2024 kovo 28 d. ketvirtadienis, 22:04
Reklama  |  facebook

Sraigtiniai pamatai – išmanūs pamatai be betono Fotogalerija

2018-09-18 07:30
Pamatai – kokybiško, stabilaus statinio pagrindas. Yra įvairių pamatų įrengimo būdų. Labiausiai paplitę trys: gręžtiniai, juostiniai ir plokštuminiai. Visi jie reikalauja sunkiosios technikos, didelių žemės darbų ir užima nemažai laiko. Tai itin apsunkina ir prailgina procesą, net dirbant su nesudėtingais statiniais. „BAYO.S“ kompanija rado efektyvesnį sprendimą. Šio gamintojo sukurta prailgintų sraigtų sistema – tradicinių pamatų alternatyva, ieškantiems greitesnio, tvarkingesnio ir ekologiškesnio būdo įrengiant pamatus nesudėtingiems statiniams (karkasiniams namams, stoginėms, pavėsinėms, terasoms, tvoroms, vaikų žaidimų aikštelėms ir pan.).
nuotrauka
Vienas didžiausių sraigtinių pamatų privalumų – universalumas. Juos galima naudoti visais metų laikais, bet kokiame grunte ar net po vandeniu. Bendrovės „Pamatų statyba“ nuotr.


Minimos įmonės
Pamatų statyba, UAB
Aukščiausios kokybės technologinius standartus atitinkantys grunto sraigtai geba prisitaikyti prie įvairaus grunto ir reljefo bei gali atlaikyti bet kokią konstrukciją. „BAYO.S“ kompanija pristato inovatyvią pamatų įrengimo sistemą, kurioje nenaudojamas betonas. Naudojant ją, galima greitai pastatyti nekilnojamųjų medinių pastatų, konteinerių, terasų, miško konstrukcijų, kelio ženklų, fotoelektros sistemų, reklamos plotų ar miesto baldų elementų pamatus.

Čekijoje įsikūrusios Europos kompanijos produktams Lietuvoje atstovauja UAB „Pamatų statyba“.

Maksimaliai efektyvi pamatų statyba – taupo laiką, lėšas ir saugo aplinką

Jungiamųjų sraigtų sistema – didelė naujovė žemės sraigtų įrengimo srityje. „Jų dėka galima prailginti sraigtus, didinant jų gebą. Naudodamiesi šia sistema mes taip pat galime prailginti jau sumontuotus sraigtus. Ši sistema sukuria maksimalų efektyvumą, taupo laiką, nesukelia žalos aplinkai, gruntui ir infrastruktūrai“, – naujosios technologijos išskirtinumus atskleidžia UAB „Pamatų statyba“ direktorius Andrius Butkus.

Vienas didžiausių sraigtinių pamatų privalumų – universalumas. Juos galima naudoti visais metų laikais, bet kokiame grunte ar net po vandeniu. Šio tipo pamatai – praktiškas sprendimas, norint pamatus įrengti greitai, ant šlaito ar kitame nestandartiniame sklype, kur sudėtingas ar net neįmanomas sunkiosios technikos privažiavimas. Be to, šis būdas itin parankus jau sutvarkytuose, apgyvendintuose sklypuose, kai labai nesinori sugadinti aplinkos kasinėjimais.
  • Sraigtinių pamatų montavimas – greitesnis ir švaresnis procesas lyginant su betoninių pamatų įrengimu. Įprastai tai užtrunka nuo kelių valandų nesudėtingoms konstrukcijoms iki kelių dienų didesniems pastatams.
Plačios pritaikymo galimybės – nuo kelio ženklų iki angarų ir tiltų
Į naująją sistemą be pačių sraigtų įeina ir sraigtų antgaliai, prailginimai ir kiti priedai. „BAYO.S“ sraigtai pasižymi itin plačiomis pritaikymo galimybėmis – jie pasitarnaus tiek statant kelio ženklus ar reklamos stendus, terasas, tiek individualiesiems karkasiniams namams, sodo nameliams, stoginėms, angarams ar tiltams. Naudojant „BAYO.S“ sraigtus ženklų, stiebų ar vėliavų įrengimui, nereikia vykti į montavimo vietą du ar daugiau kartų – taip taupomas ir laikas, ir lėšos. Dėl greito įrengimo laiko ir nesudėtingo sraigtų pašalinimo ar perkėlimo proceso, šis montavimo būdas tinka tiek laikiniems, tiek nuolatiniams įrenginiams.

Sraigtiniai pamatai itin patogus sprendimas ir statant angarus (aviacinius, automobilių, sandėliavimo, gamybinius ir t.t) – novatoriška technologija leidžia pamatus įrengti ant asfalto, asfaltuotų ar žaliųjų plotų taip, kad nenukentėtų, nepasikeistų aplinka. Dėl reguliuojamo aukščio sraigtai idealiai tinka netolygiam reljefui ir sunkiai pasiekiamoms vietoms. Tokiomis sąlygomis dažniausiai tenka įrenginėti sodo, pramonines bei apsaugines tvoras.

Prasiskverbia net į akmenuotą gruntą


Kompanijos gaminami sraigtai yra pritaikyti lauko sąlygoms, o jų poveikis aplinkai minimalus. Dėl greito įrengimo ir tvirto pagrindo šie pamatai dažnai naudojami statant automobilių stogines. Dabar tai galima padaryti daug paprasčiau. Specialios sriegės užtikrina, kad metalinis grunto sraigto antgalis prasiskverbia netgi į akmenuotą gruntą, pasiekdamas projektinę padėtį.

„BAYO.S“ sraigtų sistema palanki ir įvairiems mažosios miestų bei parkų architektūros projektų tipams. Jos naudojimas mieste statybų metu netrukdo pėsčiųjų ar automobilių judėjimui, nes neatliekami kasimo ir betonavimo darbai, be to, sutaupoma daug laiko ir išlaidų. Mažas poveikis aplinkai taip pat prisideda prie kiekvieno miesto pastangų siekiant tvarumo.

Be abejonės, kiekvienu atveju, siekiant geriausių rezultatų ir sklandaus proceso, sraigtus būtina parinkti atsakingai, konsultuojantis su kompanijos atstovais, pagal individualius poreikius ir esamas sąlygas. Būtina atsižvelgti į statinio zondavimo duomenis ir grunto tyrimo rezultatus.

Siūlo pilną sraigtinių pamatų komplektaciją

Prahoje įsikūrusi bendrovė „BAYO.S“ – viena iš prailgintų žemės sraigtų kūrimo ir gamybos lyderių Europoje ir stipri partnerė pasaulinėje inžinerinių, gamybos ir montavimo paslaugų rinkoje. Daugiau nei 10 metų patirtis Šiaurės Amerikos statybos pramonėje garantuoja, kad „BAYO.S“ produkcija yra aukščiausios kokybės, o klientų vykdomi statybų projektai bus pastatyti ant tvirto pagrindo.

„Unikali žemės sraigtų technologija turi daugybę privalumų: montavimas yra daug greitesnis, net ir sudėtingomis reljefo ir grunto sąlygomis, nėra jokio kenksmingo poveikio aplinkai ir viskas gali būti pakartotinai panaudojama. Stengiamės sukurti pilną sraigtinių pamatų įrengimo komplektaciją“, – pabrėžia A. Butkus, „BAYO.S“ produktus diegiantis Lietuvos rinkoje. Kompanija siūlo ne tik sraigtinių pamatų sistemą, bet ir montavimo mašinų ir rankinio montavimo įrankių asortimentą, todėl klientams gali suteikti visapusišką sraigtinių pamatų įrengimo paslaugą.

„Pamatų statybos“ vadovas A. Butkus atkreipia dėmesį, kad Lietuvoje kasmet griežtėja statybų vykdymo reikalavimai, tad švarią, pažangią ir kokybišką statybą užtikrinantys „BAYO.S“ produktai turi išties palankias perspektyvas įsitvirtinti mūsų šalies statybų rinkoje.

Bendrovės „Pamatų statyba“ nuotr.  

Statybunaujienos.lt
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka




Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-03-28 14:34
UAB „Toksika“ visuotinis akcininkų susirinkimas į laisvą nepriklausomo valdybos nario poziciją išrinko Giedrių Dusevičių – UAB „Digital Audio“ direktorių, iki 2023 m. kovo mėn. ėjusį UAB „Valstybės investicijų valdymo agentūra“ stebėtojų tarybos pirmininko, iki 2022 metų – AB „KN Energies“ valdybos ...
nuotrauka
2024-03-27 17:02
Penkios Armėnijoje įsikūrusios įstaigos, įskaitant vaikų darželius, kultūrinį centrą ir nacionalinį politechnikos universitetą, netrukus naudosis lietuvių įrengtos saulės jėgainės elektros energija. Elektrinę įrengs Lietuvos saulės energetikos bendrovė „Solet".
nuotrauka
2024-03-26 10:09
Stiklo paketų gamintoja „Glass LT”, įsikūrusi Alytuje, į naują gamybos liniją investuoja 3 mln. Eur – tai leis išplėsti gaminių asortimentą ir apdoroti iki 2,6 mln. kv. m stiklo. Nepaisant sumažėjusios paklausos statybų rinkoje, pernai gamybos apimtys siekė 2,08 mln. kv. m apdoroto stiklo – tai šiek...
nuotrauka
2024-03-25 09:32
Susisiekimo infrastruktūros UAB „Fegda grupė" priklausanti Pietų Lietuvos kelių infrastruktūros įmonė „Alkesta" turi naują vadovą – įmonės generalinio direktoriaus pareigas nuo pirmadienio eina Titas Lukšas.
nuotrauka
2024-03-21 14:52
Šiuo metu darbo rinka yra kaip niekada įkaitusi, o darbdaviai itin aktyviai ieško būdų tapti patrauklesniais esamiems ir potencialiems darbuotojams. Tam pasitelkiami įvairūs tyrimai bei įrankiai. Tačiau pasak kovo mėnesį į Lietuvos darbdavio tyrimų rinką žengusios bendrovės „WitMind“ direktorės Živi...
nuotrauka
2024-03-21 13:42
Viena didžiausių susisiekimo infrastruktūros įmonių Lietuvoje „Fegda grupė“ konsoliduotas įmonių grupės pajamas 2023 metais padidino daugiau nei du kartus – nuo 99 mln. EUR iki 218 mln. EUR, tuo tarpu grupės grynasis pelnas padidėjo nuo 3,5 mln. EUR 2022 m. iki 23 mln. EUR pernai. Sėkmingus rezultat...
nuotrauka
2024-03-19 12:11
Atsinaujinančios energetikos fondų valdymo įmonė „Modus Asset Management" ir Šiaulių bankas susitarė dėl 21 mln. eurų finansavimo vėjo jėgainėms Lietuvoje. Lėšos skirtos finansuoti 16,5 MW galios vėjo jėgainių parką Jurbarko rajone.
nuotrauka
2024-03-19 10:07
Naftos produktais užteršto grunto, dumblo ir vandens valymo bendrovės „GVT LT“ vairą iš dvejus metus įmonei vadovavusio Spartako Petrovo perima UAB „Toksika“ komercijos direktorius Lukas Andronavičius. Jis bendrovei vadovaus laikinai, iki kol bus išrinktas nuolatinis vadovas.
nuotrauka
2024-03-18 13:54
Vilniuje, Sietyno gatvėje, duris atvėrė naujas policijos pastatas – bene moderniausias ir aukščiausius energinius standartus apjungiantis pastatas sostinėje. 6 aukštų pastate įrengta 560 modernių darbo vietų. Čia įsikurs įsikurs Vilniaus miesto policijos komisariatas, Kelių policijos skyrius bei Pol...
nuotrauka
2024-03-14 15:12
Kaune tęsiant „SBA Urban“ vystomo naujos koncepcijos prekybos ir verslo miesto „Urban HUB“ pirmojo etapo statybos darbus, pradedamas antrasis etapas. Jį už 11 mln. EUR įgyvendina tvarios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva“. Biurų, prekybos ir logistikos projekto Kaune naujajame ...
nuotrauka
2024-03-14 13:54
Kauno oro uoste netrukus planuojama pradėti keleivių terminalo plėtros darbus. Po rekonstrukcijos, kurią planuojama pabaigti 2025-ųjų viduryje, išaugs ir terminalo erdvės, ir technologijų pažanga. Būtent dėl modernių IT ir kitų aviacijos technologinių sprendimų iš Kauno keliauti taps patogiau ir gre...
nuotrauka
2024-03-13 14:47
Nekilnojamojo turto (NT) bendrovė „Realco“ skelbia pradedanti nuomos procesą Vilniaus centriniame verslo rajone vystomam verslo centrui „Hero“. Įmonė ne tik sustiprino savo vidinę komandą, bet ir sudarė sutartį su NT konsultacijų bendrove „Newsec“, kuri užsiims aktyvia nuomininkų paieška. Sostinės A...
nuotrauka
2024-03-13 14:12
Žinomo fotografo ir verslininko Mariaus Jovaišos bendrovė tapo sostinėje plėtojamą verslo centrą „Yellowstone" netiesiogiai valdančios KŪB „Jasinskio 14" tikruoju nariu, pakeitusiu investicijų bendrovę „Equite". Pastarosios savininkas Vilius Kavaliauskas pasitraukė iš „Yellowstone" investuotojų sąra...
nuotrauka
2024-03-12 10:02
Tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ pasirašė sutartį su Čekijos investicijų grupe „RSJ Investments“ ir drauge tęs gyvenamojo kvartalo „Naujasis Skansenas“ vystymą Vilniuje. Bendradarbiavimo sutartis su naujuoju investiciniu partneriu suteiks galimybę efektyviau vykdyti projekto ...
nuotrauka
2024-03-10 08:11
Yra dvi priežastys, kodėl gamintojai gręžiasi į universalų dizainą. Nes patogu visiems ir estetiška. Kaip ši koncepcija realizuojama GEALAN įmonės, PVC langų bei durų profilių sistemų kūrėjos, gaminiuose?
nuotrauka
2024-03-08 13:14
Metų pradžia nekilnojamojo turto (NT) rinkoje įprastai nebūna itin aktyvi. Šių metų pirmasis mėnuo pagal įregistruotų NT sandorių kiekį netgi buvo kukliausias per pastaruosius keletą metų, o vasarį rinkos pagyvėjimo taip pat nesulaukėm, skelbia įregistruotus NT sandorius analizuojantis Registrų cent...
nuotrauka
2024-03-07 13:16
Didžiausios šalyje vandentvarkos bendrovės „Vilniaus vandenys" ekspertai kartu su Lietuvos mokslininkais ketina plėtoti technologiją, kuri iš nuotekų gamintų elektrą. Mokslininkų komanda jau eksperimentuoja su kuro elementais, kurie pasitelkdami mieles gamina energiją iš biologinėse atliekose esanči...
nuotrauka
2024-03-06 14:40
Valstybės valdoma pavojingųjų atliekų tvarkymo bendrovė „Toksika" baigė konsolidavimą su kita valstybės valdoma įmone – naftos produktais užteršto grunto, dumblo ir vandens valymo UAB „GVT LT".
nuotrauka
2024-03-05 16:21
Pirmą kartą Lietuvoje ir Baltijos šalyse iš gyventojų surenkamos mišrios komunalinės atliekos panaudojamos cemento pramonėje. Atliekos tampa alternatyviu kuru, kuris naudojamas cemento gamybai – taip mažinamas iškastinio kuro naudojimas, į atmosferą išsiskiriančių šiltnamio efektą sukeliančių dujų i...
nuotrauka
2024-03-05 07:15
ESSVE stebi meistrų darbą ir ieško būdų, kaip padėti jiems būti efektyviais, demonstruoti aukštą darbo našumą. Ir tai ne tik kokybiški tvirtinimo ir sandarinimo produktai, bet ir darbo organizavimas, kuris primena „Lean“ metodą.

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas