2024 kovo 29 d. penktadienis, 9:51
Reklama  |  facebook

Valymo prietaisus daugelis renkasi neteisingai: kodėl kaina nebūtinai garantuoja kokybę

2018-06-13 13:00
Šiuolaikinių dulkių siurblių pasirinkimas toks platus, kad pirkėjui dažnai sunku pačiam susivokti. Todėl neretai žmonės, užuot detaliau išsiaiškinę, renkasi siurblį pagal geriausią galios ir kainos santykį, nors šis prietaisas galbūt visiškai neatitinka jų namų poreikių. Į kokias savybes reikėtų atkreipti dėmesį, kad rastumėte sau tinkamiausią modelį?
nuotrauka
Bendrovės „Samsung“ nuotr.


Minimos įmonės
Electrolux, UAB

Kilimas ar kietos grindys?

Turbūt dažniausia klaida perkant dulkių siurblį yra ta, kad neatsižvelgiama į dangą, kurią šiuo siurbliu valysite. Tiesa tokia, jog kai kurie net ir daug kainuojantys siurbliai ilgainiui subraižo grindis, o kiti, priešingai, puikiai valo kietas grindis, bet sunkiai juda kilimais. Tad reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kokios dangos jūsų namuose yra daugiau ir užsiminti apie tai pardavėjui.

Jei siurbsite daugiausia kietus paviršius, patogiausias bus klasikinis dulkių siurblys su maišeliu arba be jo, tačiau vėlgi klauskite, ar jo ratukai nesubraižys kambario grindų. Ant kiliminės dangos siurblys su ratukais, žinoma, juda sunkiau, tad galbūt verta pamąstyti apie belaidį siurblį, kuris tokios problemos neturėtų? Kita vertus, jei kilimų turite tikrai daug, juos išvalant prireiks daug galios, kas ne visada yra belaidžių siurblių stiprioji pusė.

Valyti reikės ne vien grindis

Turėkite omenyje, kad siurblį perkate ne vien grindims, bet ir kitiems paviršiams valyti. Daugelis modelių kartu turi ir dulkių šepetėlius, įvairius antgalius, skirtus valyti čiužiniams, siauroms kertelėms, šlapiam siurbimui, specialiai gyvūnų plaukams ar net kompiuterinei technikai. Tačiau dėmesį atkreipkite ir į tai, kad norint visa išvalyti reikia pasirūpinti kokybišku siurblio filtru, kuris užtikrintų, jog nuo žemės surinktos dulkės nebūtų vėl išpūstos į orą.

Buitinės technikos gamintojo „Electrolux“ atstovas Laurynas Skruibis teigia, jog tai, kiek siurblys bus naudingas namų švarai palaikyti daugiau parodo ne jo galia, bet filtro kokybė: „Yra daugybė modelių, kurie nuo grindų susiurbs visas dulkes, tačiau klausimas, ar jos visos pateks į siurblio vidų, ar jį ištuštinant vėl pasklis aplink ir t. t. Tad iš tiesų daug naudingesni yra naujų modelių siurbliai, kurių filtras sulaiko net 99,97 proc. visų dulkių – taip švarios lieka ne tik grindys, bet ir oras.“

Atkreipkite dėmesį į alergijas

Nepamirškime, kad namai švarūs turėtų būti ne vien dėl estetikos, tai ir svarbi sveikatos sąlyga. Šiuo metu Europoje nuo alergijos dulkėms kenčia kas penktas vaikas ir šie skaičiai nenustoja augti. Laimė, vaikai iki paauglystės šią alerginę reakciją į dulkes dar gali išaugti. Svarbiausia – dažna fizine veikla stiprinti organizmo atsparumą dirgikliams, reguliariai vėdinti patalpas, nuolat valyti orą bei baldus, kuriuose kaupiasi dulkės.

„Alergijų statistika buitinės technikos gamintojus verčia siekti aukščiausių švaros standartų ir juos dar kilstelėti. Kalbame apie žmones, kurie alergiški dulkėms, o tai reiškia, jog siurblys turi ne tik viską išsiurbti, bet ir dulkių maišelį naudotojui svarbu pakeisti prie jo neprisiliečiant. Todėl rinkoje atsiranda siurblių modeliai, kurie leidžia net labai alergiškiems žmonėms patiems tvarkyti savo aplinką“, – aiškina L. Skruibis.

Ar siurbsite tik jūs, ar ir kiti šeimos nariai?

Jei auginate vaikus, dulkių siurbimas yra vienas lengviausių darbų, kuris padės juos išmokyti namų ruošos. Juolab kad vaikams siurbti namus yra kaip žaidimas. Bet tam jie turi iš tiesų sugebėti siurblį valdyti, o senesnių, sunkesnių modelių siurbliai greičiausiai bus ne mažylių jėgoms.

Populiaru šią problemą galima išspręsti įsigyjant du siurblius. Šeimos, kurios pasirenka smulkesnius valymus patikėti savo vaikams, tam dažniausiai paskiria mažą, nedaug galios turintį siurblį, o galingo modelio prietaisą, kuriam reikia suaugusiojo jėgos, išsitraukia kartą per kelias savaites.

Įvertinkite rinkos įvairovę

„Svarbiausias patarimas renkantis, kaip valysite namus, – įvertinti siurblių įvairovę. Jei norite, kad namai būtų tikrai švarūs, pirkite specialiai tam sukurtą klasikinio modelio siurblį, tačiau galbūt gyvenate mažame bute, kur toks prietaisas tiesiog nereikalingas, o dar ir užima daug vietos. Tuomet puikus pasirinkimas – belaidžiai ar siurbliai-šluotos. O jei nemėgstate siurbti, galbūt patogiau investuoti į robotą, kuris kainuos daugiau, bet visiškai perims šią užduotį“, – vardija „Electrolux“ atstovas.

Gamintojai išduoda paslaptį – svarbiausia – pirkdami dulkių siurblį niekuomet nepamirškite fakto, kad įsigyjate ne tiesiog geriausią, o geriausią sau. 

Taip pat skaitykite: Dulkių siurblio galia – ne pagrindinis parametras, atspindintis jo efektyvumą

Statybunaujienos.lt



Aktualijos

nuotrauka
2024-03-29 06:26
Seimas priėmė Statybos, Teritorijų planavimo, Teritorijų planavimo, statybos ir žemės naudojimo valstybinės priežiūros bei Architektūros įstatymų pataisas, leisiančias užtikrinti statybos procesų efektyvumą, teisėtumą ir skaidrumą.
nuotrauka
2024-03-28 14:52
Trečiadienio vakarą dalis Vilniaus gyventojų gavo bendruosius pranešimus, raginančius užsidaryti langus ir nebūti lauke, nes Panerių g. užsiliepsnojo automobilių sąvartynas ir pasklido toksiški dūmai. Ugniagesiai pranešimą apie gaisrą gavo apie pusę 7 vakare ir dirbo 11 valandų, kol jį likvidavo. Ka...
nuotrauka
2024-03-28 11:08
Vyriausybė patvirtino Aplinkos ministerijos parengtas atnaujintas Kitos paskirties valstybinės žemės sklypų pardavimo ir nuomos taisykles, kurios nustato aiškesnę tvarką ir sąlygas, kaip gyventojai ir įmonės be aukciono ir aukciono būdu gali išsinuomoti ar įsigyti kitos paskirties valstybinės žemės ...
nuotrauka
2024-03-28 09:55
Kovo 27 dienos vakarą Vilniuje Panerių gatvėje AB „Ruvis“ teritorijoje užsiliepsnojo automobilių atliekų apdorojimo aikštelė. Aplinkos apsaugos agentūros laboratorija išvyko paimti aplinkos oro mėginių bei atlikti kietųjų dalelių ir kitų teršalų matavimų. Taip pat buvo parengta artimiausių valandų t...
nuotrauka
2024-03-27 17:02
Penkios Armėnijoje įsikūrusios įstaigos, įskaitant vaikų darželius, kultūrinį centrą ir nacionalinį politechnikos universitetą, netrukus naudosis lietuvių įrengtos saulės jėgainės elektros energija. Elektrinę įrengs Lietuvos saulės energetikos bendrovė „Solet".
nuotrauka
2024-03-27 16:57
Nepatvirtinta Seimo nario abejonė, kad leistinos generuoti galios rezervavimo ribojimai hibridinėms elektrinėms, kurias sudaro saulės ir vėjo elektrinės, yra neteisėti.
nuotrauka
2024-03-27 16:45
Nuo balandžio mėn. vilniečiai ir sostinės svečiai galės nemokamai naudotis Vilniaus miesto savivaldybei priklausančiais viešaisiais tualetais. Vilniaus miesto Taryba šiandien pritarė sprendimui panaikinti anksčiau galiojusį 30 eurocentų vienkartinį mokestį. Taip pat per artimiausius dvejus metus pla...
nuotrauka
2024-03-27 10:56
Besirūpinantiems savo individualaus gyvenamojo namo energiniu efektyvumu verta suskubti. Iki balandžio 2d. 17h. gyventojai, norintys atnaujinti savo individualų gyvenamąjį namą, padidinti energinio naudingumo klasę ir tuo pačiu pagerinti savo gyvenimo sąlygas, gali kreiptis į Aplinkos projektų valdy...
nuotrauka
2024-03-27 10:50
NT plėtros bendrovės „Darnu Group“ inicijuotas sostinės gyventojų tyrimas atskleidė, kad pastaruosius kelerius metus skiriami ir planuojami biudžetai būsto įsigijimui reikšmingai augo. Bendrai sudėjus 42 proc. apklaustų vilniečių įsigijo ar planuoja įsigyti būstą, kurio vertė siekia 151 tūkst. ir da...
nuotrauka
2024-03-27 09:55
Turto bankas paskelbė rangos darbų viešąjį pirkimą vienam didžiausių valstybės valdomų pastatų – Mindaugo g. 12, Vilniuje. Į buvusią Lietuvos geležinkelių būstinę ketinama investuoti apie 15 milijonų eurų, čia įskurs 8 valstybės įstaigos.
nuotrauka
2024-03-26 15:09
Mančesteryje vykusioje „Civic Trust Awards“ apdovanojimų ceremonijoje verslo ir laisvalaikio kompleksas „Bokšto skveras“ pripažintas nugalėtoju ir specialaus prizo laimėtoju, kuris įteikiamas išskirtiniams rekonstrukcijos projektams, įgyvendintiems saugomose teritorijose.
nuotrauka
2024-03-26 14:22
Dar viena rekordinio susidomėjimo sulaukusios senamiesčio pastatų fasadų tvarkymo programos galimybė Klaipėdos senamiesčio pastatų valdytojams: siekiant pilnai išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų, skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas. Jų laukiama iki š. m. balandžio 10 dienos.
nuotrauka
2024-03-26 10:18
Architektai pastebi, kad dėmesys aplinkosaugai jau skiriamas ir įsirenginėjant būstą: gyventojai ieško sprendimų, kurie galėtų sumažinti poveikį aplinkai, todėl populiarėja produktai, pagaminti iš biologinės kilmės atliekų. Biocikliniai elektros instaliacijos gaminiai – naujovė tvariems namams, kuri...
nuotrauka
2024-03-26 10:09
Stiklo paketų gamintoja „Glass LT”, įsikūrusi Alytuje, į naują gamybos liniją investuoja 3 mln. Eur – tai leis išplėsti gaminių asortimentą ir apdoroti iki 2,6 mln. kv. m stiklo. Nepaisant sumažėjusios paklausos statybų rinkoje, pernai gamybos apimtys siekė 2,08 mln. kv. m apdoroto stiklo – tai šiek...
nuotrauka
2024-03-25 16:03
„Via Lietuva“ (anksčiau – Lietuvos automobilių kelių direkcija), Susisiekimo ministerijos siūlymu, parengė atnaujintus reikalavimus asfalto sluoksnių įrengimo darbams valstybinės reikšmės keliuose. Nurodoma, kad atnaujintas taisyklių projektas padidins naujų asfalto dangų tarnavimo laiką, sumažins k...
nuotrauka
2024-03-25 15:47
Tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables" pasirašė 82 mln. eurų finansavimo sutartį su Europos investicijų banku (EIB) ir Šiaurės investicijų banku (NIB) dėl 94 megavatų (MW) Pomeranijos vėjo parko Lenkijoje.
nuotrauka
2024-03-25 13:46
Aplinkos ministerijos Vystomojo bendradarbiavimo ir humanitarinės pagalbos teikimo komisija patvirtino reikalavimus projektams, kuriais siekiama besivystančiose šalyse švelninti klimato kaitą ir diegti atsinaujinančius energijos išteklius perduodant Lietuvos patirtį.
nuotrauka
2024-03-25 13:37
Žemės informacinėje sistemoje nuo šiol veikia interaktyvus skaitmeninis žemėlapis „Valstybinė žemė”. Čia vienoje vietoje galima matyti visus Nekilnojamojo turto registre įregistruotus valstybinės žemės sklypus bei žemės sklypais nesuformuotus valstybinės žemės plotus.
nuotrauka
2024-03-25 09:32
Susisiekimo infrastruktūros UAB „Fegda grupė" priklausanti Pietų Lietuvos kelių infrastruktūros įmonė „Alkesta" turi naują vadovą – įmonės generalinio direktoriaus pareigas nuo pirmadienio eina Titas Lukšas.
nuotrauka
2024-03-25 09:26
Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija), gavusi pranešimą dėl galimai neteisėtai atliktų statybos darbų, žemės sklype Sereikių k., Meškuičių sen., Šiaulių r. sav, atliko faktinių duomenų patikrinimą. Lentpjūvėje pertvarkyta stogo konstr...

Statybunaujienos.lt » Aktualijos