2024 balandžio 20 d. šeštadienis, 13:16
Reklama  |  facebook

Kėdainių LEZ – daugiau kaip 4 mln. eurų investicija

2020-09-28 10:10
Kėdainių laisvosios ekonominės zonos laukia naujas plėtros etapas. Tarybai pritarus, laukiama daugiau kaip 4 mln. eurų investicijų. Tokia suma leis iš esmės atnaujinti infrastruktūrą. Ten įsikūrusiam verslui bus palankiau plėsti gamybą ir padidės ekonominės zonos galimybės pritraukti naujų investuotojų.
nuotrauka
Kėdainių r. sav. /FB nuotr.


Minimos įmonės
Kėdainių LEZ,
Kėdainių r. savivaldybė,
Linde Gas (iki 2020 m. AGA), UAB
Kėdainių rajono savivaldybės taryba rugsėjo 25 dienos posėdyje vienbalsiai pritarė projekto „Kėdainių miesto viešosios inžinerinės infrastruktūros, svarbios verslui, atnaujinimas ir plėtra“ įgyvendinimui. Tokiu sprendimu duotas startas infrastruktūros Laisvojoje ekonominėje zonoje gerinimui.

Kėdainių rajono savivaldybės meras ir Laisvosios ekonomines zonos valdybos narys Valentinas Tamulis sako, kad ekonominė zona dabar išpildo ne visus investuotojų lūkesčius, dėl to netenkama naujų darbo vietų rajone.

Teikiamo projekto paraišką dar vertins Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija. Iš rajono savivaldybės biudžeto galima būtų apmokėti tik netinkamas finansuoti, tačiau šiam projektui įgyvendinti būtinas išlaidas, kurių nepadengtų viso projekto finansavimas, jeigu tokių lėšų būtų.

„Turime padaryti viską, ką galime, kad nauji investuotojai rinktųsi mūsų Laisvąją ekonominę zoną, kad ji būtų patraukli moderniam verslui ir konkurencinga Lietuvoje, kad jos teikiami pajėgumai nesudarytų trikdžių investuotojams renkantis logistiškai visiems labai patogų mūsų vidurio Lietuvos miestą“, − pranešime cituojamas Kėdainių rajono savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius.

Investicijos padėtų spręsti šiuo metu kai kuriuose sklypuose susidariusias problemas. Viena iš svarbesnių – aukšto gruntinio vandens ir perteklinio lietaus nuotekų vandens surinkimas. Todėl teritorijoje reikia sutvarkyti paviršinio vandens sistemas, įvesti melioraciją. Būtų renovuojama vandenvietė. Po rekonstrukcijos vandenvietė būtų pajėgi tiekti ir užtikrinti įmonėms didesnius vandens poreikius bei būtų įrengtas pramoninis vandentiekis su visa infrastruktūra.

Taip pat būtų rekonstruota vidinė Laisvosios ekonominės zonos gatvė, o joje įrengtas apšvietimas bei interneto ryšio kabelis. Visa teritorija būtų dar saugesnė ir patogesnė esamos įmonėms, jų darbuotojams bei būsimiems investuotojams.

2019 m. balandžio 26 dieną Kėdainių laisvojoje ekonominėje zonoje buvo atidaryta viena moderniausių tokio tipo gamyklų kanapių stiebelių apdorojimo gamykla „Natūralus pluoštas“. Į fabriką investuota daugiau kaip 8 mln. eurų.

2019 m. liepą Kėdainių laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrė pirmoji Lietuvoje skystųjų trąšų gamykla „Ikar“. Į šią gamyklą investuota daugiau kaip 3 mln. eurų.

Šiemet statybos darbus jau užbaigė ir veikti pradėjo Ukrainos šeimos kompanija „Kormotech“, gaminanti katėms ir šunims skirtą ėdalą. Į gamybinio pastato statybas ir modernios įrangos įsigijimą investuota daugiau kaip 11 mln. eurų.

Viena didžiausių pasaulyje dujų gamybos įmonių grupei „Linde“ priklausanti bendrovė „AGA“ Kėdainių laisvojoje ekonominėje zonoje stato deguonies ir azoto gamyklą. Į dujų gamyklą iš viso planuojama investuoti 20 mln. eurų.

Kėdainių laisvoji ekonominė zona yra pagrindinė pramonės zona Kėdainių rajono savivaldybės teritorijoje. Kaip Laisvoji ekonominė zona savo veiklą pradėjo 2014 metų balandžio 1 dieną. Verslo paskirčiai nuomojamos teritorijos plotas − 94,07 ha.

Pramonės parkas Kėdainių rajono savivaldybėje buvo pradėtas kurti dar prieš gerus 15 metų. Pirmame etape 53 hektarų žemės plotas verslui tinkama zona buvo paverstas 2008 metais į jį investavus daugiau kaip 4 mln eurų.

Pirmoji įmonė, įsikūrusi naujoje sutvarkytoje teritorijoje, – ritualinių paslaugų centras su krematoriumu. Lietuviško kapitalo bendrovės „K2 LT“ valdomas krematoriumas buvo pastatytas privačiomis ir finansinių institucijų lėšomis, Kėdainiuose pradėjo veikti 2011 metų lapkričio 29 dieną.

2013 metų liepos mėnesį, investavus daugiau kaip 4 mln eurų, buvo baigtas II projekto „Kėdainių pramoninis parkas“ kūrimo etapas. 
Statybunaujienos.lt



Savivaldybėse

nuotrauka
2024-04-19 13:00
Tankiai apgyvendintame Vilniaus Perkūnkiemio rajone bus statomas naujas darželis, kurį galės lankyti apie 290 vaikų. Vilniaus miesto savivaldybė uždegė žalią šviesą šio projekto įgyvendinimui – pritarė projektiniams pasiūlymams. Gavus statybų leidimus, statybos darbus tikimasi pradėti kitų metų prad...
nuotrauka
2024-04-19 12:45
Klaipėdos miesto savivaldybė jau baigė konkursines procedūras ir pasirašė sutartį su laimėjusia projektavimo bendrove, taigi, miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas bus pradėtas rengti artimiausiu metu.
nuotrauka
2024-04-18 13:10
Statybos sektoriaus vystymo agentūros (SSVA) atstovai Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narių ir administracijos darbuotojų mokymų metu pristatė Lietuvos bendrojo plano sprendinius, gerąją savivaldybių ir miestų bendrųjų planų rengimo praktiką, diskutavo apie ekstensyvios miestų plėtros keliamus...
nuotrauka
2024-04-18 10:42
Išrinktas architektūrinio konkurso nugalėtojas Pavilnio bibliotekos ir aplink ją esančios teritorijos prikėlimui naujam gyvenimui. Avarinės būklės biblioteka bus rekonstruojama – joje įsikurs bendruomenės namai, edukacijų erdvės, vaikų kambarys, skaitykla. Kartu čia įsikurs ir Naujosios Vilnios seni...
nuotrauka
2024-04-18 10:17
Šį pavasarį Turto banko aukcione Klaipėdos ir Kauno rajonuose parduoti ilgą laiką nenaudoti pastatai virs senelių ir socialinio užimtumo namais. Taip nusprendė pastatus įsigiję pirkėjai, kurie pažymi, kad Lietuvoje trūksta patalpų, kuriose būtų teikiamos kokybiškos socialinės paslaugos. Abu pirkėjai...
nuotrauka
2024-04-17 08:35
Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai piktnaudžiavimu siekiant turtinės naudos, disponavimu suklastotu dokumentu bei sukčiavimu pareikšti buvusiam Vilni...
nuotrauka
2024-04-16 18:33
Balandžio 22d. startuoja kvietimas savivaldybių administracijoms teikti paraiškas suprojektuoti, suformuoti ir užregistruoti miestų miškų sklypus Nekilnojamojo turto registre. 2024 m. šiai priemonei įgyvendinti bus skiriama apie 47 tūkst. eur.
nuotrauka
2024-04-15 15:30
Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad nekokybiškus konteinerius įrengusios bendrovės VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centrui (ŠRATC) turės atlyginti daugiau nei 445 tūkst. eurų žalą.
nuotrauka
2024-04-13 07:54
Kaune jau veikia naujasis stadionas, netrukus bus atvertas ir pirmasis šalyje mokslo muziejus. Per artimiausius kelerius metus kairiajame Nemuno krante turi iškilti aukščiausių standartų kultūros renginių erdvė – M. K. Čiurlionio koncertų centras. Objektui išduotas statybos leidimas, ruošiamasi skel...
nuotrauka
2024-04-12 13:55
Šiandien Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą atmetė teisiamojo verslininko iš Panevėžio apeliacinį skundą ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl mėginimo papirkti Neringos merą bei dėl uždarosios akcinės bend...
nuotrauka
2024-04-12 13:36
2022 m. IV-ą ketvirtį pradėtos karinio miestelio Šiauliuose statybos baigtos ir jau atiduotos į Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos ministerijos rankas. Projektą įgyvendino UAB EIKA grupei priklausančios įmonės UAB „Partnerystės projektai keturi" ir UAB „Samogitia miestelis". Netrukus 7,8 ha terito...
nuotrauka
2024-04-12 10:00
Klaipėdoje atnaujinta dar viena viešoji infrastruktūra – baigti šaligatvio nuo Sausio 15-osios g. iki Tiltų g. remonto darbai. Suremontuoto šaligatvio ruožas yra reprezentacinėje miesto vietoje, kultūros paveldo teritorijoje, prie vienos pagrindinių uostamiesčio gatvių – Taikos prospekto rytinėje pu...
nuotrauka
2024-04-11 15:40
Vilniaus miesto savivaldybės vertinimu, šiandien Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) pateikta nuomonė dėl Daugiafunkcio komplekso neatspindi visos koncesijos sutarties pakeitimų apimties. Finansininkų skaičiavimais, taikant VPT siūlomą skaičiavimų metodologiją, Vilniaus miesto savivaldybei ir Švietimo mo...
nuotrauka
2024-04-10 08:34
Ekonomikos ir inovacijų ministerija investuoja, kurdama naujas tvarias darbo vietas ir pritraukdama investuotojų į Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonus. Tam bus paskirstytas 52,82 mln. eurų finansavimas 9 projektams. Taip pat planuojama skirti papildomą sumą kitiems teigiamai įvertintiems projektams...
nuotrauka
2024-04-09 11:23
Savo jėgomis baseiną su SPA zona Nemuno saloje pastatęs Kaunas tęsia vandens sporto statinių plėtrą visame mieste. Praėjusių metų pabaigoje pradėtos statybos Šilainiuose. Čia nuo pamatų atgimsta Rūtos Meilutytės pirmoji plaukimo vieta. Po šv. Velykų paruošiamieji darbai startavo Panemunėje – rangova...
nuotrauka
2024-04-05 13:02
Prieš keletą metų Naugarduko gatvėje pastatyti mobilūs kiemeliai atnaujinami ir bus perkelti į kitas miesto vietas. Du kiemeliai bus pastatyti Šeškinės visuomeninio ir prekybos centro teritorijoje, du – Lvivo gatvėje ir du – Panerių gatvėje, šalia buvusio „Lelijos" fabriko. Kiemeliai taps poilsio ir...
nuotrauka
2024-04-04 17:36
Alytaus miesto savivaldybės administracija ir Suvalkų miesto savivaldybė kartu įgyvendins Žaliosios infrastruktūros gerinimo pasienio regiono miestų teritorijose projektą „The Gardens“, iš dalies finansuojamą Europos Sąjungos.
nuotrauka
2024-04-04 17:04
Pavasarį uostamiestyje skelbia intensyvėjantys miesto gatvių ir šaligatvių dangų atnaujinimo darbai. Kai kurios dangos nebuvo remontuotos jau kelis dešimtmečius – nuo tada, kai buvo paklotos. Atnaujintos dangos ne tik saugesnės pėstiesiems bei kitiems eismo dalyviams, bet ir atrodo estetiškiau.
nuotrauka
2024-04-04 11:25
Šių metų vasarą, birželio pabaigoje, Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius". Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas paslaugas verslininkams ir burianti aktyvią bendruomenę.
nuotrauka
2024-04-04 11:09
Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarkos aprašą ir peržiūrėti, kiek tikslingos jame numatytos finansuoti priemonės.

Statybunaujienos.lt » Savivaldybėse