2024 balandžio 19 d. penktadienis, 3:41
Reklama  |  facebook

Naujo „Akropolio“ Vilniuje vizija: daugiafunkcis kompleksas su koncertų sale ir poilsio zonomis

2020-01-06 10:00
14 hektarų pramoninės, buvusios „Velgos“ gamyklos, teritorijos konversijos projektas turėtų startuoti 2020 m. antroje pusėje. Bendrovės „Akropolis Group“ planuojamas daugiafunkcis kultūros, laisvalaikio, verslo ir prekybos centras „Akropolis Vingis“ bei apie 2500 vietų koncertų salė duris turėtų atverti 2023 m. antroje pusėje. Teritorijoje įmonė „M.M.M. projektai“ taip pat vystys gyvenamųjų namų ir biurų kompleksą.
nuotrauka
Plėtotojai žada atgaivinti anksčiau pramoninei gamybai naudotą, o šiuo metu tuščią 14 ha teritoriją, paverčiant ją gyva šiuolaikine erdve, pritaikyta 21 a. miesto gyvenimui. AKROPOLIS GROUP nuotr.


Minimos įmonės
Akropolis Group, UAB
Galio Group (buvusi M.M.M. projektai), UAB
Unitectus, UAB
Ypatingas dėmesys bus skiriamas viešajai infrastruktūrai ir sinergijai su kaimynystėje esančiu Vingio parku – komplekse numatoma įrengti išskirtinę kelių lygių žaliuojančią erdvę, pėsčiųjų ir dviratininkų alėją, apželdinti aplinką, sutvarkyti kaimyninę teritoriją, rekonstruoti gatves.

„Mūsų vizija – atgaivinti anksčiau pramoninei gamybai naudotą, o šiuo metu tuščią 14 hektarų dydžio teritoriją, paverčiant ją gyva šiuolaikine erdve, pritaikyta XXI a. miesto gyvenimui. Prognozuojame, kad tai bus viena didžiausių privačių investicijų Vilniaus miesto plėtros istorijoje – bendrovės „Akropolis Group“ ir „M.M.M. projektai“ investuos per 350 milijonų eurų. Įgyvendinus šį kompleksinį projektą, numatoma sukurti apie 2500 naujų darbo vietų, o pats projektas, neabejojame, taps postūmiu tvaresnei, kokybiškesnei laisvalaikio ir urbanistikos ateičiai“, – sako įmonės pranešime cituojamas „Akropolis Group“ valdybos pirmininkas Vytautas Labeckas.

Prioritetas infrastruktūrai – beveik 16 mln. eurų

Vystant apleistos teritorijos konversijos projektą, į viešąją infrastruktūrą planuojama investuoti beveik 16 mln. eurų. 

Nors dar vyksta projektavimo ir derinimo su atsakingomis institucijomis darbai, pagal preliminarų projektą investuotojų lėšomis numatoma rekonstruoti sankryžą tarp Geležinio Vilko, Gerosios Vilties ir M. K. Čiurlionio gatvių, pastatyti automobilių kelių viaduką ir antžeminę pėsčiųjų ir dviratininkų perėją virš Geležinio Vilko gatvės, rekonstruoti Eigulių gatvės dalį, sutvarkyti dalį M. K. Čiurlionio gatvės prieigų, įrengti 3 km naujų dviračių bei pėsčiųjų takų, sutvarkyti su teritorija besiribojančią Neries pakrantę, dalyje Geležinio Vilko gatvės įrengti akustines sieneles.

„Mums labai svarbu, kad planuojamas kompleksas darniai bei tvariai įsilietų į sostinės ir Naujamiesčio kontekstą, patenkintų gyventojų ir svečių lūkesčius bei poreikius. Ypatingą dėmesį skirdami susisiekimo bei kitos infrastruktūros gerinimo projektams, padėsime užtikrinti geresnį eismo pralaidumą Geležinio Vilko gatve, pėsčiųjų ir vairuotojų saugumą bei patogumą. Neabejojame, jog po bendrųjų erdvių ir gatvių pertvarkos patekti į šalia esantį Vingio parką bus patogu ir paprasta, o eismas Geležinio Vilko ir aplinkinėse gatvėse taps sklandesnis“, – teigia V. Labeckas.

Projekto akcentai – tvarumas ir BREEAM

Daugiafunkcį kultūros, laisvalaikio, verslo ir prekybos centrą „Akropolis Vingis“ projektuoja tarptautinė jungtinė architektų komanda – žinoma Lietuvos architektų studija „Unitectus“ ir daug pasaulinių apdovanojimų gavusi tarptautinė architektų studija „Benoy“ (Didžioji Britanija), garsi Londone, Dubajuje, Honkonge, Singapūre bei kituose miestuose suprojektuotais prekybos ir laisvalaikio kompleksais. 

„Mūsų vizijoje „Akropolis Vingis“ – tai darni naujos koncepcijos erdvė, kurioje laisvalaikis, pramogos ir apsipirkimas žengia kartu su kultūra, estetika bei Vilniaus gamta. Tikime, kad įgyvendintas buvusios pramoninės teritorijos konversijos projektas taps nauja architektūrine kartele, suteiks postūmį nekilnojamo turto rinkos plėtrai Naujamiestyje ir aplinkiniuose rajonuose bei prisidės prie Vilniaus pietinės dalies prijungimo prie miesto centro“, – sako pranešime cituojamas V. Labeckas.

Pasak „Akropolis Group“ vadovo, vystoma teritorija su pėsčiųjų ir dviračių takais, žaliosiomis poilsio zonomis, kultūros erdvėmis ne tik organiškai įsikomponuos Vingio parko kaimynystėje, tačiau ir bus draugiška aplinkai. Komplekse „Akropolis Vingis“ numatoma naudoti žaliąją energiją, įrengiant saulės baterijas ant pastatų stogų. Daugiafunkcinį centrą numatoma vystyti laikantis aukščiausio lygio tarptautinio tvarios statybos standarto BREEAM reikalavimų. 

„Dirbdami išvien su savivaldybe ir vilniečiais, sieksime maksimalios sinergijos su kaimynystėje esančiu Vingio parku, kuris, neabejoju, gali būti dar aktyviau nei dabar išnaudojamas rekreaciniams poreikiams ir gyvosios gamtos puoselėjimui. „Akropolis Vingis“ komplekse apie 500 automobilių stovėjimo vietų esame numatę skirti būtent Vingio parko lankytojams. Šalia komplekso planuojamos trijų lygių žaliosios terasos, pėsčiųjų ir dviračių alėja, nauji takai“, – sako V. Labeckas.

Iškils nauja koncertų salė

Daugiafunkciniame komplekse „Akropolis Vingis“ numatyta erdvė kultūrai – čia iškils nauja universali maždaug 2500 vietų koncertų salė, taip pat bus suformuota dedikuota erdvė renginiams bei kokybiškam laisvalaikio praleidimui. Naujame prekybos ir pramogų centre taip pat veiks ir moderniausias kino centras. 

„Kultūra negali būti atsiejama nuo kokybiško vilniečių ir miesto svečių laisvalaikio, tai – vienas iš mūsų projekto prioritetų. Tad 2023 metais 700 metų jubiliejų švęsiantis Vilnius turėtų sulaukti ne tik ant Tauro kalno iškilsiančios Nacionalinės koncertų salės, bet ir dar vienos unikalios kultūrinės erdvės šalia Vingio parko“, – sako „Akropolis Group“ valdybos pirmininkas.

Šalia Neries – 650 butų

Sklypo dalis, esanti arčiausiai Neries upės, virs gyvenamuoju ir biurų kompleksu, kurį plėtos nekilnojamojo turto vystymo bendrovė „M.M.M. projektai“. 

Atskirais etapais čia iškils keturi gyvenamieji kvartalai, kuriuose planuojama įrengti 650 butų, taip pat 15 000 kv. m bendro ploto verslo centras. Šiam daugiafunkciam kompleksui bus sukurta atskira infrastruktūra su gatvėmis ir poilsio zonomis. „M.M.M. projektai“ taip pat sutvarkys su sklypu besiribojančią Neries pakrantę – ji šiuo metu apleista, o įgyvendinus projektą čia atsiras dviračių bei pėsčiųjų takai, suoliukai, ji taps atvira visuomenei.

„Kartu su „Akropolis Group“ turime bendrą tikslą – apleistą buvusią pramoninę teritoriją atverti visuomenei, paversti modernia, funkcionalia erdve, kuri gali patenkinti daugumą miestiečių poreikių. Mūsų vystomas projektas šioje teritorijoje yra ambicingas – tai naujas kvartalas mieste, kuris nemažai daliai vilniečių taps naujais namais. Esame sukaupę daug vertingos patirties, kaip vystyti didelius, ilgalaikius projektus laikantis griežtų tvarumo standartų – perkelsime ją į šio projekto įgyvendinimą, kad sukurtume komfortišką, estetišką aplinką žmonėms, kurie čia gyvens ar dirbs“, – sako Aisvidas Sriebalius, „M.M.M. projektų“ generalinis direktorius. 

„M.M.M. projektai“ į keturis gyvenamuosius kvartalus, verslo centrą bei komplekso infrastruktūrą planuoja investuoti virš 100 milijonų eurų.

Pasinaudos patirtimi Latvijoje

Tuo tarpu daugiafunkcio kultūros, laisvalaikio, verslo ir prekybos centro „Akropolis Vingis“ statybai, neįskaitant viešosios infrastruktūros, numatoma skirti per 250 mln. eurų. 

Kompleksą sudarys apie 120 tūkst. kv. metrų ploto pastato dalis su 90 tūkst. kv. metrų nuomojamu prekybos ir paslaugų plotu, kultūros erdvėmis. Bus pastatyta daugiaaukštė apie 5000 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, apie 32 tūkst. kv. metrų biurų kompleksas.

„Siekiame būti pirmu pasirinkimu tiek esamiems, tiek potencialiems klientams, tad turime išsikėlę ambiciją į būsimą „Akropolį Vingį“ atvesti ir naujus, pasaulyje pripažintus prekės ženklus, kurių dar nėra Lietuvoje. Esame atviri kalbėtis ir kalbamės su visais: tiek su esamais, tiek su būsimais partneriais“, – sako „Akropolis Group“ valdybos pirmininkas V. Labeckas.

Pasak „Akropolis Group“ vadovo, vykdydama pramoninės teritorijos konversijos projektą, bendrovė pasinaudos Latvijoje įgyta patirtimi. 2019-ais metais Rygoje atidarytas „Akropole“ kompleksas iškilo vietoje kadaise buvusio Kuznecovo porceliano fabriko, į prekybos centro interjerą įkomponuojant istorinį buvusio fabriko paveldą. Į Rygos „Akropole“ kompleksą bei jo infrastruktūrą, kaip rašoma įmonės pranešime, „Akropolis Group“ investavo 180 mln. eurų.

Statybunaujienos.lt



Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-04-18 15:01
KTU mokslininkai ir verslo atstovai sako, kad ieškant konkurencinio pranašumo ekonominėje erdvėje, padėti gali verslo skaitmenizavimas – vienas prioritetinių Pramonės 4.0 tikslų. Tuo tarpu skaitmenizacijai diegti ir palaikyti jau reikalingi naujos kartos specialistai.
nuotrauka
2024-04-18 14:49
Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos situacija – bene daugiausiai diskusijų pastaruoju metu viešojoje erdvėje kelianti tema. Laukiama jos atsigavimo požymių, netyla kalbos apie būstų kainas, aptariami nauji reikalavimai statytojams. Tačiau kaip mūsų šalį ir jos sąlygas statybų vystymui mato čia jau n...
nuotrauka
2024-04-17 16:32
Didelę infrastruktūros pastatų statybos ir kultūros paveldo objektų atnaujinimo patirtį Baltijos šalyse turinti Lietuvos statybos bendrovė „HSC Baltic" pasirašė ilgalaikės nuomos sutartį su „Baltic Horizon" valdomais „Meraki" verslo namais.
nuotrauka
2024-04-17 08:53
Tai, apie ką kažkada svajojo vien rašytojai fantastai, tampa realybe. Dirbtinis intelektas milžinišku greičiu keičia mūsų gyvenimus – ne vien laisvalaikį ir pramogas, bet ir darbinę veiklą. Bendrovės „Emplonet" IT atrankų padalinio vadovė, dirbtinio intelekto personalo sprendimuose ekspertė Ieva Kil...
nuotrauka
2024-04-17 07:28
Užsienio kapitalo įmonė LAYHER BALTIC, kuri tiekia į rinką pastolių sistemas, Ukrainoje įkūrė antrinę įmonę. Karo sąlygomis gyvenančioje šalyje jau antrus metus veikianti įmonė planuoja plėtrą: iki metų pabaigos atidarys dar 2 pastolių sandėlius ir planuoja 10 mln. eurų apyvartą.
nuotrauka
2024-04-11 15:29
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika" pirmąjį 2024 m. ketvirtį naujų butų pardavimo rinkoje augo labiausiai ir užėmė rekordišką rinkos dalį – 12 proc. Sėkmingiausi visoje Vilniaus rinkoje pagal pardavimus buvo šios bendrovės vystomi projektai „Mėlyni vilkai" ir „Metų laikai".
nuotrauka
2024-04-10 08:42
Telekomunikacijų ir IT bendrovė „Telia“ šiemet nusprendė pakeisti įprastą komandų formavimo ir stiprinimo programą, į ją įtraukdama dronų gamybos mokymus. Bendrovės darbuotojų surinktas skraidykles ketina padovanoti Šaulių sąjungai. „Telia“ pirmame mokymų etape planuoja įsigyti apie 20 dronų komplek...
nuotrauka
2024-04-10 08:34
Ekonomikos ir inovacijų ministerija investuoja, kurdama naujas tvarias darbo vietas ir pritraukdama investuotojų į Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonus. Tam bus paskirstytas 52,82 mln. eurų finansavimas 9 projektams. Taip pat planuojama skirti papildomą sumą kitiems teigiamai įvertintiems projektams...
nuotrauka
2024-04-10 08:27
2023 m. balandį bendro gyvenimo būsto („co-living“) projektą „WeLoft“ Vilniaus Viršuliškėse atidariusi NT vystytoja UAB „Business Plius“ per metus pasiekė 90-100 proc. užimtumą ir sostinėje planuoja naują šios koncepcijos objektą.
nuotrauka
2024-04-10 07:26
Ar galima pastatyti objektą be projekto valdytojo? Taip, galima. Tam reikia pakankamai kompetentingų, profesionalių užsakovų arba idealaus projekto bei rangovų, statančių be nuokrypių. Jeigu užsakovai neturi pakankamai statybinių kompetencijų, projekto valdytojų komanda yra būtina, nes nėra projektų...
nuotrauka
2024-04-09 11:16
Vilniaus neparduotų butų sandėlis pastaraisiais mėnesiais grįžo į priešpandeminę 5 tūkst. reikšmę, tad vystytojai lėtina naujų projektų plėtros tempus. Savo ruožtu investuotojus į NT sunkiau prognozuojama rinka glumina, tačiau pinigų masė rinkoje išlieka didelė, o patrauklūs objektai su ryškesne nuo...
nuotrauka
2024-04-09 07:44
Artėjant šiltajam metų sezonui, daugelis privačių ir daugiabučių namų įgauna naują išvaizdą. Dažnai būna keičiamos namų ar butų, lauko arba vidaus durys. Tačiau vienas iš pirmųjų žingsnių, renkantis duris, – apgalvoti ir nuspręsti, koks durų rakinimo sprendimas Jums bus tinkamiausias ir pateisins Jū...
nuotrauka
2024-04-08 11:02
Gegužės 15-17 d. Vilnius vėl taps inžinerijos ir technologijų inovacijų epicentru – čia vyks jau 32-oji LITEXPO tarptautinė specializuota technologijų, inovacijų ir inžinerinių sprendimų paroda „Balttechnika 2024“. Organizatoriai tvirtina – renginys ne tik suburs specialistus iš šalies ir užsienio, ...
nuotrauka
2024-04-08 10:32
Atėjęs pavasaris daugiau gyvybės į pastaruoju metu gerokai aprimusią šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinką neįpūtė. Nepaisant kovą fiksuoto kiek padidėjusio įregistruotų sandorių skaičiaus, vis dar atsiliekama nuo pastaruosius kelerius metus stebėto sandorių kiekio vidurkio, skelbia įregist...
nuotrauka
2024-04-07 19:30
OC PAROC pristato naują šilumos izoliacijos plokštę vėdinamų sienų šilumos izoliacijai ir apsaugai nuo vėjo.
nuotrauka
2024-04-04 10:33
Nekilnojamojo turto rinkoje – vis daugiau augimo ženklų. Tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ 2024-uosius pradėjo parduodama daugiau nei pusę šimto butų – ketvirtadaliu daugiau nei per pirmąjį praėjusių metų ketvirtį ir beveik dvigubai daugiau nei per tris paskutinius 2023-ųjų mė...
nuotrauka
2024-04-03 07:43
Statant ar remontuojant klijai yra svarbus elementas, nes jie gali labai paveikti darbo kokybę ir patvarumą. Tinkamai parinkti klijai gali padėti užtikrinti, kad konstrukcija bus tvirta, patvari, estetiška ir atitiks visus reikalavimus. Klijų pasirinkimas yra svarbus ir gali turėti didelę įtaką meis...
nuotrauka
2024-04-02 13:52
Didžiausias Lietuvos šilumos ir karšto vandens tiekėjas AB Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) užbaigė 100 proc. Klaipėdoje veikiančių bendrovių UAB „Miesto energija“ ir UAB „Pramonės energija“ bei 4,34 proc. uostamiesčio šilumos ūkį valdančios AB „Klaipėdos energija“ akcijų įsigijimo procesą. Sandoris, ...
nuotrauka
2024-04-02 10:16
Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovės „Realco“ duomenimis, šių metų kovą Vilniaus pirminėje NT rinkoje parduoti 234 būstai ir fiksuota 20 sutarčių nutraukimų. Palyginti su vasariu, kai parduoti 195 būstai, pardavimai išaugo apie 20 proc., tačiau su praėjusių metų kovu, kuomet pirkėjai įsigijo 3...
nuotrauka
2024-03-29 14:59
Sostinės Naujamiestyje siuvimo fabriko vietoje įsikursiantis didžiausias Europoje technologijų ir kūrybinių industrijų miestelis „Tech Zity Vilnius" gavo Vilniaus miesto savivaldybės leidimą pradėti pirmojo etapo statybos darbus. Šis leidimas žymi svarbų žingsnį projekte, kuris keis Vilniaus Naujam...

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas