2024 kovo 19 d. antradienis, 6:10
Reklama  |  facebook

KONFERENCIJA „Universalus dizainas. Patogus gyvenimas žmonėms – naujos galimybės verslui“. Kaip suprojektuoti ir pastatyti žmogaus poreikius atitinkantį būstą

2018-04-19 09:24
Tarptautinėje konferencijoje „Universalus dizainas. Patogus gyvenimas žmonėms – naujos galimybės verslui“ Pekka Helin, YIT korporacijos vyr. viceprezidentas, Papildomų paslaugų gyventojams padalinio vadovas iš Suomijos, pasidalins patirtimi, kaip universalaus dizaino taikymas kuria vertę klientams ir verslui.
nuotrauka
Pekka HELIN, YIT korporacijos vyr. viceprezidentas


Minimos įmonės
YIT Kausta, UAB

Vienas iš YIT segmentų yra būstas, kuris integruojamas į tvarų miestą – tokia yra YIT strategija, dėl kurios kompanija taiko universalaus dizaino principus arba, kaip sako Pekka Helin, kuriami sprendimai ir siūlomi gyvenimo mieste sprendimai, kurie atitiktų įvairių klientų grupių poreikius.

Suomija pasaulyje žinoma kaip šalis, kurianti pagal vadinamuosius Šiaurės šalių dizaino principus, kurių svarbiausi yra – funkcionalumas ir paprastumas. Todėl kuriami kompaktiški namai, kuriuose žmonėms būtų patogu ir gera gyventi. YIT neseniai pristatė Namų dizaino idėją, skirtą dar labiau atkreipti dėmesį į tai, kad pastatyti butai atneštų kuo daugiau naudos gyventojams ir kad visi blogai veikiantys elementai palaipsniui būtų šalinami.

„Kalbant apie dizainą arba universalų dizainą, labai svarbu gerai suvokti, kas yra klientas, ko jis nori“, – sako Pekka Helin, akcentuodamas, kad visuomenė yra įvairialypė, žmonės yra skirtingi, turi skirtingų poreikių, kuriuos reikia įvertinti ir į kuriuos būtina atsižvelgti. Pranešėjas taip pat išskiria socialinius ir demografinius pokyčiai visuomenės gyvenime, atsiranda poreikis atspindėti žmogaus tapatybę, kuri koreliuotų ir su interjero dizainu. Žmonės siekia patogaus kasdienio gyvenimo, kurio centras yra namai.

Kaip pastebi pranešėjas iš Suomijos, projektai, sukurti pagal universalaus dizaino principus, kuria gyvenamąją aplinką, pritaikytą kiekvienam pagal jo gyvenimo būdą. 

„Pavyzdžiui, senstanti visuomenė turi specifinių poreikių. Norėdami pasiūlyti vartotojams jų poreikius atitinkančius namus, turime suprasti, kaip jie gyvena, ir projektuoti namus, kurie atitiktų tokį jų gyvenimo stilių“, – sako Pekka Helin, pabrėždamas, kad, norint kuri namus, kurie tenkintų žmonių poreikius, reikia suprasti visuomenę, jos grupių poreikius.

 

Balandžio 26 d. parodos RESTA metu rengiama tarptautinė konferencija
 
Konferencijoje užsienio šalių pranešėjai dalinsis patirtimi apie aplinkos ir pastatų kūrimą pagal universalaus dizaino principus, naudą visuomenei ir atsiveriančias galimybes verslui.
Pranešimus skaitys specialistai iš Norvegijos, Suomijos, Švedijos, Danijos ir Lietuvos. 
 
KADA: 2018-04-26, 13 val., parodos RESTA metu.
KUR: Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO, Laisvės pr. 5, Vilnius, 5.3 salė (II aukštas). 
Kviečiame registruotis į renginį.
Statybunaujienos.lt



Universalus dizainas

nuotrauka
2024-03-13 09:24
Ketvirtadienį oficialiai startavo Plungės geležinkelio stoties teritorijos ir prieigų sutvarkymo, pritaikant autobusų stoties veiklai, darbai – konkursą laimėjusiam rangovui – UAB „VVARFF“ – perduota statybvietė.
nuotrauka
2024-03-10 08:11
Yra dvi priežastys, kodėl gamintojai gręžiasi į universalų dizainą. Nes patogu visiems ir estetiška. Kaip ši koncepcija realizuojama GEALAN įmonės, PVC langų bei durų profilių sistemų kūrėjos, gaminiuose?
nuotrauka
2023-12-06 14:12
Šiandien simboliniu kapsulės įkasimu pažymėtos žmonėms su intelekto ar psichosocialine negalia skirtų grupinio gyvenimo namų statybos. Juose gyventojai padedant socialiniams darbuotojams bus mokomi patys pasirūpinti savo buitimi ir pagrindiniais poreikiais: tvarkytis namuose, apsipirkti parduotuvėje...
nuotrauka
2023-12-01 10:07
Sostinės Savanorių prospekte esančiame sklype simboliniu kapsulės įkasimu pradedamos pirmųjų socialinių dirbtuvių ir dienos užimtumo centro statybos. Juose intelekto ar psichosocialinę negalią turintys žmonės vykdys socialinį verslą: daigins augalus, gamins biohumusą, lies žvakes, megs šviesą atspin...
nuotrauka
2023-11-29 12:41
Kultūros infrastruktūros objektų savininkai ir valdytojai kviečiami teikti projektų įgyvendinimo planus ir pretenduoti į paramą objektui atnaujinti.
nuotrauka
2023-10-09 14:10
Druskininkai yra ne tik vienas iš žaliausių ir mėgstamiausių šalies kurortų, bet ir pirmasis miestas, kuriame kursuoja tik elektriniai autobusai, įrengta plati žmonėms su negalia pritaikyta infrastruktūra. Tokios sėkmės paslaptis – miestas keičiamas atsižvelgiant į žmonių ir gamtos dermę.
nuotrauka
2023-01-18 15:37
Vilniaus Taryba patvirtino universalaus dizaino principų strategiją – „Miestas visiems". Jos tikslas – užtikrinti, kad miesto fizinė ir virtuali aplinka būtų lygiai prieinama visiems miestiečiams.
nuotrauka
2022-12-09 10:57
Seimas pritarė Gaminių ir paslaugų prieinamumo reikalavimų įstatymui, kuriuo įgyvendinama europinė direktyva, kad kuo daugiau asmenų su negalia galėtų naudotis atitinkamais gaminiais ir paslaugomis.
nuotrauka
2022-11-28 15:18
Utenoje baigtas įgyvendinti dar vienas miestui ir jo gyventojams svarbus projektas – Utenos miesto darnaus judumo plano priemonių diegimo pirmasis etapas. Jo metu mieste įrengta 21 nauja autobusų sustojimo stotelė, kurios pritaikytos ir žmonėms su negalia.
nuotrauka
2022-11-11 12:37
Sostinės Vingio parke įrengti du nauji stendai, kurie suteikia informacijos visiems lankytojams pagal jų individualius poreikius. Tai pirmieji viešosios erdvės žemėlapiai ir stendai, pagaminti pagal universalaus dizaino principus. Iki 2030 metų Vilniaus mieste visi parkų ir skverų informaciniai sten...
nuotrauka
2022-11-08 14:52
Prieš 15 metų įkurtame kvartale „Bajorų kalvos" po poros savaičių duris atvers naujas Vilniaus savivaldybės darželis „Bajorėlis". Pirmuoju etapu į darželį priimta 140 vaikų, tačiau grupių bus ir daugiau.
nuotrauka
2022-11-03 08:49
Siekiant užtikrinti žmonių su negalia lygias galimybes, mažinti jų diskriminaciją, kompiuteriai, bankomatai, išmanieji telefonai ir kiti gaminiai, transporto, banko, telefonijos, informacijos teikimo ir kitos paslaugos turės atitikti specialius prieinamumo reikalavimus. Tai sudarys galimybę gaminiai...
nuotrauka
2022-09-05 15:43
Vilnius ieško sprendimų, kaip į urbanizuotas teritorijas įlieti gamtos – liepą startavo bandomasis 11 viešojo transporto stotelių apželdinimo projektas.
nuotrauka
2022-09-02 07:47
Grindinį žmonės paprastai pastebi tik dviem atvejais: kai už jo užkliūva arba grožėdamiesi negali atitraukti akių. Kauno rajono Kulautuvos miestelio Akacijų alėjoje ir V.Augausko gatvėje paklota apie 7 tūkst. kv. m „Brikers LT“ trinkelių – patogių pėstiems ir važiuotiems, įspūdingų, derančių prie ap...
nuotrauka
2022-05-06 10:06
Druskininkuose startavo projektas „Druskininkai – be ribų“, kuriuo siekiama įvertinti, kiek Druskininkai yra draugiški neįgaliesiems, bei nustatyti tobulintinus kurorto aspektus turistų ir vietos gyventojų su negalia atžvilgiu.
nuotrauka
2022-04-06 16:20
Nuo 2022 m. lapkričio 1 d. visos naujos įsigyjamos viešojo transporto priemonės turėtų būti pritaikytos regos, klausos, fizinę ar intelekto negalią turintiems ir kitiems žmonėms, turintiems individualių poreikių – vaikams vežimėliuose, senyvo amžiaus žmonėms, nėščiosioms ir pan. Susisiekimo minister...
nuotrauka
2022-01-27 06:40
Jau nuo vasario 1 dienos daugiau žmonių, turinčių negalią, galės būti pritaikomas būstas pagal jų individualius poreikius. Būsto pritaikymą galės organizuoti savivaldybė, pats žmogus savarankiškai arba bus skiriama būsto pritaikymo išlaidų kompensacija, jei žmogus nusipirks jo poreikius atitinkantį ...
nuotrauka
2022-01-21 07:07
Statybos pramonės grupėje UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“ gaminys – plokštė autobusų stotelėms – pelnė „Lietuvos metų gaminio 2021“ aukso medalį. Plokštė sudaro galimybę judėti saugiau, jaustis patogiau ne tik riboto judumo, bet ir kiekvienam žmogui.
nuotrauka
2021-11-11 11:06
Pasirūpinti, kad žmonėms su negalia būtų prieinamos reikalingos įstaigos, objektai, informacija būtų pateikta patogiai ir suprantamai, o paslaugos ir prekės pritaikytos neįgaliųjų poreikiams – tai pasiekti iki 2030 m. numatyta įgyvendinant Neįgaliesiems tinkamos aplinkos visose gyvenimo srityse plėt...
nuotrauka
2021-10-15 21:24
Universalus dizainas – tai aplinkos ir gaminių kūrimas, kuomet sudaromos vienodos galimybės tuo pačiu daiktu ar erdve naudotis kiekvienam, neišskiriant žmonių pagal jų gebėjimus ar poreikius.

Statybunaujienos.lt » Universalus dizainas