2024 balandžio 19 d. penktadienis, 6:33
Reklama  |  facebook

Prasidėjo „Resta“: kviečia naujomis ekspozicijomis ir netikėtu rekordu

2019-04-24 16:03
Kaip dekoruoti namų sienas ir lubas? Kokios statybų sektoriaus naujienos pasiekė Lietuvos rinką, kokios tendencijos įsitvirtina? Kaip nesuklysti renkantis augalus ir įsirengiant žalią plotą prie namų ar balkone? Atsakymų visi statybų sektoriaus profesionalai, naujakuriai bei savo būstą statyti, įsirengti ar atnaujinti planuojantys keturias dienas ieškos didžiausioje tarptautinėje statybų parodoje Baltijos šalyse „Resta“. Šiemet čia ypač laukiami ir tie, kurie negali atsispirti lauko kepsniams, mat parodoje bus siekiama neįprasto rekordo – šeštadienį bus gaminamas didžiausias Europoje mėsainis.
nuotrauka
Šiandien prasidėjo RESTA. LITEXPO nuotr.


Minimos įmonės
LITEXPO Lietuvos parodų ir kongresų centras, UAB
„Šiemet drąsiai sakome, kad paroda „Resta“ – svarbiausias statybų objektas. Tai reikšmingiausias metų renginys tiems, kuriems rūpi statybos, naujos technologijos, sektoriaus tendencijos. Tai vieta pasidalinti informacija, užmegzti naujus verslo ryšius, sužinoti, kas naujo rinkoje, kur link viskas juda. Šiemet atsinaujinome lankytojams pasiūlydami dar daugiau aktualaus turinio: nuo konferencijos apie skaitmeninę statybą iki ekspertų diskusijų apie išmanų miestą ir kvapą gniaužiančio pastolininkų konkurso. Lankytojų laukia „Naujakurių alėja“, kurioje rasite viską, ko reikia kuriant savo namus “, – sako Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ vadovas Justinas Bortkevičius.

Medinės lubos ar lininės sienos?

Nestandartinius sprendimus sienų ir lubų apdailai siūlančios įmonės „Ebonitas“ vadovas Žilvinas Neliubšys sako, kad šiandien vis didesnę dalį žmonių į nestandartinius apdailos sprendimus atsigręžti skatina natūralumo paieškos ir greitėjantis gyvenimo tempas.

„Šiuo metu dar įprasta namus įrengti naudojant ne tokias aplinkai draugiškas medžiagas: stiklo ar akmens vatą, tinką, glaistą, įvairius cheminius klijus, dažus. Taip gyvenamasis būstas tampa tarsi „pusgyvis“, o ir pats įrengimo bei apdailos procesas užtrunka ilgiau. Todėl vis daugiau žmonių atsigręžia į greitesnius ir aplinkai draugiškesnius sprendimus. Pavyzdžiui, sienų išlyginimui mes naudojame medienos plaušą, o paskui ant jo klijuojame dar vieną natūralią medžiagą – liną, kurį galima išsirinkti ir pagal pageidaujamą spalvą. Tai inovatyvus sprendimas, kai apdailos darbai atliekami vos dviem etapais, gerokai greičiau nei įprasta“, – LITEXPO pranešime cituojamas Žilvinas Neliubšys. Jis sako, kad šiuo metu sienoms ir luboms ypač populiaru rinktis baltos ir pilkos spalvos atspalvius.

Apdailos medžiagas, ekopaneles iš lino bei medžio plaušo gaminančios įmonės vadovas šiųmetinėje parodoje „Resta“ kartu su kitais gamintojais įsikurs „Naujakurių alėjoje“. Šioje naujoje parodos zonoje visi ieškantys sprendimų būstui galės atrasti naujausius sprendimus ne tik apdailai, bet ir santechnikai ir net interjerui. 

Gyvybė ir natūralumas virtuvėje

Vienos stambiausių interjero apdailos bei baldinės furnitūros gamintojų, atstovaujančių Vokietijos, Italijos, Austrijos ir Latvijos įmones Lietuvoje ir Baltijos šalyse „Termopalas“ vadovas Paulius Urbelis, pažymi, kad renkantis baldus, šiandien ypač populiarios natūralios medžiagos.

„Pastebiu, kad žmonės šiandien į namus nori įsileisti „gyvybę“, nes renkasi ypač natūralias medžiagas – betoną, šviesų medį, surūdijusį metalą, akmenį. Vyrauja juoda ir balta spalvos bei matiniai paviršiai. Vis dažniau nebeužtenka gražiai atrodančių, kokybiškų medžiagų, o daugiau dėmesio skiriama ir jų funkcionalumui. Norima, kad stalviršiai ar virtuvinio komplekto fasadai būtų pagaminti iš atsinaujinančių medžiagų, kurias lengva nusivalyti, o smulkius įbrėžimus nesunku panaikinti tiesiog drėgna servetėle“, – pasakoja „Termopalas“ vadovas.
Anot jo, prieš renkantis baldus, svarbu išsiaiškinti ne tik, kaip atrodys fasadas, tačiau ir iš ko jis pagamintas.

„Šiandieninė baldų rinka veikia taip, kad žmonės neretai juos įsigyja nė patys nežinodami, kas yra karkasinė ir fasadinė plokštė, kokių tipų būna stalviršiai ar baldinė furnitūra. Dažnai baldų gamintojai tik nurodo, kad virtuviniai baldai bus pagaminti iš baltos karkasinės plokštės, o fasadą bus galima rinktis pagal spalvą ir tekstūrą. Taip dažnai nukenčia ne tik kokybė, bet ir žmogus, išvydęs galutinį rezultatą, nusivilia“, – teigia P. Urbelis.

Interjero specialistas pataria rinktis virtuvinius baldus su mediniu ar neintensyvios spalvos fasadu. Toks sprendimas ypač pasiteisina tada, kai virtuvė yra sujungta su valgomuoju ar svetaine. Anot jo, tokia klasikinė stilistika išliks madinga dar kelis dešimtmečius. Jo teigimu, neklysta tie, kurie virtuvinių baldų spalvą pasirenka tokią pat kaip sienų. Toks sprendimas sukuria vientisumo efektą ir žymiai harmoningesnę bendrą erdvę. Tuo tarpu pasirinkus ryškias, intensyvias spalvas, ilgainiui jos gali pradėti net varginti. 

Džiunglės mieste

Modernių apželdinimo sprendimų kursų „Geltonas Karutis“ organizatorė, tinklaraštininkė Lina Liubertaitė tikina, kad šiandien augalų dizaino pasaulyje vyrauja laisvė ir vis daugiau žmonių bando mieste susikurti džiungles bei taip pajausti gamtos ritmą.

„Miesto žmonės, dažniausiai dirba uždarose ofisų erdvėse, prie kompiuterio, todėl žaluma tampa atgaiva, atskleidžianti kintančius gamtos ciklus. Augalams nebekeliami tokie aukšti reikalavimai dėl tvarkingumo, tiesiog įsileidžiamas natūralus, gamtinis laisvumas. Pavyzdžiui, prieš dešimtmetį buvo madingi dideli, stambūs pilnaviduriai žiedai, o šiandien daugiau dėmesio skiriama augalo kerui, lapijai. Žmonėms svarbu, kad augalo struktūra atrodytų estetiškai ištisus metus, net ir jam numirus“, – pasakoja L. Liubertaitė.

Pasak specialistės, praeityje liko orchidėjų mada. Dabartinė tendencija – džiunglės mieste su įvairių spalvų ir formų lapiniais kambariniais augalais. Tuo tarpu tiek daugiabučių, tiek individualių namų balkonus užkariauja daugiamečiai augalai. 

„Žmonės, taupydami laiką, ieško augalų, kuriems nereiktų skirti daug laiko, jie žaliuotų ištisus metus ar net kelerius. Keičiasi požiūris į estetiką, norima į namus įsileisti daugiau žalumos, pajusti sezono kaitą, ją matyti ne tik už lango bet ir savo namuose, terasoje ar kieme“, – sako „Geltonas karutis“ įkūrėja.

Visgi, anot jos, norint išlaikyti augmenijos harmoniją su supančia aplinka ir interjeru, reiktų vadovautis tam tikrais augalų dizaino principais. 

„Pagrindinis dalykas – reiktų stengtis save riboti, nes kuo daugiau augalų, tuo sunkiau išlaikyti vientisumą. Patariu namuose eksperimentuoti – išimti vieną ar kitą augalą iš bendros kompozicijos ir atpažinti, kaip keičiasi bendra augalų visuma bei taip ugdyti savo estetikos suvokimą. Prieš įsigyjant augalus, reiktų atsižvelgti į jų aukštį, žydėjimo laiką, auginimo sąlygas. Dažna klaida, kad žmonės augina daug skirtingų augalų rūšių vienoje erdvėje. Geriau jau mažiau rūšių, bet daugiau pačių augalų. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį ir į vazonų spalvą, medžiagą ir formą“, – pataria pašnekovė.

Balandžio 24–27 d. vykstančioje parodoje „Resta“ prisistato net 450 įmonių iš Lietuvos ir 15 užsienio valstybių: Austrijos, Baltarusijos, Čekijos Respublikos, Didžiosios Britanijos, Danijos, Egipto, Estijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Norvegijos, Rusijos Federacijos, Šveicarijos, Ukrainos, Vokietijos. 

Statybunaujienos.lt
Žymės  Resta 2019



RESTA

nuotrauka
2024-04-10 14:13
Paskutinį balandžio savaitgalį, 25-27 d., LITEXPO parodų ir kongresų centras, kaip ir kasmet, vėl pakvies į svarbiausią šalyje statybų sektoriaus temoms dedikuotą parodą – „Resta 2024“. Pirmą kartą surengta dar 1994-aisiais, „Resta“ per 30 metų ženkliai išaugo, sustiprėjo ir dabar yra vienintelė spe...
nuotrauka
2024-02-07 15:06
Pandemija parodų verslui tapo tikrai egzistencine grėsme. Jos laikotarpiu LITEXPO pajamos smuko net penkis kartus. Panašią statistiką fiksavo ir parodų organizatoriai užsienyje. Pesimistiškesni analitikai netgi prognozavo, kad sektorius išgyvena negrįžtamus pokyčius ir patyrė neatitaisomą žalą. Vis ...
nuotrauka
2023-05-30 13:31
Didžiausiai Baltijos šalyse tarptautinei statybų verslo parodai „Resta“ suteiktas Pasaulinės parodų industrijos asociacijos UFI sertifikatas. Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO teigimu, ši paroda yra vienintelė Baltijos šalyse, pelniusi tokį įvertinimą.
nuotrauka
2023-05-03 08:49
Jau penktą kartą Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vykstančios tarptautinės statybų verslo parodos RESTA metu buvo įvardintos įspūdingiausios ekspozicijos. Konkurso „Įspūdingiausios RESTA ekspozicijos“ vertinimo komisija analizavo, kodėl vienoms įmonėms pavyksta būti matomoms, išskirtinėms,...
nuotrauka
2023-04-28 09:26
Jau penktą kartą įvyko konkursas „Įspūdingiausios parodos ekspozicijos“. Jungtinės RESTA ir BALDAI IR DIZAINO SPRENDIMAI 2023 parodos išrinktos įspūdingiausios ekspozicijos, įvardinti jų autoriai.
nuotrauka
2023-04-27 18:59
Ketvirtadienį, balandžio 27 d., LITEXPO atidaryta 3 dienas truksianti didžiausia Baltijos šalyse tarptautinė statybų verslo paroda „Resta 2023". Daugiausia dėmesio joje skiriama energiniam statinių tvarumui, skaitmeninei statybai, profesiniam orientavimui, darniam miestų vystymui ir Ukrainos atstaty...
nuotrauka
2023-04-18 10:43
Išmanių namų ekspertai šių metų tarptautinės statybų verslo parodos RESTA lankytojus balandžio 27–29 d. pasitiks pristatydami tvariam ir komfortiškam gyvenimui sukurtus gaminius. Estetiškų elektros instaliacijos prietaisų ir išmaniųjų sistemų gamintojo JUNG stende didžiausio dėmesio tikimasi naujos ...
nuotrauka
2023-02-03 07:30,      papildyta 2023-04-18 06:50, Komisijos nariai
Tarptautinės statybų verslo parodos RESTA metu jau penktą kartą įvyks konkursas „Įspūdingiausios RESTA ekspozicijos“ (ĮRE). Konkurso metu bus apdovanotos 5 įspūdingiausias ekspozicijas parengusios bendrovės bei architektai/projektuotojai, įrengę nugalėtojų ekspozicijas.
nuotrauka
2022-04-28 07:10
Paroda paprastai suvokiama kaip renginys, kurio metu lankytojams pristatomi eksponatai, sprendimai, veikla. Ir todėl svarbūs du klausimai: ką pristatyti ir kaip tai padaryti.
nuotrauka
2022-04-22 14:24
Medienos vilnos plokštės „Cewood“ Lietuvoje dar itin naujas produktas. Tuo tarpu Latvijoje, namų rinkoje, šis produktas naudojamas labai plačiai: nuo lubų apdailos privačiuose namuose iki daugelio mokyklų, verslo pastatų, kitų objektų atnaujinimo ir statybos projektų.
nuotrauka
2022-04-22 13:27
Mes gaminame priešgaisrinius produktus, kurie skirti pasyviai gaisrinei saugai. Rinkai pristatome įvairius sertifikuotus sprendimus: dūmų šalinimo kanalus, ugniai atsparius ortakius, plieninių ir medinių konstrukcijų apsaugą – tai labai platus spektras sprendimų, dalį kurių su partneriais (UAB FOGO)...
nuotrauka
2022-04-22 11:30
RESTOJE pristatome dvi temas, kurios būdingos mūsų įmonei: išmaniosios technologijos ir dizainas. Parodos lankytojams pristatome naujas išmaniųjų namų sistemas, naujus lietimui jautrius ekranus, šiek tiek pigesnes naujas sistemas valdyti išmanius namus ir kaip visada – naujo dizaino, spalvų jungikli...
nuotrauka
2022-04-20 18:06
Šiemet jau ketvirtą kartą įvyko konkursas „Įspūdingiausios parodos ekspozicijos“. Pamatykite nugalėtojų ekspozicijas.
nuotrauka
2022-04-20 16:54
Šiandien, balandžio 20 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO prasidėjo 4 dienas truksianti tarptautinė statybos ir remonto paroda RESTA, kuri šiemet vyksta kartu su paroda „Baldai ir dizaino sprendimai“.
nuotrauka
2022-04-19 10:52
Jau balandžio 22 d. apie statybų sektoriaus skaitmenizaciją, statybos leidimų išdavimo spartinimą ir reikalingus pokyčius sektoriuje bus diskutuojama jau 11-us metus iš eilės vykstančiame didžiausiame skaitmeninės statybos tematikos renginyje Lietuvoje – tarptautinėje konferencijoje „Skaitmeninė sta...
nuotrauka
2022-04-19 09:22
Žmogus – itin gerai prisitaikanti būtybė. Statybos, energetikos ar susijusių sektorių atveju tai reiškia gebėjimą sukurti ir naudoti technologijas, kurios įveikia ribojimus arba kuria pridėtinių verčių
nuotrauka
2022-04-15 07:48
Po dviejų metų pertraukos „Layher Baltic“ ir Baltijos pastolininkų asociacija BSA rengia antrąjį pastolininkų čempionatą. Dalyvauti jame rengiasi komandos ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Suomijos, Švedijos, Norvegijos.
nuotrauka
2022-04-14 07:37
Kaip susikurti, įsirengti ir apstatyti namus? Kaip tai padaryti meniškai? Kokius baldus rinktis? Kaip estetiką suderinti su patogumu? Tai kiekvieno naujakurio klausimai, kurie neapleidžia ir sugalvojusių atnaujinti būstą.
nuotrauka
2022-04-05 13:26
Gyvai grįžtančioje parodoje RESTA įmonės pristatys ne tik naują požiūrį į tradicinius, įprastus dalykus, bet ir suteiks galimybę gyvai pamatyti tai, ko pasaulyje yra vos kelios dešimtys.
nuotrauka
2022-03-17 15:37
Balandžio 20–23 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyks didžiausia Baltijos šalyse statybų verslo paroda RESTA. Kartu vyks ir paroda „Baldai ir dizaino sprendimai 2022“.

Statybunaujienos.lt » RESTA