2024 balandžio 25 d. ketvirtadienis, 3:37
Reklama  |  facebook

„Dzūkijos statybos“ personalo formulė: Ir vieno žmogaus poelgis gali turėti pasekmių visiems

2018-09-24 09:01
Nedidelis „Dzūkijos statybos“ kolektyvas turi savo pranašumų. Bendrovėje dirba vidutiniškai 150–170 žmonių, kurie pažįsta vienas kitą. Kolektyvo nuostata – ir vieno žmogaus poelgis gali turėti pasekmių visiems. Nesunku suvokti, kad tokia pozicija suteikė bendrovei tvirtą kokybiško darbo pagrindą.
nuotrauka
Portalo Statybunaujienos.lt (bendrovės „Dzūkijos statyba“) archyvo nuotr.


Minimos įmonės
Dzūkijos statyba, UAB

Darbuotojai – stiprus ir sutelktas bendrovės branduolys

Profesinės šventės išvakarėse kalbintas bendrovės „Dzūkijos statyba“ valdybos pirmininkas Julius Žukas, statybos veteranas, kurio darbinė istorija siekia daugiau negu 50 metų, sako pastebintis, kaip visuomenės susvetimėjimas ateina ir į darbo kolektyvus, kaip žmonės konfliktuoja dėl „dešimt eurų didesnio atlyginimo“, jam sunku matyti, kaip žmonės ateina į darbą ne tam, kad realizuotų savo idėjas, kad pasidžiaugtų savo darbo rezultatais, o tiesiog atbūtų, pasiimtų atlyginimą.

Ir vis tik jis tiki savo įmonės žmonėmis.

Vidutinis „Dzūkijos statybos“ darbuotojų skaičius siekia 150–170. Tai inžinieriai, statybos vadovai ir statybos darbininkai.

„Mūsų žmonių nėra daug, mes vieni kitus pažįstame, todėl pavyko suburti draugišką kolektyvą, – sako J. Žukas. – Bendrovės branduolys tikrai stiprus ir susitelkęs – yra žmonių, kurie įmonėje dirba jau trečią dešimtmetį. Vėliau prisijungusieji pateko į kolektyvą, kuris labai gerai žino: turi elgtis taip, kad nepadarytum gėdos, neužtrauktum negarbės, nepakenktum įmonės vardui, nes ir vieno žmogaus poelgis gali turėti pasekmių visiems. Manau, kad tokia nuostata yra labai svarbi, nes reikia labai ilgai, kantriai ir kruopščiai darbuotis, kad susikurtum gerą vardą, o prarasti jį galima labai greitai.“

Patirtis yra didelė vertybė, nes ji įgyjama per kelerius, keliolika metų. Tačiau laikmečiu, kai įsigali išmaniosios technologijos, kai negali ignoruoti skaitmeninės statybos, kai kalbama apie ketvirtąją pramonės revoliuciją arba robotizavimą, patirties, net ir pačios ilgiausios, nebeužtenka. Ribos tarp didmiesčio ir regiono specialistų trinasi, nes tiek mažos, tiek didesnės įmonės veikia visoje Lietuvoje, vykdo projektus, kuriuose rašiklio ir įprastų brėžinių nebeužtenka. Kad ir kur būtų įsikūrusi įmonė, kad ir kokio dydžio ji būtų – smulki, didelė ar vidutinė, – ji negali ignoruoti bendrųjų rinkos tendencijų, negali būti autsaiderė, diegiant modernias technologijas tiek vadyboje, tiek veikloje. Todėl bendrovės vadovai laikosi nuostatos, kad darbuotojai turi mokytis, siekti naujų žinių. Lietuvos statybininkų asociacijos organizuotuose mokymuose dalyvavo penki bendrovės „Dzūkijos statyba“ darbuotojai, dar keletas darbuotojų mokėsi aukštalipių, krovinių kabinėtojų bei kituose mokymuose. Administracijos darbuotojai taip pat atnaujina žinias: dalyvauja seminaruose, susijusiuose su buhalterinės apskaitos, Darbo kodekso reikalavimų pasikeitimais, asmens duomenų apsaugos ar viešųjų pirkimų reikalavimais.

„Svarbiausia – darbuotojų profesionalumas. Tačiau nieko gero nebus, jeigu su žmogumi kalbėsiesi tik apie darbus“, – įsitikinęs bendrovės valdybos pirmininkas J. Žukas. Jis neslepia, kad bendravimas turi daugelį briaunų, taip pat ir aštrokų, bet kalbėtis, aiškintis – būtina. Visi neišsakyti žodžiai, nuoskaudos, ilgamečio statybininko pastebėjimu, turi įtakos ir darbo kokybei, todėl to ignoruoti nevalia.

Vadovai nepamiršta, kas iš tiesų bendrovei pelno apdovanojimus ir gerą vardą

Konkurse „Lietuvos metų gaminys 2017“ bendrovė „Dzūkijos statyba“ pelnė aukso medalį už pirmąjį Lietuvoje A++ klasės namą, pastatytą Panaros Pilnų namų bendruomenei, 2015 m. – Statinio šiltinimo lyderio vardą už kokybiškai atliktus šiltinimo darbus, modernizuojant Alytaus ir Druskininkų daugiabučius namus. Vadovai nepamiršta, jog bendrovė apdovanojimus pelno dėl to, kad jos darbuotojai kokybiškai atlieka užduotis, jaučia atsakomybę už viso kolektyvo darbą. Todėl profesinės šventės proga pristato savo darbuotojus apdovanoti. 25-metį švenčiančios Asociacijos renginyje bus pagerbti trys įmonės darbuotojai. Arvydas Tarnauskas, Saulius Žilionis ir Jonas Arlauskas yra „Dzūkijos statybos“ betonuotojai, tapę brigadininkais. Jie sėkmingai vadovauja darbuotojų brigadoms, organizuoja darbus.

Pernai LR Seimo Aplinkos Apsaugos Komiteto padėką pelnė Vidmantas Čiras, komercijos direktorius; LR Aplinkos ministerijos padėką – Algimantas Tamulionis, statybos vadovas; Lietuvos statybininko Garbės ženklą – Edvardas Mačiulaitis, statybos vadovas; LSA padėkos raštą – Artūras Bingelis, statybos vadovas.

2014 metų geriausiu statybos inžinieriumi statinio statybos vadovo kategorijoje buvo pripažintas UAB „Dzūkijos statyba“ statybos vadovas Darius Vervečka. Valdybos pirmininkas Julius Žukas 2013 m. buvo apdovanotas Profesijos riterio ženklu.

Bendrovė vertina savo žmonių darbą, todėl daro visa, kas nuo jų priklauso, kad žmonėms nereikėtų nerimauti dėl atlyginimų – net per krizę jiems būdavo laiku mokami atlyginimai. Ir žmonės tai vertina – dirba kokybiškai: kiek veikia įmonė, dar nė vienas iš užsakovų niekuomet nesiskundė „Dzūkijos statyba“.

Norint būti išgirstam, reikia bendradarbiauti

Alytuje įsikūrusi įmonė „Dzūkijos statyba“ Lietuvos statybininkų asociacijoje – jau 22-eji metai. Bendrovės valdybos pirmininkas J. Žukas sako, kad tokį sprendimą lėmė suvokimas: tik veikdami sykiu statybininkai bus stiprūs ir gebės apginti savo interesus.

Statybininkų bendruomenė, kaip pastebi valdybos pirmininkas, net Asociacijai švenčiant jau 25-erių metų jubiliejų, nelabai gali pasigirti turinti rimtą valstybinį partnerį. „Net Aplinkos ministerijai, kuruojančiai statybos sektorių, nelabai statybos rūpi – pritaria daugelio statybos sektoriaus bendrovių vadovų pastebėjimui J. Žukas. – Sunku prisiminti, kada paskutinį kartą mūsų renginiuose buvo premjeras ar aplinkos ministras – jeigu dėmesio nesulaukiame netgi per šventes, ką galime kalbėti apie kasdienybę.“

Viešieji pirkimai ir statybininkų įvaizdis – dar vienas sopulys. Anot J. Žuko, viešumoje kuriamas įvaizdis, kad statybininkai yra milijonieriai, grobia pinigus, nors daugelis įmonių vos galą su galu suduria, nes mažiausia kaina verčia dirbti kone už savikainą.

Kalbėdamas apie įmonių ir Asociacijos santykius, apie buvimo LSA bendruomenėje naudą įmonėms, „Dzūkijos statybos“ valdybos pirmininkas sako, kad norint ko nors pasiekti, norint būti išgirstam, reikia bendrauti ir bendradarbiauti, kalbėti ir diskutuoti, „o ne laukti, kol kas nors ką nors atneš ant lėkštutės“.

„Profesinės šventės proga mūsų įmonės žmonėms ir visai Lietuvos statybininkų bendruomenei linkiu kantrybės ir vilties – mums reikia darbo, jaunų rankų, kūrybiško proto, modernių technologijų. Nuoširdžiai dėkoju Lietuvos statybininkų asociacijos Garbės prezidentui Adakrui Šeštakauskui ir dabartiniam prezidentui Daliui Gedvilui už darbą statybininkų bendruomenės labui“, – sako bendrovės „Dzūkijos statyba“ valdybos pirmininkas J. Žukas, vildamasis, kad verslo aplinka taps labiau draugiška statybininkams, kad valstybė atsimins, jog statybininkai kuria didelę BVP dalį ir pademonstruos tai atitinkantį požiūrį, kad daugiau valstybės investicijų bus nukreipta į statybas, nes ta valstybė, kuri nestato, ateities neturi. 

Statybunaujienos.lt



Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-04-24 06:18
Lietuvių įmonė „Acrylicon Baltic“, kuri specializuojasi įrengdama pramoninių grindų dangas, užsienio rinkose vykdo daugiau negu pusę visų užsakymų. 20 metų veiklą vykdanti įmonė pastaruosius 17 metų projektus įgyvendina ne tik Europoje, bet ir Amerikoje, Azijoje, Afrikoje.
nuotrauka
2024-04-23 14:19
„Primostar“ specializuojasi požeminių gelžbetoninių konstrukcijų hidroizoliacijos srityje ir yra didžiausias savo srities žaidėjas Estijoje. Įmonės tikslas – sumaniai naudoti hidroizoliacines medžiagas, siekiant ne tik optimalaus rezultato, bet ir sumažinti medžiagų sąnaudas bei tausoti aplinką.
nuotrauka
2024-04-23 07:34
„Nemokamas sūris tik pelėkautuose" – posakis, aktualus ne tik taupantiems vartotojams, bet ir augti (tačiau – tik už kiek įmanoma palankesnį biudžetą) siekiantiems verslams. Vienu dažniausių žingsnių verslo procesų optimizavime tampa ISO vadybos sistemos diegimas. Visgi net ir augti pasiryžusi organ...
nuotrauka
2024-04-22 13:47
Praėję metai atsinaujinančios energetikos bendrovei „Smartecon“ buvo ryškūs ir pilni svarbių įvykių. Įmonė tapo platesnio masto rangovu ir pradėjusi dirbti su didelių saulės energetikos parkų vystytojais ėmė augti dar sparčiau, taip pat plėtėsi Skandinavijoje, pasiūlė inovatyvius sprendimus namų ūki...
nuotrauka
2024-04-19 12:36
Viena didžiausių dolomito ir granito skaldos gamintojų Lietuvoje „Milsa“ grupė įsigijo Estijos bendrovės „Voglers Eesti“ kontrolinį akcijų paketą. Toks žingsnis leidžia įmonei ne tik sustiprinti paslaugų plėtrą už Lietuvos ribų, bet ir suteikia galimybę perimti svarbius procesus „Milsa“ įmonių grupė...
nuotrauka
2024-04-18 15:01
KTU mokslininkai ir verslo atstovai sako, kad ieškant konkurencinio pranašumo ekonominėje erdvėje, padėti gali verslo skaitmenizavimas – vienas prioritetinių Pramonės 4.0 tikslų. Tuo tarpu skaitmenizacijai diegti ir palaikyti jau reikalingi naujos kartos specialistai.
nuotrauka
2024-04-18 14:49
Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos situacija – bene daugiausiai diskusijų pastaruoju metu viešojoje erdvėje kelianti tema. Laukiama jos atsigavimo požymių, netyla kalbos apie būstų kainas, aptariami nauji reikalavimai statytojams. Tačiau kaip mūsų šalį ir jos sąlygas statybų vystymui mato čia jau n...
nuotrauka
2024-04-17 16:32
Didelę infrastruktūros pastatų statybos ir kultūros paveldo objektų atnaujinimo patirtį Baltijos šalyse turinti Lietuvos statybos bendrovė „HSC Baltic" pasirašė ilgalaikės nuomos sutartį su „Baltic Horizon" valdomais „Meraki" verslo namais.
nuotrauka
2024-04-17 08:53
Tai, apie ką kažkada svajojo vien rašytojai fantastai, tampa realybe. Dirbtinis intelektas milžinišku greičiu keičia mūsų gyvenimus – ne vien laisvalaikį ir pramogas, bet ir darbinę veiklą. Bendrovės „Emplonet" IT atrankų padalinio vadovė, dirbtinio intelekto personalo sprendimuose ekspertė Ieva Kil...
nuotrauka
2024-04-17 07:28
Užsienio kapitalo įmonė LAYHER BALTIC, kuri tiekia į rinką pastolių sistemas, Ukrainoje įkūrė antrinę įmonę. Karo sąlygomis gyvenančioje šalyje jau antrus metus veikianti įmonė planuoja plėtrą: iki metų pabaigos atidarys dar 2 pastolių sandėlius ir planuoja 10 mln. eurų apyvartą.
nuotrauka
2024-04-15 13:46
Balandžio 26 d. „Litexpo“ parodų rūmuose vyks tarptautinė konferencija „Skaitmeninė statyba 2024. Vilnius“, subursianti nekilnojamo turto (NT) vystytojus, valdytojus, projektuotojus bei statytojus kalbėti apie Lietuvos statybų sektoriaus pažangą skatinančias temas.
nuotrauka
2024-04-11 15:29
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika" pirmąjį 2024 m. ketvirtį naujų butų pardavimo rinkoje augo labiausiai ir užėmė rekordišką rinkos dalį – 12 proc. Sėkmingiausi visoje Vilniaus rinkoje pagal pardavimus buvo šios bendrovės vystomi projektai „Mėlyni vilkai" ir „Metų laikai".
nuotrauka
2024-04-10 08:42
Telekomunikacijų ir IT bendrovė „Telia“ šiemet nusprendė pakeisti įprastą komandų formavimo ir stiprinimo programą, į ją įtraukdama dronų gamybos mokymus. Bendrovės darbuotojų surinktas skraidykles ketina padovanoti Šaulių sąjungai. „Telia“ pirmame mokymų etape planuoja įsigyti apie 20 dronų komplek...
nuotrauka
2024-04-10 08:34
Ekonomikos ir inovacijų ministerija investuoja, kurdama naujas tvarias darbo vietas ir pritraukdama investuotojų į Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonus. Tam bus paskirstytas 52,82 mln. eurų finansavimas 9 projektams. Taip pat planuojama skirti papildomą sumą kitiems teigiamai įvertintiems projektams...
nuotrauka
2024-04-10 08:27
2023 m. balandį bendro gyvenimo būsto („co-living“) projektą „WeLoft“ Vilniaus Viršuliškėse atidariusi NT vystytoja UAB „Business Plius“ per metus pasiekė 90-100 proc. užimtumą ir sostinėje planuoja naują šios koncepcijos objektą.
nuotrauka
2024-04-10 07:26
Ar galima pastatyti objektą be projekto valdytojo? Taip, galima. Tam reikia pakankamai kompetentingų, profesionalių užsakovų arba idealaus projekto bei rangovų, statančių be nuokrypių. Jeigu užsakovai neturi pakankamai statybinių kompetencijų, projekto valdytojų komanda yra būtina, nes nėra projektų...
nuotrauka
2024-04-09 11:16
Vilniaus neparduotų butų sandėlis pastaraisiais mėnesiais grįžo į priešpandeminę 5 tūkst. reikšmę, tad vystytojai lėtina naujų projektų plėtros tempus. Savo ruožtu investuotojus į NT sunkiau prognozuojama rinka glumina, tačiau pinigų masė rinkoje išlieka didelė, o patrauklūs objektai su ryškesne nuo...
nuotrauka
2024-04-09 07:44
Artėjant šiltajam metų sezonui, daugelis privačių ir daugiabučių namų įgauna naują išvaizdą. Dažnai būna keičiamos namų ar butų, lauko arba vidaus durys. Tačiau vienas iš pirmųjų žingsnių, renkantis duris, – apgalvoti ir nuspręsti, koks durų rakinimo sprendimas Jums bus tinkamiausias ir pateisins Jū...
nuotrauka
2024-04-08 11:02
Gegužės 15-17 d. Vilnius vėl taps inžinerijos ir technologijų inovacijų epicentru – čia vyks jau 32-oji LITEXPO tarptautinė specializuota technologijų, inovacijų ir inžinerinių sprendimų paroda „Balttechnika 2024“. Organizatoriai tvirtina – renginys ne tik suburs specialistus iš šalies ir užsienio, ...
nuotrauka
2024-04-08 10:32
Atėjęs pavasaris daugiau gyvybės į pastaruoju metu gerokai aprimusią šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinką neįpūtė. Nepaisant kovą fiksuoto kiek padidėjusio įregistruotų sandorių skaičiaus, vis dar atsiliekama nuo pastaruosius kelerius metus stebėto sandorių kiekio vidurkio, skelbia įregist...

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka

INSTITA dalyvavo infrastruktūros projekte, kuris keičia sostinės nekilnojamojo turto vystymo kryptis ir mažina taršą

INSTITA įgyvendino dar vieną lietaus nuotekų kolektoriaus rekonstravimo ir lietaus nuotekų valymo įrenginių statybos projektą – vykdė II etapo darbus. Tai itin reikšminga veikla, kuri, užsak...