2024 kovo 29 d. penktadienis, 15:45
Reklama  |  facebook

Konstitucijos prospekte „Eika“ pradeda verslo erdvės „FLOW“ statybas

2021-10-21 13:12
Nekilnojamojo turto įmonių grupės „Eika“ plėtojamos verslo erdvės „Flow“ statybvietėje surengtas statybų starto renginys, jo metu įkasta simbolinė projekto kapsulė. Konstitucijos prospekte esančio sklypo teritorijoje pradės kilti 20 aukštų verslo centras, kurio statybų pabaiga numatoma 2023 m. III ketv.
nuotrauka
EIKOS nuotr.


Minimos įmonės
Eika, UAB
Architektūros kūrybinė grupė, UAB
Nomo studija, UAB
Kaip praneša „Eika“, projektas „Flow“, į kurį bus investuota 45 mln. eurų, yra plėtojamas pagrindinėje miesto verslo arterijoje, šalia Vilniaus miesto savivaldybės, Lvovo g. 21A. Dviejų korpusų – 15 ir 20 aukštų – sujungti pastatai tarpusavyje sudarys 15 tūkst. kv. m plotą ir bus didžiausias statomas verslo centras įmonių grupės istorijoje.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, sveikindamas būsimus savivaldybės kaimynus Konstitucijos prospekte, atkreipė dėmesį, kad tai projektas, iki įgyvendinimo atkeliavęs taip, kaip Vilniuje turėtų gimti visi tokio masto projektai centrinėje miesto dalyje – architektūros konkurso keliu.

„Mums šis projektas – dar viena ambicija sukurti erdvę mieste su ateities nuojauta. Kiekvienas mūsų statomas projektas turi tam tikrą tikslą – plėsti miesto ribas, įnešti apsnūdusiai miesto daliai gyvybės, atverti uždaras buvusias gamybines teritorijas, atnaujinti tam tikrą miesto rajoną, tačiau „Flow“ statybos – tai žingsnis, kurį žengiame ne tik, kad atnaujintumėme miesto erdvę, bet ir prisidėtumėme prie rinkos transformacijos ir paskatintumėme žmonių darbo įpročių pasikeitimą. Dar visai neseniai įmonės varžėsi tarpusavyje dėl biurų, kurių aplinka nepaliaujamai skatino darbo našumą – darbuotojai neskaičiavo valandų, daug ir intensyviai dirbo, nuolat skubėjo, fiksavome šių laikų darbo rinkos fenomeną – ne pavienius, o ištisą kartą perdegusių darbuotojų. Taigi, nusprendėme, kad „Flow“ idėjiškai jungs verslą ir sveikatingumą tam, kad darbuotojai galėtų dirbti koncentruotai ir produktyviai, bet nepervargtų“, – įmonės pranešime cituojamas „Eika“ generalinis direktorius Domas Dargis.

Architektūrinis lengvumas ir pažangiausios technologijos

Verslo erdvę „Flow“ suprojektavo „Architektūros kūrybinė grupė“ su vedančiuoju architektu Remigijumi Bimba, o bendrų erdvių interjero sprendimais rūpinasi „NOMO“ studijos architektės – interjero dizainerės. Verslo centro architektūrinė idėja siejama su paprastumu, architektūriniu lengvumu, dėl to pastato formos neiššaukiančios. Tūrinė kompozicija kuriame iš dviejų sujungtų, bet prastumtų viena kitos atžvilgiu vertikalių dalių – 15 ir 20 aukštų, taip pabrėžiant statinio liaunumą.

flow domas dargis

Nuotraukpoje – 
 „Eika“ generalinis direktorius Domas Dargis

„Plėtodami „Flow“ vizualinę idėją stengėmės, kad pastatas ne disonuotų, o kaip tik papildytų dešiniojo upės kranto urbanistinės kalvos kompoziciją. Taigi, pagrindiniu „Flow“ akcentu tapo ne įmantrių formų fasadas, o švari, neutralios spalvos stiklo, abiejų pastato tūrių kompozicinė jungtis. Pasvirusi pastato dalis vizualiai tarsi praskleidžia „Flow“ ties pagrindiniu įėjimu, kviesdama užeiti į restoraną – kavinę, holą ir kitas bendro naudojimo patalpas“, – cituojamas R. Bimba.

„Flow“ sieks gauti BREEAM Outstanding (liet. Išskirtinis) įvertinimą – tai vienas nedaugelio pastatų rinkoje, kuris pretenduoja į tokio aukšto lygio įvertinimą. Pastatas atitiks aukščiausius energinio efektyvumo (A++), poveikio aplinkai ir žmonių gerovei, kriterijus.

„Viliamės tapti išskirtine erdve sėkmingiems verslams, kuriems harmoninga darbo vieta ir darbuotojų sveikata būtų prioritetas, dėl to pasitelkiame išmanias technologijas, kurios padės mums valdyti pastatą ir užtikrins racionalų resursų naudojimą. Pažangios vėdinimo bei drėkinimo sistemomis sukurs tinkamą mikroklimatą, suprojektuotos negilios darbo vietos leis patekti reikiamam kiekiui natūralios dienos šviesos, o išmanus apšvietimas užtikrins darbo komfortą sutemus ir tuo pačiu tausos aplinką. Tai tik keletas sprendimų, kuriais kursime komfortą būsimiems „Flow“ nuomininkams“, – teigia „Eika“ turto departamento direktorius Giedrius Brūzgė.

Aplinka keičianti darbo įpročius

Darbe žmonės leidžia daug laiko, todėl „Flow“ erdvėje kuriama aplinka, kuri teigiamai keistų ir pačių darbuotojų elgseną bei įpročius. Tarp sprendinių – tyro oro cirkuliacija patalpose, aukšta garso izoliacija ir akustika, lengvai pasiekiamos geriamojo vandens stotelės, įrengtas vertingų užkandžių ir gėrimų baras, bendrose erdvėse daug natūralios žalumos. Darbuotojų pusiausvyrai atstatyti skirti masažo ir druskų terapijos kambariai, o estetiškai įrengtos erdvės viduje ir lauke skirtos tiek individualioms ramybės akimirkoms, tiek bendravimui.

„Palaikome globalias ir miesto iniciatyvas dėl gyventojų didesnio fizinio aktyvumo ir švaresnės ekosistemos – todėl pastato aplinka motyvuos darbuotojus mankštintis ir judėti, o suprojektuota infrastruktūra dviratėms transporto priemonėms ir elektromobiliams leis patogiai judėti tiek į darbą, tiek iš jo“, – dalinasi G. Brūzgė.

Pavadinimas parinktas simboliškai

„Flow“ nurodo nuolatinį judėjimą, tėkmę. Tai būsena, kai iššūkis jungiasi su įgūdžiu, kai sutelkiamos mintys ir įtempiamas mąstymas, o tada judama aiškiu minčių, idėjų, darbų ir tikslų link. „Flow“ – tai nauja erdvė verslui, kuri skiria ypatingą dėmesį gerai darbuotojų savijautai tiek darbo metu, tiek poilsio akimirkomis, nes tik ramios ir koncentruotos mintys veda tikslingų ir sėkmingų rezultatų link.
Statybunaujienos.lt



Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-03-29 14:59
Sostinės Naujamiestyje siuvimo fabriko vietoje įsikursiantis didžiausias Europoje technologijų ir kūrybinių industrijų miestelis „Tech Zity Vilnius" gavo Vilniaus miesto savivaldybės leidimą pradėti pirmojo etapo statybos darbus. Šis leidimas žymi svarbų žingsnį projekte, kuris keis Vilniaus Naujam...
nuotrauka
2024-03-29 09:54
7 iš 10 žmonių Lietuvoje norėtų gyventi nuosavame name, jeigu turėtų neribotas galimybes. Gyvenimas daugiabutyje patraukliausias atrodo 16 proc. apklaustųjų, o kotedžą rinktųsi 12 proc., rodo SEB banko iniciatyva atlikta gyventojų apklausa.
nuotrauka
2024-03-28 14:34
UAB „Toksika“ visuotinis akcininkų susirinkimas į laisvą nepriklausomo valdybos nario poziciją išrinko Giedrių Dusevičių – UAB „Digital Audio“ direktorių, iki 2023 m. kovo mėn. ėjusį UAB „Valstybės investicijų valdymo agentūra“ stebėtojų tarybos pirmininko, iki 2022 metų – AB „KN Energies“ valdybos ...
nuotrauka
2024-03-27 17:02
Penkios Armėnijoje įsikūrusios įstaigos, įskaitant vaikų darželius, kultūrinį centrą ir nacionalinį politechnikos universitetą, netrukus naudosis lietuvių įrengtos saulės jėgainės elektros energija. Elektrinę įrengs Lietuvos saulės energetikos bendrovė „Solet".
nuotrauka
2024-03-26 10:09
Stiklo paketų gamintoja „Glass LT”, įsikūrusi Alytuje, į naują gamybos liniją investuoja 3 mln. Eur – tai leis išplėsti gaminių asortimentą ir apdoroti iki 2,6 mln. kv. m stiklo. Nepaisant sumažėjusios paklausos statybų rinkoje, pernai gamybos apimtys siekė 2,08 mln. kv. m apdoroto stiklo – tai šiek...
nuotrauka
2024-03-25 09:32
Susisiekimo infrastruktūros UAB „Fegda grupė" priklausanti Pietų Lietuvos kelių infrastruktūros įmonė „Alkesta" turi naują vadovą – įmonės generalinio direktoriaus pareigas nuo pirmadienio eina Titas Lukšas.
nuotrauka
2024-03-21 14:52
Šiuo metu darbo rinka yra kaip niekada įkaitusi, o darbdaviai itin aktyviai ieško būdų tapti patrauklesniais esamiems ir potencialiems darbuotojams. Tam pasitelkiami įvairūs tyrimai bei įrankiai. Tačiau pasak kovo mėnesį į Lietuvos darbdavio tyrimų rinką žengusios bendrovės „WitMind“ direktorės Živi...
nuotrauka
2024-03-21 13:42
Viena didžiausių susisiekimo infrastruktūros įmonių Lietuvoje „Fegda grupė“ konsoliduotas įmonių grupės pajamas 2023 metais padidino daugiau nei du kartus – nuo 99 mln. EUR iki 218 mln. EUR, tuo tarpu grupės grynasis pelnas padidėjo nuo 3,5 mln. EUR 2022 m. iki 23 mln. EUR pernai. Sėkmingus rezultat...
nuotrauka
2024-03-19 12:11
Atsinaujinančios energetikos fondų valdymo įmonė „Modus Asset Management" ir Šiaulių bankas susitarė dėl 21 mln. eurų finansavimo vėjo jėgainėms Lietuvoje. Lėšos skirtos finansuoti 16,5 MW galios vėjo jėgainių parką Jurbarko rajone.
nuotrauka
2024-03-19 10:07
Naftos produktais užteršto grunto, dumblo ir vandens valymo bendrovės „GVT LT“ vairą iš dvejus metus įmonei vadovavusio Spartako Petrovo perima UAB „Toksika“ komercijos direktorius Lukas Andronavičius. Jis bendrovei vadovaus laikinai, iki kol bus išrinktas nuolatinis vadovas.
nuotrauka
2024-03-18 13:54
Vilniuje, Sietyno gatvėje, duris atvėrė naujas policijos pastatas – bene moderniausias ir aukščiausius energinius standartus apjungiantis pastatas sostinėje. 6 aukštų pastate įrengta 560 modernių darbo vietų. Čia įsikurs įsikurs Vilniaus miesto policijos komisariatas, Kelių policijos skyrius bei Pol...
nuotrauka
2024-03-14 15:12
Kaune tęsiant „SBA Urban“ vystomo naujos koncepcijos prekybos ir verslo miesto „Urban HUB“ pirmojo etapo statybos darbus, pradedamas antrasis etapas. Jį už 11 mln. EUR įgyvendina tvarios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva“. Biurų, prekybos ir logistikos projekto Kaune naujajame ...
nuotrauka
2024-03-14 13:54
Kauno oro uoste netrukus planuojama pradėti keleivių terminalo plėtros darbus. Po rekonstrukcijos, kurią planuojama pabaigti 2025-ųjų viduryje, išaugs ir terminalo erdvės, ir technologijų pažanga. Būtent dėl modernių IT ir kitų aviacijos technologinių sprendimų iš Kauno keliauti taps patogiau ir gre...
nuotrauka
2024-03-13 14:47
Nekilnojamojo turto (NT) bendrovė „Realco“ skelbia pradedanti nuomos procesą Vilniaus centriniame verslo rajone vystomam verslo centrui „Hero“. Įmonė ne tik sustiprino savo vidinę komandą, bet ir sudarė sutartį su NT konsultacijų bendrove „Newsec“, kuri užsiims aktyvia nuomininkų paieška. Sostinės A...
nuotrauka
2024-03-13 14:12
Žinomo fotografo ir verslininko Mariaus Jovaišos bendrovė tapo sostinėje plėtojamą verslo centrą „Yellowstone" netiesiogiai valdančios KŪB „Jasinskio 14" tikruoju nariu, pakeitusiu investicijų bendrovę „Equite". Pastarosios savininkas Vilius Kavaliauskas pasitraukė iš „Yellowstone" investuotojų sąra...
nuotrauka
2024-03-12 10:02
Tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ pasirašė sutartį su Čekijos investicijų grupe „RSJ Investments“ ir drauge tęs gyvenamojo kvartalo „Naujasis Skansenas“ vystymą Vilniuje. Bendradarbiavimo sutartis su naujuoju investiciniu partneriu suteiks galimybę efektyviau vykdyti projekto ...
nuotrauka
2024-03-10 08:11
Yra dvi priežastys, kodėl gamintojai gręžiasi į universalų dizainą. Nes patogu visiems ir estetiška. Kaip ši koncepcija realizuojama GEALAN įmonės, PVC langų bei durų profilių sistemų kūrėjos, gaminiuose?
nuotrauka
2024-03-08 13:14
Metų pradžia nekilnojamojo turto (NT) rinkoje įprastai nebūna itin aktyvi. Šių metų pirmasis mėnuo pagal įregistruotų NT sandorių kiekį netgi buvo kukliausias per pastaruosius keletą metų, o vasarį rinkos pagyvėjimo taip pat nesulaukėm, skelbia įregistruotus NT sandorius analizuojantis Registrų cent...
nuotrauka
2024-03-07 13:16
Didžiausios šalyje vandentvarkos bendrovės „Vilniaus vandenys" ekspertai kartu su Lietuvos mokslininkais ketina plėtoti technologiją, kuri iš nuotekų gamintų elektrą. Mokslininkų komanda jau eksperimentuoja su kuro elementais, kurie pasitelkdami mieles gamina energiją iš biologinėse atliekose esanči...
nuotrauka
2024-03-06 14:40
Valstybės valdoma pavojingųjų atliekų tvarkymo bendrovė „Toksika" baigė konsolidavimą su kita valstybės valdoma įmone – naftos produktais užteršto grunto, dumblo ir vandens valymo UAB „GVT LT".

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas