2024 kovo 19 d. antradienis, 12:18
Reklama  |  facebook

Geriausias metų projektuotojas Mindaugas Petkevičius: „Inžinerija – gyvenimo būdas!“ Fotogalerija

2020-10-14 07:29
Lietuvos statybos inžinierių sąjunga (LSIS) kasmet teikia „Geriausio metų inžinieriaus“ apdovanojimus: Geriausiam metų projektuotojui, Geriausiam metų statybos vadovui ir Geriausiam metų techniniam prižiūrėtojui. Statybininkų dienos šventėje UAB „Structures“ projektuotojas Mindaugas Petkevičius buvo įvardintas Geriausiu metų projektuotoju.
nuotrauka
Geriausias metų projektuotojas Mindaugas Petkevičius. Pašnekovo nuotr.


Minimos įmonės
Structures, UAB
LSIS (Lietuvos statybos inžinierių sąjunga),
Intersurgical, UAB
VILNIUS TECH / Vilniaus Gedimino technikos universitetas,
Profesinių kvalifikacijų ekspertai įvertino Mindaugo Petkevičiaus, UAB „Structures“ statinio konstrukcijų projekto dalies vadovo, atestatą, sukauptą patirtį ir suteikė jam vyriausiojo statybos inžinieriaus profesinę kvalifikaciją bei įteikė tai patvirtinančią STATREG kortelę.

Vienas įdomiausių projektų – automatizuotas sandėlis

Šis apdovanojimas, anot paties M. Petkevičiaus, žymi nueitą turiningą profesinį kelią. „Doktorantūros studijos, mokslinių publikacijų rengimas, pranešimas tarptautinėje konferencijoje, modernios konstrukcijų laboratorijos vedėjo pareigos Vilniaus Gedimino technikos universitete – tik kelios veiklos, kurios padėjo siekti profesinio tobulėjimo. Komisija tikriausiai vertino ne tik vienerių metų darbą ar vieną projektą, bet kartu ir bendrą indėlį į inžinerijos sritį, jos vystymą, profesijos prestižo kėlimą“, – kalbėjo jis.

UAB „Structures“ veikia nuo 2010 m., paslaugas teikdama ne tik Lietuvoje, bet ir Norvegijoje, Švedijoje, Baltarusijoje, Rusijoje bei Kazachstane, kur darbuojantis prie statinių projektų teko vertinti 9 balų pagal Richterio skalę seisminius poveikius, kokių Lietuvoje net nėra. 

Paslaugos teiktos pagal tose šalyse galiojančius teisės aktus bei normatyvinius dokumentus. Įmonė šiuo metu teikia statinių konstrukcijų dalies projekto rengimo ir konstrukcijų detalizavimo paslaugas, naudodama pažangiausius šiuolaikinius projektavimo įrankius.

Alekso Jauniaus nuotraukoje – 
antras iš kairės Mindaugas Petkevičius su kolegomis iš LSIS

Kalbėdamas apie pastaruoju metu įgyvendintus projektus, M. Petkevičius pasakojo, kad vienas didžiausių – apie 50 mln. eurų tarptautinės kompanijos „Intersurgical“ investicija. „Jiems teko suprojektuoti 4 naujausius statinius, kurių bendras plotas siekia apie 53 tūkst. kv. m, o iš viso šiai kompanijai esu suprojektavęs apie 60 proc. jų gamyklos statinių“, – pasakojo jis.

Pabradėje įsikūrusi „Intersurgical“ šiuo metu stato naują apie 17 tūkst. kv. m gamyklą Visagine.

Automatizuoto sandėlio Pabradėje statybos projektuotojui tapo įdomiu techniniu iššūkiu. „Tai Lietuvoje pirmas tokio tipo statinys, kurio aptarnavimui nereikia nė vieno žmogaus – visi procesai automatizuoti“, – pasakojo M. Petkevičius. Statinio aukštis – 30 m, o viso statinio konstrukcijos gabaritai yra 124x62 m, statinys turi 8 bokštinius 27 m aukščio kranus, kurie automatizuotai atlieka pakrovimo ir iškrovimo darbus. Ne mažiau įspūdinga ir sandėlio talpa – jame telpa 50 400 krovinių palečių, o bendras krovinio svoris gali siekti iki apie 50 tūkst. tonų.

Darbų sąraše – 3 apžvalgos bokštai ir tiltas

„Structures“ darbų sąraše – ir 3 apžvalgos bokštai, kuriuos, pastatytus gražiausiuose šalies kampeliuose – Metelių, Ventos ir Veisiejų regioniniuose parkuose, – itin pamėgo turistai.

„Taip pat suprojektuotas 27 m tarpatramio pėsčiųjų ir dviratininkų tiltas Šilutėje, 70 m aukščio telekomunikacijų bokštas Rusijoje, Palangos oro uosto II etapo rekonstrukcija ir daug kitų inžineriniu požiūriu įdomių statinių“, – pasakojo jis.

Kalbėdamas apie įdomiausius užsienyje projektuotus statinius, M. Petkevičius teigė, kad tokių buvo ne vienas, o iš neseniai atliktų darbų išskirtų sporto arenos Baltarusijos sostinėje Minske projektą, kur monolitinių gelžbetoninių perdangų tarpatramiai siekė 20 m, o denginio metalinių konstrukcijų – 45 m. Buvo numatyta statyti visą 4 korpusų statinių kompleksą, kuris turėjo iškilti labai greitai, tad prie atskirų korpusų darbavosi net 4 įmonės, o UAB „Stuctures“ projektavo būtent arenos dalį.
 
„Inžinerija – gyvenimo būdas! Didžiuojuosi būdamas statybos inžinieriumi, o kolegoms linkiu inžinerinio kūrybingumo ir įdomių profesinių iššūkių!“ – džiaugdamasis aukštu įvertinimu, linkėjo M. Petkevičius.
Statybunaujienos.lt
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka




Metų nominacijos

nuotrauka
2024-03-13 09:28
Didžiausioje pasaulyje nekilnojamojo turto parodoje „MIPIM" Kanuose, Vilniui įteikti iš viso 5 apdovanojimai už pasiekimus Europos perspektyviausio miesto rinkimuose. Bendroje vidutinio dydžio miestų kategorijoje sostinė užėmė 3-ją vietą. Apdovanojimus kasmet rengia dienraščio „Financial Times" inve...
nuotrauka
2024-02-22 09:17
Devintus metus „Skaitmeninė statyba“ drauge su Lietuvos statybininkų asociacija (LSA) organizuoja unikalų konkursą „Lietuvos BIM projektai“. Konkursu siekiama išrinkti geriausią šalies įmonių praktiką skaitmeninės statybos srityje – taikant statinio informacinio modeliavimo (BIM) technologijas ir me...
nuotrauka
2024-01-26 07:59
Jau daugiau nei 20 metų sostinės gimtadienį vainikuoja Vilniaus garsinančių lyderių apdovanojimai. Už idėjas ir darbus Vilniui, miesto puoselėjimą ir garsinimą kasmet Šv. Kristoforo statulėlėmis apdovanojami iškiliausi vilniečiai. Reikšmingiausi miesto apdovanojimai įteikt dešimt laureatų.
nuotrauka
2024-01-19 14:46
Baltijos-Amerikos laisvės fondas (BAFF) ir JAV ambasada Lietuvoje kartu su Inovacijų agentūra kviečia teikti paraiškas Lietuvos-Amerikos inovacijų apdovanojimui laimėti. Pretenduoti gali Lietuvos verslai, aukštojo mokslo įstaigos ir kitos organizacijos ar fiziniai asmenys, kurie bendradarbiaudami su...
nuotrauka
2024-01-19 07:58
Vienas ambicingiausių 2023 m. projektų – daugiau nei 500 bunų, įrengtų Nemuno vagoje. Pagrindinė bunų įrengimo Nemuno atkarpoje paskirtis – išlaikyti gilią ir laivybai tinkamą upės vagą. Specialiai šiam svarbiam Vidaus vandens kelių direkcijos vykdytam projektui įmonių grupė „Milsa“ sukūrė naują gam...
nuotrauka
2023-12-15 09:03
Kasmet pasitikdama didžiąsias metų šventes Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) sukviečia verslo bendruomenę, visuomenės, politikos ir mokslo lyderius į kalėdinį LPK vakarą. Gruodžio 13 d. iškilmingoje „Pirklių klube“ vykusioje apdovanojimų ceremonijoje skambėjo ne tik padėkos ir sveikinimai ar...
nuotrauka
2023-12-13 17:48
Gruodžio 13 d., Vilniuje 27-ąjį kartą įteikti Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) rengiamo kasmetinio konkurso „Lietuvos metų gaminys“ apdovanojimai. Šiais metais konkurse dalyvavo 50 lietuvišką produkciją gaminančių įmonių. Aukščiausio įvertinimo aštuoniose vertinimo kategorijose siekė 81 ga...
nuotrauka
2023-12-07 15:43
Trečiadienį Vilniuje iškilmingoje konkurso „Už darnią plėtrą“ ceremonijoje paskelbti ir apdovanoti geriausi 2023 metų NT projektai Lietuvoje. Geriausiųjų NT projektų rinkimus Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) ir Darnios plėtros akademija organizuoja jau 16 metus.
nuotrauka
2023-12-07 14:24
Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje pastatas pripažintas geriausiu 2022 metais šalyje pastatytu visuomeniniu objektu. Apie tai gruodžio 6 d. paskelbė Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija su Darnios plėtros akademija ir Tarptautinei Amerikos mokyklai Vilniuje (AISV) įteikė pagrindinį m...
nuotrauka
2023-12-04 16:23
Aplinkos ministerija pirmadienį įteikė apdovanojimus žaliausioms Lietuvos savivaldybėms. Jomis tapo Utenos rajono, Vilniaus ir Klaipėdos miestų savivaldybės. Visos trys tapo jau antrą kartą sudaryto Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitingo lyderėmis.
nuotrauka
2023-11-28 10:10
Šiandien vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius įteikė apdovanojimus savivaldybių administracijų atstovams už sėkmingiausiai įgyvendintus VRM administruojamus 2014-2020 metų laikotarpiu ir Europos Sąjungos lėšomis finansuotus infrastruktūros projektus regionuose.
nuotrauka
2023-10-18 11:16
Jeigu jūs rūpinatės savo įmonės darbuotojų saugumu ir gerove, emocine būsena ir palankia atmosfera kolektyve, skatinate įvairovę, tausojate aplinką ar stiprinate bendruomenes – jūsų įmonę kviečiame dalyvauti Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų 2023 konkurse ir iki lapkričio 21 d. teikti parai...
nuotrauka
2023-10-16 11:21
Ilgalaikė Lietuvos medinės statybos patirtis ir tradicija sėkmingai pasireiškia ir šiuolaikinėje architektūroje. Vienas tokių pavyzdžių – architektūros estetikos studijos „Arches“ projektuotas gyvenamasis namas vienai šeimai – „Kedro namai“. Slovėnijoje rengiamame BIG SEE Wood Design Award’23 šis pr...
nuotrauka
2023-10-16 09:47
ARCHzona parodos metu paskelbtas trumpasis sąrašas architektų, patekusių į prestižinį geriausios Europos apdovanojimų EUmies Awards sąrašas.
nuotrauka
2023-10-06 05:55
Europos Komisijos įsteigtų Žaliosios sostinės apdovanojimų finale Vilnius tituluotas žaliąja Europos sostine 2025. Konkurso finale Taline Vilnius nugalėjo du finalininkus – Portugalijos Gimarainsą bei Austrijos Gracą.
nuotrauka
2023-09-22 07:39
Įveikęs pirmąjį rimtą karjeros iššūkį, konstruktorius Andrius Gudelis jautėsi geriausiu. Po 10 metų geriausiu jį pripažino ir statybos inžinierių bendruomenė: Lietuvos statybos inžinierių sąjungos (LSIS) apdovanojimuose Andrius Gudelis šiemet buvo išrinktas Metų statybos inžinieriumi-projektuotoju.
nuotrauka
2023-09-15 07:19
Karolis Kauklys yra UAB LAYHER BALTIC Finansų skyriaus vadovas (CFO). Prieš šešerius metus atėjęs į įmonę, jis įnešė naujovių, kurios buvo svarbios ne tik vokiško kapitalo įmonei, bet lemtingai pakeitė ir kelių LAYHER BALTIC klientų įmones.
nuotrauka
2023-09-11 07:08
Statybininkų dienos proga, kuri šiemet buvo švenčiama Druskininkuose, tradiciškai įteikti apdovanojimai geriausiems sektoriaus darbuotojams. Taip pat šiemet Lietuvos statybininkų asociacija švenčia 30-metį. Ta proga įteikti specialūs proginiai ženklai.
nuotrauka
2023-09-09 07:45
Lietuvos statybininkų asociacijos 30-mečio proga išleistas specialus proginis ženklas. Išskirtinei progai sukurta ribota – 50 – ženklų serija. Vakar, Statybininkų dienos šventės metu, buvo įteikti pirmieji ženklai.
nuotrauka
2023-07-21 06:40
Lietuvos architektų „Trimonis architects“ suprojektuotas daugiafunkcis kompleksas „U40“, įsikūręs Užupio g. 40, atrinktas į vieno iš prestižiškiausių ir didžiausių pasaulio architektūros ir dizaino festivalių „World Architecture Festival“ (WAF) finalą.

Statybunaujienos.lt » Metų nominacijos