2024 kovo 28 d. ketvirtadienis, 12:40
Reklama  |  facebook

Naujas šilumos ir saugumo standartas su „XTRATHERM SAFE-R“

2018-11-12 13:15
Liūdnai nuskambėjęs per Europos Sąjungą daugiaaukščio „Grenfell Tower“ Londone gaisras paskatino visą pasaulį nauju, priekabesniu žvilgsniu pažvelgti į fasadų šiltinimo sistemas. Ir pradėti vertinti ne tik jų šilumines, bet ir priešgaisrines savybes.
nuotrauka
Izoliacija.com iliustr.


Minimos įmonės
Moderni izoliacija, UAB
Todėl su pasididžiavimu pristatome jums „XTRATHERM SAFE-R“ fenolio putų plokštę skirtą sertifikuotoms tinkuojamoms fasadų šiltinimo sistemoms.

Itin patvari tinkuojama izoliacinė sistema išsiskiria keliomis termoizoliacinėmis ir atsparumo ugniai savybėmis, kurios daro ją itin patrauklia ir verslo klasei, ir privatiems vartotojams. Šios sistemos pagrindą sudaro fenolio putų izoliacinė plokštė „SAFE-R“, savo fizikinėmis savybėmis lenkianti visas šiuo metu rinkoje esančias tradicines medžiagas.

Kelissyk geresnės šiluminės savybės

Šilumos laidumo koeficientas paprastai yra vienas iš pagrindinių izoliacinės medžiagos fizinių rodiklių. Kuo šis dydis yra mažesnis, tuo geresnė yra pastato šiltinamojo sluoksnio termoizoliacija. O tai reiškia, kad daugiau šilumos lieka namo viduje, o iš savininkų kišenų šildymo sezono metu iškeliauja mažesnės sumos.
Palyginti su mums įprasta, klasika tapusia, bet jau savo atgyvenančia mineraline vata, kurios šilumos laidumo koeficientas λ siekia 0,035‑0,040 W / (m K), moderniosiomis technologijomis gaminamos „SAFE-R“ šiltinimo plokštės ją lenkia kone dvigubai: šis dydis čia – vos 0,020 W / (m K)! Ir nedidėja, net storinant šiltinimo sluoksnį.

Kitaip tariant, jei norite pasiekti tam tikrą sienos konstrukcijos šiluminės varžos dydį, „SAFE-R“ šiltinimo plokščių jums prisireiks dvigubai plonesnių, nei šiltinant sienas mineraline vata ar polistireniniu putplasčiu, kurio šiluminės savybės artimos mineralinei vatai, bet degumas, atitinka prasčiausias, E/F, degumo klases .

Dvigubai plonesnis šiltinamasis sluoksnis kartu reiškia ir mažesnį jo montavimo laiką, akivaizdžią laiko, darbo jėgos ir kitų montavimo išlaidų ekonomiją bei mažesnį svorį, tenkantį pamatams ir laikančiosioms konstrukcijoms. Fenolio putų plokštės „SAFE-R“ pagal mišinių gamintojų sistemą prie fasado klijuojamos klijais ir papildomai pritvirtinamos smeigėmis, tad sudaro vientisą sluoksnį su mūru, nepalikdamos jokių šalčio tiltų.

Kone visiškas atsparumas ugniai

Kaip rodo gaisrų praktika, ne vien tik šilumos izoliavimas yra svarbu šiltinant gyvenamųjų namų fasadus. Gyvybiškai svarbu taip pat, kad nė vienas iš šiltinimo sistemos komponentų nepalaikytų degimo, nebūtų degus pats ir, kilus gaisrui, neskleistų į aplinką jokių nuodingų medžiagų.

Bandymai, atlikti sertifikuojant šiltinimo sistemą, parodė, kad termoizoliacinės plokštės „SAFE-R“, skirtos tinkuojamoms sistemoms, turi degumo klasę C-s1,d0. Tai reiškia, kad kilus gaisrui, šiltinamasis sluoksnis visiškai neišskiria liepsnos (nedega) ir neišskiria degimo dujų ir dūmų. Taigi, gaisro metu tai yra visiškai saugi ir nenuodinga medžiaga, net kol ji dar nėra padengta tinku, t.y. nėra sistemos dalis. O tinkas ir armavimo sluoksnis, kaip žinia, taip pat nėra degūs ir yra atsparūs ugniai, tad užbaigto fasado gaisringumas tampa praktiškai nulinis, bei atitinka B-s1,d0 degumo klasę.

Pasaulinio masto fasado sistemų gamintojai, siekdami išlaikyti gerą vardą ir neprarasti kokybės, kruopščiai tikrina visas sudedamąsias dalis. Sistema patvirtinama ir sertifikuojama tik tada, kai visos jos dalys sąveikauja idealiai, nepablogindamos viena kitos fizinių savybių. Priešingai, dažnai atsitinka taip, kad sudėtinės dalys viena kitą tarsi papildo ir pagerina viena kitos savybes.

Štai taip atsitiko ir sistemos su „SAFE-R“ atveju. „SAFE-R“ šiltinimo plokštės yra atitikusios aukščiausius kokybės ir saugumo standartus ir pripažintos tinkamomis būti sudedamąja fasadų šiltinimo sistemos dalimi su kelių šiltinimo sistemos komponentų gamintojų mišiniais, kurių mišiniai turi galiojantį ETA – Europos techninį liudijimą ‑ su fenolio putų šilumos izoliacija.

Idealus tarpusavio papildymas, kaip suderinto laikrodžio mechanizmo dantračiai, kurie, atsidūrę reikiamu laiku ir reikiamoje vietoje, užtikrina efektyvų, tikslų ir visiškai prognozuojamą viso mechanizmo veikimą.

Paprastas montavimo procesas

Fasadų šiltinimo sistema su „XTRATHERM SAFE-R“ sukurta taip, kad sudarytų kuo mažiau kliūčių paprastam ir saugiam montavimui. Maksimaliai supaprastinus montavimą, iki minimumo eliminuojamas žmogiškosios klaidos faktorius, kylantis iš darbininkų neįgudimo. Sistemai nereikia jokio specifinio išsilavinimo ar ilgos praktikos. Pakanka tik žinoti pagrindinius darbo su šiltinimo medžiagomis ir mišiniais principus.
Šiltinimo plokštės „SAFE-R“ prie mūro klijuojamos klijavimo ir armavimo mišiniu ir papildomai pritvirtinamos smeigėmis. Pritvirtintas šiltinamasis sluoksnis armuojamas. Armavimo sluoksniui išdžiūvus ir sustingus, jei reikia, paviršiai gruntuojami ir tada jau ateina eilė didžiuliam apdailos tinkų pasirinkimui. Svarbu viena: siekiant išsaugoti aukštą sistemos kokybę, patvirtintą bandymais ir seritifikatais, tinkas turėtų būti to paties gamintojo kaip ir naudotieji klijavimo ir armavimo mišiniai. Vėliau šis tinkas gali būti dar papildomai gruntuojamas ir dažomas užsakovo pasirinktais atspalviais.

Atspari, ilgaamžė ir šilta izoliacija

„SAFE-R“ šiltinimo plokščių eksploatavimo terminas yra neribotas. Jų ilgaamžiškumas priklauso tik nuo atraminių struktūrų ir eksploatavimo sąlygų. Jei jos sumontuotos pagal taisykles, šiltinamasis sluoksnis tarnaus tiek, kiek stovės pastatas. Plokštės atsparios pelėsiui ir mikrobų dauginimuisi, jomis neminta parazitai. Jos neužsidega, nepalaiko degimo, į aplinką neišskiria jokių kenksmingų medžiagų. Su jomis tiesiog nieko neatsitinka. 

Reklama
Izoliacija.com informacija ir iliustracijos
Statybunaujienos.lt



SPRENDIMAI

nuotrauka
2024-03-26 15:16
Ar kada nors pagalvojote, kad įmanoma padidinti saugumą, palengvinti savo buitį ir dar sumažinti sąskaitas už elektrą? Aktyviai tobulinamos išmaniosios sistemos ne tik padeda siekti šių tikslų, bet ir nereikalauja daug investicijų, o jų nauda pajuntama gana greitai.
nuotrauka
2024-03-22 12:06
Netinkami pastatų projektavimo sprendimai vėliau gali lemti ne tik dar didesnes išlaidas, bet ir sveikatos problemas. Dėl prastai suprojektuotų vėdinimo sistemų gyventojai gali susidurti su pelėsiu, kurio išnaikinimas neretai tampa neįmanomas.
nuotrauka
2024-03-15 15:55
Dabartinėje nekilnojamojo turto rinkoje itin didelis mažesnių būstų pasirinkimas. Jų kainos labiau prieinamos, tad perkant galima gerokai sutaupyti, o pasitelkus keletą gudrybių įrengti taip, kad atrodytų kur kas erdvesni. Pasak ekspertų, žinant vos kelias taisykles, keliolikos kvadratinių metrų lo...
nuotrauka
2024-02-29 07:45
Būstuose populiarėja plačios ir aukštos stumdomos sistemos į terasą, balkoną ar kiemą. Tačiau kartu kyla problema – kaip apsisaugoti nuo vabzdžių ir valdyti šviesos srautą. Amerikiečių gamintojas CENTOR pasiūlė modernų sprendimą: stilingus ištraukiamus tinklelius ir susukamas vertikalias žaliuzes. Š...
nuotrauka
2024-02-23 07:15
Parduodamo arba nuomojamo objekto kainą lemia plotas. Tad užsakovai suinteresuoti turėti kuo daugiau ploto, bet neprarasti kokybiškos apdailos. Tradiciškai laikoma, kad kuo storesnis atitvarų ar perdangų apdailos sluoksnis, tuo geriau izoliuojamas garsas. Bet taip mažėja plotas, patalpų aukštis. Vok...
nuotrauka
2024-02-14 14:36
Būsto statyboms ar renovacijai naudojamos šilumą atspindinčios medžiagos ir pastato apdaila gali turėti įtakos ryšio kokybei namuose. Aukštos energetinės klasės A++ pastatai pasižymi ekonomiškumu, tačiau juose gyvenantys ir dirbantys žmonės gali susidurti su ryšio sutrikimais. Ekspertas ramina – pas...
nuotrauka
2024-02-09 07:55
Rinkoje nuolat trūksta naujų kokybiškesnių izoliacinių gaminių. Poliuretano putos – tai medžiaga, turinti geriausias izoliacines savybes. Techniniu požiūriu tai reiškia, kad šie gaminiai turi mažiausią šilumos laidumą. Poliuretanas gali būti jau pagamintos plokštės arba aukšto ir žemo slėgio purškia...
nuotrauka
2024-02-08 08:04
Rinkoje vertinami sprendimai, kurie sudaro sąlygas statyti greitai, optimaliomis sąnaudomis bei gauti kokybišką rezultatą. Todėl itin populiarūs lego principu surenkami namai. Vieną tokių galimybių siūlo „ShellBau“ – karkasiniai namai iš patobulintų struktūrinių izoliacinių skydų (SIP).
nuotrauka
2024-02-07 12:57
Lietuvos gyventojai savo būstą nuo nepageidaujamų įsibrovėlių stengiasi apsaugoti įvairiais būdais. Tradiciškai vis dar yra populiarios šarvuotos durys, akylūs kaimynai ar garsiai lojantis šuo. Tačiau technologijų amžiuje yra ir gerokai efektyvesnių namų apsaugos būdų. Apsaugos sistemos gali būti e...
nuotrauka
2024-02-05 07:41
Kaip patikimai užsandarinti konstrukcines ir išsiplečiančias siūles fasaduose, stoguose ar pėsčiųjų takuose? Sprendimas – naujos kartos hermetikas „Fome Flex ROOF & FAÇADE“, padedantis suformuoti ypatingai elastingą ir patvarią siūlę.
nuotrauka
2024-02-02 14:10
Energetikos rinkoje vis dažniau kalbama apie ketvirtąją pramonės revoliuciją, kitaip dar vadinamą Pramone 4.0, ir pramonės šakų skaitmeninimą. Tačiau šiame kontekste pamirštami individualūs vartotojai, kurie daro vis didesnę įtaką energetikos transformacijai, elektros tinklams ir rinkos dalyviams. A...
nuotrauka
2024-02-01 10:16
Nuo š. m. sausio 1 d. pradėjus veikti Nuotekų tvarkymo informacinei sistemai (NTIS) jokių naujų reikalavimų šiems įrenginiams nėra. Neturintys galimybės prisijungti prie centrinės nuotekų sistemos gyventojai vis dar gali rinktis vieną iš trijų įrenginių tipų: rezervuaro tipo individualių nuotekų kau...
nuotrauka
2024-01-25 11:09
Akumuliatoriniai darbo įrankiai populiarūs, nes jie ne tik patogūs naudoti, be ir puikiai pritaikomi tiek profesionalams, tiek mėgėjams. Šios rūšies įrankio veikimas tiesiogiai priklauso nuo akumuliatoriaus galingumo, jo dydžio ir talpos. Jei nesinori darbo nutraukti todėl, kad išseko baterija, nau...
nuotrauka
2024-01-03 09:39
Nors gyventojams žadėta, kad šiemet šildymo išlaidos bus mažesnės nei praėjusiais metais, sulauktos pirmosios sąskaitos signalizuoja atvirkščiai – mokėti kai kuriems teks netgi daugiau. Vienas iš būdų efektyviai mažinti energijos suvartojimą ir taupyti nepriklausomai nuo valdžios sprendimų, bute ar ...
nuotrauka
2023-12-27 13:06
Elektriniai katilai – tai alternatyva tradicinėms šildymo sistemoms. Šie katilai yra atsakas į šiuolaikinius energetikos iššūkius: jie mažina priklausomybę nuo iškastinio kuro, yra ekologiški ir gali būti efektyvus sprendimas daugelyje situacijų. Be to, dėl savo paprastos konstrukcijos ir saugumo, e...
nuotrauka
2023-12-22 15:19
Įprastai namų remontu užsiimama šiltuoju sezonu ar rudens pradžioje, tačiau tam tikrus darbus atlikti patogiau žiemą. Visus vidaus darbus galite drąsiai pradėti net tuomet, kai už lango spaudžia šaltukas – tereikia pasirūpinti, kad namuose nesikauptų drėgmė ir šaltis. Sausis ir vasaris yra bene geri...
nuotrauka
2023-12-19 10:50
Svajonių namai daug kam dar sunkiai pasiekiami dėl milžiniškų nekilnojamo turto kainų ir brangių paskolų. Šį ratą pastaruoju metu papildo dideli nuomos mokesčiai bei infliacija su ją sunkiai besivejančiais atlyginimais, tad nenuostabu, kad kitokie galimi statybos procesai ir jų potencialas atpiginti...
nuotrauka
2023-12-07 15:06
Medinių pastatų Lietuvoje apstu, tačiau kur bepasisuksi, seni, sukrypę, kiaurais stogais medinukai vis dar bado akis, o tokių pastatų savininkai, norėdami imitis remonto ar rekonstrukcijos darbų, ne visuomet žino nuo ko ir pradėti.
nuotrauka
2023-12-05 11:01
Vidaus sienų perdažymas – paprastas ir nebrangus būdas atnaujinti ir pagerinti namų išvaizdą. Sienų dažymas bus smagus ir pasitenkinimą teikiantis užsiėmimas, jei tinkamai nusiteiksite ir pasiruošite.
nuotrauka
2023-11-16 12:13
Nuo plaktuko, atsuktuvo ir replių iki skirtingų rūšių grąžtų bei suktuvų – kiekvieno meistro įrankių dėžėje galima sutikti pačius įvairiausius įrankius. Nors namų remonto ar kiti statybos darbai neįsivaizduojami be elektrinių įrankių, savo patvarumu ir funkcionalumu gali nustebinti ir šiuolaikiški a...

Statybunaujienos.lt » SPRENDIMAI