2024 gegužės 19 d. sekmadienis, 8:08
Reklama  |  facebook

RESTA. Visko daug, gražu, o ką įmonė pristato? Komisija pasiūlė vieną naudingą idėją

2024-05-06 13:00
Į parodą atvežėte gerą gaminį, norėjote pristatyti įdomią naujovę, bet prie ekspozicijos priėjo vos vienas kitas žmogus. Priešais įsikūrusioje ekspozicijoje nebuvo nieko naujo, bet žmonės nuolat prie jos būriavosi. Kaip įminti buvimo parodos dalyviu mįslę, kad išleisti pinigai sugrįžtų padidėjusiu žinomumu, gausesniais klientais?
nuotrauka
Portalo Statybunaujienos.lt koliažas


Minimos įmonės
LITEXPO Lietuvos parodų ir kongresų centras, UAB
Baltic digital building developer, UAB

Portalas Statybunaujienos.lt ir Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO jau šeštą kartą statybos verslo parodos RESTA metu surengė konkursą „Įspūdingiausios RESTA ekspozicijos“. Didysis šio konkurso tikslas ir yra padėti dalyviams suvokti, kaip būti parodoje taip, kad tai sukurtų pridėtinę vertę.

Vertinimo komisijoje dirbo: portalo Statybunaujienos.lt vyr. redaktorė Genė Drungilienė, LITEXPO Infrastruktūros aptarnavimo grupės vadovas Janas Klimas, UAB Baltic digital building developer“ architektas Domantas Lukšėnas, UAB „Architektūros linija“ architektas Faustas Lasys, Andželikos Keršytės pardavimų akademijos įkūrėja Andželika Keršytė.

Didelis ir mažas – kaip būti pastebėtam, nepriklausomai nuo ekspozicijos dydžio

Didžiausių vertintojų komplimentų sulaukė šeimos įmonės DOLETA ekspozicija (kūrė kartu su ARCHILAB) su 6x6 m stiklo konstrukcija. Nors ekspozicija buvo įkurdinta salės pakraštyje (nes pavėlavo užsakyti plotą), sunku buvo jos nepastebėti, ji aiškiai komunikavo: mes esame ir mes galime. Jeigu smalsuolius stebino konstrukcijos gabaritai, tai vertinimo komisijoje dirbę architektai Faustas Lasys ir Domantas Lukšėnas šią konstrukciją vertino ir iš profesionaliosios pusės. Jų pastebėjimu, konstrukcija kalba pati už save – ji iškalbingesnė už šimtą žodžių ir ji kelia pasididžiavimą Lietuvos gamintojais, kuriuos žino ne viena pasaulio šalis. Kaip dalinosi F.Lasys, įgyvendinant vieną iš projektų JAV, jis užsiminė, kad Lietuvoje yra tokia įmonė DOLETA, kuri gali pagaminti dideles stiklo konstrukcijas. Amerikiečiai atsakė, kad gerai žino šią įmonę.

ĮRE 2024
LITEXPO
nuotraukos

D.Lukšėno žodžiais, neretai architektai išgirsta, kad vienokios ar kitokios berėmės stiklo konstrukcijos neįmanoma pagaminti, DOLETA įrodė, kad galima padaryti daug ir įstabiai.

„Juozai, statyk nestatęs namus, vis tiek čia atsigulsi“, – tai buvo frazė, kurią komisijos nariai nugirdo prie ROMO PAMINKLŲ ekspozicijos. Ši nedidelė ekspozicija nepateko į įspūdingiausių ekspozicijų penketuką, bet buvo minima kaip „kitoks buvimas kitokioje erdvėje“. J.Klimo žodžiais, reikėjo drąsos įmonei, besiverčiančiai į kapines orientuotomis paslaugoms bei gaminiais, įsikurti statybos verslui skirtoje parodoje. Netikėtai kitokia ji tapo itin ryškiai matoma, nors įsikūrė mažame ekspoziciniame plote.

Pasiūlė idėją – kooperuotis ir sukurti laiminčią sinergiją

Lauko ekspozicijoje paprastai nemažai vietos užima statybinė technika ir augalai. Tiek vienus, tiek kitus eksponuoti nėra paprastas uždavinys. Jei vieni numoja ranka, tai kiti ieško ir suranda išskirtinių dalykų, kurie neleidžia praeiti pro ekspoziciją, net jeigu nei technikos, nei sodinuko nereikia. HEGVITA AGRO parodoje demonstravo techniką, taip pat ir medžių kelmams rauti. Technikos nesuprantantis žmogus tiesiog praeitų, jeigu ne šviežios medienos kvapas, kuris vertė bent stabtelėti ir įkvėpti specifinio kvapo, taigi pamatyti ir patį eksponatą. Kaip ir LAISTYMAS.LT automobilis, ant kurio buvo pastatyti keli kibirai su narcizų puokštėmis. GARLIAVOS MEDELYNAS sukūrė žalią oazę iš savo augalų. Komisijos pastebėjimu, įspūdingai atrodytų, pvz., namukų ir augalų kooperacija – laimėtų abeji, o lankytojai pamatytų gyvą vizualizaciją, kaip gali atrodyti namas ir jo aplinka.

EDJUSTA efektyviai savo ekspozicijai išnaudojo laiptus; nepastebėta neliko ir VIESSMAN ekspozicija – erdvi, aiškiai struktūruota ir turinti pakankamai žmonių bendrauti su lankytojais.

Diskusijų sukėlė lauke, ant trečiojo paviljono sienos, įrengta SKYDINERENOVACIJA.LT ekspozicija. Ji buvo įspūdingų matmenų, tačiau sunkiai identifikuojama: jei lankytojas nepataikė tuo momentu, kai vyko prezentacija, beliko spėlioti: tai reklaminis stendas ar gyva ekspozicija.

VIRI TECHNOLOGIJA surado gerą sprendimą blogam orui: sumontavo karkasą, kurį aptraukė skaidriu plastiku. Savo gaminius panaudojo įrengti ekspoziciją, į kurią būtų lengva užeiti – praktiškas, funkcionalus sprendimas.

F.Lasys turėjo progą patikrinti, kaip realizuotas universalaus dizaino arba patogu visiems principas. Komisijos narys, stumdamas vaikišką vežimėlį, ne prie kiekvienos ekspozicijos galėjo patekti patogiai arba kai kurių turėjo atsisakyti kaip tik dėl to, kad negalėjo į jas patekti, kaip ir parodą lankę judėjimo negalių turintys žmonės.

Ekspozicija ir šou. Kaip suvaldyti?

Parodoje laimi idėja ir šou elementai. BALDAMS IR DIZAINO SPRENDIMAMS skirtoje parodos erdvėje įsikūrė vadinamosios minkštosios ekspozicijos. Viena iš nugalėtojų penketuko buvo BRASTA GLASS, kuri kvietė į konsultaciją – ne tik informuojančiu apie tai užrašu, bet ir įspūdingai sukurta ekspozicine erdve iš spalvoto stiklo ir šviesų žaismo. Ekspoziciją kūrė pati įmonė kartu su Dovu Serapinu.

Nepastebėtas neliko ir pianinas iš muzikos salono TAMSTA. Bet ne visiems buvo aišku – čia vyks koncertas ar pianinas yra eksponatas. Kaip pastebėjo vertintojai, gal būtų pakakę, pvz., aiškiai matomo QR kodo. Idėja ir šou elementai yra geidžiami, bet juos reikia tinkamai suvaldyti, kad būtų aišku, kas lankytojui „parduodama“.

Pirmojoje salėje dėmesį pritraukė ETNO DESIGN šviestuvai, eksponuojami tamsiame fone. Jeigu kai kuriose ekspozicijose šviesa akino lankytojus, tai šioje pavyko ją suvaldyti ir panaudoti lankytojų pritraukimui.

F.Lasio pastebėjimu, pagaliau Lietuva nebesitenkina vien pardavimu – ir parodoje buvo aiškus konsultacijų, „know how“ dėmuo.

„Parodoje – didžiulė pasiūla, sutrinki nuo gausos. Todėl parodos dalyviai turi ieškoti, kaip atkreipti dėmesį ir parduoti tai grupei žmonių, kuriems jų gaminio ar paslaugos reikia“, – sako A.Keršytė ir akcentuoja tinkamą ekspozicijoje dirbančių žmonių komunikaciją su lankytojais. Ji turi būti ne tik pramoginė, bet ir profesionali, nes nemaža dalis lankytojų yra specialistai, kurie į parodą ateina kaip į darbą: eina per ekspozicijas, ieško naujų pažinčių, technologinių sprendimų, naujovių.

Kodėl naudingi dalykai lieka nepastebėti

Trečiojoje salėje buvo du favoritai – JUNG VILNIUS (ekspoziciją sukūrė kompanija JUNG) ir KONTESTA (ekspoziciją kūrė pati įmonė).

JUNG VILNIUS pasirinko ekspoziciją, vizualiai primenančią jų gaminius – jungiklius. Komisija šią ekspoziciją išskyrė kaip švarią, neperkrautą, aiškią, kai gerai supranti, kur atėjai ir ką pamatysi. Šiai ekspozicijos konstrukcijai tinkamai buvo parinkta ir vieta – salės centre, iš visų pusių matoma ir lengvai apeinama. Tačiau vertintojai atkreipė dėmesį į laiptelį, kuris gali būti kliuviniu, žengiant į ekspozicijos vidų.

KONTESTA panašią kompoziciją demonstravo ir pernai, tačiau šiemet suvaldė elementus, kurie leido aiškiai identifikuoti eksponuojamą gaminį – automobiliams skirtą pastogę su saulės elementais. D.Lukšėno siūlymu, verta būtų tokioje ekspozicijoje pademonstruoti ir kitas ekspozicijos galimybes. Pvz., leisti lankytojams įsikrauti mobilųjį telefoną ar nešiojamą kompiuterį – taip ekspozicija taptų dar interaktyvesnė ir pritrauktų daugiau lankytojų. A.Keršytės pastebėjimu, tai ypač aktualus, ekonomiškas sprendimas, kurį verta jei ne tuoj realizuoti, tai pasidėti į idėjų banką.

Buvo įmonių, kurios atvežė į parodą naudingų, aktualių naujovių, tačiau jų nepadarė akivaizdžiomis, aiškiai matomomis. ELINTA, pvz., stende naudojo energiją, išgaunamą nuo baterijos, tačiau šis pranašumas nebuvo niekaip vizualizuotas.

Nemažai diskusijų kėlė STRUCTUM PROJEKTAI ekspozicija – kaip nepasikartoti ir neiškristi iš salės tematikos. F.Lasys pasidalino Londono „Serpentine“ paviljono idėja, kai sukurti ekspoziciją kasmet kviečiami vis nauji architektai. Gi A.Keršytė priminė, kad į parodą kasmet ateina ir vis naujų žmonių, tad pasikartojančios detalės vieniems yra nauja kitiems. Jei jos panaudojamos sumaniai. Viena iš tokių detalių – Merilin Monro įvaizdis. Jis vykusiai buvo panaudotas prieš keletą metų eksponuojant įrankius su deimantinėmis detalėmis. Pernai šis įvaizdis pritraukė dėmesį, vėdinimo sistemų reklamai panaudojus garsųjį aktorės sijono plevenimą. Tačiau šiemet tas pats, bet „apkarpytas“ įvaizdis sukėlė priešingą reakciją.

Apdailininkų konkursas – naujos galimybės įmonėms

Ekspozicija PASTATŲ SISTEMOS (ekspozicijos kūrėjai iš ARFIX) taip pat pateko į įspūdingiausiųjų penketuką. Ekspozicija buvo apeinama ir aiškiai matoma iš visų pusių. Nors ekspozicijoje buvo nemažai spalvų ir šviesų, bet jos buvo ne pačios sau, o akcentuojančios ir padedančios išryškinti eksponatus. Aišku, tvarkinga, informatyvu ir estetiška – toks buvo komisijos verdiktas. Vertintojai taip pat atkreipė dėmesį į ekspozicijoje dirbančius žmones: panašu, kad kiekvienas jų turėjo savo erdvę, prie kurios stabtelėjus lankytojui jį užkalbindavo – neįkyriai kviečiantys ir subtiliai pasitraukiantys, sulaukę neigiamo atsakymo.

Vertintojų komplimentų sulaukė ir VĖDINIMO EKSPERTAI (IDV group), SOLDAS, BRASTA – ekspozicijos aiškios, matoma, kas pristatoma, kam atstovauja.

Netikėtai gyvasties į 4-ąją salę įnešė iš balkono erdvės perkeltas Apdailininkų konkursas, kurio stenduose vyko darbas. Ir suteikė pridėtinės vertės šio konkurso rėmėjams, kurie šioje erdvėje įsirengė reklaminius stendus.

Būtina nepamiršti, kodėl įmonė dalyvauja parodoje

Šioje parodoje jau nemažai įmonių į savo ekspozicijas įnešė demonstracijų elementų ir tai suveikė: prie jų būriavosi lankytojai. TEGRA STATE žengė dar toliau: ne tik demonstravo pristatomų priemonių galimybes, bet ir tapo aiškiai matomai, visoje parodoje iškabindami reklaminius plakatus. LDK PLYTINĖS ekspozicijoje nepastebėti neliko joje dirbantys žmonės: ne tik vienodai apsirengę, bet ir vienodomis šukuosenomis. MINEX ekspozicijoje buvo puikiai panaudota blizgi balta grindų danga: pajunti šviesą ir pamatai gaminius. Komisija taip pat šioje salėje, kuri parodoje buvo vizualiai patraukliausia, išskyrė ekspozicijas: GRALBET, LANAMA, TENAPORS (SIA TENAX), ZYLE FENSTER.

„Parodos ekspozicijoje turi kas nors vykti, kas patrauktų dėmesį, turi būti komunikuojama su lankytojais, tačiau įvertinant, ar lankytojas to nori, nes, pvz., jaunoji karta mieliau informaciją skaito, skenuoja QR kodus“, – sakė A.Keršytė.

Komisija rekomenduoja įvertinti kuo daugiau aspektų, kurie traukia, atstumia arba ekspozicijas daro nematomomis. Todėl svarbus vizualumas, gebėjimas pritraukti kvapais, garsais, svarbus demonstravimas/šou elementai, svarbu, kad lankytojai laisvai galėtų patekti į ekspoziciją.

Ir viso to centre – būtina atsiminti, kodėl įmonė dalyvauja parodoje, ką pristato, kokius ir kaip pranašumus demonstruoja. Reikia, J.Klimo žodžiais, supurtymo gerąja to žodžio prasme.

Konkurso ĮSPŪDINGIAUSIOS RESTA EKSPOZICIJOS nugalėtojai:

• DOLETA ir ekspozicijos kūrėjai iš ARCHILAB
• KONTESTA, ekspoziciją kūrė pati įmonė
• JUNG VILNIUS, ekspoziciją kūrė kompanija JUNG
• PASTATŲ SISTEMOS ir ekspozicijos kūrėjai iš ARFIX
• BRASTA GLASS ir ekspozicijos bendraautorius DOVAS SERAPINAS 
Statybunaujienos.lt



RESTA

nuotrauka
2024-04-30 12:15
„OmnispowerEurope“ drauge su partneriais sukūrė unikalią bateriją, galinčią dirbti ir aukštoje, ir žemoje temperatūroje bei užtikrinti didžiausią įrenginio našumą. Ji ne tik dirba 24x7 režimu, kad maksimaliai sumažintų sąnaudas ir generuotų didžiausias vertes, bet ir yra besimokanti baterija. Ji nuo...
nuotrauka
2024-04-29 16:39
Balandžio 26 d. didžiausiame skaitmeninės statybos forume Lietuvoje – tarptautinėje konferencijoje „Skaitmeninė statyba 2024. Vilnius" – paskelbti ir apdovanoti geriausi praėjusiais metais Lietuvos įmonių įgyvendinti skaitmeninės statybos projektai.
nuotrauka
2024-04-26 16:47
Tarptautinėje statybų verslo parodoje „RESTA 2024" buvo diskutuojama ir apie tai, ar duomenys apie pastato techninę eksploataciją yra svarbūs ir ar jie padidina pastato vertę.
nuotrauka
2024-04-26 10:20
Tarptautinės statybos verslo parodos RESTA metu jau šeštą kartą įvyko konkursas „Įspūdingiausios RESTA ekspozicijos“ (ĮRE). Konkurso metu apdovanotos 5 įspūdingiausias ekspozicijas parengusios bendrovės bei architektai/projektuotojai, įrengę nugalėtojų ekspozicijas.
nuotrauka
2024-04-26 10:08
Įsitikinti, kaip įvairiai interjerą mato ir kokias emocijas juo gali perteikti skirtingi žmonės, galima užsukus į LITEXPO parodos „Baldai ir dizaino sprendimai" garsių nuomonės formuotojų erdvę. Joje dizaineris Robertas Kalinkinas, menininkė Monika Dirsytė ir tinklaraščio susitvarkyk.lt autorė Toma ...
nuotrauka
2024-04-26 06:16
Protingų namų ekspertai iš „JUNG Vilnius" 2024 metų tarptautinės statybų verslo parodos „RESTA" lankytojams demonstruoja, jog namai gali tapti dinamiška aplinka, kuri su mumis sąveikauja, supranta mūsų poreikius ir padeda gyventi patogesnį gyvenimą. Šią naujos kartos namų evoliuciją, kartu su kitomi...
nuotrauka
2024-04-26 06:10
Daugiabučių atnaujinimo klausimas tampa vis aktualesnis – Vyriausybės programoje iškelto tikslo kasmet renovuoti po 1000 daugiabučių pasiekti kol kas nepavyksta. Aplinkos ministras Simonas Gentvilas mano, kad pastatų atnaujinimas skydais leistų pamatyti 3 kartus greitesnį renovacijos procesą ir suta...
nuotrauka
2024-04-25 07:10
Balandžio 25 d. „LITEXPO“ vyksiančioje parodoje „RESTA 2024“ Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) organizuoja konferenciją „Pastatų renovacija skydais Lietuvoje: iššūkiai ir perspektyvos“. Konferencijoje išskirtinis dėmesys bus skiriamas efektyviems senų daugiabučių modernizavimo sprendimams. L...
nuotrauka
2024-04-23 07:10
Tarptautinės statybos verslo parodos RESTA metu jau šeštą kartą įvyks konkursas „Įspūdingiausios RESTA ekspozicijos“ (ĮRE). Konkurso metu bus apdovanotos 5 įspūdingiausias ekspozicijas parengusios bendrovės bei architektai/projektuotojai, įrengę nugalėtojų ekspozicijas.
nuotrauka
2024-04-10 14:13
Paskutinį balandžio savaitgalį, 25-27 d., LITEXPO parodų ir kongresų centras, kaip ir kasmet, vėl pakvies į svarbiausią šalyje statybų sektoriaus temoms dedikuotą parodą – „Resta 2024“. Pirmą kartą surengta dar 1994-aisiais, „Resta“ per 30 metų ženkliai išaugo, sustiprėjo ir dabar yra vienintelė spe...
nuotrauka
2024-02-07 15:06
Pandemija parodų verslui tapo tikrai egzistencine grėsme. Jos laikotarpiu LITEXPO pajamos smuko net penkis kartus. Panašią statistiką fiksavo ir parodų organizatoriai užsienyje. Pesimistiškesni analitikai netgi prognozavo, kad sektorius išgyvena negrįžtamus pokyčius ir patyrė neatitaisomą žalą. Vis ...
nuotrauka
2023-05-30 13:31
Didžiausiai Baltijos šalyse tarptautinei statybų verslo parodai „Resta“ suteiktas Pasaulinės parodų industrijos asociacijos UFI sertifikatas. Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO teigimu, ši paroda yra vienintelė Baltijos šalyse, pelniusi tokį įvertinimą.
nuotrauka
2023-05-03 08:49
Jau penktą kartą Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vykstančios tarptautinės statybų verslo parodos RESTA metu buvo įvardintos įspūdingiausios ekspozicijos. Konkurso „Įspūdingiausios RESTA ekspozicijos“ vertinimo komisija analizavo, kodėl vienoms įmonėms pavyksta būti matomoms, išskirtinėms,...
nuotrauka
2023-04-28 09:26
Jau penktą kartą įvyko konkursas „Įspūdingiausios parodos ekspozicijos“. Jungtinės RESTA ir BALDAI IR DIZAINO SPRENDIMAI 2023 parodos išrinktos įspūdingiausios ekspozicijos, įvardinti jų autoriai.
nuotrauka
2023-04-27 18:59
Ketvirtadienį, balandžio 27 d., LITEXPO atidaryta 3 dienas truksianti didžiausia Baltijos šalyse tarptautinė statybų verslo paroda „Resta 2023". Daugiausia dėmesio joje skiriama energiniam statinių tvarumui, skaitmeninei statybai, profesiniam orientavimui, darniam miestų vystymui ir Ukrainos atstaty...
nuotrauka
2023-04-18 10:43
Išmanių namų ekspertai šių metų tarptautinės statybų verslo parodos RESTA lankytojus balandžio 27–29 d. pasitiks pristatydami tvariam ir komfortiškam gyvenimui sukurtus gaminius. Estetiškų elektros instaliacijos prietaisų ir išmaniųjų sistemų gamintojo JUNG stende didžiausio dėmesio tikimasi naujos ...
nuotrauka
2023-02-03 07:30,      papildyta 2023-04-18 06:50, Komisijos nariai
Tarptautinės statybų verslo parodos RESTA metu jau penktą kartą įvyks konkursas „Įspūdingiausios RESTA ekspozicijos“ (ĮRE). Konkurso metu bus apdovanotos 5 įspūdingiausias ekspozicijas parengusios bendrovės bei architektai/projektuotojai, įrengę nugalėtojų ekspozicijas.
nuotrauka
2022-04-28 07:10
Paroda paprastai suvokiama kaip renginys, kurio metu lankytojams pristatomi eksponatai, sprendimai, veikla. Ir todėl svarbūs du klausimai: ką pristatyti ir kaip tai padaryti.
nuotrauka
2022-04-22 14:24
Medienos vilnos plokštės „Cewood“ Lietuvoje dar itin naujas produktas. Tuo tarpu Latvijoje, namų rinkoje, šis produktas naudojamas labai plačiai: nuo lubų apdailos privačiuose namuose iki daugelio mokyklų, verslo pastatų, kitų objektų atnaujinimo ir statybos projektų.
nuotrauka
2022-04-22 13:27
Mes gaminame priešgaisrinius produktus, kurie skirti pasyviai gaisrinei saugai. Rinkai pristatome įvairius sertifikuotus sprendimus: dūmų šalinimo kanalus, ugniai atsparius ortakius, plieninių ir medinių konstrukcijų apsaugą – tai labai platus spektras sprendimų, dalį kurių su partneriais (UAB FOGO)...

Statybunaujienos.lt » RESTA