2024 kovo 28 d. ketvirtadienis, 11:05
Reklama  |  facebook

Darbo rinka: kokius pokyčius žada investicijos Šiauliuose ir Molėtuose

2022-01-06 13:52
Žaliojo koridoriaus iniciatyva paskatino stambius investuotojus plėstis regionuose. Ekonomikos ir inovacijų ministerijai su bendrovėmis „Teltonika EMS“ „ir „Vilmers“ pasirašius stambaus investicinio projekto sutartis, verslininkai planuoja sukurti 784 naujas darbo vietas Šiauliuose ir Molėtuose.
nuotrauka
TELTONIKOS iliustr.


Minimos įmonės
Užimtumo tarnyba,
Vilmers, UAB
Teltonikos įmonių grupė,
Šiaulių LEZ,
Bendrovė „Teltonika EMS“ technologijų centre Molėtuose įrengs administracines, gamybines patalpas ir laboratorijas bei planuoja sukurti apie 480 naujų darbo vietų. Čia bus projektuojami ir gaminami moderniausi telemedicinos prietaisai ir aukščiausiomis technologijomis paremta tinklo įranga.

Šios įmonės atstovai, rugpjūtį dalyvavę renginyje Molėtuose, miesto gyventojams ir svečiams pristatė naujienas apie statomą „Teltonika“ technologijų centrą ir karjeros galimybes.

„Šiemet su UAB „Teltonika EMS“ aptarėme, kokie bus reikalingi darbuotojai, kokios būtų tinkamos Užimtumo tarnybos paslaugos ir užimtumo priemonės, kuriomis įmonė galėtų pasinaudoti. Sutarta, kad laisvos darbo vietos Technologijų centre Molėtuose, kurių bus vis daugiau, bus skelbiamos ir Užimtumo tarnybos duomenų bazėje“, – Užimtumo tarnybos pranešime cituojamas Molėtų klientų aptarnavimo skyriaus vedėjas Rimvydas Kazlas.

Šiuo metu vysta „Teltonika“ technologijų centro statybos. Tikimasi, kad centras savo veiklą pradės šių metų rugsėjį. Darbuotojai samdomi etapais, o didžiausia atranka vyks šių metų antrąjį ketvirtį. 20 būsimų centro darbuotojų jau dirba ir kartu mokosi Vilniuje.

Artėjant centro atidarymui, kontaktai su įmone bus vis dažnesni. Nuolat bus siūlomos ne tik tarpininkavimo įdarbinant paslaugos, bet ir remiamojo įdarbinimo priemonės.

„Teltonika“ technologijų centras darbui Molėtuose ieško aukštos kvalifikacijos specialistų – inžinierių (proceso, kokybės kontrolės, inžinieriaus-konstruktoriaus, techninės kontrolės (įėjimo kontrolė), techninės kontrolės (išėjimo kontrolė) ir elektronikos prietaisų remonto), operatorių (paviršinio plokščių montažo, vizualinės kontrolės, projektų paruošimo, selektyvinio litavimo), elektronikos prietaisų surinkėjo-montuotojo, elektronikos prietaisų testuotojo, elektronikos prietaisų surinkėjo-pakuotojo, robotinių sistemų operatoriaus, sandėlio ir vidinės logistikos koordinatoriaus, inžinieriaus-technologo.

Gera žinia ir šiauliečiams – minkštųjų baldų gamybos įmonė „Vilmers“ plečia savo veiklą: statys gamyklą ir sukurs 304 naujas darbo vietas Šiaulių laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ).

„Su įmonės atstovais bendradarbiaujame dėl kvalifikuotos darbo jėgos poreikio ir galimybių įdarbinti asmenis pagal pameistrystės programą. Įmonei nuolat reikalingi kvalifikuoti darbuotojai gamyboje – apkalėjai, siuvėjai ir staliai sukalėjai. Pernai „Vilmers“ bendrovėje padėta įsidarbinti dvidešimt vienam mūsų klientui“, – cituojama Užimtumo tarnybos Šiaulių miesto 2-ojo skyriaus vedėja Jolanta Mikšionytė.

Nuo 1997 metų baldus gaminančioje „Vilmers“ įmonėje dirba beveik 500 darbuotojų. Naujai statomai gamyklai bus reikalinga dar apie 300 kvalifikuotų darbuotojų. Įmonė jau yra įdarbinusi per 100 siuvėjų, apkalėjų ir kitų profesijų atstovų. Į naujas patalpas planuojama įsikelti 2023 m. Pradėjusi veikti nauja gamykla leis per penkerius metus gamybą padidinti daugiau nei du kartus ir plėsti eksportą.

Nuo 2021 m. sausio 1 d. pradėtas taikyti Ekonomikos ir inovacijų ministerijos inicijuotas žaliojo koridoriaus reguliavimas sudaro palankesnes sąlygas Lietuvoje įgyvendinti stambius investicinius projektus – numatytos kur kas greitesnės ir paprastesnės investuotojo įsikūrimo procedūros ir paskatos investuotojus priimančioms savivaldybėms.  
Statybunaujienos.lt
Žymės  Darbo rinka



Aktualijos

nuotrauka
2024-03-28 09:55
Kovo 27 dienos vakarą Vilniuje Panerių gatvėje AB „Ruvis“ teritorijoje užsiliepsnojo automobilių atliekų apdorojimo aikštelė. Aplinkos apsaugos agentūros laboratorija išvyko paimti aplinkos oro mėginių bei atlikti kietųjų dalelių ir kitų teršalų matavimų. Taip pat buvo parengta artimiausių valandų t...
nuotrauka
2024-03-27 17:02
Penkios Armėnijoje įsikūrusios įstaigos, įskaitant vaikų darželius, kultūrinį centrą ir nacionalinį politechnikos universitetą, netrukus naudosis lietuvių įrengtos saulės jėgainės elektros energija. Elektrinę įrengs Lietuvos saulės energetikos bendrovė „Solet".
nuotrauka
2024-03-27 16:57
Nepatvirtinta Seimo nario abejonė, kad leistinos generuoti galios rezervavimo ribojimai hibridinėms elektrinėms, kurias sudaro saulės ir vėjo elektrinės, yra neteisėti.
nuotrauka
2024-03-27 16:45
Nuo balandžio mėn. vilniečiai ir sostinės svečiai galės nemokamai naudotis Vilniaus miesto savivaldybei priklausančiais viešaisiais tualetais. Vilniaus miesto Taryba šiandien pritarė sprendimui panaikinti anksčiau galiojusį 30 eurocentų vienkartinį mokestį. Taip pat per artimiausius dvejus metus pla...
nuotrauka
2024-03-27 13:32
2024 m. Vilniaus miesto savivaldybės planuose – net 120 kilometrų ištisiniu būdu išasfaltuotų gatvių, apie 40 km sutvarkytų šaligatvių ir 12,5 km įrengtų dviračių takų. Šiemet sostinės susisiekimo infrastruktūros tvarkymui bus skiriama 74 mln. Eur.
nuotrauka
2024-03-27 10:56
Besirūpinantiems savo individualaus gyvenamojo namo energiniu efektyvumu verta suskubti. Iki balandžio 2d. 17h. gyventojai, norintys atnaujinti savo individualų gyvenamąjį namą, padidinti energinio naudingumo klasę ir tuo pačiu pagerinti savo gyvenimo sąlygas, gali kreiptis į Aplinkos projektų valdy...
nuotrauka
2024-03-27 10:50
NT plėtros bendrovės „Darnu Group“ inicijuotas sostinės gyventojų tyrimas atskleidė, kad pastaruosius kelerius metus skiriami ir planuojami biudžetai būsto įsigijimui reikšmingai augo. Bendrai sudėjus 42 proc. apklaustų vilniečių įsigijo ar planuoja įsigyti būstą, kurio vertė siekia 151 tūkst. ir da...
nuotrauka
2024-03-27 09:55
Turto bankas paskelbė rangos darbų viešąjį pirkimą vienam didžiausių valstybės valdomų pastatų – Mindaugo g. 12, Vilniuje. Į buvusią Lietuvos geležinkelių būstinę ketinama investuoti apie 15 milijonų eurų, čia įskurs 8 valstybės įstaigos.
nuotrauka
2024-03-26 15:09
Mančesteryje vykusioje „Civic Trust Awards“ apdovanojimų ceremonijoje verslo ir laisvalaikio kompleksas „Bokšto skveras“ pripažintas nugalėtoju ir specialaus prizo laimėtoju, kuris įteikiamas išskirtiniams rekonstrukcijos projektams, įgyvendintiems saugomose teritorijose.
nuotrauka
2024-03-26 14:22
Dar viena rekordinio susidomėjimo sulaukusios senamiesčio pastatų fasadų tvarkymo programos galimybė Klaipėdos senamiesčio pastatų valdytojams: siekiant pilnai išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų, skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas. Jų laukiama iki š. m. balandžio 10 dienos.
nuotrauka
2024-03-26 10:18
Architektai pastebi, kad dėmesys aplinkosaugai jau skiriamas ir įsirenginėjant būstą: gyventojai ieško sprendimų, kurie galėtų sumažinti poveikį aplinkai, todėl populiarėja produktai, pagaminti iš biologinės kilmės atliekų. Biocikliniai elektros instaliacijos gaminiai – naujovė tvariems namams, kuri...
nuotrauka
2024-03-26 10:09
Stiklo paketų gamintoja „Glass LT”, įsikūrusi Alytuje, į naują gamybos liniją investuoja 3 mln. Eur – tai leis išplėsti gaminių asortimentą ir apdoroti iki 2,6 mln. kv. m stiklo. Nepaisant sumažėjusios paklausos statybų rinkoje, pernai gamybos apimtys siekė 2,08 mln. kv. m apdoroto stiklo – tai šiek...
nuotrauka
2024-03-25 16:03
„Via Lietuva“ (anksčiau – Lietuvos automobilių kelių direkcija), Susisiekimo ministerijos siūlymu, parengė atnaujintus reikalavimus asfalto sluoksnių įrengimo darbams valstybinės reikšmės keliuose. Nurodoma, kad atnaujintas taisyklių projektas padidins naujų asfalto dangų tarnavimo laiką, sumažins k...
nuotrauka
2024-03-25 15:47
Tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables" pasirašė 82 mln. eurų finansavimo sutartį su Europos investicijų banku (EIB) ir Šiaurės investicijų banku (NIB) dėl 94 megavatų (MW) Pomeranijos vėjo parko Lenkijoje.
nuotrauka
2024-03-25 13:46
Aplinkos ministerijos Vystomojo bendradarbiavimo ir humanitarinės pagalbos teikimo komisija patvirtino reikalavimus projektams, kuriais siekiama besivystančiose šalyse švelninti klimato kaitą ir diegti atsinaujinančius energijos išteklius perduodant Lietuvos patirtį.
nuotrauka
2024-03-25 13:37
Žemės informacinėje sistemoje nuo šiol veikia interaktyvus skaitmeninis žemėlapis „Valstybinė žemė”. Čia vienoje vietoje galima matyti visus Nekilnojamojo turto registre įregistruotus valstybinės žemės sklypus bei žemės sklypais nesuformuotus valstybinės žemės plotus.
nuotrauka
2024-03-25 09:32
Susisiekimo infrastruktūros UAB „Fegda grupė" priklausanti Pietų Lietuvos kelių infrastruktūros įmonė „Alkesta" turi naują vadovą – įmonės generalinio direktoriaus pareigas nuo pirmadienio eina Titas Lukšas.
nuotrauka
2024-03-25 09:26
Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija), gavusi pranešimą dėl galimai neteisėtai atliktų statybos darbų, žemės sklype Sereikių k., Meškuičių sen., Šiaulių r. sav, atliko faktinių duomenų patikrinimą. Lentpjūvėje pertvarkyta stogo konstr...
nuotrauka
2024-03-25 09:20
Lietuvoje pernai buvo registruota 106 sunkūs nelaimingi atsitikimai darbe, arba 18 % mažiau nei 2022 m. tuo pačiu laikotarpiu, ir 17 mirtimi pasibaigusių atvejų, arba beveik penktadaliu mažiau nei pernai, kai į namus iš darbo nesugrįžo 21 žmogus. Vis dėlto, situaciją lyginant su Vakarų Europos šalim...
nuotrauka
2024-03-22 14:54
Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija) vaidmuo – užtikrinti, kad statytojų vykdomi statybos darbai būtų vykdomi teisėtai, laikantis teisės aktų reikalavimų ir standartų, statiniai atitiktų projektinius sprendinius. Pasak inspektorių,...

Statybunaujienos.lt » Aktualijos