2024 balandžio 16 d. antradienis, 9:04
Reklama  |  facebook

Naujausios vonios kambario tendencijos: nuo mini SPA iki modulinių baldų pasirinkimo

2021-04-08 10:41
Sakoma, kad atnaujinti vonios kambario interjerą žmonės ryžtasi gana retai – maždaug kas dešimt metų, todėl įsirenginėjant svajonių ramybės oazę būtina atsižvelgti ne tik į vyraujančias tendencijas, bet ir tinkamai įvertinti kokybinį technikos svertą.
nuotrauka
Vonios kambarys. GEBERIT nuotr.


Minimos įmonės
Geberit, UAB

Pandemijos laikas parodė, kad investicijos į vonios kambarį daugeliui pasiteisino, mat subtilus interjeras, kokybiška santechnika ir įvairios detalės juos pavertė mini namų SPA. Tad į ką atkreipti dėmesį, jei vonios kambarį įsirenginėjate dabar arba ruošiatės jį atnaujinti? 

Naujausiomis tendencijomis bei prognozėmis dalijasi specialistai.

Karantinas vonios kambariui padovanojo renesansą

Kaip pasakoja interjero dizainerė Justė Žibūdienė, pandemijos laikas iš tiesų išryškino tikrąją vonios kambario prigimtį, nes iš įprasto „atėjau tik nusiprausti“ vonios erdvė virto atsipalaidavimo, ramybės ir kokybiško poilsio vieta.

vonia interjeras

Shutterstock.com iliustr.

„Tendencija net ir iš mažuose vonios kambariuose turėti minimalų namų SPA ėmė formuotis dar iki karantino, tačiau pastarasis procesus paspartino. Tai nereiškia, jog visi puolė įsirenginėti saunas, tačiau imta daugiau dėmesio skirti apšvietimui, dušo ritualams, pamažu į vonią grįžta muzika, atsiranda vietos poilsiui“, – cituojama J. Žibūdienė.

Pasak jos, šių metų aplinkybės veikiausiai padiktavo ir atsinaujinusias koloristines tendencijas.

„Vonios kambaryje dabar būdinga kurti atostogų nuotaiką, vis dažniau atsisakoma griežtų tamsių tonų, juos keičia gerokai švelnesni žemės spalvų koloritai. Matome, kad gana aiškią poziciją užima „japandi“ stilius, kuris yra japoniško minimalizmo ir skandinaviško jaukumo derinys. Atrodytų, jog į vonios erdvę siekiama įnešti labai daug žemiškumo, todėl atsiranda švelnūs smėlio, žemės atspalviai, natūralios medžiagos. Kuriamas harmonijos pojūtis, leidžiantis erdvėje pabūti su savimi, pamedituoti, maksimaliai atsipalaiduoti“, – šiųmetes tendencijas apžvelgia interjero dizainerė.

Maža vonios erdvė nebėra nuosprendis

Tai, jog nedidelė vonia taip pat yra verta visų pastangų, siekiant susikurti tobulą oazę, pastaruoju metu bando įrodyti tiek interjero dizaineriai, tiek įvairų vonios kambario baldų gamintojai. J. Žibūdienės teigimu, mažiems vonios kambariams medžiagų taip pat reikia mažiau, todėl čia galima investuoti į prabangesnius interjero sprendimus, baldus, dekorą.

„Galite turėti paprastą dušo kabiną, tačiau susimontuoti masažines sroves, garo funkciją ar įsirengti sėdimą vietą. Tai kurs dušo pridėtinę vertę, suteiks daugiau malonių pojūčių. Mažose erdvėse savininkai gali pasirinkti akcentuoti vieną ar kelias detales, pavyzdžiui šildomą veidrodį, gerą kokybišką praustuvą, išmanųjį unitazą, pasirinkti net kelis apšvietimo scenarijus, pritaikytus pagal paros rimtą, – viskas priklauso nuo finansinių galimybių. Svarbiausia, kad stilistika netrukdytų funkcionalumui“, – pataria interjero profesionalė.

Tuo tarpu sanitarinių sistemų gamintojos „Geberit“ atstovas Tadas Ivanauskas pastebi, jog gamintojai labai natūraliai prisitaiko prie mažėjančių vonios kambarių, o savo produkciją atnaujina pilnai išlaikant kokybinius parametrus mažose erdvėse.

Rinkoje jau yra pasiūla, galinti nedideliame vonios kambaryje sukurti kokybės ir estetikos sinergiją. Vis patrauklesne idėja tampa, pasak T. Ivanausko, moduliniai baldai, leidžiantys vartotojui pačiam pasirinkti norimus parametrus ir derinius. Tai labai patogu ir praktiška, nes pats sprendi, ar patikusią spintelę „kelti“ į aukštį ar į plotį, ją uždengti ar palikti atvirą. Ir tai tikrai ne viskas. Pavyzdžiui, „Geberit“ gamintojo siūloma „iCon“ modulinių baldų serija turi dar daugiau funkcionalių, vietą taupančių baldų, ir net praustuvo spintelė tampa talpia saugykla, mat priešingai nei įprasta, sifonas čia sumontuojamas neužimant pusę vidinės baldo erdvės.

T. Ivanausko įsitikinimu, bet kokio dydžio vonios kambaryje nuoseklų baldų ansamblį sukurti padeda pilną vonios kambario produktų liniją turintys gamintojai, priešingu atveju rizikuojame prasilenkti su estetiniu vientisumu.

„Visuomet atkreipiame klientų dėmesį į serijas, siūlančias pilną vonios kambario produktų asortimentą: wc puodą, praustuvą, bidė, spinteles ir kitus produktus. Paprastai tokia linija turės kalorito pasirinkimą, todėl teliks nuspręsti, kurie baldai jūsų vonioje yra būtini. Mažoje erdvėje nebūtina sukišti visko, tačiau ir keli pasirinkimai bylos apie kokybę ir deramą skonį”, – mano T. Ivanauskas.

Investicija į kokybę ilgalaikėje perspektyvoje visuomet atsiperka

Interjero dizainerė pažymi, kad savo klientams visuomet pataria investuoti ne tik į vizualiai patrauklų, bet ir kokybe pasižymintį vonios akcentą.

vonios interjeras

Shutterstock.com iliustr.

„Vonios kambarys yra viena iš tų erdvių, kurių tikrai nesinori dažnai atnaujinti. Todėl čia ypač svarbu rinktis patikimus įrenginius ir sprendinius, pradedant nuo instaliacinių sistemų, baigiant apdailos medžiagomis ar santechnikos prietaisais. Tą patį reikėtų galvoti ir apie stilistinę vonios kambario pusę- kad po kelerių metų vonios kambarys neatrodytų moraliai pasenęs. Tam visada tinka natūralių apdailos medžiagų deriniai: įvairūs akmenys, betonas, teracas ir panašiai. Kalbant apie šių dienų tendencijas, sakyčiau, kad prabangūs akmenys tokie kaip marmuras ar oniksas užleidžia vietą šiltų koloritų smiltainiams ar teracui. Gal kiek drąsesni posūkiai ir vonių praustuvų pasirinkimuose – dabartinės apdailos medžiagos leidžia praustuvus turėti ne tik keramikinius, bet ir natūralaus akmens, akmens masės, betono ar to paties teraco. Svarbu, kad apdailos medžiagos vonios kambariuose būtų praktiškos, lengvai prižiūrimos, higieniškos“, – primena J. Žibūdienė.

Jai pritaria ir „Geberit“ atstovas, tikindamas, jog investavus į kokybiškus gaminius, galima džiaugtis ne tik ilgaamžiu produktu, bet skirti mažiau laiko bei pastangų tvarkymui.

„Vonios kambaryje higiena yra būtina, tačiau niekas nenori be paliovos tuo užsiimti. Naujakuriams visuomet akcentuoju praktinę pusę. Pavyzdžiui, minėtos „iCon“ serijos baldų paviršiai yra absoliučiai atsparūs drėgmei, tad net ir su metais drėgmė nepažeis baldų apdailos paviršių. Wc puodas su unikalia Rimfree+ technologija visiškai neturi vidinio apvado, kuriame įprastai ir kaupiasi didžiausia dalis bakterijų, nešvarumų bei užsilaiko nemalonus kvapas, tad priežiūra tokio puodo yra minimali“, – vardija T. Ivanauskas.

Jo teigimu, technologinių naujovių vartotojai kartais vengia, manydami, kad jos labiau tinka didelėms, viešoms erdvėms, pavyzdžiui, parduotuvėms ar viešbučiams, o taip pat yra labai brangios.

„Tai klaidingas mąstymas. Investuodami į kokybišką ir technologiškai pažangų gaminį, visuomet laimėsite savo naudai, nes džiaugsitės ilgalaikiu, negendančiu ir estetišku rezultatu. Be to, išmanesni sprendimai tikrai nėra tik viešoms erdvėms – savo namuose galite susikurti praktišką, pilnai jūsų poreikius atitinkantį baldų ir santechnikos vaizdą. Kaip minėjau, tokiu atveju labai pravartu rinktis modulinius baldus ir projektuoti tai, ko reikia individualiu atveju“, – pažymi T. Ivanauskas.

Statybunaujienos.lt



Architektūra. Interjeras

nuotrauka
2024-04-15 14:08
Pirmuosiuose Lietuvos architektų rūmų mokymuose apie priedangų projektavimą nuotoliniu būdu dalyvavo beveik 250 dalyvių. Profesionalams skirtuose mokymuose architektas Tumas Mazūras pristatė darbo grupės parengtas rekomendacijas padidinto saugumo patalpoms (priedangoms), supažindino dalyvius su pana...
nuotrauka
2024-04-15 10:06
Apgyvendinti skirtingo amžiaus vaikus viename kambaryje daugeliui tėvų skamba kaip rimtas iššūkis. Ypač, kai vaikų amžius ir poreikiai yra skirtingi, o vietos reikia ne tik namų darbams ruošti, bet ir žaidimams. Kaip padaryti, kad kambaryje vyrautų tvarka, o vietos pakaktų visiems, pademonstravo int...
nuotrauka
2024-04-09 16:37
Aplinkos ministras patvirtino Architektūros kokybės vertinimo metodiką, kuri leis sukurti aiškesnę ir skaidresnę architektūros kokybės vertinimo sistemą, iš anksto žinomą visiems, dalyvaujantiems statinių projektavimo ar teritorijų planavimo procesuose. Tai sudaro dar palankesnes sąlygas kokybiškai ...
nuotrauka
2024-04-04 07:39
Šviesos jungiklis nėra tik dar vienas elektros instaliacijos prietaisas ar nereikšminga interjero detalė. Kūrybingiems žmonėms jungiklių ir protingų namų sistemų centras „JUNG Vilnius“ suteikia galimybę patiems dekoruoti jungiklius: parinkti jiems spalvą, norimą grafinį elementą ar nuotrauką ir taip...
nuotrauka
2024-04-02 14:39
Jau šį savaitgalį – balandžio 5-7 dienomis – visus svajojančius atsinaujinti ar statančius savo namus, norinčius pagyvinti namų interjerą, susikurti jaukias ir patogias lauko erdves ar ieškančius modernių ir stilingų interjero dekoro elementų, į Kauno „Žalgirio" areną apsilankyti pakvies net dvi par...
nuotrauka
2024-03-26 15:09
Mančesteryje vykusioje „Civic Trust Awards“ apdovanojimų ceremonijoje verslo ir laisvalaikio kompleksas „Bokšto skveras“ pripažintas nugalėtoju ir specialaus prizo laimėtoju, kuris įteikiamas išskirtiniams rekonstrukcijos projektams, įgyvendintiems saugomose teritorijose.
nuotrauka
2024-03-26 10:18
Architektai pastebi, kad dėmesys aplinkosaugai jau skiriamas ir įsirenginėjant būstą: gyventojai ieško sprendimų, kurie galėtų sumažinti poveikį aplinkai, todėl populiarėja produktai, pagaminti iš biologinės kilmės atliekų. Biocikliniai elektros instaliacijos gaminiai – naujovė tvariems namams, kuri...
nuotrauka
2024-03-15 15:55
Dabartinėje nekilnojamojo turto rinkoje itin didelis mažesnių būstų pasirinkimas. Jų kainos labiau prieinamos, tad perkant galima gerokai sutaupyti, o pasitelkus keletą gudrybių įrengti taip, kad atrodytų kur kas erdvesni. Pasak ekspertų, žinant vos kelias taisykles, keliolikos kvadratinių metrų lo...
nuotrauka
2024-03-07 20:15
Pasirašyta projektavimo sutartis dėl Kirdiejų rūmų komplekso (pagrindinio pastato, oficinos, vežiminės, kiemo ir tvoros) sutvarkymo bei įveiklinimo. Būtent čia įsikurs Vilniaus miesto muziejus, kuris šiuo metu laikinai veikia Vokiečių gatvėje.
nuotrauka
2024-03-07 09:32
Interjeras yra derinamas prie aplinkos: vienoks jis, kai gyvenama naujos statybos name užmiestyje, kitoks – kai esate įsikūręs miesto centre. Pagaliau, svarbu ir tai, kas matosi pro jūsų būsto langą. Todėl interjero dizaineriai akcentuoja, kad įsikuriantieji istoriniuose senamiesčių pastatuose turėt...
nuotrauka
2024-03-04 10:49
Turto bankas paskelbė Vilniuje, ties Pamėnkalnio ir V. Kudirkos gatvių sankryža esančio, Valstybės kontrolės pastato atnaujinimo architektūrinį konkursą. Jo dalyvių prašoma pateikti interjero ir pastato modernizavimo pasiūlymus. Tai pirmasis tokios apimties konkursas skelbiamas valstybės pastatui.
nuotrauka
2024-03-04 10:42
Vilniuje esančio A. Goštauto kvartalo konversijos tarptautinio architektūrinio-urbanistinio konkurso nugalėtoju išrinktas projektas „Demokratijos uostas“, kurį sukūrė „Studija Archispektras“. Su projekto autoriais bus pradedamos derybos dėl kainos ir kitų sutarties aspektų, sutartį tikimasi pasirašy...
nuotrauka
2024-02-29 07:45
Būstuose populiarėja plačios ir aukštos stumdomos sistemos į terasą, balkoną ar kiemą. Tačiau kartu kyla problema – kaip apsisaugoti nuo vabzdžių ir valdyti šviesos srautą. Amerikiečių gamintojas CENTOR pasiūlė modernų sprendimą: stilingus ištraukiamus tinklelius ir susukamas vertikalias žaliuzes. Š...
nuotrauka
2024-02-26 12:46
Vasario 23 dieną, antrųjų Rusijos karo prieš Ukrainą metinių išvakarėse, Europos, Ukrainos ir pasaulio architektūros ir urbanistikos profesionalams buvo pristatyta naujai steigiama Naujojo Europos Bauhauso (NEB) laboratorija „Viešoji infrastruktūra Ukrainai“. Tai pirmoji lietuviškos organizacijos in...
nuotrauka
2024-02-22 10:12
Daugeliui neatskiriamas kiekvieno ryto įprotis yra mėgstamos kavos puodelis. Modernūs ir funkcionalūs kavos aparatai tapo patikimais pagalbininkais ruošiant šį nepakeičiamą ryto gėrimą. Visgi rytinis kavos ruošimo ritualas toks svarbus ne tik dėl rezultato, bet ir paties proceso. Kad jis būtų lengve...
nuotrauka
2024-02-15 10:10
Dalimis tvarkomi Astravo dvaro sodybos rūmai pamažu atgauna savo buvusį grožį. Šią savaitę pasirašytas Astravo dvaro sodybos rūmų Belvederio fasadų remonto darbų priėmimo aktas.
nuotrauka
2024-02-14 08:42
Kuriant namų interjerą, vienas iš svarbiausių uždavinių yra grindų ir baldų derinimas. Grindys yra interjero pagrindas, o baldai – akcentai, kurie suteikia asmeninio charakterio. Šiame straipsnyje suteiksime gaires, kaip derinti grindis ir baldus, kad sukurtumėte jaukią ir patrauklią namų aplinką.
nuotrauka
2024-02-09 12:31
Vasario 16-ąją apdovanojimas už metų darbą Klaipėdai bus įteiktas entuziastingiems kultūros paveldo puoselėtojams – verslininkui Augustinui Jankevičiui ir paramos fondo „Augustus“ vadovui Arvydui Urbiui. Jų pastangomis buvusiame Klaipėdos dujų fabriko pastatų komplekse atgimė du išskirtiniai past...
nuotrauka
2024-02-07 07:27
Naujos kartos „hansgrohe iBox universal 2“ – tai patobulintas „hansgrohe iBox universal“, kuris nepraranda populiarumo jau 23-jus metus. Patobulinto įrenginio esmė – novatoriška paslėpta potinkinė technologija „iBox universal 2“, kuri idealiai tinka vonios kambariui įrengti.
nuotrauka
2024-02-06 11:07
Kaip ir ieškant naujų namų, taip ir renkantis biurą – klausimų daugelis turi daugiau nei atsakymų. Kaip išsirinkti biurą, kurio nereikėtų palikti po vienerių metų?

Statybunaujienos.lt » Architektūra. Interjeras