2024 kovo 19 d. antradienis, 4:38
Reklama  |  facebook

NARESTOS projektų vadovo Jevgenij Kleinov efektyvaus augimo strategija. Kodėl rizikinga augti palaipsniui

2020-09-16 07:30
Jevgenij Kleinov yra įmonės „Naresta“ projektų vadovas, statybos inžinierius. Tačiau 36-erių vyras sako, kad sėkmingas projektų vadovo darbas yra susijęs ne tik su kompetencijomis, bet ir su gebėjimu bendrauti su užsakovais, partneriais. „Diplomatija, derybiniai įgūdžiai mano darbe labai svarbūs, nes žodis gali būti veiksmingesnis už gausybę raštų“, – neabejoja J. Kleinov ir tvirtina, kad toks požiūris taupo laiką, nes nešvaistoma energija ginčijantis – taip kuriami dalykiški santykiai su statybos proceso dalyviais.
nuotrauka
Jevgenij Kleinov, „Naresta“ projektų vadovui, Statybininkų dienos proga buvo įteikta Lietuvos statybininkų asociacijos padėka. Statybunaujienos.lt/Alekso Jauniaus nuotr.


Minimos įmonės
Naresta, UAB
Darnu Group (buvusi MG VALDA), UAB

Statyboje J. Kleinov dirba jau 15 metų. Dar trejus metus, studijuodamas VGTU statybos inžineriją, statybose vis pasidarbuodavo kaip paprastas darbininkas. Kitų sričių niekada ir nebandė, užtat anksti suvokė, kokia iš tiesų yra statybininko duona.

„Žinojau, kad neišvengsiu dulkėtų batų, kad teks bendrauti su įvairaus išsilavinimo ir kultūros žmonėmis. Tačiau ir dirbdamas paprastu darbininku, ir atlikdamas studento praktiką, žavėjausi statybininkų šalmais, jaučiau pagarbą profesionalams, su nuostaba klausydavausi užsakovų ir rangovų darbinių pasitarimų“, – pasakoja J. Kleinov ir patikina, kad niekada nesuabejojo savo pasirinkimu. 

Nuostatas formavo 8 giminės vyrai ir draugų 5-tukas

J. Kleinov šeima su statyba susijusi „per atstumą“: senelis ir 7 jo broliai duoną pelnė tašydami akmenis. Suvokimas, koks sunkus tai yra darbas, suformavo ir jo paties požiūrį į statybininkus: tai jų rankomis statoma, todėl tai yra pagarbos verti žmonės. J. Kleinov prisipažįsta, kad giminės vyrai – akmens meistrai – įskiepijo pagarbą dirbančiam žmogui, o mokslo draugų penketukas jam buvo atspirties taškas siekti daugiau ir aukščiau. 

Statybininkų dienos proga
Jevgenij Kleinov
buvo įteikta LSA padėka.
Kairėje – LSA prezidentas
Dalius Gedvilas.
Alekso Jauniaus nuotr. 
 
Penketukas iš vienos Vilniaus rajono mokyklos visada rungėsi dėl geriausių įvertinimų. Siekti aukščiau ir daugiau buvo jungiamoji vaikinų grandis. Į VGTU jie taip pat stojo kartu, apsigyveno viename bute. Ketverius metus penketukas kartu mokėsi, rašė kursinius darbus, siekė bendro tikslo. Baigę studijas visi 5 darbuojasi statybos, projektavimo ir nekilnojamojo turto sektoriuose.

„Vienas iš penketuko mums visiems darė didelę įtaką, savo pavyzdžiu skatindamas veikti efektyviai: mokydamas siekti tikslų, mokydamas mokytis, rodydamas, kur būtina koncentruotis, įvertinti terminus ir siekti kokybės. Pastarosios savybės labai praverčia mano darbe, nes įgyvendindami projektus neturime laiko prabangos“, – pasakoja J. Kleinov. Šį jo bruožą išskiria ir „Narestos“ vadovas Arūnas Šlenys, akcentuodamas ir puikų gebėjimą planuoti darbus. Ši savybė nemažai lemia, kad projektai būtų užbaigti laiku.

Kodėl verta „peršokti pakopas“

Baigęs studijas, J. Kleinov 10-čiai metų įsidarbino vienoje stambioje statybos įmonėje, kur dirbo statybos, o vėliau – projektų vadovu. Į „Narestą“ atėjo prieš 5-erius metus. Sprendimą įsijungti į šią komandą lėmė bendras darbas įvairiuose projektuose. 

Alekso Jauniaus nuotraukoje – 
pastatas
Lvovo g. 37, Vilniuje,
užsakovas – „NT Slėnis“

„Mačiau „Narestos“ pajėgumus, jų požiūrį į darbą, nebiurokratinį darbo organizavimą, darbuotojų vertinimą pagal rezultatus, atsakomybę, mačiau įmonės augimą, beje – jis vyko sparčiau, negu maniau. Tai buvo būtent tai, ko ieškojau“, – pasakoja J. Kleinov.

Ne mažiau svarbūs jam buvo ir vadovai, su kuriais teko betarpiškai bendrauti.

Jeigu „Narestos“ vadovą A. Šlenį pažinojo mažiau, tai su Jonu Kajėnu, statybos direktoriumi, jį siejo bendradarbiavimas ne viename statybos projekte.

„Mūsų su Jonu požiūriai sutapo, jis man imponavo ir kaip žmogus, ir kaip vadovas“, – apie apsisprendimo motyvus kalba J. Kleinov. 

Prieš tapdamas „Narestos“ projektų vadovu, J. Kleinov sako didelės vadovavimo projektams patirties beveik neturėjęs: šias pareigas ėjo apie dvejus metus, projektų dydis iki „Narestos“ nebuvo ypatingas, todėl suprato, kad pasitikėjimą reikės užsitarnauti. Tačiau jaunas specialistas neslepia: karjera ir patirtis žingsnis po žingsnio – ne tas kelias. Jo žodžiais, kartais gali augti ir augti, o norimo lygio taip ir nepasiekti. Ambicingas vyras įsitikinęs, kad kartais verta kelias pakopas peršokti: jei kažko nemoki, nežinai, trūksta patirties – tai tampa iššūkiu, stimulu ieškoti sprendimų. Taip J. Kleinov supranta efektyvaus augimo kelią ir juo eina.

„Manau, kad man pavyko greitai užimti tinkamą poziciją ir tapti komandos nariu: po 4 mėnesių gavau apdovanojimą „Narestos sprinteris“ – už greitą įsitraukimą į įmonės veiklą“, – neslepia pasididžiavimo J. Kleinov. 

Karjerą lemia ne vien darbinės kompetencijos

Jauni inžinieriai, kaip sako „Narestos“ generalinis direktorius A. Šlenys, turi vienodą startinę poziciją. Tačiau tik nuo jų asmeninių savybių – pozityvaus atkaklumo, gebėjimo priimti kritiką, orientacijos į rezultatą, žinių siekį negailint laiko – priklauso, kaip greitai jie kils karjeros laiptais. Vieniems užtenka 2–3 metų, kitiems reikia ir 5-erių, o tretieji lieka tiesiog vidutiniais darbuotojais. 

Darnu Group“ nuotraukoje –
„Park Town II“,
vystytojas – „Darnu Group

„Jevgenijus, kaip jaunas specialistas, iš pat pradžių parodė išmanantis statybos technologijos niuansus. Jis pakankamai gerai gebėjo suburti komandą, kontroliuoti projekto eigą. Jevgenijus buvo ir yra reiklus, geba rasti optimalius sprendimus – kaip gerokai patyręs specialistas, tinkamai valdo kritines situacijas“, – dalijasi įmonės vadovas, pastebėdamas, kad kaip tik šios savybės jį skiria iš kitų jaunų darbuotojų. Todėl dabar J. Kleinov yra vienas iš pagrindinių įmonės projektų vadovų.

Jaunas specialistas, nors ir iš karto pradėjo eiti projektų vadovo pareigas, neskubėjo pradėti vadovauti. Jis sako supratęs – teks įrodyti, kad geba. Pasiteisino pasirinkta taktika – pirma stebėti ir suvokti, kas kaip veikia. Tačiau neįmanoma išmokti sykį ir visiems laikams. Kiekvienam objektui formuojama nauja komanda, vėl reikia ieškoti būdų, kaip bendram darbui suburti skirtingus žmones, kaip priimti sprendimus. 

  
 
„Diplomatija, derybiniai įgūdžiai
mano darbe labai svarbūs,
nes žodis
gali būti veiksmingesnis už gausybę raštų.
Taip kuriami
dalykiški santykiai su statybos proceso dalyviais.“
 
Jevgenij KLEINOV,
NARESTOS projektų vadovas 
(Alekso Jauniaus nuotr.) 
 
 

 

„Tai yra nesibaigiantis kintantis procesas, tik mano užduotis visada yra ta pati: suburti komandą ir sukurti sąlygas, kuriomis dirbdami žmonės jaustųsi oriai, žinotų galintys ir privalantys tinkamai darbą atlikti. Svarbu, kad jie jaustųsi motyvuoti, nestokotų entuziazmo“, – sako J. Kleinov.

Stebintis 5 metus „Narestoje“ dirbantį specialistą, įmonės vadovas A. Šlenys išskiria jo gebėjimą puikiai bendrauti, išlaikyti šaltą protą ir išsakyti argumentuotą kritiką, tinkamu momentu duoti profesionalius patarimus, ieškant sprendimų.

„Jevgenijus darbe visada pasitempęs, geros nuotaikos – tai svarbu dirbant komandoje. Jis puikiai dirba su jaunimu, pastebi jų gerąsias savybes, atranda tinkamą motyvaciją įtraukti į komandos darbą“, – sako A. Šlenys. Vertybe vadovas laiko ir jauno žmogaus gebėjimą rasti laiko statybos naujovėms, nesibaiminti jų taikyti darbe. 

Iššūkiai – kasdien

Šiuo metu J. Kleinov, kaip projektų vadovas, vykdo administracinės paskirties pastato Lvovo g. 37, Vilniuje, projektą (užsakovas – „NT Slėnis“). Pastarasis ir pernai užbaigtas analogiškos paskirties pastatas „Park Town II“ (vystytojas – „Darnu Group“) jam yra svarbūs, keliantys pasididžiavimą. 

„Šių pastatų statyba unikali tuo, kad turime atlikti pagrindinius statybos darbus. Svarbu, kad, vykdydami sutartį, turime įvertinti užsakovo lūkesčius ir galimybes išnuomoti patalpas, prisitaikyti prie rinkos sąlygų dėl patalpų užpildymo, pasiūlyti užsakovui visus jo svarstomus variantus, įrengti nuomininko patalpas pagal jų užduotis, visą šį procesą organizuojant užsakovui priimtinais, – o tai reiškia ganėtinai trumpais, – terminais“, – sako J. Kleinov.

J. Kleinov jau įgyvendintas „Park Town II“ verslo centras netrukus turėtų gauti tarptautinį BREEAM sertifikatą, o šiuo metu įgyvendinamo projekto Lvovo g. 37 statybos darbai vykdomi siekiant gauti šį sertifikatą. Tai prestižinis architektūrinio tvarumo, efektyvių šiuolaikinių technologijų ir atsakingo resursų naudojimo standartas, kurį tiek viename, tiek kitame objeket pasiekti užsakovai patikėjo „Narestai“.

„Man tai reiškia įdomius iššūkius kasdien, didžiuojuosi statydamas tokius pastatus“, – jausdamas atsakomybę, prisipažįsta J. Kleinov.

Jevgenij Kleinov, „Naresta“ projektų vadovui, Statybininkų dienos proga buvo įteikta Lietuvos statybininkų asociacijos padėka. 

Statybunaujienos.lt



Metų nominacijos

nuotrauka
2024-03-13 09:28
Didžiausioje pasaulyje nekilnojamojo turto parodoje „MIPIM" Kanuose, Vilniui įteikti iš viso 5 apdovanojimai už pasiekimus Europos perspektyviausio miesto rinkimuose. Bendroje vidutinio dydžio miestų kategorijoje sostinė užėmė 3-ją vietą. Apdovanojimus kasmet rengia dienraščio „Financial Times" inve...
nuotrauka
2024-02-22 09:17
Devintus metus „Skaitmeninė statyba“ drauge su Lietuvos statybininkų asociacija (LSA) organizuoja unikalų konkursą „Lietuvos BIM projektai“. Konkursu siekiama išrinkti geriausią šalies įmonių praktiką skaitmeninės statybos srityje – taikant statinio informacinio modeliavimo (BIM) technologijas ir me...
nuotrauka
2024-01-26 07:59
Jau daugiau nei 20 metų sostinės gimtadienį vainikuoja Vilniaus garsinančių lyderių apdovanojimai. Už idėjas ir darbus Vilniui, miesto puoselėjimą ir garsinimą kasmet Šv. Kristoforo statulėlėmis apdovanojami iškiliausi vilniečiai. Reikšmingiausi miesto apdovanojimai įteikt dešimt laureatų.
nuotrauka
2024-01-19 14:46
Baltijos-Amerikos laisvės fondas (BAFF) ir JAV ambasada Lietuvoje kartu su Inovacijų agentūra kviečia teikti paraiškas Lietuvos-Amerikos inovacijų apdovanojimui laimėti. Pretenduoti gali Lietuvos verslai, aukštojo mokslo įstaigos ir kitos organizacijos ar fiziniai asmenys, kurie bendradarbiaudami su...
nuotrauka
2024-01-19 07:58
Vienas ambicingiausių 2023 m. projektų – daugiau nei 500 bunų, įrengtų Nemuno vagoje. Pagrindinė bunų įrengimo Nemuno atkarpoje paskirtis – išlaikyti gilią ir laivybai tinkamą upės vagą. Specialiai šiam svarbiam Vidaus vandens kelių direkcijos vykdytam projektui įmonių grupė „Milsa“ sukūrė naują gam...
nuotrauka
2023-12-15 09:03
Kasmet pasitikdama didžiąsias metų šventes Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) sukviečia verslo bendruomenę, visuomenės, politikos ir mokslo lyderius į kalėdinį LPK vakarą. Gruodžio 13 d. iškilmingoje „Pirklių klube“ vykusioje apdovanojimų ceremonijoje skambėjo ne tik padėkos ir sveikinimai ar...
nuotrauka
2023-12-13 17:48
Gruodžio 13 d., Vilniuje 27-ąjį kartą įteikti Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) rengiamo kasmetinio konkurso „Lietuvos metų gaminys“ apdovanojimai. Šiais metais konkurse dalyvavo 50 lietuvišką produkciją gaminančių įmonių. Aukščiausio įvertinimo aštuoniose vertinimo kategorijose siekė 81 ga...
nuotrauka
2023-12-07 15:43
Trečiadienį Vilniuje iškilmingoje konkurso „Už darnią plėtrą“ ceremonijoje paskelbti ir apdovanoti geriausi 2023 metų NT projektai Lietuvoje. Geriausiųjų NT projektų rinkimus Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) ir Darnios plėtros akademija organizuoja jau 16 metus.
nuotrauka
2023-12-07 14:24
Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje pastatas pripažintas geriausiu 2022 metais šalyje pastatytu visuomeniniu objektu. Apie tai gruodžio 6 d. paskelbė Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija su Darnios plėtros akademija ir Tarptautinei Amerikos mokyklai Vilniuje (AISV) įteikė pagrindinį m...
nuotrauka
2023-12-04 16:23
Aplinkos ministerija pirmadienį įteikė apdovanojimus žaliausioms Lietuvos savivaldybėms. Jomis tapo Utenos rajono, Vilniaus ir Klaipėdos miestų savivaldybės. Visos trys tapo jau antrą kartą sudaryto Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitingo lyderėmis.
nuotrauka
2023-11-28 10:10
Šiandien vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius įteikė apdovanojimus savivaldybių administracijų atstovams už sėkmingiausiai įgyvendintus VRM administruojamus 2014-2020 metų laikotarpiu ir Europos Sąjungos lėšomis finansuotus infrastruktūros projektus regionuose.
nuotrauka
2023-10-18 11:16
Jeigu jūs rūpinatės savo įmonės darbuotojų saugumu ir gerove, emocine būsena ir palankia atmosfera kolektyve, skatinate įvairovę, tausojate aplinką ar stiprinate bendruomenes – jūsų įmonę kviečiame dalyvauti Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų 2023 konkurse ir iki lapkričio 21 d. teikti parai...
nuotrauka
2023-10-16 11:21
Ilgalaikė Lietuvos medinės statybos patirtis ir tradicija sėkmingai pasireiškia ir šiuolaikinėje architektūroje. Vienas tokių pavyzdžių – architektūros estetikos studijos „Arches“ projektuotas gyvenamasis namas vienai šeimai – „Kedro namai“. Slovėnijoje rengiamame BIG SEE Wood Design Award’23 šis pr...
nuotrauka
2023-10-16 09:47
ARCHzona parodos metu paskelbtas trumpasis sąrašas architektų, patekusių į prestižinį geriausios Europos apdovanojimų EUmies Awards sąrašas.
nuotrauka
2023-10-06 05:55
Europos Komisijos įsteigtų Žaliosios sostinės apdovanojimų finale Vilnius tituluotas žaliąja Europos sostine 2025. Konkurso finale Taline Vilnius nugalėjo du finalininkus – Portugalijos Gimarainsą bei Austrijos Gracą.
nuotrauka
2023-09-22 07:39
Įveikęs pirmąjį rimtą karjeros iššūkį, konstruktorius Andrius Gudelis jautėsi geriausiu. Po 10 metų geriausiu jį pripažino ir statybos inžinierių bendruomenė: Lietuvos statybos inžinierių sąjungos (LSIS) apdovanojimuose Andrius Gudelis šiemet buvo išrinktas Metų statybos inžinieriumi-projektuotoju.
nuotrauka
2023-09-15 07:19
Karolis Kauklys yra UAB LAYHER BALTIC Finansų skyriaus vadovas (CFO). Prieš šešerius metus atėjęs į įmonę, jis įnešė naujovių, kurios buvo svarbios ne tik vokiško kapitalo įmonei, bet lemtingai pakeitė ir kelių LAYHER BALTIC klientų įmones.
nuotrauka
2023-09-11 07:08
Statybininkų dienos proga, kuri šiemet buvo švenčiama Druskininkuose, tradiciškai įteikti apdovanojimai geriausiems sektoriaus darbuotojams. Taip pat šiemet Lietuvos statybininkų asociacija švenčia 30-metį. Ta proga įteikti specialūs proginiai ženklai.
nuotrauka
2023-09-09 07:45
Lietuvos statybininkų asociacijos 30-mečio proga išleistas specialus proginis ženklas. Išskirtinei progai sukurta ribota – 50 – ženklų serija. Vakar, Statybininkų dienos šventės metu, buvo įteikti pirmieji ženklai.
nuotrauka
2023-07-21 06:40
Lietuvos architektų „Trimonis architects“ suprojektuotas daugiafunkcis kompleksas „U40“, įsikūręs Užupio g. 40, atrinktas į vieno iš prestižiškiausių ir didžiausių pasaulio architektūros ir dizaino festivalių „World Architecture Festival“ (WAF) finalą.

Statybunaujienos.lt » Metų nominacijos