2024 kovo 29 d. penktadienis, 10:20
Reklama  |  facebook

KAUNO ŠILO kataloguose – sprendiniai maksimaliam termoizoliacinės medžiagos efektui pasiekti

2022-11-29 07:16
Įmonė „Kauno šilas“, į rinką tiekianti šiltinimo medžiagas, specialistams pasiūlė ir konkrečių šiltinimo sprendinių – sukurti du katalogai – „Energiškai efektyvus šiltinimas Šiloporu. Brėžinių katalogas, A+, A++ klasė“ ir „Skydiniai namai. A+, A++ klasė“. Didžioji šių katalogų vertė – ilgametė patirtis sujungta su naujausiomis technologijomis.
nuotrauka
„Kauno šilo“ iliustr.


Minimos įmonės
Kauno šilas, UAB
„Termoizoliaciją „Kauno šilas“ gamina daugiau nei 30 metų, per kuriuos sukauptas solidus bagažas žinių, kaip polistireninį putplastį statinių šiltinimui panaudoti efektyviausiai, koks gaminys geriausiai tinka vienos ar kitos konstrukcijos šiltinimui, koks turi būti optimalus šiltinimo medžiagos storis vienoje ar kitoje konstrukcijoje, siekiant maksimalios naudos“, – sako vienas iš katalogų bendraautorių, ilgametis įmonės darbuotojas Inžinierius Leonardas Miškinis, akcentuodamas, kad didžiausia ekonominė nauda statyboje ir maksimalus termoizoliacinės medžiagos efektas pasiekiamas tik esant vienai išlygai – medžiaga turi būti panaudota pagal paskirtį, laikantis reikalavimų ir taisyklių. Tai buvo pagrindinis įmonės siekis, kuriant katalogus.

Kam skirtas katalogas ir ką jame ras specialistai

Katalogai „Energiškai efektyvus šiltinimas Šiloporu. Brėžinių katalogas, A+, A++ klasė“ ir „Skydiniai namai. A+, A++ klasė“ kaip pagalbinė priemonė skirti architektams, projektuotojams, konstruktoriams ir statytojams.

Architektams ir projektuotojams tenka dirbti su itin dideliu informacijos kiekiu. „Pateikdami konstrukcinius brėžinius su šiluminėmis gaminių savybėmis ir paskaičiuotais medžiagų kiekiais, mes leidžiame iš anksto žinoti konstrukcijų storius, o tai leis daug greičiau projektuoti patalpas. Galima ir lengviau apskaičiuoti reikalingus medžiagų kiekius, o brėžiniai taip pat gali būti geras pavyzdys individualiems sprendimams“, – aiškina katalogų bendraautorius, įmonės Kokybės vadovas Vykintas Sliesoraitis.

Katalogai projektuotojui ir architektui pateikia įvairių brėžinių nomenklatūrą – nuo pastato pamatų iki stogo A+ bei A++ klasių energinio efektyvumo statiniams – naujos statybos bei rekonstruojamiems visuomeniniams ir gyvenamiesiems pastatams. Katalogas sudarytas taip, kad jame būtų galima greitai ir lengvai orientuotis „Šiloporo“ gaminių asortimente, įvertinti ir optimaliai išnaudoti teigiamas gaminių savybes įvairiose pastato atitvarose, parinkti reikiamą termoizoliacijos storį pagal statybos techninio reglamento reikalavimus. Kataloguose nurodytos rekomenduojamo tipo polistireninio putplasčio šiluminės vertės ir storiai, kai reikia pasiekti A+ ir A++ klasę. Kataloguose informacija pateikiama „Autocad“ ir PDF formatu.

Kaip išvengti perteklinių termoizoliacijos savybių ir optimizuoti procesą

Rinkoje yra didelė termoizoliacinių medžiagų įvairovė ir jų vis daugėja. Iš vienos pusės – nuolat pasirodo nauji gaminiai, koreguojamos ir tikslinamos jų savybės, iš kitos pusės – keičiasi normatyviniai reikalavimai, termoizoliacijos šiluminių savybių pataisų koeficientai. Tad nuolat atsinaujinantis informacijos srautas reikalauja iš projektuotojų tam skirti daug laiko, būti atidžiais. O individualūs statytojai, pastebi V.Sliesoraitis, siekdami geriausio rezultato dažniausiai perka medžiagas su perteklinėmis savybėmis ir investuoja per daug.

„Siekiantiems aiškumo, kataloge nurodome rekomenduojamus gaminius tam tikrai konstrukcijai, esančiai įvairios paskirties pastatuose: tiek gyvenamuosiuose, tiek viešosios paskirties – padedame pasiekti optimalius šiltinimo rezultatus su brėžiniuose nurodytomis medžiagomis“, – pasakoja L.Miškinis.

Sprendiniai naujiems ir renovuojamiems pastatams – patogesnis darbas projektuojant

Aštrėjant energetinei krizei, ieškoma įvairių sprendimų, kaip taupyti energiją, sumažinti suvartojamos šilumos kiekius ir sąskaitas už šildymą.

Lietuvoje daugiau nei 13,5 tūkstančių daugiabučių namų suvartoja daug arba labai daug šilumos ir laukia renovacijos. Per 2021–2022 metus tik 650 namų perėjo į atnaujintų – renovuotų daugiabučių kategoriją ir jų suvartojama energija sumažėjo 2–3 kartus. Atsakingo verslo įmonė „Kauno šilas“ remia iniciatyvą didinti renovacijos tempus bei mažinti brangios energijos švaistymą ir siūlo sprendimus pagal savo kompetencijas. Todėl ir katalogo skyriuje apie renovaciją atkreiptas dėmesys į konkrečius sprendinius, t. y. pateikti šiltinimo brėžiniai nuo cokolio iki stogo.

„Nors daugelis konstrukcijų ir mazgų tiek daugiabučių namų, tiek mažaaukštėje statyboje iš esmės sutampa, pastatų apšiltinimo srityje yra nemažai skirtumų, – sako L.Miškinis. – Renovuojamiems namams keliami žymiai mažesni energinio efektyvumo reikalavimai, tuo tarpu mažaaukštė statyba pasižymi didele medžiagų ir konstrukcijų įvairove. Todėl mums buvo svarbu kataloge išskirti naują statybą bei renovaciją, nes tai dvi skirtingos veiklos sritys, ir projektuotojams, architektams darbą padaryti patogesniu.“

Pildo skydinių namų termoizoliavimo nišą

Iki šiol statybos taisyklėse „Atitvarų šiltinimas polistireniniu putplasčiu“ tik minimaliai buvo minimi karkasiniai namai, o skydinių namų problematika, kaip pastebi L.Miškinis, visiškai nejudinta. Rinkos tendencijos rodo, kad skydiniai namai atrado savo nišą ir labai populiarėja, o skydų gamybai bei tolimesniam pastato apšiltinimui sunaudojami nemaži polistireninio putplasčio kiekiai. Atliepdami rinkos poreikį, ekspertai sukūrė specialų katalogą „Skydiniai namai. A+, A++ klasė“.

Skydinių namų šiltinimas„Kataloge pateikiami skydinių namų statybos atitvarų sprendiniai, įvertinti minimalūs termoizoliacijos – „Šiloporo“ – produkcijos kiekiai A+ ir A++ energinio efektyvumo klasės užtikrinimui tiek daugiabučių namų, tiek mažaaukštei statybai. Skydinių namų dalies brėžiniai universalūs, skaičiavimai naudotini namams, kurių skydo gamybai naudojamos 16 cm storio „Šiloporas Neo EPS 70“ plokštės“, – pasakoja kokybės vadovas V.Sliesoraitis.

Dirba išvien su statybos sektoriumi

Įmonė „Kauno šilas“ daug dėmesio skiria ne tik technologinio proceso tobulinimui, produkcijos kokybės gerinimui, naujų, pažangių produktų kūrimui, bet ir švietėjiškai, konsultacinei veiklai. Įmonė gamina ne tik tradicinius putplasčio gaminius, bet ir specialius, sprendžiančius net ne vieną problemą, kaip, pvz., šilumos ir smūgio garso izoliacijai skirtas „Šiloporas EPS T“ ar ypatingai mažu įgeriamumu pasižymintis gaminys „ŠiloporasGeo EPS 100“ pamatų formavimui.Kauno šilas

Kaip pastebi V.Sliesoraitis, – statybos sektorius išgyvena dideles transformacijas, reikalavimą statyti tvariau, statyti energiškai vis efektyvesnius pastatus. Nuo 2014 m. iki 2019 m. statybos sektorius turėjo įveikti „atstumą“ nuo B iki A++ energinio naudingumo klasės. Ir tai yra pakankamai didelis pokytis, iššūkis, kurį padeda įveikti ir „Kauno šilas“, ne tik gamindamas šiltinimo medžiagas, bet ir pateikdamas konkrečius šiltinimo sprendinius.

„Kauno šilo“ iliustr.

Statybunaujienos.lt



Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-03-29 09:54
7 iš 10 žmonių Lietuvoje norėtų gyventi nuosavame name, jeigu turėtų neribotas galimybes. Gyvenimas daugiabutyje patraukliausias atrodo 16 proc. apklaustųjų, o kotedžą rinktųsi 12 proc., rodo SEB banko iniciatyva atlikta gyventojų apklausa.
nuotrauka
2024-03-28 14:34
UAB „Toksika“ visuotinis akcininkų susirinkimas į laisvą nepriklausomo valdybos nario poziciją išrinko Giedrių Dusevičių – UAB „Digital Audio“ direktorių, iki 2023 m. kovo mėn. ėjusį UAB „Valstybės investicijų valdymo agentūra“ stebėtojų tarybos pirmininko, iki 2022 metų – AB „KN Energies“ valdybos ...
nuotrauka
2024-03-27 17:02
Penkios Armėnijoje įsikūrusios įstaigos, įskaitant vaikų darželius, kultūrinį centrą ir nacionalinį politechnikos universitetą, netrukus naudosis lietuvių įrengtos saulės jėgainės elektros energija. Elektrinę įrengs Lietuvos saulės energetikos bendrovė „Solet".
nuotrauka
2024-03-26 10:09
Stiklo paketų gamintoja „Glass LT”, įsikūrusi Alytuje, į naują gamybos liniją investuoja 3 mln. Eur – tai leis išplėsti gaminių asortimentą ir apdoroti iki 2,6 mln. kv. m stiklo. Nepaisant sumažėjusios paklausos statybų rinkoje, pernai gamybos apimtys siekė 2,08 mln. kv. m apdoroto stiklo – tai šiek...
nuotrauka
2024-03-25 09:32
Susisiekimo infrastruktūros UAB „Fegda grupė" priklausanti Pietų Lietuvos kelių infrastruktūros įmonė „Alkesta" turi naują vadovą – įmonės generalinio direktoriaus pareigas nuo pirmadienio eina Titas Lukšas.
nuotrauka
2024-03-21 14:52
Šiuo metu darbo rinka yra kaip niekada įkaitusi, o darbdaviai itin aktyviai ieško būdų tapti patrauklesniais esamiems ir potencialiems darbuotojams. Tam pasitelkiami įvairūs tyrimai bei įrankiai. Tačiau pasak kovo mėnesį į Lietuvos darbdavio tyrimų rinką žengusios bendrovės „WitMind“ direktorės Živi...
nuotrauka
2024-03-21 13:42
Viena didžiausių susisiekimo infrastruktūros įmonių Lietuvoje „Fegda grupė“ konsoliduotas įmonių grupės pajamas 2023 metais padidino daugiau nei du kartus – nuo 99 mln. EUR iki 218 mln. EUR, tuo tarpu grupės grynasis pelnas padidėjo nuo 3,5 mln. EUR 2022 m. iki 23 mln. EUR pernai. Sėkmingus rezultat...
nuotrauka
2024-03-19 12:11
Atsinaujinančios energetikos fondų valdymo įmonė „Modus Asset Management" ir Šiaulių bankas susitarė dėl 21 mln. eurų finansavimo vėjo jėgainėms Lietuvoje. Lėšos skirtos finansuoti 16,5 MW galios vėjo jėgainių parką Jurbarko rajone.
nuotrauka
2024-03-19 10:07
Naftos produktais užteršto grunto, dumblo ir vandens valymo bendrovės „GVT LT“ vairą iš dvejus metus įmonei vadovavusio Spartako Petrovo perima UAB „Toksika“ komercijos direktorius Lukas Andronavičius. Jis bendrovei vadovaus laikinai, iki kol bus išrinktas nuolatinis vadovas.
nuotrauka
2024-03-18 13:54
Vilniuje, Sietyno gatvėje, duris atvėrė naujas policijos pastatas – bene moderniausias ir aukščiausius energinius standartus apjungiantis pastatas sostinėje. 6 aukštų pastate įrengta 560 modernių darbo vietų. Čia įsikurs įsikurs Vilniaus miesto policijos komisariatas, Kelių policijos skyrius bei Pol...
nuotrauka
2024-03-14 15:12
Kaune tęsiant „SBA Urban“ vystomo naujos koncepcijos prekybos ir verslo miesto „Urban HUB“ pirmojo etapo statybos darbus, pradedamas antrasis etapas. Jį už 11 mln. EUR įgyvendina tvarios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva“. Biurų, prekybos ir logistikos projekto Kaune naujajame ...
nuotrauka
2024-03-14 13:54
Kauno oro uoste netrukus planuojama pradėti keleivių terminalo plėtros darbus. Po rekonstrukcijos, kurią planuojama pabaigti 2025-ųjų viduryje, išaugs ir terminalo erdvės, ir technologijų pažanga. Būtent dėl modernių IT ir kitų aviacijos technologinių sprendimų iš Kauno keliauti taps patogiau ir gre...
nuotrauka
2024-03-13 14:47
Nekilnojamojo turto (NT) bendrovė „Realco“ skelbia pradedanti nuomos procesą Vilniaus centriniame verslo rajone vystomam verslo centrui „Hero“. Įmonė ne tik sustiprino savo vidinę komandą, bet ir sudarė sutartį su NT konsultacijų bendrove „Newsec“, kuri užsiims aktyvia nuomininkų paieška. Sostinės A...
nuotrauka
2024-03-13 14:12
Žinomo fotografo ir verslininko Mariaus Jovaišos bendrovė tapo sostinėje plėtojamą verslo centrą „Yellowstone" netiesiogiai valdančios KŪB „Jasinskio 14" tikruoju nariu, pakeitusiu investicijų bendrovę „Equite". Pastarosios savininkas Vilius Kavaliauskas pasitraukė iš „Yellowstone" investuotojų sąra...
nuotrauka
2024-03-12 10:02
Tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ pasirašė sutartį su Čekijos investicijų grupe „RSJ Investments“ ir drauge tęs gyvenamojo kvartalo „Naujasis Skansenas“ vystymą Vilniuje. Bendradarbiavimo sutartis su naujuoju investiciniu partneriu suteiks galimybę efektyviau vykdyti projekto ...
nuotrauka
2024-03-10 08:11
Yra dvi priežastys, kodėl gamintojai gręžiasi į universalų dizainą. Nes patogu visiems ir estetiška. Kaip ši koncepcija realizuojama GEALAN įmonės, PVC langų bei durų profilių sistemų kūrėjos, gaminiuose?
nuotrauka
2024-03-08 13:14
Metų pradžia nekilnojamojo turto (NT) rinkoje įprastai nebūna itin aktyvi. Šių metų pirmasis mėnuo pagal įregistruotų NT sandorių kiekį netgi buvo kukliausias per pastaruosius keletą metų, o vasarį rinkos pagyvėjimo taip pat nesulaukėm, skelbia įregistruotus NT sandorius analizuojantis Registrų cent...
nuotrauka
2024-03-07 13:16
Didžiausios šalyje vandentvarkos bendrovės „Vilniaus vandenys" ekspertai kartu su Lietuvos mokslininkais ketina plėtoti technologiją, kuri iš nuotekų gamintų elektrą. Mokslininkų komanda jau eksperimentuoja su kuro elementais, kurie pasitelkdami mieles gamina energiją iš biologinėse atliekose esanči...
nuotrauka
2024-03-06 14:40
Valstybės valdoma pavojingųjų atliekų tvarkymo bendrovė „Toksika" baigė konsolidavimą su kita valstybės valdoma įmone – naftos produktais užteršto grunto, dumblo ir vandens valymo UAB „GVT LT".
nuotrauka
2024-03-05 16:21
Pirmą kartą Lietuvoje ir Baltijos šalyse iš gyventojų surenkamos mišrios komunalinės atliekos panaudojamos cemento pramonėje. Atliekos tampa alternatyviu kuru, kuris naudojamas cemento gamybai – taip mažinamas iškastinio kuro naudojimas, į atmosferą išsiskiriančių šiltnamio efektą sukeliančių dujų i...

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas