2024 balandžio 30 d. antradienis, 2:09
Reklama  |  facebook

Kaip gyventi patogiau ir moderniau: šviesos ir namų automatikos sprendimai dinamiškam gyvenimui Fotogalerija

2024-03-30 08:30
Kai atsirado šviesa, žmonės būrėsi aplink ją. Prisijaukinęs šviesą, 21-ojo amžiaus žmogus nori, kad ji sektų paskui jį ir keistųsi pagal jo poreikius. „LEMONA electronics“ siūlo išmanius apšvietimo sprendimus, kurie atliepia modernios visuomenės poreikį – būste, spintoje, net virtuvinės spintelės stalčiuje arba darbinėje erdvėje. Svarbu, kad šie išmanūs sprendimai puikiai dera tarpusavyje ir vis labiau praplečia naudojimo galimybes.
nuotrauka
„LEMONA electronics“ iliustr.


Minimos įmonės
LEMONA, UAB

lemonaŽmogui svarbu užsitikrinti tinkamą apšvietimą, kuris ne tik būtų funkcionalus, bet ir kurtų aplinkos nuotaiką, akcentuotų dizaino elementus, pagerintų gyvenimo bei darbo kokybę. Tam reikia, kad šviesos prietaisai būtų adaptyvūs – pritaikomi prie įvairių gyvenimo situacijų ir poreikių, lengvai keistų apšvietimo scenarijus, prisitaikytų pagal skirtingas veiklos sritis. Todėl modernūs apšvietimo sprendimai apima įvairias technologijas, dizaino elementus ir inovacijas.

Kaip priversti „vaikščioti“ šviestuvą?

Vienas iš itin modernių ir funkcionalių patalpų apšvietimo būdų – magnetinio bėgelio šviestuvai, leidžiantys šviesos srautą nukreipti norima linkme, o pasikeitus poreikiams be papildomų rūpesčių pakeisti šviestuvų poziciją.

LEMONA
Nuotraukoje –
magnetinio bėgelio šviestuvai

Šis apšvietimo būdas yra ne tik praktiškas, bet ir itin stilingas – laisvai keičiantys kryptį šviestuvai gali lengvai sukurti idealų apšvietimą ir norimą atmosferą. 

Nors dažniausiai tokios sistemos naudojamos biuruose, komercinės paskirties patalpose, galerijose, teatruose ir kitose didesnėse erdvėse, tačiau vis dažniau vietą randa ir būstuose.

Tai puiki galimybė funkcionaliai, patogiai ir taupant elektros energiją apšviesti patalpą bei suteikti jaukumo. O aiškių, elegantiškų linijų bėginės apšvietimo sistemos, derinamos su skirtingo dizaino LED šviestuvais, suteikia modernumo.

Kaip tai veikia?

Šie šviestuvai sudaryti iš dviejų pagrindinių komponentų: magnetinio laikiklio ir šviesos bėgelio. Pagrindinis šių šviestuvų pranašumas yra galimybė lanksčiai keisti šviesos kryptį ir padėtį, naudojant magnetinę jungtį tarp laikiklio ir bėgelio. Magnetinis laikiklis paprastai montuojamas ant sienos, lubų ar kito paviršiaus, o šviesos bėgelis yra lengvai priklijuojamas arba prikabinamas prie šio laikiklio. Dėl magnetinės jungties šviesos bėgelis gali būti pasukamas, nukreipiamas į skirtingas puses ar netgi nuleidžiamas ar pakeliamas, kad būtų galima pritaikyti šviesą pagal konkrečius poreikius. Magnetinė jungtis suteikia greitą ir paprastą būdą pritaikyti apšvietimą pagal besikeičiančius poreikius ar darbo aplinkybes.

Magnetiniai bėgelio šviestuvai gali būti stilingi ir modernūs dizaino elementai. Dauguma šių šviestuvų yra elegantiško ir minimalistinio dizaino, kuris gali papildyti bet kurį interjerą, suteikdamas jam modernumo ir funkcionalumo.

VIDEO

Kaip tai padaryti?

„LEMONA electronics“ parduotuvėse galima rasti viską, ko prireiks šiam apšvietimui sukurti: LED šviestuvus, paviršinius ir priglaistomus profilius, visus reikalingus priedus, maitinimo šaltinius ir kita. „LEMONA electronics“ atstovauja žinomiems gamintojams, todėl galima rinktis iš plačios bėginių apšvietimo sistemų pasiūlos ir patogiai apsipirkti internetu.

Kas vyksta drabužinėje ir stalčiuose? Apšvieskite ir pamatysite aiškiai

Atidarote drabužinę, stalčius ir aiškiai suprantate: reikia šviesos. Kompanija „DesignLight“, kurios gaminių yra „LEMONA electronics“ parduotuvėse, bendradarbiauja su baldų gamintojais, todėl gerai žino tiek šiuolaikines tendencijas, tiek ir patogesnį gyvenimą kuriančius apšvietimo sprendimus, tarp kurių – spintų, drabužinių ir virtuvės stalčių apšvietimai.

Lemona

Spintų, drabužinių ir virtuvės stalčių apšvietimai gyvenimą daro patogesniu ir estetišku.

„DesignLight“ pristatė „Reling“ liniją, kurioje įprastus drabužių skersinius pakeičia skersiniai su įmontuotu LED šviestuvu ir jutikliu, galinčiu veikti net 1,5 m atstumu.

Kas tai ir kaip veikia?

„Reling Plus PIR“ – apvalus drabužių skersinis su efektyviu apšvietimu ir išmaniu judesio jungikliu. Šis apšvietimas skirtas tiems, kurie vertina aukštą kokybę, patikimumą ir kasdienio gyvenimo komfortą.

lemona
Nuotraukoje –
modernus ir patogus
drabužinės apšvietimas. 

Juosta turi išmanųjį judesio jungiklį, kuris 1,5 m atstumu aptikęs naudotoją, įjungia apšvietimą, o praėjus maždaug 35 sek. nuo momento, kai naudotojas palieka aptikimo lauką, jį išjungia.

„Reling Slim PIR“ turi tokias pačias savybes, bet yra vos 10 mm pločio stačiakampio formos drabužių skersinis spintoms ir drabužinėms.

Itin paprastai montuojamas, bet labai naudingas sprendimas – virtuvės ar drabužinės stalčiams automatiškai apšviesti skirtas LED šviestuvas „Polarus P“. Išmanus jutiklis padės stalčių apšviesti, vos jį atidarius ir išjungti jį uždarius.

Visi šie šviestuvai gali būti užsakomi reikiamo ilgio, skirtingų spalvų, pasirenkant difuzoriaus tipą ir diodų spalvą.

Norite didžiausio efekto – sujunkite visus išmanius sprendimus

Išmanūs prietaisai namuose gerai, bet dar geriau ir efektyviau, kai išnaudojamos visos jų galimybės. Kaip tai padaryti? Sujungti juos tarpusavyje ir išmokyti „susikalbėti“ net ir skirtingų gamintojų prietaisus. Specialistai atkreipia dėmesį, kad tam reikia žinoti, ko tuo sujungimu siekiama.

Vos įžengę į namus, norite puodelio kavos? Suporuokite durų judesio valdiklį su kavos aparato elektros lizdu. Tačiau daugelis renkasi tradiciškesnius dalykus: automatiškai vykdomas rutinines užduotis, nes tai sutaupo laiko, pašalina žmogiškųjų klaidų faktorių. Pavyzdžiui, kasdien nueiti į rūsį patikrinti, ar niekur nevarva vamzdžiai, nuobodu, pasimiršta. Turint drėgmės jutiklius, kurie gali būti sujungti su vandens sklendės valdikliu, aptikus drėgmę, vandens tekėjimas tuo vamzdžiu būtų sustabdomas automatiškai ir informuojama avarinė tarnyba. O šilumos sistemos įjungimas temperatūrai nukritus žemiau nustatytos, garantuos, kad namuose visada būtų komfortiška temperatūra.

Taip taupomas laikas ir valdomos rizikos, svarbiausia – patogu.

O dabar svarbiausias klausimas – ar galima skirtingų gamintojų įrenginius derinti tarpusavyje? Taip. 

lemona

Sujunkite visus įrenginius ir valdykite išmaniai savo būstą.

Eikite į „LEMONA electronics“ tinklapį, kur rasite viską apie tokias galimybes suteikiančią išmanių namų programą „TUYA“. Nors atskirų produktų instrukcijose rekomenduojama parsisiųsti „Nous Smart“, „Woox home“ ar kito atskiro gamintojo programėlę prietaisams valdyti, „LEMONA electronics“ specialistai išbandė visus daugiau kaip 160 „LEMONA electronics“ asortimente esančius „TUYA“ produktus ir patvirtino – jie visi suderinami su pagrindine TUYA programėle, leidžiančia juos valdyti ir jungti kartu, nepriklausomai nuo gamintojo.

Taigi

Ir „LEMONA electronics“ e. parduotuvėje, ir fizinėse parduotuvėse rasite tai, kas moderniai, stilingai ir funkcionaliai apšvies ne tik namų ar kitos paskirties patalpų erdvę, bet ir stalčius ar spintas. Ir sutaupys laiko, buitį ar darbo erdvę padarys kontroliuojamus tiesiog nuo sofos. Sujunkite visus išmanius namų sprendimus, ir gyvenimas taps moderniai malonus.  

„LEMONA electronics“ iliustr.

Statybunaujienos.lt
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka




Inžinerinės sistemos

nuotrauka
2024-04-16 07:24
KOMFOVENT jau daug metų realizuoja vėdinimo ir šildymo technologijas, o šiandien daromas naujas žingsnis valdant namų mikroklimatą – pristatomas visas šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo funkcijas atliekantis KOMBI.
nuotrauka
2024-04-03 09:39
Atlikus kasmetę A. Goštauto g. estakados virš Geležinio Vilko g. apžiūrą, specialistai nustatė, jog reikia atlikti tilto sujungimo siūlių ir lietaus nuvedimo tinklo remontą. Kol kas remonto apimtys ir trukmė nėra žinomi, tam būtina atlikti detalesnį konstrukcijų vertinimą.
nuotrauka
2024-03-29 10:05
„Ignitis", valdanti didžiausią greito elektromobilių įkrovimo tinklą Lietuvoje „Ignitis ON", neapleidžia lyderio pozicijų elektromobilių įkrovimo tinklo plėtros srityje – sudarė sutartį su „Baltic Shopping Centers", valdančia Kaune įsikūrusį prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega", dėl iš viso 20 ele...
nuotrauka
2024-03-25 15:47
Tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables" pasirašė 82 mln. eurų finansavimo sutartį su Europos investicijų banku (EIB) ir Šiaurės investicijų banku (NIB) dėl 94 megavatų (MW) Pomeranijos vėjo parko Lenkijoje.
nuotrauka
2024-03-22 12:06
Netinkami pastatų projektavimo sprendimai vėliau gali lemti ne tik dar didesnes išlaidas, bet ir sveikatos problemas. Dėl prastai suprojektuotų vėdinimo sistemų gyventojai gali susidurti su pelėsiu, kurio išnaikinimas neretai tampa neįmanomas.
nuotrauka
2024-02-13 07:46
Šilumos siurbliai jau tapo įprasta Lietuvos gyventojų namų dalimi. Įmonės INDUSTEK ekspertai pastebi, kad vartotojai vis sparčiau atsisako šildymo kietu kuru ir noriau renkasi šilumos siurblius. Bene populiariausi Lietuvoje yra universalieji „Daikin Altherma“ oras-vanduo šilumos siurbliai. Šis šildy...
nuotrauka
2024-02-12 12:12
Išmaniuosius skaitiklius gaminanti ir juos eksportuojanti lietuvių kompanija „Elgama-Elektronika" praėjusiais metais skaičiavo rekordinį grynąjį pelną, kuris augo daugiau nei 14 kartų ir siekė 4,6 mln. eurų (2022 m. – 0,32 mln. eurų), o apyvarta augo beveik du kartus iki 41,37 mln. eurų (2022 m. – 2...
nuotrauka
2024-02-07 07:27
Naujos kartos „hansgrohe iBox universal 2“ – tai patobulintas „hansgrohe iBox universal“, kuris nepraranda populiarumo jau 23-jus metus. Patobulinto įrenginio esmė – novatoriška paslėpta potinkinė technologija „iBox universal 2“, kuri idealiai tinka vonios kambariui įrengti.
nuotrauka
2024-02-06 10:38
Mus nuolat supa galybė ligų sukėlėjų bei bakterijų. Jie aktyvūs būna ten, kur lankosi daug žmonių, pavyzdžiui, ligoninėse, mokyklose, sporto klubuose, biuruose. Pasak specialistų, ypač šaltuoju metų laiku, kai gerokai padaugėja kosinčių ir čiaudinčių žmonių, užkrečiamų ligų prevencijai gali būti pan...
nuotrauka
2024-01-26 06:34
Prie nuosavų namų įprastai yra pristatomos ir lauko terasos, nes sėdėti namie užsidarius tarp keturių sienų nusibosta, todėl norisi ištrūkti ir į gryną orą. Vasarą tai nesukelia jokių nepatogumų, tačiau ankstyvą pavasarį ir vėlų rudenį, kai lauke vėsoka, nelabai jauku sėdėti terasoje. Bet vien dėl t...
nuotrauka
2024-01-24 13:40
Prognozuojama, kad iki 2035 m. elektromobilių skaičius pasaulyje išaugs septynis kartus nuo 10,5 mln. (2022 m.) iki 74,5 mln. (2035 m.). Ekspertų skaičiavimu, vien tik elektromobilių įkrovimui elektros poreikis 2030 m. pasaulyje sieks 655 TWh. Apie 45 proc. elektros pastatuose sunaudos elektromobili...
nuotrauka
2024-01-19 10:00
Prabėgus šventiniam šurmuliui ir prasidėjus naujiems kalendoriniams metams, daugelis ima vykdyti sau duotus pažadus: pradėti sportuoti, sveikai maitintis ar atsikratyti žalingų įpročių. Specialistų teigimu, vienas iš nepelnytai pamirštamų naujametinių įsipareigojimų – elektros energijos suvartojimo ...
nuotrauka
2024-01-08 09:45
Didesnis komfortas, efektyviai vartojama energija ir proporcingai mažėjančios komunalinės išlaidos. Tokie reikalavimai gali būti įgyvendinti, jei pastato įranga yra sujungta į bendrą naujos kartos išmanųjį skaitmeninės namų sistemos JUNG HOME tinklą. Pastarąjį Lietuvoje šiuo metu gali kvalifikuotai ...
nuotrauka
2024-01-03 09:39
Nors gyventojams žadėta, kad šiemet šildymo išlaidos bus mažesnės nei praėjusiais metais, sulauktos pirmosios sąskaitos signalizuoja atvirkščiai – mokėti kai kuriems teks netgi daugiau. Vienas iš būdų efektyviai mažinti energijos suvartojimą ir taupyti nepriklausomai nuo valdžios sprendimų, bute ar ...
nuotrauka
2023-12-27 13:06
Elektriniai katilai – tai alternatyva tradicinėms šildymo sistemoms. Šie katilai yra atsakas į šiuolaikinius energetikos iššūkius: jie mažina priklausomybę nuo iškastinio kuro, yra ekologiški ir gali būti efektyvus sprendimas daugelyje situacijų. Be to, dėl savo paprastos konstrukcijos ir saugumo, e...
nuotrauka
2023-12-05 09:54
Artėjant Kalėdoms, norisi namus papuošti elektrinėmis girliandomis ir dekoracijomis, tačiau dažną stabdo dvejonės, kaip tokios puošmenos gali išauginti sąskaitas už elektrą. Ekspertai sako, kad vienareikšmiškai pasakyti, kiek elektros sunaudos kalėdinės dekoracijos, yra sudėtinga, nes tai priklauso ...
nuotrauka
2023-11-29 09:57
Kaip tvariai su minimaliai neigiamu aplinkai poveikiu gaminti energiją iš atsinaujinančių šaltinių: saulės, vėjo ir vandens? Kaip išsisukti nenaudojant iškastinio kuro? Šiuos ir kitus klausimus praėjusią savaitę kėlė šalies inžinerinė bendruomenė Projektų ekspertizės ir gaisro saugos įmonių asociaci...
nuotrauka
2023-11-28 09:42
Vėstant orams gyventojams vėl pradeda kilti klausimai dėl šildymo – norima, kad kambariuose būtų komfortiška temperatūra, tačiau baiminamasi didesnių sąskaitų. Įtaką sąskaitų dydžiui daro ne tik šilumos suvartojimas, kurį lemia lauko oro temperatūra, drėgmė, vėjo stiprumas, pastato energetinis efekt...
nuotrauka
2023-11-10 11:26
Šviesos jungiklis, kištukinis lizdas ar termostatas ilgą laiką buvo svarbūs tik dėl savo funkcijų, neteikiant per daug reikšmės jų išvaizdai ir derėjimui interjere. Dizainerių teigimu, būtina griauti mitą, kad šie prietaisai privalo būti tik balti: jų spalvą ir formą apsprendžia vieta interjere.
nuotrauka
2023-10-30 11:36
Išmaniųjų namų sistemos daugeliui jau nėra naujiena. Jos vis dažniau yra diegiamos ne tik gyvenamuosiuose būstuose, bet ir biuruose, viešbučiuose ar kituose dideliuose pastatuose. Jungiklių ir protingų namų sistemų centras „JUNG Vilnius" kartu su įmone „SoulWood LT" nusprendė, jog protingo namo sist...

Statybunaujienos.lt » Inžinerinės sistemos

nuotrauka

INSTITA dalyvavo infrastruktūros projekte, kuris keičia sostinės nekilnojamojo turto vystymo kryptis ir mažina taršą

INSTITA įgyvendino dar vieną lietaus nuotekų kolektoriaus rekonstravimo ir lietaus nuotekų valymo įrenginių statybos projektą – vykdė II etapo darbus. Tai itin reikšminga veikla, kuri, užsak...