2024 balandžio 20 d. šeštadienis, 1:18
Reklama  |  facebook

Sraigtiniai pamatai – išmanūs pamatai be betono Fotogalerija

2018-09-18 07:30
Pamatai – kokybiško, stabilaus statinio pagrindas. Yra įvairių pamatų įrengimo būdų. Labiausiai paplitę trys: gręžtiniai, juostiniai ir plokštuminiai. Visi jie reikalauja sunkiosios technikos, didelių žemės darbų ir užima nemažai laiko. Tai itin apsunkina ir prailgina procesą, net dirbant su nesudėtingais statiniais. „BAYO.S“ kompanija rado efektyvesnį sprendimą. Šio gamintojo sukurta prailgintų sraigtų sistema – tradicinių pamatų alternatyva, ieškantiems greitesnio, tvarkingesnio ir ekologiškesnio būdo įrengiant pamatus nesudėtingiems statiniams (karkasiniams namams, stoginėms, pavėsinėms, terasoms, tvoroms, vaikų žaidimų aikštelėms ir pan.).
nuotrauka
Vienas didžiausių sraigtinių pamatų privalumų – universalumas. Juos galima naudoti visais metų laikais, bet kokiame grunte ar net po vandeniu. Bendrovės „Pamatų statyba“ nuotr.


Minimos įmonės
Pamatų statyba, UAB
Aukščiausios kokybės technologinius standartus atitinkantys grunto sraigtai geba prisitaikyti prie įvairaus grunto ir reljefo bei gali atlaikyti bet kokią konstrukciją. „BAYO.S“ kompanija pristato inovatyvią pamatų įrengimo sistemą, kurioje nenaudojamas betonas. Naudojant ją, galima greitai pastatyti nekilnojamųjų medinių pastatų, konteinerių, terasų, miško konstrukcijų, kelio ženklų, fotoelektros sistemų, reklamos plotų ar miesto baldų elementų pamatus.

Čekijoje įsikūrusios Europos kompanijos produktams Lietuvoje atstovauja UAB „Pamatų statyba“.

Maksimaliai efektyvi pamatų statyba – taupo laiką, lėšas ir saugo aplinką

Jungiamųjų sraigtų sistema – didelė naujovė žemės sraigtų įrengimo srityje. „Jų dėka galima prailginti sraigtus, didinant jų gebą. Naudodamiesi šia sistema mes taip pat galime prailginti jau sumontuotus sraigtus. Ši sistema sukuria maksimalų efektyvumą, taupo laiką, nesukelia žalos aplinkai, gruntui ir infrastruktūrai“, – naujosios technologijos išskirtinumus atskleidžia UAB „Pamatų statyba“ direktorius Andrius Butkus.

Vienas didžiausių sraigtinių pamatų privalumų – universalumas. Juos galima naudoti visais metų laikais, bet kokiame grunte ar net po vandeniu. Šio tipo pamatai – praktiškas sprendimas, norint pamatus įrengti greitai, ant šlaito ar kitame nestandartiniame sklype, kur sudėtingas ar net neįmanomas sunkiosios technikos privažiavimas. Be to, šis būdas itin parankus jau sutvarkytuose, apgyvendintuose sklypuose, kai labai nesinori sugadinti aplinkos kasinėjimais.
  • Sraigtinių pamatų montavimas – greitesnis ir švaresnis procesas lyginant su betoninių pamatų įrengimu. Įprastai tai užtrunka nuo kelių valandų nesudėtingoms konstrukcijoms iki kelių dienų didesniems pastatams.
Plačios pritaikymo galimybės – nuo kelio ženklų iki angarų ir tiltų
Į naująją sistemą be pačių sraigtų įeina ir sraigtų antgaliai, prailginimai ir kiti priedai. „BAYO.S“ sraigtai pasižymi itin plačiomis pritaikymo galimybėmis – jie pasitarnaus tiek statant kelio ženklus ar reklamos stendus, terasas, tiek individualiesiems karkasiniams namams, sodo nameliams, stoginėms, angarams ar tiltams. Naudojant „BAYO.S“ sraigtus ženklų, stiebų ar vėliavų įrengimui, nereikia vykti į montavimo vietą du ar daugiau kartų – taip taupomas ir laikas, ir lėšos. Dėl greito įrengimo laiko ir nesudėtingo sraigtų pašalinimo ar perkėlimo proceso, šis montavimo būdas tinka tiek laikiniems, tiek nuolatiniams įrenginiams.

Sraigtiniai pamatai itin patogus sprendimas ir statant angarus (aviacinius, automobilių, sandėliavimo, gamybinius ir t.t) – novatoriška technologija leidžia pamatus įrengti ant asfalto, asfaltuotų ar žaliųjų plotų taip, kad nenukentėtų, nepasikeistų aplinka. Dėl reguliuojamo aukščio sraigtai idealiai tinka netolygiam reljefui ir sunkiai pasiekiamoms vietoms. Tokiomis sąlygomis dažniausiai tenka įrenginėti sodo, pramonines bei apsaugines tvoras.

Prasiskverbia net į akmenuotą gruntą


Kompanijos gaminami sraigtai yra pritaikyti lauko sąlygoms, o jų poveikis aplinkai minimalus. Dėl greito įrengimo ir tvirto pagrindo šie pamatai dažnai naudojami statant automobilių stogines. Dabar tai galima padaryti daug paprasčiau. Specialios sriegės užtikrina, kad metalinis grunto sraigto antgalis prasiskverbia netgi į akmenuotą gruntą, pasiekdamas projektinę padėtį.

„BAYO.S“ sraigtų sistema palanki ir įvairiems mažosios miestų bei parkų architektūros projektų tipams. Jos naudojimas mieste statybų metu netrukdo pėsčiųjų ar automobilių judėjimui, nes neatliekami kasimo ir betonavimo darbai, be to, sutaupoma daug laiko ir išlaidų. Mažas poveikis aplinkai taip pat prisideda prie kiekvieno miesto pastangų siekiant tvarumo.

Be abejonės, kiekvienu atveju, siekiant geriausių rezultatų ir sklandaus proceso, sraigtus būtina parinkti atsakingai, konsultuojantis su kompanijos atstovais, pagal individualius poreikius ir esamas sąlygas. Būtina atsižvelgti į statinio zondavimo duomenis ir grunto tyrimo rezultatus.

Siūlo pilną sraigtinių pamatų komplektaciją

Prahoje įsikūrusi bendrovė „BAYO.S“ – viena iš prailgintų žemės sraigtų kūrimo ir gamybos lyderių Europoje ir stipri partnerė pasaulinėje inžinerinių, gamybos ir montavimo paslaugų rinkoje. Daugiau nei 10 metų patirtis Šiaurės Amerikos statybos pramonėje garantuoja, kad „BAYO.S“ produkcija yra aukščiausios kokybės, o klientų vykdomi statybų projektai bus pastatyti ant tvirto pagrindo.

„Unikali žemės sraigtų technologija turi daugybę privalumų: montavimas yra daug greitesnis, net ir sudėtingomis reljefo ir grunto sąlygomis, nėra jokio kenksmingo poveikio aplinkai ir viskas gali būti pakartotinai panaudojama. Stengiamės sukurti pilną sraigtinių pamatų įrengimo komplektaciją“, – pabrėžia A. Butkus, „BAYO.S“ produktus diegiantis Lietuvos rinkoje. Kompanija siūlo ne tik sraigtinių pamatų sistemą, bet ir montavimo mašinų ir rankinio montavimo įrankių asortimentą, todėl klientams gali suteikti visapusišką sraigtinių pamatų įrengimo paslaugą.

„Pamatų statybos“ vadovas A. Butkus atkreipia dėmesį, kad Lietuvoje kasmet griežtėja statybų vykdymo reikalavimai, tad švarią, pažangią ir kokybišką statybą užtikrinantys „BAYO.S“ produktai turi išties palankias perspektyvas įsitvirtinti mūsų šalies statybų rinkoje.

Bendrovės „Pamatų statyba“ nuotr.  

Statybunaujienos.lt
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka




Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-04-19 12:36
Viena didžiausių dolomito ir granito skaldos gamintojų Lietuvoje „Milsa“ grupė įsigijo Estijos bendrovės „Voglers Eesti“ kontrolinį akcijų paketą. Toks žingsnis leidžia įmonei ne tik sustiprinti paslaugų plėtrą už Lietuvos ribų, bet ir suteikia galimybę perimti svarbius procesus „Milsa“ įmonių grupė...
nuotrauka
2024-04-18 15:01
KTU mokslininkai ir verslo atstovai sako, kad ieškant konkurencinio pranašumo ekonominėje erdvėje, padėti gali verslo skaitmenizavimas – vienas prioritetinių Pramonės 4.0 tikslų. Tuo tarpu skaitmenizacijai diegti ir palaikyti jau reikalingi naujos kartos specialistai.
nuotrauka
2024-04-18 14:49
Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos situacija – bene daugiausiai diskusijų pastaruoju metu viešojoje erdvėje kelianti tema. Laukiama jos atsigavimo požymių, netyla kalbos apie būstų kainas, aptariami nauji reikalavimai statytojams. Tačiau kaip mūsų šalį ir jos sąlygas statybų vystymui mato čia jau n...
nuotrauka
2024-04-17 16:32
Didelę infrastruktūros pastatų statybos ir kultūros paveldo objektų atnaujinimo patirtį Baltijos šalyse turinti Lietuvos statybos bendrovė „HSC Baltic" pasirašė ilgalaikės nuomos sutartį su „Baltic Horizon" valdomais „Meraki" verslo namais.
nuotrauka
2024-04-17 08:53
Tai, apie ką kažkada svajojo vien rašytojai fantastai, tampa realybe. Dirbtinis intelektas milžinišku greičiu keičia mūsų gyvenimus – ne vien laisvalaikį ir pramogas, bet ir darbinę veiklą. Bendrovės „Emplonet" IT atrankų padalinio vadovė, dirbtinio intelekto personalo sprendimuose ekspertė Ieva Kil...
nuotrauka
2024-04-17 07:28
Užsienio kapitalo įmonė LAYHER BALTIC, kuri tiekia į rinką pastolių sistemas, Ukrainoje įkūrė antrinę įmonę. Karo sąlygomis gyvenančioje šalyje jau antrus metus veikianti įmonė planuoja plėtrą: iki metų pabaigos atidarys dar 2 pastolių sandėlius ir planuoja 10 mln. eurų apyvartą.
nuotrauka
2024-04-15 13:46
Balandžio 26 d. „Litexpo“ parodų rūmuose vyks tarptautinė konferencija „Skaitmeninė statyba 2024. Vilnius“, subursianti nekilnojamo turto (NT) vystytojus, valdytojus, projektuotojus bei statytojus kalbėti apie Lietuvos statybų sektoriaus pažangą skatinančias temas.
nuotrauka
2024-04-11 15:29
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika" pirmąjį 2024 m. ketvirtį naujų butų pardavimo rinkoje augo labiausiai ir užėmė rekordišką rinkos dalį – 12 proc. Sėkmingiausi visoje Vilniaus rinkoje pagal pardavimus buvo šios bendrovės vystomi projektai „Mėlyni vilkai" ir „Metų laikai".
nuotrauka
2024-04-10 08:42
Telekomunikacijų ir IT bendrovė „Telia“ šiemet nusprendė pakeisti įprastą komandų formavimo ir stiprinimo programą, į ją įtraukdama dronų gamybos mokymus. Bendrovės darbuotojų surinktas skraidykles ketina padovanoti Šaulių sąjungai. „Telia“ pirmame mokymų etape planuoja įsigyti apie 20 dronų komplek...
nuotrauka
2024-04-10 08:34
Ekonomikos ir inovacijų ministerija investuoja, kurdama naujas tvarias darbo vietas ir pritraukdama investuotojų į Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonus. Tam bus paskirstytas 52,82 mln. eurų finansavimas 9 projektams. Taip pat planuojama skirti papildomą sumą kitiems teigiamai įvertintiems projektams...
nuotrauka
2024-04-10 08:27
2023 m. balandį bendro gyvenimo būsto („co-living“) projektą „WeLoft“ Vilniaus Viršuliškėse atidariusi NT vystytoja UAB „Business Plius“ per metus pasiekė 90-100 proc. užimtumą ir sostinėje planuoja naują šios koncepcijos objektą.
nuotrauka
2024-04-10 07:26
Ar galima pastatyti objektą be projekto valdytojo? Taip, galima. Tam reikia pakankamai kompetentingų, profesionalių užsakovų arba idealaus projekto bei rangovų, statančių be nuokrypių. Jeigu užsakovai neturi pakankamai statybinių kompetencijų, projekto valdytojų komanda yra būtina, nes nėra projektų...
nuotrauka
2024-04-09 11:16
Vilniaus neparduotų butų sandėlis pastaraisiais mėnesiais grįžo į priešpandeminę 5 tūkst. reikšmę, tad vystytojai lėtina naujų projektų plėtros tempus. Savo ruožtu investuotojus į NT sunkiau prognozuojama rinka glumina, tačiau pinigų masė rinkoje išlieka didelė, o patrauklūs objektai su ryškesne nuo...
nuotrauka
2024-04-09 07:44
Artėjant šiltajam metų sezonui, daugelis privačių ir daugiabučių namų įgauna naują išvaizdą. Dažnai būna keičiamos namų ar butų, lauko arba vidaus durys. Tačiau vienas iš pirmųjų žingsnių, renkantis duris, – apgalvoti ir nuspręsti, koks durų rakinimo sprendimas Jums bus tinkamiausias ir pateisins Jū...
nuotrauka
2024-04-08 11:02
Gegužės 15-17 d. Vilnius vėl taps inžinerijos ir technologijų inovacijų epicentru – čia vyks jau 32-oji LITEXPO tarptautinė specializuota technologijų, inovacijų ir inžinerinių sprendimų paroda „Balttechnika 2024“. Organizatoriai tvirtina – renginys ne tik suburs specialistus iš šalies ir užsienio, ...
nuotrauka
2024-04-08 10:32
Atėjęs pavasaris daugiau gyvybės į pastaruoju metu gerokai aprimusią šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinką neįpūtė. Nepaisant kovą fiksuoto kiek padidėjusio įregistruotų sandorių skaičiaus, vis dar atsiliekama nuo pastaruosius kelerius metus stebėto sandorių kiekio vidurkio, skelbia įregist...
nuotrauka
2024-04-07 19:30
OC PAROC pristato naują šilumos izoliacijos plokštę vėdinamų sienų šilumos izoliacijai ir apsaugai nuo vėjo.
nuotrauka
2024-04-04 10:33
Nekilnojamojo turto rinkoje – vis daugiau augimo ženklų. Tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ 2024-uosius pradėjo parduodama daugiau nei pusę šimto butų – ketvirtadaliu daugiau nei per pirmąjį praėjusių metų ketvirtį ir beveik dvigubai daugiau nei per tris paskutinius 2023-ųjų mė...
nuotrauka
2024-04-03 07:43
Statant ar remontuojant klijai yra svarbus elementas, nes jie gali labai paveikti darbo kokybę ir patvarumą. Tinkamai parinkti klijai gali padėti užtikrinti, kad konstrukcija bus tvirta, patvari, estetiška ir atitiks visus reikalavimus. Klijų pasirinkimas yra svarbus ir gali turėti didelę įtaką meis...
nuotrauka
2024-04-02 13:52
Didžiausias Lietuvos šilumos ir karšto vandens tiekėjas AB Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) užbaigė 100 proc. Klaipėdoje veikiančių bendrovių UAB „Miesto energija“ ir UAB „Pramonės energija“ bei 4,34 proc. uostamiesčio šilumos ūkį valdančios AB „Klaipėdos energija“ akcijų įsigijimo procesą. Sandoris, ...

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas