2024 balandžio 20 d. šeštadienis, 4:12
Reklama  |  facebook

„Caverion Lietuva“ sėkmės paslaptis – talentingi ir ambicingi darbuotojai

2019-09-05 08:00
Savo žmones „Caverion Lietuva“ vadovas Egidijus Šydeikis vadina žvaigždžių komanda. Visomis prasmėmis: tiek inžinerinių žinių ir inovatyvumo, tiek požiūrio į gyvenimą, lankstumo ir įsiklausymo. Darbštūs, talentingi bei nuolat tobulėjantys darbuotojai – tai ir yra įmonės sėkmės pagrindas.
nuotrauka
„Caverion Lietuva“ žvaigždžių komanda, kaip savo žmones vadina vadovas Egidijus Šydeikis. „Caverion Lietuva“ nuotr.


Minimos įmonės
Caverion Lietuva, UAB
„Caverion Lietuva“ – tai tarptautinės korporacijos „Caverion“ dalis. Lietuvoje veikianti bendrovė pasižymi didelėmis ambicijomis, perspektyviomis inovacijomis, drąsiu novatoriškumu ir atviru požiūriu į klientus bei darbuotojus.

Inovatyvūs, kūrybiški ir darbštūs šioje įmonėje dirbantys žmonės užtarnavo pavyzdinės įmonės korporacijoje vardą. Specialistai iš Vokietijos, Norvegijos ar Švedijos dažnai atvyksta į Lietuvą perimti gerosios praktikos bei tarptautiniu mastu taikomo „Caverion Lietuva“ know-how (liet. technologinių naujovių, praktinės patirties).

Nuotraukoje – 
„Caverion Lietuva“ vadovas
Egidijus Šydeikis 

„Lietuviai išsiskiria ypatingai aukšta kvalifikacija ir darbštumu, todėl nenuostabu, kad kompanijos darbuotojai, išvykę dirbti į užsienį, neretai po poros mėnesių jau vadovauja statybų aikštelei“, – džiaugiasi savo darbuotojais „Caverion Lietuva“ generalinis direktorius E. Šydeikis.

Gerą mikroklimatą kuria žmonės

„Caverion Lietuva“ vertybės nukreiptos ne tik į teigiamą santykį su klientais, bet ir pozityvią darbuotojų aplinką. Šią nuostatą liudija įmonės kolektyvo mikroklimatas – čia darbuotojai yra vertinami, skatinami būti komandiški, tobulėti ir visapusiškai augti kartu su bendrove.

Įprastai žmonės jaučiasi laimingi, kai kasdienybėje jiems suteikiama visokeriopa gerovė, todėl „Caverion Lietuva“ skatina darbuotojus tiek patraukliu atlyginimu už kokybišką darbą, tiek ir precizišku dėmesiu šiuolaikiškoms darbo priemonėms – taip darbuotojai akivaizdžiai mato, kad darbdaviui rūpi jų sauga bei sveikata. Kolektyvo santykiai grindžiami pasitikėjimo, bendrystės, įsitraukimo bei tobulėjimo kultūra.

„Caverion Lietuva“ personalo vadovė Jolanta Semsė teigia, jog gerą mikroklimatą kuria žmonės.

Nuotraukoje – 
„Caverion Lietuva“  personalo vadovė
Jolanta Semsė 

„Su kolegomis darbe praleidžiame didžiąją dalį gyvenimo laiko, todėl bendra atmosfera ir tai, kaip žmogus jaučiasi įmonėje, yra labai svarbu. Nuolatinis tobulėjimas, įsitraukimas į sprendimų priėmimą yra pagrindas, kad mūsų darbuotojai jaustųsi naudingi įmonei, vertinami ir reikalingi“, – sako ji.

Bendrovėje darbuotojams siūlomos visos įmanomos ugdymo ir kvalifikacijos tobulinimo formos. Dirbantieji nuolat kviečiami tobulintis vidiniuose bei išoriniuose kursuose, dalyvauti seminaruose, konferencijose, „Caverion“ korporacijos organizuojamuose e-mokymuose, stažuotėse ar vizituose į kitas šalis.

Kad ir kokias pareigas darbuotojai užimtų, jiems suteikiami įgaliojimai, sudaromos sąlygos prisiimti atsakomybę, leidžiama išbandyti save pavaduojant kolegas, dalyvaujant projektuose, dalijantis įgytomis žiniomis ir patirtimi.

Net ir ieškodami naujų darbuotojų, „Caverion Lietuva“ pirmenybę teikia jau dirbantiems asmenims, kurie norėtų išbandyti save naujoje pozicijoje, o tai suteikia motyvacijos siekti daugiau, nesiliauti tobulėti. Bendrovėje kas pusmetį vyksta pokalbiai, kurių metu visuomet atsižvelgiama į darbuotojų asmenines ambicijas, siekį plėsti žinias ar ugdyti naujus gebėjimus – kaskart aptariamas profesinio ir asmeninio tobulėjimo planas ir galimybės. 

Įmonės veikla paremta komandiniu darbu

Didžioji dalis „Caverion Lietuva“ darbuotojų yra įgiję inžinerinės pakraipos specialybes. Visuomenėje paplitusi nuomonė, kad tokie žmonės – sausi vykdytojai, tačiau kasdienėje veikloje jiems dažnai prireikia ir kūrybiškumo. 


460 – tiek darbuotojų yra įmonėje „Caverion Lietuva“
196 – inžinierinis personalas
264 – technikai – montuotojai
43 – darbuotojų amžiaus vidurkis
15 proc. – moterų ir 85 proc. – vyrų
97 proc. darbuotojų turi inžinerinį išsilavinimą
40 proc. turi inžinerinį aukštąjį išsilavinimą
20 proc. darbuotojų turi magistro laipsnį

„Pasakyčiau, kad mes visi esame šiek tiek menininkai. Žymiai maloniau yra kurti, o ne tiesiog įgyvendinti. Juk sprendimų ieškojimas tikrai yra kūryba“, – teigia E. Šydeikis. Įvairiapusiškas darbas bei galimybės pateikti kūrybines savo idėjas – tiek dėl projektų, tiek dėl įmonės tobulinimo – suteikia darbuotojams vidinį pasitenkinimą, apsaugo nuo monotonijos bei stiprina komandinį darbą.

„Caverion Lietuva“ veikla yra orientuota į bendradarbiavimą – nė vienas projektas negali būti įgyvendintas vieno žmogaus, tai visuomet yra komandos darbas. Bendrovė siekia suteikti kuo daugiau galimybių stiprinti bendrystės dvasią net ir ne darbinėse veiklose, tad jau bemaž 25 metus tęsiasi visus kompanijos darbuotojus įtraukiančios tradicijos, tokios kaip vasaros renginys „Caverion diena“ ar „Žiemos šventė“, o metų pabaigoje darbuotojų šeimos kviečiamos į „Keistuolių“ teatro kalėdinius vaikų spektaklius. Siekdama pasidžiaugti laimėjimais, įmonė rengia picų valgymo šventes, organizuoja stalo teniso bei stalo futbolo turnyrus, o kiekvieną penktadienį, po savaitės darbų, kviečia atsipalaiduoti ir pabendrauti suomiško tipo pirtelėje.

„Caverion Lietuva“ yra dėmesinga savo darbuotojams, todėl kasdien siekia, kad žmonės dirbtų malonioje aplinkoje, kurioje jaustųsi laimingi. Visapusiškas pasitikėjimas ir skatinimas tobulėti tiek profesinėje, tiek asmeninėje erdvėje kuria pozityvų mikroklimatą, o teigiama aplinka skatina išsilavinusius bei talentingus „Caverion Lietuva“ darbuotojus efektyviai pritaikyti savo žinias ir kurti geresnę bei modernesnę aplinką visiems žmonėms.

 Bendrovės „Caverion Lietuva“ nuotr. 

Statybunaujienos.lt



Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-04-19 12:36
Viena didžiausių dolomito ir granito skaldos gamintojų Lietuvoje „Milsa“ grupė įsigijo Estijos bendrovės „Voglers Eesti“ kontrolinį akcijų paketą. Toks žingsnis leidžia įmonei ne tik sustiprinti paslaugų plėtrą už Lietuvos ribų, bet ir suteikia galimybę perimti svarbius procesus „Milsa“ įmonių grupė...
nuotrauka
2024-04-18 15:01
KTU mokslininkai ir verslo atstovai sako, kad ieškant konkurencinio pranašumo ekonominėje erdvėje, padėti gali verslo skaitmenizavimas – vienas prioritetinių Pramonės 4.0 tikslų. Tuo tarpu skaitmenizacijai diegti ir palaikyti jau reikalingi naujos kartos specialistai.
nuotrauka
2024-04-18 14:49
Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos situacija – bene daugiausiai diskusijų pastaruoju metu viešojoje erdvėje kelianti tema. Laukiama jos atsigavimo požymių, netyla kalbos apie būstų kainas, aptariami nauji reikalavimai statytojams. Tačiau kaip mūsų šalį ir jos sąlygas statybų vystymui mato čia jau n...
nuotrauka
2024-04-17 16:32
Didelę infrastruktūros pastatų statybos ir kultūros paveldo objektų atnaujinimo patirtį Baltijos šalyse turinti Lietuvos statybos bendrovė „HSC Baltic" pasirašė ilgalaikės nuomos sutartį su „Baltic Horizon" valdomais „Meraki" verslo namais.
nuotrauka
2024-04-17 08:53
Tai, apie ką kažkada svajojo vien rašytojai fantastai, tampa realybe. Dirbtinis intelektas milžinišku greičiu keičia mūsų gyvenimus – ne vien laisvalaikį ir pramogas, bet ir darbinę veiklą. Bendrovės „Emplonet" IT atrankų padalinio vadovė, dirbtinio intelekto personalo sprendimuose ekspertė Ieva Kil...
nuotrauka
2024-04-17 07:28
Užsienio kapitalo įmonė LAYHER BALTIC, kuri tiekia į rinką pastolių sistemas, Ukrainoje įkūrė antrinę įmonę. Karo sąlygomis gyvenančioje šalyje jau antrus metus veikianti įmonė planuoja plėtrą: iki metų pabaigos atidarys dar 2 pastolių sandėlius ir planuoja 10 mln. eurų apyvartą.
nuotrauka
2024-04-15 13:46
Balandžio 26 d. „Litexpo“ parodų rūmuose vyks tarptautinė konferencija „Skaitmeninė statyba 2024. Vilnius“, subursianti nekilnojamo turto (NT) vystytojus, valdytojus, projektuotojus bei statytojus kalbėti apie Lietuvos statybų sektoriaus pažangą skatinančias temas.
nuotrauka
2024-04-11 15:29
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika" pirmąjį 2024 m. ketvirtį naujų butų pardavimo rinkoje augo labiausiai ir užėmė rekordišką rinkos dalį – 12 proc. Sėkmingiausi visoje Vilniaus rinkoje pagal pardavimus buvo šios bendrovės vystomi projektai „Mėlyni vilkai" ir „Metų laikai".
nuotrauka
2024-04-10 08:42
Telekomunikacijų ir IT bendrovė „Telia“ šiemet nusprendė pakeisti įprastą komandų formavimo ir stiprinimo programą, į ją įtraukdama dronų gamybos mokymus. Bendrovės darbuotojų surinktas skraidykles ketina padovanoti Šaulių sąjungai. „Telia“ pirmame mokymų etape planuoja įsigyti apie 20 dronų komplek...
nuotrauka
2024-04-10 08:34
Ekonomikos ir inovacijų ministerija investuoja, kurdama naujas tvarias darbo vietas ir pritraukdama investuotojų į Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonus. Tam bus paskirstytas 52,82 mln. eurų finansavimas 9 projektams. Taip pat planuojama skirti papildomą sumą kitiems teigiamai įvertintiems projektams...
nuotrauka
2024-04-10 08:27
2023 m. balandį bendro gyvenimo būsto („co-living“) projektą „WeLoft“ Vilniaus Viršuliškėse atidariusi NT vystytoja UAB „Business Plius“ per metus pasiekė 90-100 proc. užimtumą ir sostinėje planuoja naują šios koncepcijos objektą.
nuotrauka
2024-04-10 07:26
Ar galima pastatyti objektą be projekto valdytojo? Taip, galima. Tam reikia pakankamai kompetentingų, profesionalių užsakovų arba idealaus projekto bei rangovų, statančių be nuokrypių. Jeigu užsakovai neturi pakankamai statybinių kompetencijų, projekto valdytojų komanda yra būtina, nes nėra projektų...
nuotrauka
2024-04-09 11:16
Vilniaus neparduotų butų sandėlis pastaraisiais mėnesiais grįžo į priešpandeminę 5 tūkst. reikšmę, tad vystytojai lėtina naujų projektų plėtros tempus. Savo ruožtu investuotojus į NT sunkiau prognozuojama rinka glumina, tačiau pinigų masė rinkoje išlieka didelė, o patrauklūs objektai su ryškesne nuo...
nuotrauka
2024-04-09 07:44
Artėjant šiltajam metų sezonui, daugelis privačių ir daugiabučių namų įgauna naują išvaizdą. Dažnai būna keičiamos namų ar butų, lauko arba vidaus durys. Tačiau vienas iš pirmųjų žingsnių, renkantis duris, – apgalvoti ir nuspręsti, koks durų rakinimo sprendimas Jums bus tinkamiausias ir pateisins Jū...
nuotrauka
2024-04-08 11:02
Gegužės 15-17 d. Vilnius vėl taps inžinerijos ir technologijų inovacijų epicentru – čia vyks jau 32-oji LITEXPO tarptautinė specializuota technologijų, inovacijų ir inžinerinių sprendimų paroda „Balttechnika 2024“. Organizatoriai tvirtina – renginys ne tik suburs specialistus iš šalies ir užsienio, ...
nuotrauka
2024-04-08 10:32
Atėjęs pavasaris daugiau gyvybės į pastaruoju metu gerokai aprimusią šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinką neįpūtė. Nepaisant kovą fiksuoto kiek padidėjusio įregistruotų sandorių skaičiaus, vis dar atsiliekama nuo pastaruosius kelerius metus stebėto sandorių kiekio vidurkio, skelbia įregist...
nuotrauka
2024-04-07 19:30
OC PAROC pristato naują šilumos izoliacijos plokštę vėdinamų sienų šilumos izoliacijai ir apsaugai nuo vėjo.
nuotrauka
2024-04-04 10:33
Nekilnojamojo turto rinkoje – vis daugiau augimo ženklų. Tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ 2024-uosius pradėjo parduodama daugiau nei pusę šimto butų – ketvirtadaliu daugiau nei per pirmąjį praėjusių metų ketvirtį ir beveik dvigubai daugiau nei per tris paskutinius 2023-ųjų mė...
nuotrauka
2024-04-03 07:43
Statant ar remontuojant klijai yra svarbus elementas, nes jie gali labai paveikti darbo kokybę ir patvarumą. Tinkamai parinkti klijai gali padėti užtikrinti, kad konstrukcija bus tvirta, patvari, estetiška ir atitiks visus reikalavimus. Klijų pasirinkimas yra svarbus ir gali turėti didelę įtaką meis...
nuotrauka
2024-04-02 13:52
Didžiausias Lietuvos šilumos ir karšto vandens tiekėjas AB Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) užbaigė 100 proc. Klaipėdoje veikiančių bendrovių UAB „Miesto energija“ ir UAB „Pramonės energija“ bei 4,34 proc. uostamiesčio šilumos ūkį valdančios AB „Klaipėdos energija“ akcijų įsigijimo procesą. Sandoris, ...

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas