2024 balandžio 18 d. ketvirtadienis, 19:35
Reklama  |  facebook

Vilniuje iškilo verslo centras „Green Hall 3“

2019-06-06 07:39
SBA grupės nekilnojamojo turto plėtotojas „Urban Inventors“ Vilniuje dešiniajame Neries krante baigia verslo centro „Green Hall 3“ fasado statybos darbus. Investicijos į šį išskirtinės išvaizdos, 2800 kv. metrų nuomojamo ploto pastatą sieks 9 mln. eurų. Iš jų beveik pusė milijono eurų investuota į aplinkos sutvarkymą. Pastatas vainikuos visą žaliosiomis technologijomis paremto verslo slėnio „Green Hall“ projektą, į kurį bendros investicijos sudarys 42 mln. eurų.
nuotrauka
Visas dešiniajame Neries krante įsikūręs trijų verslo centrų slėnis „Green Hall“ užima beveik 35 tūkst. kv. metrų ploto. „Urban Inventors“ iliustr.


Minimos įmonės
SBA Urban (buvusi Urban Inventors), UAB
Arrow architects, Danijos architektų biuras,
Archinova, UAB
Planuojama, kad „Green Hall 3“ pastate galės dirbti maždaug 250 žmonių, tačiau tikslus skaičius priklausys nuo nuomininkų poreikių.

Dirbo tarptautinė architektų komanda

„Šiandien jau galima pamatyti, kaip „Green Hall 3“ pastatas išbaigia visą verslo slėnio viziją ir įsilieja į Vilniaus panoramą. Išskirtinių formų, pavieniui unikalūs, o bendrai harmoningą visumą sudarantys „Green Hall“ statiniai yra tarptautinės danų ir Lietuvių architektų komandos kūrybos rezultatas“, – pranešime cituojamas „Urban Inventors“ vadovas Lionginas Šepetys.

Trečiojo pastato projektą parengė danų architektai „Arrow architects“ kartu su Lietuvos partneriais, architektais iš bendrovės „Archinova“.

„Pastato forma panaši į propelerį – fasadas tarsi judesyje iš tiesios linijos pereina į pasvirusią. Šis sprendimas sukūrė unikalią ir ekspresyvią formą, kuri leido suplanuoti didesnę erdvę tarp „Green Hall“ ir „Green Hall 3”. Nedaugelis miestų turi tokius išraiškingus biurų pastatus, nedaug klientų juos užsako. Tokie pastatai liudija drąsą ir laužo šablonus“, – cituojami pastatą projektavę Ulrikas Raysse‘as ir Ricardo Paternina iš „Arrow architects“.

„Pastato architektūra dinamiška bei gyva ir visu grožiu atsiskleidžia judant Upės gatve ar kitu Neries krantu. Pastato fasadas tarsi atgyja atspindėdamas upės tėkmę, miesto judesį ir tuo pačiu harmoningai įsilieja į aplinką“, – apie sprendimo pasirinkimą pasakoja „Archinovos“ vadovas, architektas Antanas Gvildys.

Pasvirę langai – neįprastas fasado įrengimo sprendinys, reikalaujantis ypatingo projektavimo ir dėmesio bei papildomų resursų.

„Kiekvienas pietinio fasado stiklo paketas yra skirtingas, kiekvienas jų skirtas tik konkrečiai fasado vietai ir negali būti patalpintas kitur. Tai tarsi stiklo dėlionė, kurios montavimas reikalauja gerokai didesnių pastangų ir resursų, nes vieną stiklo paketą montuoja 8– 10 darbuotojų”, – sako A. Gvildys.

Tvarumas ir patogumas

Kaip ir kituose „Green Hall“ slėnio pastatuose, „Green Hall 3“ ypač daug dėmesio skiriama darniam pastato įsiliejimui į aplinką, efektyviam energijos panaudojimui ir tvarumui, kurio vis dažniau reikalauja klientai.

„Veiklą plėsti ketinančio verslo akiratyje Vilnius išlieka pirmuoju pasirinkimu. Todėl, nors sostinėje verslo centrų koncentracija yra didžiausia Lietuvoje, šiuolaikinių kokybiškų patalpų paklausa čia neslūgsta. Aktyviai dėl talentų konkuruojantis verslas ieško galimybių įkurti modernias darbo vietas ir dairosi ne tik į patogią lokaciją, bet ir tvarius, aplinką tausojančius funkcinius bei inžinerinius sprendimus“, – sako „Urban Inventors“ vadovas Lionginas Šepetys.

„Green Hall 3“ įrengtas geoterminis šildymas, patenkinsiantis iki 100 proc. pastato šildymo ir vėdinimo poreikių. Unikali fasado forma užtikrina saulės kontrolės funkciją, leidžia ją ne tik maksimaliai išnaudoti natūralios šviesos užtikrinimui darbo vietose, bet sumažina patalpų vėsinimui ir šildymui skirtas išlaidas.

„Dienos šviesos kiekį didina ir atviras atriumas per visus pastato aukštus. „Green Hall 3“ pastate panaudoti vadinamosios daniškos hygge koncepcijos elementai, suteikiantys patogumą čia dirbsiantiems žmonėms ir tuo pačiu padedantys išlaikyti produktyvumą“, – sako L. Šepetys.

Atviras nuomininkams

„Urban Inventors“ atstovų teigimu, šiuo metu deramasi dėl nuomininkų atėjimo į „Green Hall 3“.

„Jaučiame nemažą potencialių nuomininkų domėjimąsi naujuoju verslo centru, tačiau galutinės sutartys dar nepasirašytos, todėl esame atviri ir kitiems klientams“, – sako „Urban Inventors“ vadovas.

Pasak jo, per maždaug mėnesį baigus galutinius fasado darbus, „Green Hall 3“ interjerą pagal klientų poreikius numatoma įrengti iki šių metų pabaigos – kitų pradžios.

„Trečiojo pastato išskirtinumas tas, kad jis buvo tikslingai projektuojamas vienam – dviem privatumą, saugumą ir išskirtinumą vertinantiems nuomininkams. Suprojektavome atvirą atriumą per visus aukštus. Pagalbinės, techninės ir sanitarinės patalpos suprojektuotos kiekvieno aukšto galuose, kad centrinė dalis būtų atvira, erdvi, natūraliai apšviesta ir ypatingai lanksti patalpų planavimui“, – cituojamas architektas Antanas Gvildys.

Visas dešiniajame Neries krante įsikūręs trijų verslo centrų slėnis „Green Hall“ užima beveik 35 tūkst. kv. metrų ploto, iš jo biurai sudaro arti 20 tūkst. kv. metrų.

„Urban Inventors“ iliustr.

Statybunaujienos.lt



Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-04-18 15:01
KTU mokslininkai ir verslo atstovai sako, kad ieškant konkurencinio pranašumo ekonominėje erdvėje, padėti gali verslo skaitmenizavimas – vienas prioritetinių Pramonės 4.0 tikslų. Tuo tarpu skaitmenizacijai diegti ir palaikyti jau reikalingi naujos kartos specialistai.
nuotrauka
2024-04-18 14:49
Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos situacija – bene daugiausiai diskusijų pastaruoju metu viešojoje erdvėje kelianti tema. Laukiama jos atsigavimo požymių, netyla kalbos apie būstų kainas, aptariami nauji reikalavimai statytojams. Tačiau kaip mūsų šalį ir jos sąlygas statybų vystymui mato čia jau n...
nuotrauka
2024-04-17 16:32
Didelę infrastruktūros pastatų statybos ir kultūros paveldo objektų atnaujinimo patirtį Baltijos šalyse turinti Lietuvos statybos bendrovė „HSC Baltic" pasirašė ilgalaikės nuomos sutartį su „Baltic Horizon" valdomais „Meraki" verslo namais.
nuotrauka
2024-04-17 08:53
Tai, apie ką kažkada svajojo vien rašytojai fantastai, tampa realybe. Dirbtinis intelektas milžinišku greičiu keičia mūsų gyvenimus – ne vien laisvalaikį ir pramogas, bet ir darbinę veiklą. Bendrovės „Emplonet" IT atrankų padalinio vadovė, dirbtinio intelekto personalo sprendimuose ekspertė Ieva Kil...
nuotrauka
2024-04-17 07:28
Užsienio kapitalo įmonė LAYHER BALTIC, kuri tiekia į rinką pastolių sistemas, Ukrainoje įkūrė antrinę įmonę. Karo sąlygomis gyvenančioje šalyje jau antrus metus veikianti įmonė planuoja plėtrą: iki metų pabaigos atidarys dar 2 pastolių sandėlius ir planuoja 10 mln. eurų apyvartą.
nuotrauka
2024-04-11 15:29
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika" pirmąjį 2024 m. ketvirtį naujų butų pardavimo rinkoje augo labiausiai ir užėmė rekordišką rinkos dalį – 12 proc. Sėkmingiausi visoje Vilniaus rinkoje pagal pardavimus buvo šios bendrovės vystomi projektai „Mėlyni vilkai" ir „Metų laikai".
nuotrauka
2024-04-10 08:42
Telekomunikacijų ir IT bendrovė „Telia“ šiemet nusprendė pakeisti įprastą komandų formavimo ir stiprinimo programą, į ją įtraukdama dronų gamybos mokymus. Bendrovės darbuotojų surinktas skraidykles ketina padovanoti Šaulių sąjungai. „Telia“ pirmame mokymų etape planuoja įsigyti apie 20 dronų komplek...
nuotrauka
2024-04-10 08:34
Ekonomikos ir inovacijų ministerija investuoja, kurdama naujas tvarias darbo vietas ir pritraukdama investuotojų į Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonus. Tam bus paskirstytas 52,82 mln. eurų finansavimas 9 projektams. Taip pat planuojama skirti papildomą sumą kitiems teigiamai įvertintiems projektams...
nuotrauka
2024-04-10 08:27
2023 m. balandį bendro gyvenimo būsto („co-living“) projektą „WeLoft“ Vilniaus Viršuliškėse atidariusi NT vystytoja UAB „Business Plius“ per metus pasiekė 90-100 proc. užimtumą ir sostinėje planuoja naują šios koncepcijos objektą.
nuotrauka
2024-04-10 07:26
Ar galima pastatyti objektą be projekto valdytojo? Taip, galima. Tam reikia pakankamai kompetentingų, profesionalių užsakovų arba idealaus projekto bei rangovų, statančių be nuokrypių. Jeigu užsakovai neturi pakankamai statybinių kompetencijų, projekto valdytojų komanda yra būtina, nes nėra projektų...
nuotrauka
2024-04-09 11:16
Vilniaus neparduotų butų sandėlis pastaraisiais mėnesiais grįžo į priešpandeminę 5 tūkst. reikšmę, tad vystytojai lėtina naujų projektų plėtros tempus. Savo ruožtu investuotojus į NT sunkiau prognozuojama rinka glumina, tačiau pinigų masė rinkoje išlieka didelė, o patrauklūs objektai su ryškesne nuo...
nuotrauka
2024-04-09 07:44
Artėjant šiltajam metų sezonui, daugelis privačių ir daugiabučių namų įgauna naują išvaizdą. Dažnai būna keičiamos namų ar butų, lauko arba vidaus durys. Tačiau vienas iš pirmųjų žingsnių, renkantis duris, – apgalvoti ir nuspręsti, koks durų rakinimo sprendimas Jums bus tinkamiausias ir pateisins Jū...
nuotrauka
2024-04-08 11:02
Gegužės 15-17 d. Vilnius vėl taps inžinerijos ir technologijų inovacijų epicentru – čia vyks jau 32-oji LITEXPO tarptautinė specializuota technologijų, inovacijų ir inžinerinių sprendimų paroda „Balttechnika 2024“. Organizatoriai tvirtina – renginys ne tik suburs specialistus iš šalies ir užsienio, ...
nuotrauka
2024-04-08 10:32
Atėjęs pavasaris daugiau gyvybės į pastaruoju metu gerokai aprimusią šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinką neįpūtė. Nepaisant kovą fiksuoto kiek padidėjusio įregistruotų sandorių skaičiaus, vis dar atsiliekama nuo pastaruosius kelerius metus stebėto sandorių kiekio vidurkio, skelbia įregist...
nuotrauka
2024-04-07 19:30
OC PAROC pristato naują šilumos izoliacijos plokštę vėdinamų sienų šilumos izoliacijai ir apsaugai nuo vėjo.
nuotrauka
2024-04-04 10:33
Nekilnojamojo turto rinkoje – vis daugiau augimo ženklų. Tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ 2024-uosius pradėjo parduodama daugiau nei pusę šimto butų – ketvirtadaliu daugiau nei per pirmąjį praėjusių metų ketvirtį ir beveik dvigubai daugiau nei per tris paskutinius 2023-ųjų mė...
nuotrauka
2024-04-03 07:43
Statant ar remontuojant klijai yra svarbus elementas, nes jie gali labai paveikti darbo kokybę ir patvarumą. Tinkamai parinkti klijai gali padėti užtikrinti, kad konstrukcija bus tvirta, patvari, estetiška ir atitiks visus reikalavimus. Klijų pasirinkimas yra svarbus ir gali turėti didelę įtaką meis...
nuotrauka
2024-04-02 13:52
Didžiausias Lietuvos šilumos ir karšto vandens tiekėjas AB Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) užbaigė 100 proc. Klaipėdoje veikiančių bendrovių UAB „Miesto energija“ ir UAB „Pramonės energija“ bei 4,34 proc. uostamiesčio šilumos ūkį valdančios AB „Klaipėdos energija“ akcijų įsigijimo procesą. Sandoris, ...
nuotrauka
2024-04-02 10:16
Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovės „Realco“ duomenimis, šių metų kovą Vilniaus pirminėje NT rinkoje parduoti 234 būstai ir fiksuota 20 sutarčių nutraukimų. Palyginti su vasariu, kai parduoti 195 būstai, pardavimai išaugo apie 20 proc., tačiau su praėjusių metų kovu, kuomet pirkėjai įsigijo 3...
nuotrauka
2024-03-29 14:59
Sostinės Naujamiestyje siuvimo fabriko vietoje įsikursiantis didžiausias Europoje technologijų ir kūrybinių industrijų miestelis „Tech Zity Vilnius" gavo Vilniaus miesto savivaldybės leidimą pradėti pirmojo etapo statybos darbus. Šis leidimas žymi svarbų žingsnį projekte, kuris keis Vilniaus Naujam...

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas