2024 balandžio 18 d. ketvirtadienis, 14:38
Reklama  |  facebook

„Rawlplug EasyFix“ garantuoja optimalius tvirtinimo sprendimus tiek naujos statybos, tiek renovuojamuose objektuose Fotogalerija

2022-09-12 06:41
Atliekant statybos darbus, kiekvienam naujos statybos ar renovuojamam pastatui reikia didelio kiekio tvirtinimo detalių. Ir jos – ne vien sąmatos eilutė, bet ir galutinio rezultato, pastato gyvavimo ciklo kokybės lėmėjos.
nuotrauka
„Koelner Vilnius“ / „Rawlplug“ nuotr.


Minimos įmonės
Koelner Vilnius (RAWLPLUG), UAB

Visiems statybos proceso dalyviams aišku, koks lėšų ir laiko sąnaudų skirtumas tarp, pvz., 4 ir 2,5 tvirtinimo taškų, kurių reikia įrengti 1 kv. m plokščiojo stogo. Statybos įmonės ieško sprendimų, kurie procesus darytų kuo trumpesnius, optimalesnius, bet galutinis rezultatas būtų kokybiškas ir neperžengtų numatyto biudžeto. Statybos verslo lūkesčiai, išreikšti formule „geriausias kainos ir kokybės santykis“, dažnai krypsta į specializuotas įmones, kurios turi ilgametę patirtį, žinomos pasaulyje ir į rinką tiekia pažangiausius sprendimus.

„Vienas tokių sprendimų yra patentuota laisvai naudojama programa „Rawlplug EasyFix“, leidžianti atlikti tikslius apkrovų skaičiavimus, kad būtų galima įdiegti reikalingus įvairių tipų elementų tvirtinimus, statybose naudojant „Rawlplug“ gaminius“, – sako „Rawlplug“ (tvirtinimo detalių ir įrankių) įmonių grupės atstovybės Baltijos šalims, vadovas Darius Šiliauskas.

„Rawlplug EasyFix“ – kas tai ir kam skirta?

„Rawlplug EasyFix“ – tai nemokama programa, sukurta bendradarbiaujant ekspertams, pramonės profesionalams ir klientams. Taigi, programa sukurta pagal klientų poreikius, įvertinus jų patirtį ieškant geriausių sprendimų. Be to, „Rawlplug EasyFix“ sukurta remiantis naujausiomis projektavimo gairėmis, atitinkanti EN 1992-4, ACI 318-11, AS 5216:2018, ETAG, FIB SAG4 06, CEN/TS 1992-4-4, REDM ir Eurokodą, užtikrinanti atitiktį standartams, tikslumą ir aukščiausią naudojimo patogumą.

Rawlplug EasyFix„Koelner Vilnius“ /
„Rawlplug“ nuotr.

„Rawlplug EasyFix“ skirta profesionaliam naudojimui. Ja, kaip pagalbine priemone naudojasi inžinieriai, projektuotojai, architektai, kurie rengia objektų projektus ir naudoja patikimas „Rawlplug“ tvirtinimo detales, nepriklausomai nuo investicijų tipo ir masto. Naudotis šia programa paprasta net mažiau patyrusiems projektuotojams, konstruktoriams, nes įvesties sąsaja yra aiški ir intuityvi naudoti.

„Rawlplug EasyFix“ programa apima 4 pagrindinius skaičiavimų modulius: inkaravimas (visuose pagrinduose), konstrukcinės jungtys su armatūros strypais (armavimas), vėjo apkrovų skaičiavimai (fasadai, stogai ir daugiasluoksnės plokštės) ir kelių bei tiltų apskaičiavimai (baliustrados, stulpai, triukšmo sienelės).

„Naudojantis „Rawlplug EasyFix“ vėjo apkrovų skaičiavimais, paprasta nustyti tvirtinimo taškų kiekį ir jų išdėstymą įvairiuose pagrinduose – betono ar tuščiavidurio betono, mūro, keramikinio pagrindo“, – vardina įmonės „Rawlplug“ techninio palaikymo inžinierius Jaroslav Dudanec.

Specializuoti moduliai – įvairiems statybos darbų segmentams

Patikimiems skaičiavimams atlikti naudojami specializuoti moduliai, taikomi atskiriems statybos darbų segmentams. Kiekvienas iš jų turi specifinių savybių, leidžiančių atlikti greitus, tikslius ir naudingus skaičiavimus, atsižvelgiant į darbo apimties specifiką:

Inkarų modulis – optimalus cheminių ir mechaninių inkarų pasirinkimas A B C D pagrindams.
Konstrukcinių jungčių su armatūros strypais modulis – lengva projektuoti tiek armatūros tęstinumą su armatūros strypais, tiek papildomą armavimą.
Stogų modulis – optimalus tvirtinimo detalių pasirinkimas plokščių stogų dangai ir izoliacijai tvirtinti prie betoninių, plieninių ir medinių pagrindų;
Fasado modulis – optimalus mechaninių tvirtinimo detalių pasirinkimas izoliacijai tvirtinti pagal ETICS normas.
Dervos sąnaudų skaičiuoklė, dervos kiekio, reikalingo pritvirtinti strypą angoje, apskaičiavimas realiais matmenimis. Modulis taip pat leidžia apskaičiuoti reikalingą dervos pakuotės kiekį visiems montavimo darbams atlikti.

Rawlplug EasyFix

„Koelner Vilnius“ / „Rawlplug“ nuotr.

Atskiruose „Rawlplug EasyFix“ moduliuose yra visa informacija, moduliai yra pagrįsti esamomis konkretaus sprendimo gairėmis. Kiekvienas iš jų leidžia atlikti skaičiavimus realiu laiku, suteikdamas neribotas galimybes pritaikyti tvirtinimo detales ir elementus pagal realius poreikius tam tikru momentu. Moduliuose yra surinkimo elementai, parinkti atsižvelgiant į specifinius poreikius, atsirandančius investuojant į statybas.

„Mes padedame projektuotojams parinkti kokybiškas, sertifikuotas tvirtinimo sistemas, taip pat parinkti analogiškus sprendimus jau esamuose projekto mazguose, pasiekiant geriausią kainos ir kokybės santykį. O tipinių ir specifinių filtrų rinkinys leidžia rasti optimalų sprendimą, taip pat ir netradicinį, atitinkantį ir projektuotojo, ir statybos vadovo, ir techninio prižiūrėtojo lūkesčius, kartu neprasilenkiantį su privalomais reikalavimais, – sako J.Dudanec, akcentuodamas, kad „Rawlplug EasyFix“ atitinka ir BIM reikalavimus. – Aplikacijoje galima rinktis iš visos BIM „Rawlplug“ programinėje įrangoje esančios BIM ir CAD modelių bei techninių brėžinių duomenų bazės. Tokios sąsajos rodo, kad šios programos prasmingai viena kitą papildo.“

Paslaugų pakete – gaminiai, sprendiniai, bandymai ir mokymai

Rawlplug“ į rinką tiekia ETA sertifikatą turinčias tvirtinimo detales ir sprendinius.

ETA sertifikatas užtikrina gaminių atitiktį ES sertifikavimo taisyklėms, tačiau be kliūčių gali būti naudojami ne tik ES erdvėje, bet ir Norvegijoje, Anglijoje bei kt. šalyse. Naudodama pažangią „Rawlplug EasyFix“ programą, įmonė atlieka apkrovų skaičiavimus ir pateikia sprendinius su tvirtinimo detalėmis.

Į paslaugų paketą, naudojant sertifikuotus įrankius, įtraukiama ir natūriniai bandymai statybose bei profesionalus klientų apmokymas dirbti su „Rawlplug EasyFix“ programa.

„Mūsų paslaugos naudingos ne tik naujoje statyboje, bet ir renovuojant pastatus, įrengiant, pavyzdžiui, vėdinamus fasadus. „Rawlplug EasyFix“ programa iš gausaus asortimento padės išrinkti optimalius fasadų, plokščių stogų tvirtinimo sprendinius, pasiūlys kokybišką variantą, kuris ne tik užtikrins ilgalaikį tolimesnį pastato eksploatavimą, bet galiausiai, įvertinus papildomus kaštus, gali būti net ir pigesnis negu dirbant su pačiais pigiausiais gaminiais“, – neabejodamas sako įmonės vadovas D.Šiliauskas.

Taigi programa „Rawlplug EasyFix“ yra nemokama programa, prieinama kiekvienam, kuris kasdien projektuoja statybinius objektus, naudodamas profesionalius „Rawlplug“ tvirtinimo elementus. Norint turėti prieigą prie programos, pakanka ją atsisiųsti iš svetainės.

awlplug EasyFixUAB „Koelner Vilnius“
www.koelner.lt
Tel. +370 5 232 4862
Mob. +370 676 12232
koelner@koelner.lt 
Statybunaujienos.lt
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka




Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-04-17 16:32
Didelę infrastruktūros pastatų statybos ir kultūros paveldo objektų atnaujinimo patirtį Baltijos šalyse turinti Lietuvos statybos bendrovė „HSC Baltic" pasirašė ilgalaikės nuomos sutartį su „Baltic Horizon" valdomais „Meraki" verslo namais.
nuotrauka
2024-04-17 08:53
Tai, apie ką kažkada svajojo vien rašytojai fantastai, tampa realybe. Dirbtinis intelektas milžinišku greičiu keičia mūsų gyvenimus – ne vien laisvalaikį ir pramogas, bet ir darbinę veiklą. Bendrovės „Emplonet" IT atrankų padalinio vadovė, dirbtinio intelekto personalo sprendimuose ekspertė Ieva Kil...
nuotrauka
2024-04-17 07:28
Užsienio kapitalo įmonė LAYHER BALTIC, kuri tiekia į rinką pastolių sistemas, Ukrainoje įkūrė antrinę įmonę. Karo sąlygomis gyvenančioje šalyje jau antrus metus veikianti įmonė planuoja plėtrą: iki metų pabaigos atidarys dar 2 pastolių sandėlius ir planuoja 10 mln. eurų apyvartą.
nuotrauka
2024-04-11 15:29
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika" pirmąjį 2024 m. ketvirtį naujų butų pardavimo rinkoje augo labiausiai ir užėmė rekordišką rinkos dalį – 12 proc. Sėkmingiausi visoje Vilniaus rinkoje pagal pardavimus buvo šios bendrovės vystomi projektai „Mėlyni vilkai" ir „Metų laikai".
nuotrauka
2024-04-10 08:42
Telekomunikacijų ir IT bendrovė „Telia“ šiemet nusprendė pakeisti įprastą komandų formavimo ir stiprinimo programą, į ją įtraukdama dronų gamybos mokymus. Bendrovės darbuotojų surinktas skraidykles ketina padovanoti Šaulių sąjungai. „Telia“ pirmame mokymų etape planuoja įsigyti apie 20 dronų komplek...
nuotrauka
2024-04-10 08:34
Ekonomikos ir inovacijų ministerija investuoja, kurdama naujas tvarias darbo vietas ir pritraukdama investuotojų į Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonus. Tam bus paskirstytas 52,82 mln. eurų finansavimas 9 projektams. Taip pat planuojama skirti papildomą sumą kitiems teigiamai įvertintiems projektams...
nuotrauka
2024-04-10 08:27
2023 m. balandį bendro gyvenimo būsto („co-living“) projektą „WeLoft“ Vilniaus Viršuliškėse atidariusi NT vystytoja UAB „Business Plius“ per metus pasiekė 90-100 proc. užimtumą ir sostinėje planuoja naują šios koncepcijos objektą.
nuotrauka
2024-04-10 07:26
Ar galima pastatyti objektą be projekto valdytojo? Taip, galima. Tam reikia pakankamai kompetentingų, profesionalių užsakovų arba idealaus projekto bei rangovų, statančių be nuokrypių. Jeigu užsakovai neturi pakankamai statybinių kompetencijų, projekto valdytojų komanda yra būtina, nes nėra projektų...
nuotrauka
2024-04-09 11:16
Vilniaus neparduotų butų sandėlis pastaraisiais mėnesiais grįžo į priešpandeminę 5 tūkst. reikšmę, tad vystytojai lėtina naujų projektų plėtros tempus. Savo ruožtu investuotojus į NT sunkiau prognozuojama rinka glumina, tačiau pinigų masė rinkoje išlieka didelė, o patrauklūs objektai su ryškesne nuo...
nuotrauka
2024-04-09 07:44
Artėjant šiltajam metų sezonui, daugelis privačių ir daugiabučių namų įgauna naują išvaizdą. Dažnai būna keičiamos namų ar butų, lauko arba vidaus durys. Tačiau vienas iš pirmųjų žingsnių, renkantis duris, – apgalvoti ir nuspręsti, koks durų rakinimo sprendimas Jums bus tinkamiausias ir pateisins Jū...
nuotrauka
2024-04-08 11:02
Gegužės 15-17 d. Vilnius vėl taps inžinerijos ir technologijų inovacijų epicentru – čia vyks jau 32-oji LITEXPO tarptautinė specializuota technologijų, inovacijų ir inžinerinių sprendimų paroda „Balttechnika 2024“. Organizatoriai tvirtina – renginys ne tik suburs specialistus iš šalies ir užsienio, ...
nuotrauka
2024-04-08 10:32
Atėjęs pavasaris daugiau gyvybės į pastaruoju metu gerokai aprimusią šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinką neįpūtė. Nepaisant kovą fiksuoto kiek padidėjusio įregistruotų sandorių skaičiaus, vis dar atsiliekama nuo pastaruosius kelerius metus stebėto sandorių kiekio vidurkio, skelbia įregist...
nuotrauka
2024-04-07 19:30
OC PAROC pristato naują šilumos izoliacijos plokštę vėdinamų sienų šilumos izoliacijai ir apsaugai nuo vėjo.
nuotrauka
2024-04-04 10:33
Nekilnojamojo turto rinkoje – vis daugiau augimo ženklų. Tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ 2024-uosius pradėjo parduodama daugiau nei pusę šimto butų – ketvirtadaliu daugiau nei per pirmąjį praėjusių metų ketvirtį ir beveik dvigubai daugiau nei per tris paskutinius 2023-ųjų mė...
nuotrauka
2024-04-03 07:43
Statant ar remontuojant klijai yra svarbus elementas, nes jie gali labai paveikti darbo kokybę ir patvarumą. Tinkamai parinkti klijai gali padėti užtikrinti, kad konstrukcija bus tvirta, patvari, estetiška ir atitiks visus reikalavimus. Klijų pasirinkimas yra svarbus ir gali turėti didelę įtaką meis...
nuotrauka
2024-04-02 13:52
Didžiausias Lietuvos šilumos ir karšto vandens tiekėjas AB Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) užbaigė 100 proc. Klaipėdoje veikiančių bendrovių UAB „Miesto energija“ ir UAB „Pramonės energija“ bei 4,34 proc. uostamiesčio šilumos ūkį valdančios AB „Klaipėdos energija“ akcijų įsigijimo procesą. Sandoris, ...
nuotrauka
2024-04-02 10:16
Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovės „Realco“ duomenimis, šių metų kovą Vilniaus pirminėje NT rinkoje parduoti 234 būstai ir fiksuota 20 sutarčių nutraukimų. Palyginti su vasariu, kai parduoti 195 būstai, pardavimai išaugo apie 20 proc., tačiau su praėjusių metų kovu, kuomet pirkėjai įsigijo 3...
nuotrauka
2024-03-29 14:59
Sostinės Naujamiestyje siuvimo fabriko vietoje įsikursiantis didžiausias Europoje technologijų ir kūrybinių industrijų miestelis „Tech Zity Vilnius" gavo Vilniaus miesto savivaldybės leidimą pradėti pirmojo etapo statybos darbus. Šis leidimas žymi svarbų žingsnį projekte, kuris keis Vilniaus Naujam...
nuotrauka
2024-03-28 14:34
UAB „Toksika“ visuotinis akcininkų susirinkimas į laisvą nepriklausomo valdybos nario poziciją išrinko Giedrių Dusevičių – UAB „Digital Audio“ direktorių, iki 2023 m. kovo mėn. ėjusį UAB „Valstybės investicijų valdymo agentūra“ stebėtojų tarybos pirmininko, iki 2022 metų – AB „KN Energies“ valdybos ...
nuotrauka
2024-03-27 17:02
Penkios Armėnijoje įsikūrusios įstaigos, įskaitant vaikų darželius, kultūrinį centrą ir nacionalinį politechnikos universitetą, netrukus naudosis lietuvių įrengtos saulės jėgainės elektros energija. Elektrinę įrengs Lietuvos saulės energetikos bendrovė „Solet".

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas