2024 kovo 29 d. penktadienis, 11:26
Reklama  |  facebook

UKMERGĖS GELŽBETONIS stabiliai augina gelžbetoninių gaminių pardavimus ir eksportą Fotogalerija

2019-09-30 11:15
Išplėstas gaminių asortimentas ir investicijos į naują gamybinę įrangą bendrovei „Ukmergės gelžbetonis“ jau kelerius metus iš eilės lėmė stabilų 30 proc. kasmetinį pardavimų augimą. „Šie įsigijimai lėmė ir tokį pat eksporto augimą, ir sudarė galimybes išlaikyti stabilias pozicijas vidaus rinkoje“, – sako bendrovės „Ukmergės gelžbetonis“ pardavimų direktorius Gintaras Urbonavičius.
nuotrauka
Vienas iš Švedijoje įgyvendintų projektų, kuriam UKMEGRĖS GELŽBETONIO gamykla tiekė savo produkciją. bendrovės nuotr.


Minimos įmonės
Ukmergės gelžbetonis, AB
„Ukmergės gelžbetonio“ gamyklai įsigijus naujus modernius gamybinius įrenginius sieninėms plokštėms, kolonoms, sijoms gaminti, atsirado galimybės rinkai pasiūlyti visus gelžbetonio gaminius, kurių reikia statant tiek gyvenamosios, tiek negyvenamosios (sandėliavimo, gamybinės) paskirties statinius. Nauja technologinė įranga buvo sumontuota atsisakius TT plokščių, kurių poreikis rinkoje sumažėjo, linijos įrenginių.

Didžiausią Ukmergėje gaminamos produkcijos dalį sudaro kiaurymėtosios perdangos plokštės, kurių per pastaruosius 11 metų pagaminti įspūdingi kiekiai – daugiau negu 1 mln. kv. metrų. Taip pat gaminamos vienasluoksnės ir trisluoksnės sieninės plokštės, sijos, kolonos, laiptai, balkonai ir kt. produkcija. Sieninių plokščių gamyba, naudojant naują įrangą, pradėta dar tik prieš trejus metus, tačiau jau dabar jų pardavimai sudaro daugiau nei 20 proc. visos gaminamos gelžbetonio produkcijos pardavimų.

Bendrovės „Ukmergės gelžbetonis“ pardavimų direktorius Gintaras Urbonavičius 

„Aukščiausių standartų suomiška „Elematic“ gamybos įranga, kurią įsigijome, sudaro galimybes kokybiškai gaminti sienų, kolonų elementus, sijas. Šios investicijos į naują įrangą sudarė galimybes 30 proc. padidinti pardavimus ir tiek pat išauginti eksportą“, – sako įmonės „Ukmergės gelžbetonis“ pardavimų direktorius G. Urbonavičius. 

Investicijos į naują įrangą padidino gamybos našumą

Gamyklos investicijos į naują įrangą leido žymiai padidinti produkcijos gamybą. Jeigu anksčiau gelžbetoninių gaminių eksportas siekė apie 10 proc. ir gaminiai buvo tiekiami tik į vadinamąsias namų rinkas – Estiją ir Latviją, – tai pastaruoju metu eksportas išaugo triskart, o gaminiai eksportuojami ir į Švediją, Daniją, Norvegiją. Didžiausią eksportuojamų gaminių dalį sudaro sienų plokštės ir perdangos plokštės. Eksportuojamos ir sijos bei kolonos, laiptai, balkonai, bet didžioji šių gaminių dalis lieka vietos rinkoje. 

Švedijoje įgyvendinami projektai, kuriuose dalyvauja „Ukmergės gelžbetonio“ gamykla, planuojami labai kruopščiai, todėl itin svarbus atsakingas planavimas ir visapusiškas projektų valdymas: į objektus Švedijos gaminiai turi būti pristatyti griežtai laikantis grafiko, nes ir statybinės technikos, ir darbuotojo darbo valanda užsakovui kainuoja labai brangiai. Todėl ir gamintojams, „Ukmergės gelžbetoniui“, būtina laikytis greito tempo, tikslaus planavimo. Nauja įranga, į kurią bendrovė investavo apie 1,5 mln. eurų, sudaro sąlygas gaminti našiai ir laiku vykdyti užsakymus.

Sieninės plokštės

„Nauji įrenginiai leidžia kuo greičiau parengti formą ir pagaminti gaminį, sutartu laiku pateikti jį užsakovui. Šie įrenginiai leidžia „Ukmergės gelžbetoniui“ būti pilnaverčiais gelžbetoninių gaminių gamintojais ir patikimais tiekėjais. Tai ypač svarbu, kalbant apie sieninių plokščių gamybą, nes iki šiol negalėjome pasiūlyti surenkamųjų namų statybai reikalingų ir vis populiarėjančių LT gelžbetoninių sienų, kolonų, sijų. O tai reiškia, kad negalėjome dalyvauti ir konkursuose kaip lygiaverčiai konkurentai, dalyviai“, – sako G. Urbonavičius.

Gamyba įsibėgėjusi. Investicijų grąža ateina per išaugusį užsakymų portfelį – užsakovai įvertino gamybos potencialą, patikimą tiekimą ir produkcijos kokybę, kuri itin svarbi gaminant sienas. Tai įvertino ir užsakovai iš Švedijos. 

Dar viena pridėtinė investicijų vertė, kaip pastebi G. Urbonavičius, galimybė eksportuoti, turėti klientus – užsakovus ne tik Lietuvoje. Tai svarbu, nes vietinė rinka ganėtinai maža. Tad investicijos į naują įrangą sudarė galimybes jau trejus metus išvengti sezoninio darbų svyravimo. Gamyba dabar tapo tolygi, todėl „Ukmergės gelžbetonis“ gali paprasčiau planuoti darbus, plėtrą ir investicijas.

Sėkmę lemia ir savalaikis gamybos planavimas

2018–2019 m. „Ukmergės gelžbetonis“ tiekė gaminius didelių apimčių projektams, vykdomiems Švedijoje ir Lietuvoje.

Bendradarbiaudama su rangovais iš Lietuvos, gamykla tiekė gaminius jų įgyvendinamiems projektams Švedijoje. Vienas iš projektų – biurų pastatas „Foajen“ Malmo centre. 2018 m. „Ukmergės gelžbetonio“ gamykla į šį objektą tiekė perdangos ir pilnavidures perdangos plokštes, kolonas, viensluoksnes sienines plokštes. Tam pačiam rangovui 2018–2019 m. įgyvendinant kitą objektą – statant viešbutį su kongreso patalpomis ir SPA Helsingborge, – gamykla tiekė perdangos ir pilnavidures perdangos plokštes, viensluoksnes sienines plokštes. Tiekta produkcija ir į Stokholmą, statant 280 butų, garažų ir komercines patalpas. 

 „Ukmergės gelžbetonio“ gamykla

Dar vienas išskirtinių objektų – Fabijoniškių baseinas Vilniuje. Gamykla šiam objektui pagamino trisluoksnes surenkamąsias sienas bei perdangos plokštes. Liepos mėnesį baigtas dar vienas daugiabučių projektas Aguonų g., Vilniuje. Šiam projektui ukmergiškiai taip pat gamino ir tiekė viensluoksnes sienas ir kitus gelžbetonio gaminius.

„Kaip matyti iš projektų, užsakovus domina mūsų gaminamos viensluoksnės ir trisluoksnės sieninės plokštės, jie jau pasitiki mumis – kokybiškai pagamintos produkcijos tiekėjais, – sako G. Urbonavičius. – Tad investicijos į gamybą sudarė galimybes išplėsti asortimentą, gaminti greičiau ir daugiau gaminių, taip tapome pilnaverčiais partneriais tiek Lietuvos, tiek, mums labai svarbu, – Švedijos projektuose. Mes šią bendrystę laikome sėkme, nes užsakovai pasitiki mūsų gaminių kokybe ir teikia naujus užsakymus.“

Kalbėdamas apie Švedijoje įgyvendinamus projektus, „Ukmergės gelžbetonio“ pardavimų direktorius akcentuoja puikų darbų organizavimą: klientai iš Švedijos jau prieš pusmetį suplanuoja projektą ir laiku pateikia brėžinius, suformuoja užsakymą. Gamykla gali pasiruošti ir, jei reikia, iš anksto pradėti gamybą, kad laiku pateiktų užsakovui produkciją.

Įdiegus naujas gamybos linijas, asortimentą papildžius naujais gaminiais, „Ukmergės gelžbetonis“ įgijo galimybių rasti naujų klientų, plėsti jų ratą užsienio rinkose, kurių tiksline ukmergiškiai laiko Švedijos rinką. Kaip sakė G. Urbonavičius, šiuo metu vyksta derybos dėl naujų projektų. Nors sieninės plokštės populiarėja ir vidaus rinkoje, bet Švedijoje jų paklausa tokia, kad darbo užtenka ne tik „Ukmergės gelžbetoniui“, bet ir kitoms lietuviškoms gamykloms.

Statybunaujienos.lt
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka




Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-03-29 09:54
7 iš 10 žmonių Lietuvoje norėtų gyventi nuosavame name, jeigu turėtų neribotas galimybes. Gyvenimas daugiabutyje patraukliausias atrodo 16 proc. apklaustųjų, o kotedžą rinktųsi 12 proc., rodo SEB banko iniciatyva atlikta gyventojų apklausa.
nuotrauka
2024-03-28 14:34
UAB „Toksika“ visuotinis akcininkų susirinkimas į laisvą nepriklausomo valdybos nario poziciją išrinko Giedrių Dusevičių – UAB „Digital Audio“ direktorių, iki 2023 m. kovo mėn. ėjusį UAB „Valstybės investicijų valdymo agentūra“ stebėtojų tarybos pirmininko, iki 2022 metų – AB „KN Energies“ valdybos ...
nuotrauka
2024-03-27 17:02
Penkios Armėnijoje įsikūrusios įstaigos, įskaitant vaikų darželius, kultūrinį centrą ir nacionalinį politechnikos universitetą, netrukus naudosis lietuvių įrengtos saulės jėgainės elektros energija. Elektrinę įrengs Lietuvos saulės energetikos bendrovė „Solet".
nuotrauka
2024-03-26 10:09
Stiklo paketų gamintoja „Glass LT”, įsikūrusi Alytuje, į naują gamybos liniją investuoja 3 mln. Eur – tai leis išplėsti gaminių asortimentą ir apdoroti iki 2,6 mln. kv. m stiklo. Nepaisant sumažėjusios paklausos statybų rinkoje, pernai gamybos apimtys siekė 2,08 mln. kv. m apdoroto stiklo – tai šiek...
nuotrauka
2024-03-25 09:32
Susisiekimo infrastruktūros UAB „Fegda grupė" priklausanti Pietų Lietuvos kelių infrastruktūros įmonė „Alkesta" turi naują vadovą – įmonės generalinio direktoriaus pareigas nuo pirmadienio eina Titas Lukšas.
nuotrauka
2024-03-21 14:52
Šiuo metu darbo rinka yra kaip niekada įkaitusi, o darbdaviai itin aktyviai ieško būdų tapti patrauklesniais esamiems ir potencialiems darbuotojams. Tam pasitelkiami įvairūs tyrimai bei įrankiai. Tačiau pasak kovo mėnesį į Lietuvos darbdavio tyrimų rinką žengusios bendrovės „WitMind“ direktorės Živi...
nuotrauka
2024-03-21 13:42
Viena didžiausių susisiekimo infrastruktūros įmonių Lietuvoje „Fegda grupė“ konsoliduotas įmonių grupės pajamas 2023 metais padidino daugiau nei du kartus – nuo 99 mln. EUR iki 218 mln. EUR, tuo tarpu grupės grynasis pelnas padidėjo nuo 3,5 mln. EUR 2022 m. iki 23 mln. EUR pernai. Sėkmingus rezultat...
nuotrauka
2024-03-19 12:11
Atsinaujinančios energetikos fondų valdymo įmonė „Modus Asset Management" ir Šiaulių bankas susitarė dėl 21 mln. eurų finansavimo vėjo jėgainėms Lietuvoje. Lėšos skirtos finansuoti 16,5 MW galios vėjo jėgainių parką Jurbarko rajone.
nuotrauka
2024-03-19 10:07
Naftos produktais užteršto grunto, dumblo ir vandens valymo bendrovės „GVT LT“ vairą iš dvejus metus įmonei vadovavusio Spartako Petrovo perima UAB „Toksika“ komercijos direktorius Lukas Andronavičius. Jis bendrovei vadovaus laikinai, iki kol bus išrinktas nuolatinis vadovas.
nuotrauka
2024-03-18 13:54
Vilniuje, Sietyno gatvėje, duris atvėrė naujas policijos pastatas – bene moderniausias ir aukščiausius energinius standartus apjungiantis pastatas sostinėje. 6 aukštų pastate įrengta 560 modernių darbo vietų. Čia įsikurs įsikurs Vilniaus miesto policijos komisariatas, Kelių policijos skyrius bei Pol...
nuotrauka
2024-03-14 15:12
Kaune tęsiant „SBA Urban“ vystomo naujos koncepcijos prekybos ir verslo miesto „Urban HUB“ pirmojo etapo statybos darbus, pradedamas antrasis etapas. Jį už 11 mln. EUR įgyvendina tvarios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva“. Biurų, prekybos ir logistikos projekto Kaune naujajame ...
nuotrauka
2024-03-14 13:54
Kauno oro uoste netrukus planuojama pradėti keleivių terminalo plėtros darbus. Po rekonstrukcijos, kurią planuojama pabaigti 2025-ųjų viduryje, išaugs ir terminalo erdvės, ir technologijų pažanga. Būtent dėl modernių IT ir kitų aviacijos technologinių sprendimų iš Kauno keliauti taps patogiau ir gre...
nuotrauka
2024-03-13 14:47
Nekilnojamojo turto (NT) bendrovė „Realco“ skelbia pradedanti nuomos procesą Vilniaus centriniame verslo rajone vystomam verslo centrui „Hero“. Įmonė ne tik sustiprino savo vidinę komandą, bet ir sudarė sutartį su NT konsultacijų bendrove „Newsec“, kuri užsiims aktyvia nuomininkų paieška. Sostinės A...
nuotrauka
2024-03-13 14:12
Žinomo fotografo ir verslininko Mariaus Jovaišos bendrovė tapo sostinėje plėtojamą verslo centrą „Yellowstone" netiesiogiai valdančios KŪB „Jasinskio 14" tikruoju nariu, pakeitusiu investicijų bendrovę „Equite". Pastarosios savininkas Vilius Kavaliauskas pasitraukė iš „Yellowstone" investuotojų sąra...
nuotrauka
2024-03-12 10:02
Tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ pasirašė sutartį su Čekijos investicijų grupe „RSJ Investments“ ir drauge tęs gyvenamojo kvartalo „Naujasis Skansenas“ vystymą Vilniuje. Bendradarbiavimo sutartis su naujuoju investiciniu partneriu suteiks galimybę efektyviau vykdyti projekto ...
nuotrauka
2024-03-10 08:11
Yra dvi priežastys, kodėl gamintojai gręžiasi į universalų dizainą. Nes patogu visiems ir estetiška. Kaip ši koncepcija realizuojama GEALAN įmonės, PVC langų bei durų profilių sistemų kūrėjos, gaminiuose?
nuotrauka
2024-03-08 13:14
Metų pradžia nekilnojamojo turto (NT) rinkoje įprastai nebūna itin aktyvi. Šių metų pirmasis mėnuo pagal įregistruotų NT sandorių kiekį netgi buvo kukliausias per pastaruosius keletą metų, o vasarį rinkos pagyvėjimo taip pat nesulaukėm, skelbia įregistruotus NT sandorius analizuojantis Registrų cent...
nuotrauka
2024-03-07 13:16
Didžiausios šalyje vandentvarkos bendrovės „Vilniaus vandenys" ekspertai kartu su Lietuvos mokslininkais ketina plėtoti technologiją, kuri iš nuotekų gamintų elektrą. Mokslininkų komanda jau eksperimentuoja su kuro elementais, kurie pasitelkdami mieles gamina energiją iš biologinėse atliekose esanči...
nuotrauka
2024-03-06 14:40
Valstybės valdoma pavojingųjų atliekų tvarkymo bendrovė „Toksika" baigė konsolidavimą su kita valstybės valdoma įmone – naftos produktais užteršto grunto, dumblo ir vandens valymo UAB „GVT LT".
nuotrauka
2024-03-05 16:21
Pirmą kartą Lietuvoje ir Baltijos šalyse iš gyventojų surenkamos mišrios komunalinės atliekos panaudojamos cemento pramonėje. Atliekos tampa alternatyviu kuru, kuris naudojamas cemento gamybai – taip mažinamas iškastinio kuro naudojimas, į atmosferą išsiskiriančių šiltnamio efektą sukeliančių dujų i...

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas