris augo daugiau nei 14 kartų ir siekė 4,6 mln. eurų (2022 m. – 0,32 mln. eurų), o apyvarta augo beveik du kartus iki 41,37 mln. eurų (2022 m. – 2...
nuotrauka
2024-02-07 07:27
Naujos kartos „hansgrohe iBox universal 2“ – tai patobulintas „hansgrohe iBox universal“, kuris nepraranda populiarumo jau 23-jus metus. Patobulinto įrenginio esmė – novatoriška paslėpta potinkinė technologija „iBox universal 2“, kuri idealiai tinka vonios kambariui įrengti.
nuotrauka
2024-02-06 10:38
Mus nuolat supa galybė ligų sukėlėjų bei bakterijų. Jie aktyvūs būna ten, kur lankosi daug žmonių, pavyzdžiui, ligoninėse, mokyklose, sporto klubuose, biuruose. Pasak specialistų, ypač šaltuoju metų laiku, kai gerokai padaugėja kosinčių ir čiaudinčių žmonių, užkrečiamų ligų prevencijai gali būti pan...
nuotrauka
2024-01-26 06:34
Prie nuosavų namų įprastai yra pristatomos ir lauko terasos, nes sėdėti namie užsidarius tarp keturių sienų nusibosta, todėl norisi ištrūkti ir į gryną orą. Vasarą tai nesukelia jokių nepatogumų, tačiau ankstyvą pavasarį ir vėlų rudenį, kai lauke vėsoka, nelabai jauku sėdėti terasoje. Bet vien dėl t...
nuotrauka
2024-01-24 13:40
Prognozuojama, kad iki 2035 m. elektromobilių skaičius pasaulyje išaugs septynis kartus nuo 10,5 mln. (2022 m.) iki 74,5 mln. (2035 m.). Ekspertų skaičiavimu, vien tik elektromobilių įkrovimui elektros poreikis 2030 m. pasaulyje sieks 655 TWh. Apie 45 proc. elektros pastatuose sunaudos elektromobili...
nuotrauka
2024-01-19 10:00
Prabėgus šventiniam šurmuliui ir prasidėjus naujiems kalendoriniams metams, daugelis ima vykdyti sau duotus pažadus: pradėti sportuoti, sveikai maitintis ar atsikratyti žalingų įpročių. Specialistų teigimu, vienas iš nepelnytai pamirštamų naujametinių įsipareigojimų – elektros energijos suvartojimo ...
nuotrauka
2024-01-08 09:45
Didesnis komfortas, efektyviai vartojama energija ir proporcingai mažėjančios komunalinės išlaidos. Tokie reikalavimai gali būti įgyvendinti, jei pastato įranga yra sujungta į bendrą naujos kartos išmanųjį skaitmeninės namų sistemos JUNG HOME tinklą. Pastarąjį Lietuvoje šiuo metu gali kvalifikuotai ...
nuotrauka
2024-01-03 09:39
Nors gyventojams žadėta, kad šiemet šildymo išlaidos bus mažesnės nei praėjusiais metais, sulauktos pirmosios sąskaitos signalizuoja atvirkščiai – mokėti kai kuriems teks netgi daugiau. Vienas iš būdų efektyviai mažinti energijos suvartojimą ir taupyti nepriklausomai nuo valdžios sprendimų, bute ar ...
nuotrauka
2023-12-27 13:06
Elektriniai katilai – tai alternatyva tradicinėms šildymo sistemoms. Šie katilai yra atsakas į šiuolaikinius energetikos iššūkius: jie mažina priklausomybę nuo iškastinio kuro, yra ekologiški ir gali būti efektyvus sprendimas daugelyje situacijų. Be to, dėl savo paprastos konstrukcijos ir saugumo, e...
nuotrauka
2023-12-05 09:54
Artėjant Kalėdoms, norisi namus papuošti elektrinėmis girliandomis ir dekoracijomis, tačiau dažną stabdo dvejonės, kaip tokios puošmenos gali išauginti sąskaitas už elektrą. Ekspertai sako, kad vienareikšmiškai pasakyti, kiek elektros sunaudos kalėdinės dekoracijos, yra sudėtinga, nes tai priklauso ...
nuotrauka
2023-11-29 09:57
Kaip tvariai su minimaliai neigiamu aplinkai poveikiu gaminti energiją iš atsinaujinančių šaltinių: saulės, vėjo ir vandens? Kaip išsisukti nenaudojant iškastinio kuro? Šiuos ir kitus klausimus praėjusią savaitę kėlė šalies inžinerinė bendruomenė Projektų ekspertizės ir gaisro saugos įmonių asociaci...
nuotrauka
2023-11-28 09:42
Vėstant orams gyventojams vėl pradeda kilti klausimai dėl šildymo – norima, kad kambariuose būtų komfortiška temperatūra, tačiau baiminamasi didesnių sąskaitų. Įtaką sąskaitų dydžiui daro ne tik šilumos suvartojimas, kurį lemia lauko oro temperatūra, drėgmė, vėjo stiprumas, pastato energetinis efekt...

Statybunaujienos.lt » Inžinerinės sistemos