2024 kovo 28 d. ketvirtadienis, 14:37
Reklama  |  facebook

20-metį švenčiančios bendrovės „Rostanas“ varomoji jėga – reiklūs užsakovai ir apgalvota plėtra Fotogalerija

2018-09-13 07:30,      Papildyta nuotraukomis 2018-09-25 10:30
„Perėjome ugnį ir vandenį – sunkmečiai, kuriuos pajuto turbūt visas Lietuvos verslas, įveikti, – sako Mažeikiuose įsikūrusios ir šiemet 20-metį mininčios įmonės „Rostanas“ direktorius Saulius Uselis. – Šiuo metu sklandžiai dirbame, didiname darbų apimtis ir einame į priekį.“
nuotrauka
„Lyra group“ sandėlio pastatas Montuotojų g., Mažeikiuose. „Rostanas“ per 20 veiklos metų nuosekliai veikdama, didžiausias darbų apimtis pasiekusi kaip subrangovė, įmonė sukaupė reikiamos patirties ir jau penkerius metus teikia generalinio rangovo paslaugas. UAB „Rostanas“ nuotr.


Minimos įmonės
Rostanas, UAB

Pagrindinė įmonės „Rostanas“ veikla per visus 20 metų buvo statyba. Nuosekliai veikdama, didžiausias darbų apimtis pasiekusi kaip subrangovė, įmonė sukaupė reikiamos patirties, todėl jau penkerius metus teikia ir generalinio rangovo paslaugas, be to, jau daugiau negu šešerius metus „Rostanas“ Lietuvoje ir Europos sąjungos šalyse dirba logistikos baruose.

„Mūsų įmonė auga nuosekliai: kuo ilgiau dirbame, tuo daugiau sulaukiame užsakovų, į bendrovę ateina dirbti jaunimo, tad, didėjant darbų apimtims, įmonės augimas – tinkamas brandos rodiklis, – sako direktorius S. Uselis, pabrėždamas, kad įmonė į plėtros galimybes žvelgia atsakingai, nes didesnės apimties objektai reikalauja daugiau žmonių, įvairesnių kompetencijų. – Svarbiausia – geras rezultatas, užsakovas turi būti patenkintas, o kai jis kreipiasi dėl kito objekto, mums tai yra ženklas, kad užsakovas mūsų atliktą darbą įvertino teigiamai.“

Saulius Ūselis Rostanas

Saulius Uselis,
UAB „Rostanas“ direktorius.
UAB „Rostanas“ nuotr.

„Rostanas“ skaičiuoja jau 18 metų nuo to laiko, kai tapo atestuota statybos įmone, ji įgijo teisę būti ypatingo statinio statybos rangovu. Įmonėje įdiegti šie standartai: kokybės vadybos ISO 9001; aplinkosaugos vadybos ISO 14001; darbuotojų saugos ir sveikatos vadybos sistemos OHSAS 18001. Įmonės kompetencijas ir sėkmingą veiklą liudija 2016 m. pelnytas „Gazelės“ apdovanojimas ir 2017 m.gautas „TOP įmonės“ vardas.

Jubiliejaus proga – didžiausias per visą veiklos istoriją statybos objektas

„Birželio pradžioje mūsų įmonė pasirašė statybos rangos sutartį su bendrove „SKV-VALDA“ dėl „MOKI-VEŽI“ paslaugų paskirties pastato statybos Mažeikiuose. Jau pradėjome statyti apie 10 tūkst. kv. m pastatą. Mums tai yra svarbi sutartis ne tik todėl, kad jos pasirašymas sutapo su įmonės 20-mečiu. Gerai suvokiame, kad tai nėra „laimėjimas loterijoje“, – sako įmonės „Rostanas“ direktorius S. Uselis, akcentuodamas, kad „MOKI-VEŽI“ paslaugų paskirties pastatas bendrovei yra pats didžiausias objektas per visą įmonės veikos laikotarpį.

Objektą sutarta pastatyti per devynis mėnesius.

 Sėkmės trejetas: laiku, kokybiškai ir už priimtiną kainą

Darbas su didelėmis įmonėmis nėra paprastas. Tokie užsakovai turi kontrolės mechanizmus, kompetentingą inžinerinį personalą, specialistus, jų reikalavimai statybos rangovams didesni. Tačiau, kaip pastebi įmonės „Rostanas“ direktorius, kaip tik tokie užsakovai ir yra bendrovės varomoji jėga, – padeda tobulėti darbuotojams, įgyti daugiau kompetencijų ir patirties pačiai įmonei.

„Dalyvaujant konkursuose, reikia išmanyti statinių specifiką, kad mūsų pateikta kaina užsakovams būtų patraukli. Įgyvendinę keletą projektų, mes pademonstravome savo kompetencijas, gebėjimą pastatyti objektą, kuris atitinka užsakovo lūkesčius. Dar viena svarbi dedamoji – sutampa užsakovo ir mūsų interesai dėl kainos ir pasiūlyto viso paslaugų paketo, – kalba S. Uselis apie užsakovus, su kuriais sieja ilgalaikiai santykiai. – Laiku, kokybiškai ir už priimtiną kainą – manau, kad tai yra trys dėmenys, kurie mums užtikrina ilgalaikę bendrystę su užsakovais, statytojais, partneriais.“

ROSTANAS

SENUKŲ prekybos centro priestatas Tirkšlių g. Mažeikiuose

„Rostano“ vadovas akcentuoja, kad ne mažiau svarbu ir tai, kad įmonė dirba laikydamasi nustatytų technologinių ir saugumo reikalavimų, turi ilgametės patirties statybos versle, užsakovams gali pasiūlyti statybos paslaugų paketą, lanksčią kainų politiką ir atsiskaitymo sąlygas.

Užsakovai – privatus sektorius

Vieni iš didžiausių iki šiol bendrovės įvykdytų projektų buvo objektai, pastatyti bendrovės „Kauno grūdai“ užsakymu. Per pastaruosius trejus metus Jurbarke pastatytas grūdų priėmimo, apdorojimo ir sandėliavimo kompleksas (2016 m.), du objektai Telšiuose: 2017 m. rekonstruota grūdų saugykla, o 2018 m. – skystų trąšų sandėliavimo technologinė įranga su statiniais.

Pernai Mažeikiuose pastatyti du objektai, kurių plotai siekė 2170,28 kv. m ir 2555 kv. metrus. Vienas iš jų – „Bikuvos“ prekybos centro pastatas, kitas – bendrovės „Lyra Group“ sandėliavimo paskirties pastatas. Abu objektus „Rostanas“ statė kaip generalinis rangovas.

Bendrovės, kaip generalinio rangovo, baigtų užsakymų portfelyje taip pat yra Mažeikiuose pastatytas 365 kv. m prekybos centro priestatas, kurio užsakovas – „Baltic Retail Properties“; „Vilkričio“ užsakymu pastatytas 2800 kv. m gamybinis pastatas Vilniuje; „Nailtex“ užsakymu Kruciuose, Mažeikių raj., iškilusi 1700 kv. m gamybinė bazė; 1700 kv. m automobilių servisas, pastatytas„Westcargo“ užsakymu Klaipėdoje, ir kt.

ROSTANAS

Svečių namai Vilniuje, Švitrigailos g. 

„Kaip matote, mūsų užsakovai yra privačios įmonės, – sako direktorius S. Uselis. – Verslo įmonėms mes statome pramoninės, komercinės paskirties pastatus bei inžinerinius lauko tinklus. Atskirus darbus kaip rangovai ar subrangovai atliekame ir visuomeniniuose bei gyvenamuosiuose objektuose, inžineriniuose statiniuose.“

Mažiausia kaina ir projektavimo defektai spendžia spąstus

Nors „Rostanas“ dirba su privačiu sektoriumi, turi spręsti tas pačias problemas, kurios ryškėja ir viešuosiuose pirkimuose, – mažiausia kaina ir nekokybiški projektai.

Statybininkai, teikdami pasiūlymus, priversti laviruoti: už mažiausią kainą reikia aukščiausios kokybės. Pirmiausia užsakovas rangovus atsirenka pagal mažiausią kainą. Ir tik vėliau vertina, kaip už pasiūlytą kainą bus įgyvendintas projektas, kiek patikima pasirinkta įmonė, kaip kokybiškai ji dirba. Kita problema – nekokybiški projektai, dėl kurių problemų turi ir užsakovai, ir statytojai, ir rangovai. Pasiseka, jeigu užsakovas dirba sykiu su rangovu, ieškodamas sprendimų dėl projektų kokybės.

BIKUVA prekybos centras Skuodo g., Mažeikiuose

„Tačiau dažniausiai prasto projekto įkaitais tampa statybininkai. Jie patiria laiko ir lėšų nuostolių, – sako S. Uselis. – Kai gauni prastą projektą, vargo neišvengsi iki pat statybos pabaigos.“

Projektavimo užduotį formuluoja ir techninį projektą rengia užsakovas – taupydamas ir rinkdamasis pigius, nekompetentingus projektuotojus. Ir tai, S. Uselio žodžiais, problemos pradžia. „Rostano“ statomi statiniai yra gana standartiniai, įmonė bendradarbiauja su patirtį turinčiais projektuotojais, kuriais pasitiki, ir siūlo sprendinius rengiant darbo projektus.

„Mes esame statybininkai, negalime nestatyti, mums svarbu kuo greičiau pradėti darbus, tad pajungiame visas savo pajėgas, bandydami užbėgti už akių problemoms, kurias užprogramuoja prasti projektai“, – sako S. Uselis.

Darbuotojų politika: jei sutarėme, taip ir turi būti

Kad įmonė stabiliai augtų, kad užsakovui galima būtų pasiūlyti gerą kainos ir kokybės santykį, kad galima būtų užbėgti problemoms už akių, svarbi komanda, kuriai įmonės vadovas kelia aukštus reikalavimus. S. Useliui svarbu, kad visi – nuo valytojos iki inžinierių – dirbtų atsakingai.

„Vienas lauke ne karys – visi turime daryti tai, kas priklauso nuo kiekvieno darbuotojo kompetencijos, – yra įsitikinęs S. Uselis. – Bendradarbiaujant svarbu pasitikėjimas: tiekėjai turi pasitikėti įmone, kad pasiūlytų geras kainas, apmokėjimo sąlygas, o užsakovai – pasitikėti mūsų komanda. Taigi visa grandinė turi dirbti atsakingai ir sąžiningai. Nuo problemų nereikia bėgti, jas būtina spręsti.“

Atsakingai plėtrą planuojanti įmonė vis tik yra priversta rizikuoti. Trūkstant kvalifikuotų darbuotojų, tenka priimti žmones be patirties. Įmonei svarbu, kad žmogus siektų kvalifikacijos, kad jam būtų svarbus jo darbas, tuomet į jį investuojama, nes žmogaus ir įmonės poreikiai sutampa.

„Vadovaudamas įmonei, stengiuosi būti sąžiningas, elgtis atsakingai, tad tokią renkuosi ir savo komandą: jei sutarėme, taip ir turi būti, atsakingumas, pareigingumas ir siekiai – svarbiausi dalykai. Tada galima išugdyti įmonei naudingą darbuotoją“, – sako S. Uselis.

Ruošdamas naują darbuotoją, „Rostanas“ investuoja lėšų ir laiko, tačiau, anot Sauliaus Uselio, neturi garantijos, kad jis liks dirbti. Niekas neapsaugotas nuo permainų. Būna, kad ir pats darbuotojas, ir įmonė suvokia, jog žmogus pasirinko ne tą specialybę – tenka atsisveikinti. Tad darbuotojų rengimas – rizikinga investicija, bet būtina. Dabar bendrovėje dirba apie pusšimtis darbuotojų. Įmonės vadovas džiaugiasi, kad prie komandos prisijungę ir įgiję patirties jauni specialistai tapo „Rostano“ varomąja jėga.

  UAB „Rostanas“ nuotr.

Statybunaujienos.lt
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka




Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-03-28 14:34
UAB „Toksika“ visuotinis akcininkų susirinkimas į laisvą nepriklausomo valdybos nario poziciją išrinko Giedrių Dusevičių – UAB „Digital Audio“ direktorių, iki 2023 m. kovo mėn. ėjusį UAB „Valstybės investicijų valdymo agentūra“ stebėtojų tarybos pirmininko, iki 2022 metų – AB „KN Energies“ valdybos ...
nuotrauka
2024-03-27 17:02
Penkios Armėnijoje įsikūrusios įstaigos, įskaitant vaikų darželius, kultūrinį centrą ir nacionalinį politechnikos universitetą, netrukus naudosis lietuvių įrengtos saulės jėgainės elektros energija. Elektrinę įrengs Lietuvos saulės energetikos bendrovė „Solet".
nuotrauka
2024-03-26 10:09
Stiklo paketų gamintoja „Glass LT”, įsikūrusi Alytuje, į naują gamybos liniją investuoja 3 mln. Eur – tai leis išplėsti gaminių asortimentą ir apdoroti iki 2,6 mln. kv. m stiklo. Nepaisant sumažėjusios paklausos statybų rinkoje, pernai gamybos apimtys siekė 2,08 mln. kv. m apdoroto stiklo – tai šiek...
nuotrauka
2024-03-25 09:32
Susisiekimo infrastruktūros UAB „Fegda grupė" priklausanti Pietų Lietuvos kelių infrastruktūros įmonė „Alkesta" turi naują vadovą – įmonės generalinio direktoriaus pareigas nuo pirmadienio eina Titas Lukšas.
nuotrauka
2024-03-21 14:52
Šiuo metu darbo rinka yra kaip niekada įkaitusi, o darbdaviai itin aktyviai ieško būdų tapti patrauklesniais esamiems ir potencialiems darbuotojams. Tam pasitelkiami įvairūs tyrimai bei įrankiai. Tačiau pasak kovo mėnesį į Lietuvos darbdavio tyrimų rinką žengusios bendrovės „WitMind“ direktorės Živi...
nuotrauka
2024-03-21 13:42
Viena didžiausių susisiekimo infrastruktūros įmonių Lietuvoje „Fegda grupė“ konsoliduotas įmonių grupės pajamas 2023 metais padidino daugiau nei du kartus – nuo 99 mln. EUR iki 218 mln. EUR, tuo tarpu grupės grynasis pelnas padidėjo nuo 3,5 mln. EUR 2022 m. iki 23 mln. EUR pernai. Sėkmingus rezultat...
nuotrauka
2024-03-19 12:11
Atsinaujinančios energetikos fondų valdymo įmonė „Modus Asset Management" ir Šiaulių bankas susitarė dėl 21 mln. eurų finansavimo vėjo jėgainėms Lietuvoje. Lėšos skirtos finansuoti 16,5 MW galios vėjo jėgainių parką Jurbarko rajone.
nuotrauka
2024-03-19 10:07
Naftos produktais užteršto grunto, dumblo ir vandens valymo bendrovės „GVT LT“ vairą iš dvejus metus įmonei vadovavusio Spartako Petrovo perima UAB „Toksika“ komercijos direktorius Lukas Andronavičius. Jis bendrovei vadovaus laikinai, iki kol bus išrinktas nuolatinis vadovas.
nuotrauka
2024-03-18 13:54
Vilniuje, Sietyno gatvėje, duris atvėrė naujas policijos pastatas – bene moderniausias ir aukščiausius energinius standartus apjungiantis pastatas sostinėje. 6 aukštų pastate įrengta 560 modernių darbo vietų. Čia įsikurs įsikurs Vilniaus miesto policijos komisariatas, Kelių policijos skyrius bei Pol...
nuotrauka
2024-03-14 15:12
Kaune tęsiant „SBA Urban“ vystomo naujos koncepcijos prekybos ir verslo miesto „Urban HUB“ pirmojo etapo statybos darbus, pradedamas antrasis etapas. Jį už 11 mln. EUR įgyvendina tvarios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva“. Biurų, prekybos ir logistikos projekto Kaune naujajame ...
nuotrauka
2024-03-14 13:54
Kauno oro uoste netrukus planuojama pradėti keleivių terminalo plėtros darbus. Po rekonstrukcijos, kurią planuojama pabaigti 2025-ųjų viduryje, išaugs ir terminalo erdvės, ir technologijų pažanga. Būtent dėl modernių IT ir kitų aviacijos technologinių sprendimų iš Kauno keliauti taps patogiau ir gre...
nuotrauka
2024-03-13 14:47
Nekilnojamojo turto (NT) bendrovė „Realco“ skelbia pradedanti nuomos procesą Vilniaus centriniame verslo rajone vystomam verslo centrui „Hero“. Įmonė ne tik sustiprino savo vidinę komandą, bet ir sudarė sutartį su NT konsultacijų bendrove „Newsec“, kuri užsiims aktyvia nuomininkų paieška. Sostinės A...
nuotrauka
2024-03-13 14:12
Žinomo fotografo ir verslininko Mariaus Jovaišos bendrovė tapo sostinėje plėtojamą verslo centrą „Yellowstone" netiesiogiai valdančios KŪB „Jasinskio 14" tikruoju nariu, pakeitusiu investicijų bendrovę „Equite". Pastarosios savininkas Vilius Kavaliauskas pasitraukė iš „Yellowstone" investuotojų sąra...
nuotrauka
2024-03-12 10:02
Tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ pasirašė sutartį su Čekijos investicijų grupe „RSJ Investments“ ir drauge tęs gyvenamojo kvartalo „Naujasis Skansenas“ vystymą Vilniuje. Bendradarbiavimo sutartis su naujuoju investiciniu partneriu suteiks galimybę efektyviau vykdyti projekto ...
nuotrauka
2024-03-10 08:11
Yra dvi priežastys, kodėl gamintojai gręžiasi į universalų dizainą. Nes patogu visiems ir estetiška. Kaip ši koncepcija realizuojama GEALAN įmonės, PVC langų bei durų profilių sistemų kūrėjos, gaminiuose?
nuotrauka
2024-03-08 13:14
Metų pradžia nekilnojamojo turto (NT) rinkoje įprastai nebūna itin aktyvi. Šių metų pirmasis mėnuo pagal įregistruotų NT sandorių kiekį netgi buvo kukliausias per pastaruosius keletą metų, o vasarį rinkos pagyvėjimo taip pat nesulaukėm, skelbia įregistruotus NT sandorius analizuojantis Registrų cent...
nuotrauka
2024-03-07 13:16
Didžiausios šalyje vandentvarkos bendrovės „Vilniaus vandenys" ekspertai kartu su Lietuvos mokslininkais ketina plėtoti technologiją, kuri iš nuotekų gamintų elektrą. Mokslininkų komanda jau eksperimentuoja su kuro elementais, kurie pasitelkdami mieles gamina energiją iš biologinėse atliekose esanči...
nuotrauka
2024-03-06 14:40
Valstybės valdoma pavojingųjų atliekų tvarkymo bendrovė „Toksika" baigė konsolidavimą su kita valstybės valdoma įmone – naftos produktais užteršto grunto, dumblo ir vandens valymo UAB „GVT LT".
nuotrauka
2024-03-05 16:21
Pirmą kartą Lietuvoje ir Baltijos šalyse iš gyventojų surenkamos mišrios komunalinės atliekos panaudojamos cemento pramonėje. Atliekos tampa alternatyviu kuru, kuris naudojamas cemento gamybai – taip mažinamas iškastinio kuro naudojimas, į atmosferą išsiskiriančių šiltnamio efektą sukeliančių dujų i...
nuotrauka
2024-03-05 07:15
ESSVE stebi meistrų darbą ir ieško būdų, kaip padėti jiems būti efektyviais, demonstruoti aukštą darbo našumą. Ir tai ne tik kokybiški tvirtinimo ir sandarinimo produktai, bet ir darbo organizavimas, kuris primena „Lean“ metodą.

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas