2024 gegužės 19 d. sekmadienis, 18:02
Reklama  |  facebook

Dešimtmečiui patvirtintas Gargždų detalusis planas: formuojamas gyvybingas miestelio centras

2024-05-07 09:13
Toliau keičiamas Gargždų miestelio veidas: patvirtintas detalusis planas ir jo įgyvendinimo programa, numatanti, kaip miesto centras vystysis artimiausią dešimtmetį. Tai ne tik miesto širdimi vadinamo turgaus modernizavimas, bet ir naujų visuomeninių pastatų, tokių kaip bibliotekos, muzikos mokyklos, jaunimo centro pastatymas, taip pat ir aikščių ir skverų bei jaukių gatvelių atsiradimas. Norima ir siekiama, kad per šį dešimtmetį Gargždų centras virstų moderniu, šiuolaikišku bei miestiečių ir svečių gyvenimui ir poilsiui pritaikyta vieta.
nuotrauka
Turgaus aikštė. Klaipėdos r. savivaldybės vizualizacija


Minimos įmonės
Klaipėdos r. savivaldybė,
Idėja virto realybe kiek daugiau nei per metus. Taip galima sakyti apie projektą, kurio tikslas – Gargždų miesto centrą paversti tokia erdve, kurioje atsispindėtų ne praeitis, o ateitis. Per visus šiuos metus buvo stipriai dirbama, kad visa ši vizija kuo greičiau virstų realybe. Buvo tartasi su gyventojais, verslu ir įvairiomis įstaigomis, veikiančiomis šioje teritorijoje. Vyko apklausa, pokalbiai ir diskusijos, kad būtų išgryninta, ko trūksta miesto centrui, kaip jis galėtų keistis, kad taptų kuo patrauklesnis ir šiuolaikiškesnis.

Atsižvelgus į visą šią informaciją buvo rengiama urbanistinė koncepcija ir po to detalusis planas su jo įgyvendinimo programa, kurioje buvo numatyta, kas, kur ir kada turės atsirasti vienoje ar kitoje 10 ha dydžio teritorijoje, kad Gargždų centras virstu modernia ir gyventojams patogia miesto širdimi.

Klaipėdos r. savivaldybės vizualizacija

„Džiugu, kad detalusis planas pagaliau buvo patvirtintas. /.../ Pagaliau turime dokumentą, kuris mums nubrėžia aiškias gaires, ką turime padaryti per artimiausią dešimtmetį. Norime, kad dabartinė teritorija atitiktų miestų centrams būdingą užstatymo charakterį, kur tankesnis, palei gatves suformuotas užstatymas, sukurtų jaukias ir patogias gatveles gyventojams ir lankytojams, kur dviratininkai ir pėstieji galėtų saugiai judėti. Tai centras, kur telkiasi funkcijų įvairovė. Veiklos vykdomos įvairiu paros metu. Čia koncentruojasi viešosios paslaugos – valstybinės įstaigos, Kultūros centras, biblioteka, Muzikos mokykla, Jaunimo centras, Sporto centras, veikia atnaujintas turgaus kompleksas, kuriasi nedidelės parduotuvėlės, šeimos verslai ir paslaugos, o vakare dega šviesos gyvenamuosiuose butuose. Šiuo planu mes sukūrėme viešųjų erdvių sistemą – keliaudami jaukiomis gatvelėmis patenkame į skirtingas aikštes ir skverus. Tikiu šiuo projektu, nes jis parengtas klasikinio miesto planavimo principais, kur pastatai, viešųjų erdvių sistema ir funkcijų įvairovė kuria miestietišką gyvenimo būdą, identitetą ir išliekamąją vertę“, – sako pranešime cituojamas Klaipėdos rajono savivaldybės vyriausias architektas Gytis Kasperavičius.

Klaipėdos r.
savivaldybės 
nuotr.

Kuo svarbus naujasis detalusis planas? Šiuo dokumentu yra ne tik apibrėžiamos čia esančių pastatų funkcijos, sklypų ribos ir dydžiai, pakeistas detalusis planas leis vykdyti verslo bei gyvenamosios paskirties pastatų plėtrą. Savivaldybei priklausančios teritorijos bus pertvarkytos, o tai leis sukurti daugiau naujų viešųjų erdvių, visuomeninių pastatų, patogesnę infrastruktūrą.

Norint viską įgyvendinti, teks dalį sklypų ir pastatų paimti visuomenės poreikiams, už tai bus kompensuojama įstatymų numatyta tvarka. Pagal detaliojo plano programą artimiausiems dvejiems metams yra numatyti du svarbiausi darbai. Pirmasis – tai sklypų suformavimas ir ribų nustatymas. Antrasis – suprojektuoti naująjį Gargždų turgų. Bus suprojektuota nauja turgaus halė ir turgaus aikštė.

Visi šie planai apima 10 ha teritoriją Gargždų centrinėje dalyje, išsidėsčiusią tarp Klaipėdos ir Turgaus, J. Basanavičiaus ir J. Janonio gatvių. Visas projektas su Savivaldybei priklausančių teritorijų ir turgaus sutvarkymu, garažų konversija turėtų būti įgyvendintas iki 2034 metų. 
Statybunaujienos.lt



Savivaldybėse

nuotrauka
2024-05-17 07:46
Rekonstruotas Kauno apskrities VPK Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pastatas. Atlikti rekonstrukcijos darbai kainavo apie 1,2 mln. Eur.
nuotrauka
2024-05-17 06:10
Aplinkos ministerija praneša, kad 550 asmenų, turinčių teisę atkurti nuosavybės teises į žemės sklypus individualiai statybaiVilniaus mieste, iki š. m. gegužės 1 d. pasirinko sklypus. Planuojama, kad dar šiemet šie sklypai bus registruoti Nekilnojamojo turto registre kaip savininkų, laukusių nuosavy...
nuotrauka
2024-05-16 14:51
Dar šiais metais planuojama atnaujinti aikštę prie Klaipėdos santuokų rūmų. Darbai bus atliekami pagal anksčiau atliktą techninį projektą – įrengiant parkavimo vietas, daugiau žaliųjų zonų ir sukuriant vientisą vaizdą su M. Mažvydo alėja.
nuotrauka
2024-05-16 10:51
Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) kviečia savivaldybių administracijas ir regioninius atliekų tvarkymo centrus (RATC) teikti paraiškas dotacijoms namų ūkiuose susidariusioms asbestinio šiferio atliekoms tvarkyti. Kvietimui numatyta suma – 200 tūkst. eurų.
nuotrauka
2024-05-16 10:20
Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė Daugiafunkcio komplekso statybų projekto pakeitimų patikslinimui. Jų buvo imtasi po gautos Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) nuomonės ir derybų su kitomis projekto šalimis. Pakoreguotas projektas Savivaldybei yra 20 tūkst. eurų pigesnis nei tas, kuriam Taryba...
nuotrauka
2024-05-15 08:46
Aukštaitijos sostinėje toliau tęsiami tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) standartus atitiksiančio daugiafunkcio sporto ir sveikatingumo centro „Aukštaitija“ rekonstravimo darbai. Kyla priestatas, kuriame bus įrengtas 10-ies takelių, 50 metrų ilgio tarptautinius standartus atitinkantis baseinas...
nuotrauka
2024-05-14 13:39
Palangos jaunuoliai nuo šiol turi dar vieną erdvę, skirtą aktyviam laisvalaikiui – Palangoje atidarytas ekstremalaus sporto aikštynas. Jujo džiaugiasi ne tik jaunimas, bet ir kiti bendruomenės nariai, kurorto svečiai: aikštyną jau pirmąjį savaitgalį užplūdo lankytojai.
nuotrauka
2024-05-13 12:26
Neliko kliūčių Atgimimo aikštės rekonstrukcijai – pasirašyta sutartis dėl rangos darbų. Numatoma, kad darbai startuos vasarą, pirmiausiai bus vykdomi detalūs archeologiniai tyrinėjimai, įrengiama spraustasienė, pamatų poliai, kitos požeminės konstrukcijos, toliau įrengiama požeminė aikštelė ir galia...
nuotrauka
2024-05-13 10:14
Akcinė bendrovė „Via Lietuva" paskelbė viešojo pirkimo konkursą tilto per Nevėžį Kėdainiuose, Tilto gatvėje, rekonstravimo darbams atlikti. Sėkmingai įvykus pirkimo procedūroms, darbai galėtų būti pradėti jau šiais metais.
nuotrauka
2024-05-10 06:38
Prieš trejus metus visoje šalyje įsigaliojo Infrastruktūros plėtros įstatymas, kuris savivaldybes įpareigojo taikyti infrastruktūros plėtros mokestį. Taip buvo siekiama suvaldyti chaotišką statybų plėtrą ir kad gautas lėšas savivalda galėtų naudoti naujos infrastruktūros įrengimui – keliams, apšvie...
nuotrauka
2024-05-08 14:01
Vilniuje sparčiai įsibėgėja viešųjų erdvių tvarkymo darbai. Miesto centre bus remontuojamas Gedimino prospekte esantis Žemaitės skveras. Trys nauji skverai bus įrengti ir nutolusiuose Vilniaus rajonuose: jau pradėti naujo skvero įrengimo darbai Pilaitėje, tarp M. Jankaus ir I. Simonaitytės gatvių, t...
nuotrauka
2024-05-08 13:32
Pagiriuose netrukus testavimo rėžimu veiklą ketinanti pradėti medžio plokščių gamykla „Homanit Lietuva" palaiko glaudų ryšį su vietos bendruomenės lyderiais. Gamyklos administracijos teigimu, susitikimuose viena pagrindinių temų – pramoninio objekto skleidžiamas triukšmas, kuris neišvengiamai atsira...
nuotrauka
2024-05-08 13:19
Panevėžys plėtoja paslaugas neįgaliesiems ir įgyvendina „Harmonijos miesto“ statybos projektą. Ties Aguonų ir A. Baranausko g. sankirta sparčiai kylantis „Harmonijos miestas“ – modernus kompleksinių paslaugų centras vaikams su negalia ir jų šeimos nariams. Šiemet planuojama užbaigti statybos darbus,...
nuotrauka
2024-05-08 10:31
Klaipėdoje įrengta infrastruktūra laivų nuleidimui į Danės upę. Įgyvendinti projektą užtruko kiek ilgiau nei planuota, bet juo liko patenkinti ir projekto užsakovai, ir slipo bei greta esančios prieplaukos naudotojai.
nuotrauka
2024-05-08 09:33
Ekonomikos ir inovacijų ministerija skirs 13,4 mln. eurų finansavimą laisvosioms ekonominėms zonoms, pramonės parkams ir kitoms pramoninėms teritorijoms vystyti. Savivaldybės kviečiamos teikti paraiškas šiems projektams įgyvendinti.
nuotrauka
2024-05-07 09:52
Susisiekimo ministerija duoda startą Klaipėdos pietinio aplinkkelio planavimo pradžiai – šią savaitę susisiekimo ministras Marius Skuodis pasirašė Vyriausybės nutarimo projekto teikimą dėl Klaipėdos pietinio aplinkkelio, kuriuo siekiama pradėti rengti šio valstybei svarbaus projekto susisiekimo komu...
nuotrauka
2024-05-07 09:45
Vilniečiams ir miesto svečiams jau atverta dar viena rekonstruota kairės Neries krantinės atkarpa nuo Šilo tilto iki brolių Vileišių skvero. Ši beveik 2 km atkarpa tapo patogia jungtimi pėstiesiems ir dviratininkams, keliaujantiems iš Antakalnio į centrinę miesto dalį.
nuotrauka
2024-05-06 06:33
Vilniaus miesto savivaldybės administracija praneša koreguosianti Daugiafunkcio komplekso projektą. Projekto korekcijas darkart svarstys Vilniaus miesto savivaldybės Taryba.
nuotrauka
2024-05-03 13:57
Kasmetis Klaipėdos universiteto Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto (KU JTGMF) renginys „Inžinierių dienos“ ir šiemet į vieną būrį sukvietė studentus, dėstytojus, socialinius partnerius iš uostamiesčio verslo įmonių, kolegas iš kitų aukštųjų mokyklų bei moksleivius.
nuotrauka
2024-05-03 12:54
Danijos atsinaujinančios energetikos įmonė „Nordic Solar“ kartu su šalies energetikos sektoriaus lyderiais ir Danijos ambasada Molėtų rajone atidarė didžiausią Lietuvoje saulės energijos parką.

Statybunaujienos.lt » Savivaldybėse