2024 kovo 29 d. penktadienis, 15:53
Reklama  |  facebook

Intensyviai augančioje Pilaitėje planuojami du nauji vaikų darželiai

2020-10-12 15:04
Vilniaus miesto savivaldybė kviečia atkreipti dėmesį į du statybos projektus, kurie netrukus bus pristatyti per nuotolines vaizdo transliacijas. Tema aktualiausia jaunoms Pilaitės mikrorajono šeimoms – čia suplanuoti du nauji vaikų darželiai, kuriuose iš viso galės būti ugdoma daugiau nei 600 mažamečių. Šiandien paraiškas dėl patekimo pirmu prioritetu į Pilaitės vaikų darželius yra pateikę maždaug 300 mažųjų vilniečių tėvai.
nuotrauka
Darželis Tolminkiemio gatvėje, Pilaitėje. ATAMIO vizualizacija


Minimos įmonės
Vilniaus m. savivaldybė,
Atamis, UAB
„Vilnius kasmet auga, Pilaitė – vienas labiausiai augančių miesto rajonų, populiarus tarp jaunų šeimų. Džiugu, kad planuojami iš karto du darželiai, bet dar svarbiau, kad į juos eisiantys vaikai galėtų augti kūrybiškumą ir savarankiškumą ugdančioje aplinkoje, – pranešime cituojamas Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. – Šiuolaikiški architektų sprendimai, aktyvus vietos gyventojų ir bendruomenių įsitraukimas padės darželių pastatus suplanuoti patogius ir jaukius.“

Abu būsimi vaikų darželiai Pilaitės suprojektuoti bendrovės „Atamis“, tad susidomėjusieji jų aprašymais ir brėžiniais pastebės panašius sprendinius – U raidės formos pastatus, vidinius kiemelius, saugaus elgesio kelyje mokymams skirtas erdves, saulėtoje pusėje numatytas lauko žaidimų zonas, apsisprendimą į kiemą neįleisti tėvų automobilių – vaikų išleidimui numatyta įrengti „Kiss and Ride“ („Pabučiuok ir važiuok“) vietas.

Projekto autoriai pažymi, kad šiandieniai vaikų darželiai jau sunkiai lygintini su planuotaisiais prieš keletą dešimtmečių – įvairesnė architektūrinė fasadų išraiška, kur kas platesnės medžiagų panaudojimo galimybės.

Naujieji darželiai pagal energijos suvartojimą priklausys A++ klasei. Kaip privalu tokiai energinei efektyvumo klasei, projektuotojai numatė alternatyvius šilumos šaltinius.

Skirtingi aplinkos sprendimai sklype – netaikoma apibrėžtų plotų kiekvienai grupei koncepcija, planuojama, kad vaikai galės judėti visoje jų amžiaus grupei skirtoje žaidimų zonoje. Bendros zonos numatytos įvairioms šventėms, edukacijai, suplanuotas atskiras plotas grupinei sportinei veiklai lauke.

„Ambiciją augti ir išlaikyti gyventojams patrauklaus miesto reputaciją norinčiam Vilniui nepaprastai svarbu, kad jauni čia įsikūrę žmonės žinotų, jog, atėjus laikui leisti vaikus į ugdymo įstaigas, nereikės ieškoti vietos kitame miesto pakraštyje“, – cituojama Vilniaus miesto mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Pajautos g. 7

Tarp Karaliaučiaus, Vydūno, Tolminkiemio ir Pajautos gatvių, iš visų pusių daugiabučiais gyvenamaisiais pastatais apsuptame kiek daugiau nei vieną hektarą užimančiame sklype, kur šiuo metu įrengtos dvi vaikų žaidimo aikštelės, suprojektuotas U formos, vidinį kiemelį turintis 2 aukštų, 3250 kv. m ploto pastatas. Čia galės būti ugdoma iki 320 vaikų. Pastate suprojektuotos 4 atskiros laiptinės su atskirais įėjimais iš lauko. Neįgaliesiems judėti per aukštus numatomas liftas.

Darželis Pajautos gatvėje. ATAMIO vizualizac. 

Administracinis korpusas, kaip rašoma savivaldybės pranešime, orientuotas į šiaurę, grupės – rytų, pietų ir vakarų kryptimis. Grupės numatomos abiejuose pastato aukštuose. Kieme bus vietos ir paspirtukų / dviračių važinėjimo trasai su kelių eismo ženklais, skirtai mokintis ir saugaus eismo pagrindų. Grupių žaidimų aikštelės numatytos sklypo pietinėje pusėje. Sporto/aktų salė suprojektuota atgręžta į vidinį kiemą, kad esant šiltuoju sezonu renginiai galėtų vykti tiek viduje tiek lauke. Taip pat numatyta galimybė apjungti šias patalpas.

Kiekvienai aikštelei projektuojamos stoginės-pavėsinės su lauko sandėliukais, taip pat visas reikalingas žaidimų aikštelių inventorius. Tarpusavyje aikštelės bus atskirtos gyvatvorėmis ar kitokiais atitvarais.

Darželis Tolminkiemio gatvėje. ATAMIO vizualizac. 

Visa teritorija bus irgi aptverta, numatomas teritorijos ties pastatu apšvietimas, vaizdo stebėjimas, eismo ženklinimas. Tvora tveriama ne ant sklypo ribos – atsižvelgiant į esamą situaciją, tam tikrose vietose tvora bus atitraukta į sklypo vidų – taip siekiama išlaikyti esamus pėsčiųjų takų ryšius.

Baseino patalpos numatytos taip, kad būtų galima jas įrengti antru statybų etapu.

Viešas susirinkimas vyks 2020 m. spalio 28 d., 16 val. Daugiau informacijos ir transliacijos nuorodą rasite čia.

Tolminkiemio g. 11A

1,3 ha ploto neužstatytas sklypas tarp Karaliaučiaus, Vydūno, Tolminkiemio gatvių ir I. Kanto alėjos irgi iš visų pusių apsuptas daugiabučiais gyvenamaisiais pastatais. Šiuo metu šiaurinėje dalyje yra įrengta vaikų žaidimo aikštelė, išmindyti takai. Bendrovė „Atamis“ čia irgi suprojektavo 2 aukštų, U plano formos statinį su rūsiu po dalimi pastato. Bendrasis pastato plotas sieks 3035 kv. m, pagrindinis plotas – 2235 kv. m. Čia irgi numatyta ugdyti iki 320 vaikų.

Administracinis korpusas orientuotas į šiaurę, grupės – rytų, pietų ir vakarų kryptimis. Šiaurinėje sklypo dalyje taip pat projektuojama žaidimų aikštelė su gumos granulių (ar panašia) danga, paspirtukų / dviračių važinėjimo trasa su kelių eismo ženklais, skirta mokintis ir saugaus eismo pagrindų.

Darželis Pajautos gatvėje. ATAMIO vizualizac. 

Grupių žaidimų aikštelės numatytos sklypo pietinėje pusėje. Kiekvienai aikštelei projektuojamos stoginės-pavėsinės su lauko sandėliukais, taip pat visas reikalingas žaidimų aikštelių inventorius (sūpynės, smėlio dėžės ir kt.).

Tarpusavyje aikštelės atskirtos gyvatvorėmis ar kitokiais atitvarais. Želdynais taip pat numatoma vizualiai atitverti vidinę teritoriją nuo esamų ir projektuojamų stovėjimo aikštelių, taip pat elektros skydinių ir šilumos punkto pastato.

Prie pastato, kaip rašoma pranešime, numatyta įrengti 8 stovėjimo vietas, iš kurių 1 skirta elektromobiliams įkrauti, taip pat neįgaliųjų stovėjimo vieta. Neįgaliesiems taip pat numatoma išleidimo aikštelė arčiau pastato numatomoje aptarnavimo aikštelėje. Taip pat prie įėjimo numatyta įrengti dviračių laikymo vietas.

Visa teritorija aptveriama, numatomas teritorijos ties pastatu apšvietimas, vaizdo stebėjimas, eismo ženklinimas. Tvora tveriama ne ant sklypo ribos – atsižvelgiant į esamą situaciją, tam tikrose vietose tvora bus atitraukta į sklypo vidų. Taip siekiama išlaikyti esamus pėsčiųjų takų ryšius.

Viešas susirinkimas vyks 2020 m. spalio 27 d., 16 val. Daugiau informacijos ir transliacijos nuorodą rasite čia.
Statybunaujienos.lt



Savivaldybėse

nuotrauka
2024-03-29 09:54
Artėjant šv. Velykoms, Palangos J. Basanavičiaus gatvė tradiciškai pasidabino įspūdingais, dviejų metrų aukščio margučiais. Spalvinga bene gražiausiai pavasario šventei skirta alėja, kasmet sulaukianti itin didelio tiek palangiškių, tiek ir kurorto svečių susidomėjimo, Palangą puoš iki balandžio 8 d...
nuotrauka
2024-03-28 14:43
Šiauliuose po žiemos sezono startavo darbai tranzitinėse miesto gatvėse – kapitalinio remonto darbai prasidėjo intensyvioje Pramonės gatvėje, toliau rekonstruojama ir modernizuojama Aukštabalio gatvė. Abu šie valstybei svarbūs vietinės reikšmės kelių projektai iš dalies finansuojami Kelių priežiūro...
nuotrauka
2024-03-28 11:33
Po daugiau nei 3 metus trukusios rekonstrukcijos atidaryta Švenčionių nuotekų valykla. Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) administravo daugiau nei 3 mln. eurų vertės projektą, modernizuojant Švenčionių miesto nuotekų valymo įrenginius ir užtikrinant nepertraukiamas, patikimas ir kokybiškas pa...
nuotrauka
2024-03-27 16:45
Nuo balandžio mėn. vilniečiai ir sostinės svečiai galės nemokamai naudotis Vilniaus miesto savivaldybei priklausančiais viešaisiais tualetais. Vilniaus miesto Taryba šiandien pritarė sprendimui panaikinti anksčiau galiojusį 30 eurocentų vienkartinį mokestį. Taip pat per artimiausius dvejus metus pla...
nuotrauka
2024-03-27 13:32
2024 m. Vilniaus miesto savivaldybės planuose – net 120 kilometrų ištisiniu būdu išasfaltuotų gatvių, apie 40 km sutvarkytų šaligatvių ir 12,5 km įrengtų dviračių takų. Šiemet sostinės susisiekimo infrastruktūros tvarkymui bus skiriama 74 mln. Eur.
nuotrauka
2024-03-26 14:22
Dar viena rekordinio susidomėjimo sulaukusios senamiesčio pastatų fasadų tvarkymo programos galimybė Klaipėdos senamiesčio pastatų valdytojams: siekiant pilnai išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų, skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas. Jų laukiama iki š. m. balandžio 10 dienos.
nuotrauka
2024-03-21 13:52
Daugiau nei pusė maisto atliekoms rūšiavimui skirtų priemonių atsiėmusių sostinės gyventojų ėmėsi rūšiuoti maisto atliekas. Tai atskleidė naujausias Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) atliktas tyrimas. Kaip teigia VAATC direktorius, džiugina ne tik rūšiuojančių žmonių skaičius, bet ...
nuotrauka
2024-03-21 10:23
Pradėta unikalaus kultūros paveldo objekto – Jokšų tilto, pastatyto per Karaliaus Vilhelmo kanalą, rekonstrukcija. Šiuo metu jau demontuotos tilto perdangos ir ruošiamasi pagrindiniams rekonstrukcijos darbams.
nuotrauka
2024-03-21 10:16
Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) teisėjų kolegija 2024 m. kovo 20 d. administracinėje byloje dėl Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos (Taryba) sprendimo nepritarti UAB „Dantora“ planuojamai ūkinės veiklos galimybei Ketvergiuose (Klaipėdos r.) pareiškėjo apeliacinį skundą atmetė.
nuotrauka
2024-03-20 10:58
Iš Vilniaus centro viešuoju transportu pasiekiamas vienintelis miestas mieste monotoniško pramoninio miestelio rūbą siekia iškeisti tapti išskirtine vieta vaikščiojimo entuziastams. Grigiškių Vokės bendruomenės iniciatyva Vokės pakrantėje pradėtas rengti 1 kilometro gamtos stebėjimo takas.
nuotrauka
2024-03-20 08:40
Panevėžio miesto savivaldybė modernizuoja pagrindinių miesto gatvių apšvietimo tinklus – įdiegtos išmaniosios technologijos leis efektyviai eksploatuoti miesto gatvių apšvietimo sistemą. Tamsiuoju paros metu bus automatiškai reguliuojamas apšvietimo srautas, pritaikant pritemdymo sistemą ir taip sum...
nuotrauka
2024-03-19 12:45
Naujasodžio gatvėje – įkurtuvės. Į naujuosius savo namus persikraustys 10 žmonių, turinčių intelekto ir (ar) psichosocialinę negalią. Tai pirmieji naujai pastatyti grupinio gyvenimo namai Vilniuje. Įgyvendinant institucinių globos namų pertvarką šiais metais ruošiamasi atidaryti dar vienus naujus gr...
nuotrauka
2024-03-19 10:18
Lietuvos apeliacinis teismas atmetė UAB „Urbasta“ apeliacinį skundą ir paliko galioti apygardos teismo sprendimą, kuriuo atmestas ieškovės UAB „Urbasta“ ieškinys atsakovei Kauno miesto savivaldybės administracijai, prašant panaikinti sprendimą dėl naujo baseino Kaune, Vaidoto g., statybos laimėtojo ...
nuotrauka
2024-03-18 13:40
Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūroje – pokyčiai. Vadovo pareigas pradėjo eiti viešojo konkurso būdu išrinktas direktorius Juozapas Blažiūnas.
nuotrauka
2024-03-18 09:48
Ar žinojote, kad Vilniuje galima išvysti vienas didžiausių lašišų pasaulyje? Arba tai, kad dažnas vilnietis yra ne kartą vaikščiojęs vienu seniausių miškų Europoje, besidriekiančiu palei Neries vingį? NT plėtros bendrovė „Darnu Group” ir Lietuvos hidrobiologų draugija kviečia artimiau susipažinti s...
nuotrauka
2024-03-15 12:18
Panevėžio rajono visuomenės viešo intereso gynimo grupės atstovai šią savaitę susitiko su Panevėžio rajono meru Antanu Pociumi iškilusiems klausimams aptarti, po to, kai „Rail Baltica" Panevėžio geležinkelio linijos infrastruktūrinės plėtros SPAV, koncepcija 2023 metų rugpjūtį buvo pristatyta visuom...
nuotrauka
2024-03-15 09:07
Per artimiausius 3-4 metus Vilkpėdėje planuojama pastatyti tiek pat butų, kiek iki šiol buvo pastatyta per 17 metų. Šiuose suplanuotuose ir jau statomuose projektuose galės apsigyventi apie 3 tūkst. gyventojų. Plėtotojų investicijos per pastaruosius dvejus metus iš šiaurinės miesto dalies ėmė labiau...
nuotrauka
2024-03-15 09:00
Klimato kaita yra grėsmė, su kuria kovoti padeda tradicinės energijos šaltinių pakeitimas atsinaujinančių išteklių gamyba. Taip mano vis daugiau Lietuvos gyventojų, įskaitant ir Klaipėdos rajono Vėžaičių bei Endriejavo seniūnijų gyventojus. Šiose seniūnijose, 85 proc. gyventojų sutinka, kad pasaulyj...
nuotrauka
2024-03-15 06:14
Ateinančią savaitę startuos istorinio Klaipėdos pastato – miesto rotušės atnaujinimo darbai. Pradedamas kapitalinis stogo remontas, kuris, numatoma, truks apie pusę metų.
nuotrauka
2024-03-15 06:04
Įmonė „Rinktinės NT", be leidimo nukirtusi ąžuolą sostinės Ceikinių gatvėje, Vilniaus miesto savivaldybei sumokės 150 tūkst. eurų kompensaciją. Lėšas sostinės savivaldybė panaudos apželdinimo projektams.

Statybunaujienos.lt » Savivaldybėse