2024 balandžio 24 d. trečiadienis, 21:22
Reklama  |  facebook

Gaminiai vėdinamiems fasadams šiltinti: užtikrinti šilumos izoliacijos parametrai, optimalus naudos ir sąnaudų santykis

2019-10-28 07:56
Šiuolaikiški pastatai turi būti saugūs ir efektyvūs energijos vartojimo požiūriu. Dažnai jie turi tenkinti ir kitas papildomas sąlygas, pavyzdžiui, bent jau akustinio komforto. Norint tai pasiekti, geriausia naudoti aukštos kokybės ir ilgaamžius termoizoliacinius gaminius iš akmens vatos. Tai, kas garantuoja pastate esančių žmonių komfortą ir saugumą bei užtikrina mažas eksploatacines sąnaudas, yra kompleksinis požiūris ir įvairių sprendimų, paremtų ROCKWOOL ilgamete praktika, taikymas. Pavyzdys gali būti vėdinamų fasadų šiltinimo VENTIROCK gaminių grupės sprendimai, leidžiantis taupyti energiją ir užtikrinantys priešgaisrinį saugumą.
nuotrauka
Vėdinamų fasadų šiltinimo VENTIROCK gaminių grupės sprendimai, leidžiantis taupyti energiją ir užtikrinantys priešgaisrinį saugumą. ROCKWOOL iliustr.


Minimos įmonės
ROCKWOOL, UAB

Statyboje konkurencingumą ir darbo našumą lemia dar ir gebėjimas dirbti greitai bei kokybiškai. Šiame kontekste svarbiais tampa statybos produktai: kiek paprasta ar sudėtinga su jais darbuotis ir kokios vertės jie suteikia objektui. Kadangi dar vienas faktorius, svarbus rangovams, – naudos ir sąnaudų santykis. Įvertinusi šiuos rangovams svarbius faktorius, ROCKWOOL rinkai pasiūlė aiškiai segmentuotą vėdinamųjų fasadų gaminių asortimentą. Tai kompleksiškas sprendimas visų tipų pastatams su vėdinamaisiais fasadais.

„Dėl plataus unikalių akmens vatos savybių spektro naujieji gaminiai ne tik visiškai atitinka statybos produktams keliamus reikalavimus, bet juos ir viršija užtikrindami papildomus pranašumus rangovams, architektams ir netgi platintojams“, – sako bendrovės ROCKWOOL techninis vadovas dr. Andrius Buska, pristatydamas vėdinamoms sienų konstrukcijoms skirtų gaminių asortimentą – akmens vatos plokštes VENTIROCK (F) SUPER, VENTIROCK (F) PLUS ir VENTIROCK (F), kurios gaminamos be dangos arba su stiklo pluošto danga (produktai su žyma F) iš vienos pusės.

ROCKWOOL nuotraukoje – dr. Andrius Buska

Visi šie produktai užtikrina ne tik labai gerus ir nekintančius šilumos izoliacinius parametrus, bet ir sudaro galimybę rinktis sistemą, atsižvelgiant į konkretų objektą, įvertinti naudos ir sąnaudų santykį.

„Paprastai kalbant, produktai su žyma SUPER turi pačias geriausias savybes, su žyma PLUS – turi papildomų pranašumų, o STANDARD – yra optimalių parametrų produktai“, – skirtybes pristato dr. A. Buska. 

VENTIROCK (F) SUPER – lengvai montuojama dvitankė akmens vatos plokštė

Šiai plokštei būdingas aukštas šiluminis efektyvumas ir sluoksniuota struktūra, nes gaminys sudarytas iš dviejų tankių. Apatinė (minkštesnė) jos dalis lengvai prisitaiko prie sienų nelygumų, o viršutinė (didesnio tankio) dalis montavimo metu minimizuoja mechaninių pažeidimų riziką bei užtikrina nepralaidumą vėjui. Aukšta gaminio storio nuokrypio klasė T5 ir didelis matmenų stabilumas kintant temperatūrai ir drėgmei minimizuoja šiluminius tiltelius, jei šiltinama vienu sluoksniu. 

Deklaruoti trumpalaikio (WS) ir ilgalaikio (WL(P)) vandens įmirkio bandymai įrodo, kad minimizuojamos problemos dėl galimo vatos sušlapimo. Šios problemos paprastai gali atsirasti, kai darbai atliekami rudens ar žiemos mėnesiais.

Deklaruojama aukščiausia garso sugerties klasė A patvirtina puikias akustines bei garso izoliacines savybes. 

Dvitankė plokštė, kurios viršutinio sluoksnio tankis 120 kg/kub. m, o apatinio tankis 70 kg/kub. m, žemiausias šilumos laidumo koeficientas – 0,033 W/mK, deklaruotas vandens WS ir WL(P) įmirkis, garso sugerties klasė A, matmenų stabilumas ir tolerancijos klasė T5 garantuoja, kad VENTIROCK SUPER yra geriausias sprendimas, įrengiant efektyvius termoizoliacinius sluoksnius vėdinamose konstrukcijose visų tipų ir aukščių pastatuose.

Šios plokštės itin tinkamos šiltinant vėdinamas sienas, kurioms keliami aukščiausi šiluminiai, priešgaisriniai ir akustiniai reikalavimai. Visi sprendimai, panaudojant šį termoizoliacinį gaminį, yra efektyvūs, ilgaamžiai ir saugūs. 

Rangovai, šiltinimui pasirinkę akmens vatos plokštes VENTIROCK SUPER, įrengs fasadus, kuriems keliami aukščiausi reikalavimai. Atliekant šiltinimo darbus minimizuojama termoizoliacinio sluoksnio mechaninių pažeidimų rizika, nes viršutinis sluoksnis yra kietas, o pati plokštė lengvai prisitaiko prie sienų nelygumų dėl apatinio mažesnio tankio sluoksnio.

Plokštės lengvai montuojamos visose fasadinėse sistemose, nereikia laikino tvirtinimo ar fiksavimo; taisyklingai įrengtame fasade nebus jokių linijinių šilumos tiltelių izoliacinių plokščių sandūrose ar sujungimuose (aktualu montuojant termoizoliaciją vienu sluoksniu). 

VENTIROCK SUPER 
• Geriausias šilumos laidumas – 0,033 W/mK
• Aukščiausia (saugiausia) A1 degumo klasė, dvitankė plokštė su labai gerais mechaniniais parametrais
• Didelis viršutinio sluoksnio tankis užtikrina patikimą apsaugą nuo vėjo, ilgaamžiškumą ir savybių nekintamumą
• Dėl stabilių matmenų plokštės sandariai priglunda viena prie kitos, todėl galima įrengti viensluoksnę izoliaciją
• Deklaruotas matmenų stabilumas nustatytomis temperatūros ir santykinio drėgnio sąlygomis
• Aukščiausia A garso sugerties klasė
• Deklaruotas trumpalaikis (WS) ir ilgalaikis WL(P) vandens įmirkis

 

VENTIROCK (F) PLUS – optimalios techninės savybės bei prieinama kaina

VENTIROCK PLUS (F), kaip ir plokštė SUPER, gaminama pagal unikalią dvigubo tankio technologiją, suderintos optimalios techninės savybės bei prieinama kaina. Be labai gerų izoliacinių parametrų, aukščiausios degumo klasifikacijos bei deklaruotų trumpalaikio (WS) ir ilgalaikio (WL(P)) vandens įmirkio savybių, PLUS kategorijos gaminiai suteikia papildomų pranašumų.

Minkštesnė plokštės (tankis 50 kg/kub. m) dalis lengvai prisitaiko prie sienų nelygumų, o didesnio (90 kg/kub. m) tankio sluoksnis montavimo metu minimizuojama mechaninių pažeidimų riziką. Aukšta matmenų tolerancijos klasė T4 ir didelis matmenų stabilumas kintant temperatūrai ir drėgmei užtikrina termoizoliacijos sandarumą taikant vienasluoksnį sprendimą. Taisyklingai montuojant praktiškai pašalinama rizika, kad plokščių sujungimo vietose susidarys linijiniai šilumos tilteliai. Aukščiausia garso sugerties klasė užtikrina puikias pastatų akustines savybes.

Šios plokštės naudojamos vienasluoksniam ar daugiasluoksniam šilumos ir vėjo izoliacijos sluoksniui vėdinamų fasadinių sienų konstrukcijose įvairios paskirties pastatuose.

Dėl optimalaus techninių parametrų ir kainos santykio plokštės gali būti plačiai naudojamos renovuojant daugiabučius, kai siekiama aukšto energinio efektyvumo bei atnaujinti pastatą su ilgaamžiu vėdinamu fasadu, kuris būtų pigiai eksploatuojamas. 

Profesionalus rangovas, montuodamas vėdinamą fasadą, yra tikras, kad pasirinko tinkamai, nes unikalios struktūros dvitankės plokštės lengvai montuojamos, o kietoji plokštės dalis minimizuoja smeigių per gilaus įsukimo riziką, išlaiko lygų ir stabilų plokštės kraštą bei padeda išvengti termoizoliacinės medžiagos paviršiaus deformavimosi. Todėl statybininkai gali greičiau įrengti vėdinamų fasadų sistemas, kurios išliks stabilios ilgus metus ir užtikrins apsaugą nuo ugnies, kaitros bei žemos temperatūros.

Platus storių asortimentas bei greitas produktų tiekimas turi reikšmingos įtakos užtikrinant greitą medžiagų pristatymą į statybvietes.

VENTIROCK PLUS 
• Labai geras šilumos laidumas – 0,034 W/mK
• Aukščiausia (saugiausia) A1 degumo klasė
• Dvitankė plokštė pasižyminti labai gerais mechaniniais parametrais, todėl montavimo metu smeigiuojant nesideformuoja plokštės kraštai ir neatsiranda nesandarumų
• Plokštės sandariai priglunda viena prie kitos, todėl galima įrengti viensluoksnę izoliaciją
• Aukščiausia A garso sugerties klasė
• Deklaruotas trumpalaikis (WS) ir ilgalaikis WL(P) vandens įmirkis

 

VENTIROCK (F) – kai svarbi ne tik kaina, bet ir fasado saugumas, ilgaamžiškumas

Tai efektyvi, standartinė akmens vatos plokštė, priskiriama aukščiausiai degumo klasifikacija A1. Šios plokštės skirtos sienų šilumos izoliacijos sluoksniui vėdinamose konstrukcijose mažaaukščiuose pastatuose ten, kur svarbi ne tik kaina, bet ir fasado saugumas bei ilgaamžiškumas. 

Standartinis sprendimas, paremtas produktu VENTIROCK, kurį pasirinkus gaunamas termoizoliacinis sprendimas su akmens vatos teikiamais pranašumais ir žema kaina. Dėl lengvumo, gerų izoliacinių parametrų, atsparumo ugniai ir vandeniui, šios plokštės tinkamos naudoti šilumos izoliacijos sluoksniui vėdinamose konstrukcijose mažaaukščiuose pastatuose. Produktas yra lengvas, patrauklus kainos požiūriu, tad daug lengviau prieinamas mažesniems rangovams.
VENTIROCK 
• Akmens vatos plokštės tinkamas kainos ir kokybės santykis
• Naudojamos mažaaukščiams pastatams šiltinti
• Geras šilumos laidumas – 0,035 W/mK
• Aukščiausia (saugiausia) A1 degumo klasė
• Deklaruotas trumpalaikis (WS) ir ilgalaikis WL(P) vandens įmirkis

Greitas ir paprastas tinkamo sprendimo parinkimas

Laikas yra vienas iš svarbiausių statybos faktorių – ne tik montuojant, bet ir parenkant bei randant reikiamą produktą. ROCKWOOL išsprendė šią problemą – naujo dizaino ir puikios kokybės pakuotės leidžia paprasčiau ir greičiau pasirinkti tinkamiausią sprendimą vėdinamų konstrukcijų šiltinimui: VENTIROCK (F) SUPER pakuojamas į raudoną plėvelę, VENTIROCK (F) PLUS – į baltą, VENTIROCK (F) – į skaidrią. Tokia kategorijų, spalvų ir pavadinimų sinergija, paremta aiškiais kriterijais, ne tik taupo visų laiką, bet ir užtikrina plataus pasirinkimo galimybes, atsižvelgiant į individualius klientų poreikius. 

ROCKWOOL iliustr. 

Statybunaujienos.lt



Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-04-24 06:18
Lietuvių įmonė „Acrylicon Baltic“, kuri specializuojasi įrengdama pramoninių grindų dangas, užsienio rinkose vykdo daugiau negu pusę visų užsakymų. 20 metų veiklą vykdanti įmonė pastaruosius 17 metų projektus įgyvendina ne tik Europoje, bet ir Amerikoje, Azijoje, Afrikoje.
nuotrauka
2024-04-23 14:19
„Primostar“ specializuojasi požeminių gelžbetoninių konstrukcijų hidroizoliacijos srityje ir yra didžiausias savo srities žaidėjas Estijoje. Įmonės tikslas – sumaniai naudoti hidroizoliacines medžiagas, siekiant ne tik optimalaus rezultato, bet ir sumažinti medžiagų sąnaudas bei tausoti aplinką.
nuotrauka
2024-04-23 07:34
„Nemokamas sūris tik pelėkautuose" – posakis, aktualus ne tik taupantiems vartotojams, bet ir augti (tačiau – tik už kiek įmanoma palankesnį biudžetą) siekiantiems verslams. Vienu dažniausių žingsnių verslo procesų optimizavime tampa ISO vadybos sistemos diegimas. Visgi net ir augti pasiryžusi organ...
nuotrauka
2024-04-22 13:47
Praėję metai atsinaujinančios energetikos bendrovei „Smartecon“ buvo ryškūs ir pilni svarbių įvykių. Įmonė tapo platesnio masto rangovu ir pradėjusi dirbti su didelių saulės energetikos parkų vystytojais ėmė augti dar sparčiau, taip pat plėtėsi Skandinavijoje, pasiūlė inovatyvius sprendimus namų ūki...
nuotrauka
2024-04-19 12:36
Viena didžiausių dolomito ir granito skaldos gamintojų Lietuvoje „Milsa“ grupė įsigijo Estijos bendrovės „Voglers Eesti“ kontrolinį akcijų paketą. Toks žingsnis leidžia įmonei ne tik sustiprinti paslaugų plėtrą už Lietuvos ribų, bet ir suteikia galimybę perimti svarbius procesus „Milsa“ įmonių grupė...
nuotrauka
2024-04-18 15:01
KTU mokslininkai ir verslo atstovai sako, kad ieškant konkurencinio pranašumo ekonominėje erdvėje, padėti gali verslo skaitmenizavimas – vienas prioritetinių Pramonės 4.0 tikslų. Tuo tarpu skaitmenizacijai diegti ir palaikyti jau reikalingi naujos kartos specialistai.
nuotrauka
2024-04-18 14:49
Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos situacija – bene daugiausiai diskusijų pastaruoju metu viešojoje erdvėje kelianti tema. Laukiama jos atsigavimo požymių, netyla kalbos apie būstų kainas, aptariami nauji reikalavimai statytojams. Tačiau kaip mūsų šalį ir jos sąlygas statybų vystymui mato čia jau n...
nuotrauka
2024-04-17 16:32
Didelę infrastruktūros pastatų statybos ir kultūros paveldo objektų atnaujinimo patirtį Baltijos šalyse turinti Lietuvos statybos bendrovė „HSC Baltic" pasirašė ilgalaikės nuomos sutartį su „Baltic Horizon" valdomais „Meraki" verslo namais.
nuotrauka
2024-04-17 08:53
Tai, apie ką kažkada svajojo vien rašytojai fantastai, tampa realybe. Dirbtinis intelektas milžinišku greičiu keičia mūsų gyvenimus – ne vien laisvalaikį ir pramogas, bet ir darbinę veiklą. Bendrovės „Emplonet" IT atrankų padalinio vadovė, dirbtinio intelekto personalo sprendimuose ekspertė Ieva Kil...
nuotrauka
2024-04-17 07:28
Užsienio kapitalo įmonė LAYHER BALTIC, kuri tiekia į rinką pastolių sistemas, Ukrainoje įkūrė antrinę įmonę. Karo sąlygomis gyvenančioje šalyje jau antrus metus veikianti įmonė planuoja plėtrą: iki metų pabaigos atidarys dar 2 pastolių sandėlius ir planuoja 10 mln. eurų apyvartą.
nuotrauka
2024-04-15 13:46
Balandžio 26 d. „Litexpo“ parodų rūmuose vyks tarptautinė konferencija „Skaitmeninė statyba 2024. Vilnius“, subursianti nekilnojamo turto (NT) vystytojus, valdytojus, projektuotojus bei statytojus kalbėti apie Lietuvos statybų sektoriaus pažangą skatinančias temas.
nuotrauka
2024-04-11 15:29
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika" pirmąjį 2024 m. ketvirtį naujų butų pardavimo rinkoje augo labiausiai ir užėmė rekordišką rinkos dalį – 12 proc. Sėkmingiausi visoje Vilniaus rinkoje pagal pardavimus buvo šios bendrovės vystomi projektai „Mėlyni vilkai" ir „Metų laikai".
nuotrauka
2024-04-10 08:42
Telekomunikacijų ir IT bendrovė „Telia“ šiemet nusprendė pakeisti įprastą komandų formavimo ir stiprinimo programą, į ją įtraukdama dronų gamybos mokymus. Bendrovės darbuotojų surinktas skraidykles ketina padovanoti Šaulių sąjungai. „Telia“ pirmame mokymų etape planuoja įsigyti apie 20 dronų komplek...
nuotrauka
2024-04-10 08:34
Ekonomikos ir inovacijų ministerija investuoja, kurdama naujas tvarias darbo vietas ir pritraukdama investuotojų į Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonus. Tam bus paskirstytas 52,82 mln. eurų finansavimas 9 projektams. Taip pat planuojama skirti papildomą sumą kitiems teigiamai įvertintiems projektams...
nuotrauka
2024-04-10 08:27
2023 m. balandį bendro gyvenimo būsto („co-living“) projektą „WeLoft“ Vilniaus Viršuliškėse atidariusi NT vystytoja UAB „Business Plius“ per metus pasiekė 90-100 proc. užimtumą ir sostinėje planuoja naują šios koncepcijos objektą.
nuotrauka
2024-04-10 07:26
Ar galima pastatyti objektą be projekto valdytojo? Taip, galima. Tam reikia pakankamai kompetentingų, profesionalių užsakovų arba idealaus projekto bei rangovų, statančių be nuokrypių. Jeigu užsakovai neturi pakankamai statybinių kompetencijų, projekto valdytojų komanda yra būtina, nes nėra projektų...
nuotrauka
2024-04-09 11:16
Vilniaus neparduotų butų sandėlis pastaraisiais mėnesiais grįžo į priešpandeminę 5 tūkst. reikšmę, tad vystytojai lėtina naujų projektų plėtros tempus. Savo ruožtu investuotojus į NT sunkiau prognozuojama rinka glumina, tačiau pinigų masė rinkoje išlieka didelė, o patrauklūs objektai su ryškesne nuo...
nuotrauka
2024-04-09 07:44
Artėjant šiltajam metų sezonui, daugelis privačių ir daugiabučių namų įgauna naują išvaizdą. Dažnai būna keičiamos namų ar butų, lauko arba vidaus durys. Tačiau vienas iš pirmųjų žingsnių, renkantis duris, – apgalvoti ir nuspręsti, koks durų rakinimo sprendimas Jums bus tinkamiausias ir pateisins Jū...
nuotrauka
2024-04-08 11:02
Gegužės 15-17 d. Vilnius vėl taps inžinerijos ir technologijų inovacijų epicentru – čia vyks jau 32-oji LITEXPO tarptautinė specializuota technologijų, inovacijų ir inžinerinių sprendimų paroda „Balttechnika 2024“. Organizatoriai tvirtina – renginys ne tik suburs specialistus iš šalies ir užsienio, ...
nuotrauka
2024-04-08 10:32
Atėjęs pavasaris daugiau gyvybės į pastaruoju metu gerokai aprimusią šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinką neįpūtė. Nepaisant kovą fiksuoto kiek padidėjusio įregistruotų sandorių skaičiaus, vis dar atsiliekama nuo pastaruosius kelerius metus stebėto sandorių kiekio vidurkio, skelbia įregist...

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka

INSTITA dalyvavo infrastruktūros projekte, kuris keičia sostinės nekilnojamojo turto vystymo kryptis ir mažina taršą

INSTITA įgyvendino dar vieną lietaus nuotekų kolektoriaus rekonstravimo ir lietaus nuotekų valymo įrenginių statybos projektą – vykdė II etapo darbus. Tai itin reikšminga veikla, kuri, užsak...