2024 gegužės 9 d. ketvirtadienis, 2:44
Reklama  |  facebook

Kiemo vartai ir varteliai: kaip išsirinkti tokius, kurie tarnautų ilgai?

2022-12-14 05:13
Kiemo vartai bei varteliai yra bene svarbiausias tvoros elementas, kuris turi būti ne tik gražus, bet ir patvarus bei ilgaamžis, nes yra naudojamas kasdien. Apie tai, kaip, vykdant kiemo aptvėrimo darbus, išsirinkti vartus bei vartelius, numatyti jų plotį, atidarymo būdą ir kitus svarbius dalykus, konsultuoja ilgus metus tvorų ir vartų gamyba užsiimančios „Ryterna tvoros“ atstovai.
nuotrauka
„Ryterna tvoros“ nuotr.


Minimos įmonės
Ryterna LT, UAB
Renkantis metalinės tvoros modelį, nemažiau svarbus yra vartų pasirinkimas, nes nuo jų priklauso, ar bus patogu įvažiuoti į kiemą ir, ar kiemo vartų atidarymo mechanizmas tarnaus ilgai ar nestrigs žiemą.

Stumdomi vartai – populiarumo aukštumose

Šiandien tarp klientų populiariausi yra stumdomi vartai.

Stumdomi vartai yra tokie populiarūs, nes atsidarydami neužima vidinio kiemo ploto. Tai – modernus ir itin praktiškas sprendimas. Šio tipo vartai yra patikimi, ilgaamžiai ir lengvai valdomi. Tai ypač geras pasirinkimas tuomet, kai namo kiemas nėra didelis ir automobilį galima statyti visai šalia kiemo vartų. 

stumdomi vartai

Stumdomų vartų konstrukcijos pagrindą sudaro atraminiai stulpai ir tvirtas, masyvus, betoninis pamatas. Šie elementai parenkami ir įrengiami, atsižvelgiant į vartų dydį bei svorį.

Planuojantiems įsirengti automatinius stumdomus kiemo vartus, pirmiausia svarbu įvertinti tai, kad vartams atidaryti į šoną reikia iki pusantro įvažiavimo pločio – pavyzdžiui jei planuotumėte įsirengti 5 m pločio vartus, tuomet vartams atsidaryti reikėtų mažiausiai 7 metrų. Taip pat, būtina pasirūpinti elektros laidų instaliacija. Šioje vietoje „Ryterna tvoros“ specialistai visuomet pasirengę pakonsultuoti ir suteikti detalią instrukciją elektros laidų instaliavimui.

stumdomi vartaiAutomatinius stumdomus kiemo vartus valdyti labai paprasta ir patogu. Metaliniai stumdomi kiemo vartai pasižymi tvirta konstrukcija, o jų veikimo principas leidžia efektyviai ir patogiai šia sistema naudotis.

Nemirštanti klasika – atveriami kiemo vartai

Kitas vartų mechanizmo tipas – atveriami kiemo vartai. Tai – klasikinis vartų modelis. Šio tipo vartai būna kelių tipų: atveriami į kiemo vidų arba į išorę. Galima rinktis ir kitą atvėrimo būdą – viena varčia į vidų, kita – į išorę. Priklausomai nuo kiemo ir įvažiavimo ploto, atveriami vartai gali būti vienos arba dviejų dalių.

Atveriamų vartų konstrukciją sudaro uždaro profilio, tvirtas metalinis vartų rėmas su kliento pasirinktu vartų užpildu, kuris gali būti labai įvairus, nuo siaurų vertikalių metalinių profilių iki horizontalių įvairių išmatavimo metalinių profilių. Vartų užpildo pasirinkimas gali priklausyti nuo to, kokia jūsų metalinė tvora ar namo eksterjeras.

Atveriami vartai gaminami pagal individualius kiemo įvažiavimo matmenis, todėl pritaikomi konkrečiam kiemui ir konkretaus kliento patogumui. Gamybos proceso metu numatome taškus automatikai ir vartų apdailos tvirtinimui.

Vartų ilgaamžiškumą nulemia keli svarbūs elementai

Norint, kad kiemo vartai tarnautų ilgai, reikėtų labai atsakingai pasirinkti vartų elementus, tarp kurių vieni svarbiausių – vartų stulpai ir vyriai.

Kiemo vartų ilgaamžiškumą nulemia teisingai parinkti kokybiški elementai. Vienas esminių – vartų stulpai, ant kurių tvirtinama atveriamų vartų konstrukcija, todėl jie turi atlaikyti reikiamą svorį. Vartų svoris yra itin svarbus, nes nuo jo priklauso stulpų bei pamato parametrai. Dar vienas svarbus elementas – vyriai, kurie reikalingi vartų konstrukcijos sutvirtinimui ir pagrindinei vartų funkcijai – atvėrimui ir užvėrimui reguliuoti.

Dažniausiai vienai vartų sekcijai naudojami du vyriai, o jei vartų sekcija dviguba ir dar platesnė, gali būti naudojami net ir trys ar daugiau vyrių.

Šių vartų modeliui taip pat galima rinktis ir automatinę vartų valdymo sistemą, tokiu atveju būtina iš anksto pasirūpinti elektros instaliacija.

Pažangi kiemo vartų automatika yra atspari net žiemos šalčiams

Šiandien kiemo vartai yra nebeįsivaizduojami be automatikos, kuri suteikia papildomo patogumo.

Ryternatvoros.lt savo klientams siūlo pažangią įmonės „Roger Technology“ pagamintą „Digital Brushless“ vartų automatiką, kuri pagaminta Italijoje tik iš aukščiausios kokybės žaliavų. Ši automatika pasižymi itin dideliu vartų atidarymo ir uždarymo greičiu. Jis siekia net iki 28 m/min, kai standartinių variklių greitis siekia vos iki 11 m/min. Dar vienas privalumas – ši automatika veikia ne tik greitai, bet ir itin tyliai, o taip pat suvartoja itin mažai elektros energijos. Kas labai aktualu Lietuvos klimatui, ši vartų automatika turi didelį pranašumą žiemą, kadangi skaitmeninis variklis geba sustartuoti maksimalia jėga, kuri išjudina užšalusius metalinius vartus, todėl jums daugiau niekada nebereikės sukti galvos dėl vartų priežiūros žiemos metu.

Individuali gamyba ir garantija

Išsirinkite aukštos kokybės kiemo vartelius, stumdomus arba atveriamus kiemo vartus, kurie bus pagaminti pagal individualius jūsų reikiamus matmenis. Taip pat gamybos proceso metu vartai gali būti padengiami apsauginiu sluoksniu, papildomai cinkuojant karšto cinkavimo būdu.stumdomi vartaiEsant poreikiui, kiemo vartų valdymą įmonės specialistai gali suderinti su garažo vartų automatika. Taip vienu pulteliu galima bus atidaryti ir kiemo, ir garažo vartus.

Dvejojate, koks vartų modelis tiktų jūsų kieme? Ryternatvoros.lt profesionalų komanda padės išsirinkti tinkamiausią variantą, o ateityje, esant poreikiui, vartų automatikos priežiūra pasirūpins įmonės garantinis aptarnavimas, todėl jūs galėsite būti ramūs ir džiaugtis savo pasirinkimu ilgą laiką.

„Ryterna tvoros“ yra vieninteliai Lietuvoje tvorų ir vartų gamintojai, kurie turi savo serviso tarnybą, besirūpinančią remonto darbais. 

„Ryterna tvoros“ nuotr. 

Statybunaujienos.lt
Žymės  Vartai, Kiemas



SPRENDIMAI

nuotrauka
2024-05-07 07:04
Be akivaizdžių klimato kaitos padarinių, šiuo metu susiduriame ir su sparčiai augančiomis energijos kainomis, todėl energijos tausojimas tapo didžiausiu namų ūkių rūpesčiu. Energinis efektyvumas reiškia, kad tai pačiai užduočiai atlikti arba tam pačiam rezultatui gauti sunaudojama mažiau energijos. ...
nuotrauka
2024-04-27 09:01
Tiek buityje, tiek ir pramonėje neretai tenka susidurti su problema, kuri, nors ir nedidelė, bet kelia daug nepatogumų: kažkas užrūdijo, sunkiai atsidaro, neįmanoma pastumti. Mesti lauk ir keisti nauju –neracionalu. SOUDAL pasiūlė universalų sprendimą – atnaujintą „Soudal Multi Spray“.
nuotrauka
2024-04-26 14:46
Terminas rekuperacija girdėtas, ko gero, daugeliui. Ypač tie, kurie šiuo metu statosi namą, tam ruošiasi arba yra pirkimo procese, pakankamai dažnai tenka kalbėti apie įvairius techninius dalykus, tarp kurių patenka ir rekuperatoriai. Šis prietaisas atlieka labai svarbų vaidmenį gerinant oro kokybę ...
nuotrauka
2024-04-24 07:43
„Wolf Group“ yra pirmaujanti Europos statybinės chemijos produktų ir sprendimų gamintoja bei platintoja. Įmonė šiemet mini 30 metų veiklos sukaktį. 1994 m. dviejų draugų – Jaan Puusaag ir Jaanus Paeväli – įkurta įmonė išaugo į rinkos lyderę, veikiančią didelėje pasaulio dalyje ir eksportuojančią sav...
nuotrauka
2024-04-23 07:26
Iki balandžio 30 d. vilniečiai kviečiami teikti paraiškas istorinių pastatų išorės tvarkymui. Savivaldybė remia nuo 60 iki 80 proc. istorinių pastatų tvarkybos darbų išlaidų. Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros paveldo apsaugos skyriaus vedėja Donata Kabelkė pasakoja svarbiausius dalykus, kuriuos ...
nuotrauka
2024-04-18 09:52
Ryškiomis spalvomis pleškančios gėlės – vienas iš gražiausių ir pigiausių namų akcentų. Tai, kad šiemet daug namų balkonų, terasų ir sodų pražys įvairiais žiedais, rodo ir gėlių, sėklų pardavimo skaičiai, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Tiesa, planuojant jomis dekoru...
nuotrauka
2024-04-15 10:06
Apgyvendinti skirtingo amžiaus vaikus viename kambaryje daugeliui tėvų skamba kaip rimtas iššūkis. Ypač, kai vaikų amžius ir poreikiai yra skirtingi, o vietos reikia ne tik namų darbams ruošti, bet ir žaidimams. Kaip padaryti, kad kambaryje vyrautų tvarka, o vietos pakaktų visiems, pademonstravo int...
nuotrauka
2024-04-09 07:44
Artėjant šiltajam metų sezonui, daugelis privačių ir daugiabučių namų įgauna naują išvaizdą. Dažnai būna keičiamos namų ar butų, lauko arba vidaus durys. Tačiau vienas iš pirmųjų žingsnių, renkantis duris, – apgalvoti ir nuspręsti, koks durų rakinimo sprendimas Jums bus tinkamiausias ir pateisins Jū...
nuotrauka
2024-04-04 11:44
Skirdami daugiau dėmesio tvarumui, gyventojai vis dažniau ieško būdų, kaip savo namuose sumažinti anglies dvideginio pėdsaką ir padidinti energijos vartojimo efektyvumą. Galvojant apie tai, šiltinami pastatai ir jų stogai, keičiami fasadų langai, tačiau dažnai neįvertinama, kokie svarbūs stogo langa...
nuotrauka
2024-04-03 07:43
Statant ar remontuojant klijai yra svarbus elementas, nes jie gali labai paveikti darbo kokybę ir patvarumą. Tinkamai parinkti klijai gali padėti užtikrinti, kad konstrukcija bus tvirta, patvari, estetiška ir atitiks visus reikalavimus. Klijų pasirinkimas yra svarbus ir gali turėti didelę įtaką meis...
nuotrauka
2024-03-30 08:30
Kai atsirado šviesa, žmonės būrėsi aplink ją. Prisijaukinęs šviesą, 21-ojo amžiaus žmogus nori, kad ji sektų paskui jį ir keistųsi pagal jo poreikius. „LEMONA electronics“ siūlo išmanius apšvietimo sprendimus, kurie atliepia modernios visuomenės poreikį – būste, spintoje, net virtuvinės spintelės st...
nuotrauka
2024-03-26 15:16
Ar kada nors pagalvojote, kad įmanoma padidinti saugumą, palengvinti savo buitį ir dar sumažinti sąskaitas už elektrą? Aktyviai tobulinamos išmaniosios sistemos ne tik padeda siekti šių tikslų, bet ir nereikalauja daug investicijų, o jų nauda pajuntama gana greitai.
nuotrauka
2024-03-22 12:06
Netinkami pastatų projektavimo sprendimai vėliau gali lemti ne tik dar didesnes išlaidas, bet ir sveikatos problemas. Dėl prastai suprojektuotų vėdinimo sistemų gyventojai gali susidurti su pelėsiu, kurio išnaikinimas neretai tampa neįmanomas.
nuotrauka
2024-03-15 15:55
Dabartinėje nekilnojamojo turto rinkoje itin didelis mažesnių būstų pasirinkimas. Jų kainos labiau prieinamos, tad perkant galima gerokai sutaupyti, o pasitelkus keletą gudrybių įrengti taip, kad atrodytų kur kas erdvesni. Pasak ekspertų, žinant vos kelias taisykles, keliolikos kvadratinių metrų lo...
nuotrauka
2024-02-29 07:45
Būstuose populiarėja plačios ir aukštos stumdomos sistemos į terasą, balkoną ar kiemą. Tačiau kartu kyla problema – kaip apsisaugoti nuo vabzdžių ir valdyti šviesos srautą. Amerikiečių gamintojas CENTOR pasiūlė modernų sprendimą: stilingus ištraukiamus tinklelius ir susukamas vertikalias žaliuzes. Š...
nuotrauka
2024-02-23 07:15
Parduodamo arba nuomojamo objekto kainą lemia plotas. Tad užsakovai suinteresuoti turėti kuo daugiau ploto, bet neprarasti kokybiškos apdailos. Tradiciškai laikoma, kad kuo storesnis atitvarų ar perdangų apdailos sluoksnis, tuo geriau izoliuojamas garsas. Bet taip mažėja plotas, patalpų aukštis. Vok...
nuotrauka
2024-02-14 14:36
Būsto statyboms ar renovacijai naudojamos šilumą atspindinčios medžiagos ir pastato apdaila gali turėti įtakos ryšio kokybei namuose. Aukštos energetinės klasės A++ pastatai pasižymi ekonomiškumu, tačiau juose gyvenantys ir dirbantys žmonės gali susidurti su ryšio sutrikimais. Ekspertas ramina – pas...
nuotrauka
2024-02-09 07:55
Rinkoje nuolat trūksta naujų kokybiškesnių izoliacinių gaminių. Poliuretano putos – tai medžiaga, turinti geriausias izoliacines savybes. Techniniu požiūriu tai reiškia, kad šie gaminiai turi mažiausią šilumos laidumą. Poliuretanas gali būti jau pagamintos plokštės arba aukšto ir žemo slėgio purškia...
nuotrauka
2024-02-08 08:04
Rinkoje vertinami sprendimai, kurie sudaro sąlygas statyti greitai, optimaliomis sąnaudomis bei gauti kokybišką rezultatą. Todėl itin populiarūs lego principu surenkami namai. Vieną tokių galimybių siūlo „ShellBau“ – karkasiniai namai iš patobulintų struktūrinių izoliacinių skydų (SIP).
nuotrauka
2024-02-07 12:57
Lietuvos gyventojai savo būstą nuo nepageidaujamų įsibrovėlių stengiasi apsaugoti įvairiais būdais. Tradiciškai vis dar yra populiarios šarvuotos durys, akylūs kaimynai ar garsiai lojantis šuo. Tačiau technologijų amžiuje yra ir gerokai efektyvesnių namų apsaugos būdų. Apsaugos sistemos gali būti e...

Statybunaujienos.lt » SPRENDIMAI