2024 gegužės 8 d. trečiadienis, 22:47
Reklama  |  facebook

Pilaitiškių patogumui – naujas dviračių ir pėsčiųjų takas

2018-11-21 08:32
Pilaitės prospekte pradėtas tiesti naujas daugiau kaip 1,5 km ilgio dviračių ir pėsčiųjų takas, kuris drieksis nuo esamo Senosios Pilaitės kelio iki Sietyno ir Spaudos gatvių, o šalia jo atsiras ir naujas šaligatvis. Tiesiant naują taką, bus įrengtas ir dviračių eismui pritaikytas šviesoforas ties sankryžomis su V. Pociūno ir Sietyno gatvėmis. Takų įrengimui savivaldybė skyrė apie 740 tūkst. eurų.
nuotrauka
Naujai Pilaitėje tiesiamas takas dviratininkams bus keliais centimetrais žemiau nei šaligatvis. Sauliaus Žiūros nuotr.


Minimos įmonės
Vilniaus m. savivaldybė,
„Naujasis dviračių takas sujungs Pilaitės rajoną su miesto centru. Šiuo metu pradėtas įgyvendinti pirmasis etapas, o kitąmet prasidės darbai tiesiant ir likusią atkarpą palei T. Narbuto gatvę iki pat Konstitucijos prospekto. Tai pagrindinė miesto Vakarinės dalies jungtis su miestu, kuria galės naudotis keliasdešimt tūkstančių Pilaitės, Karoliniškių, Justiniškių, Viršuliškių dviratininkų ir pėsčiųjų. Naujas takas susijungs su jau nutiestais takais palei Laisvės prospektą bei ką tik baigta atkarpa Justiniškių gatvėje", – sako susisiekimo dviračiais Vilniaus mieste projekto vadovas Anton Nikitin.

Pavasarį Pilaitės prospekte šalia naujo dviračių ir pėsčiųjų tako bus pasodinta daugiau kaip 140 spygliuočių ir lapuočių medžių, dešimt kartų daugiau – virš 1000 – krūmų. Kad vilniečiai nauju dviračių ir pėsčiųjų taku judėtų saugiau, pavasarį čia švies 23 nauji ekonomiški LED šviestuvai. Raudono asfalto dviračių taku riedėti bus galima jau kitų metų vasarą.

Šuo metu ardomi susidėvėję šaligatviai, įrenginėjami vejos bortai, o pavasarį bus pradėta kloti nauja raudono asfalto danga, klojami šaligatviai.

Takas tiesiamas pagal gerąją vakarietiškų miestų praktiką: takas dviratininkams bus keliais centimetrais žemiau nei šaligatvis. Aukščio skirtumai tarp dviračių ir pėsčiųjų takų itin svarbūs, norint tinkamai atskirti skirtingu greičiu judančius srautus tam, kad būtų sumažintas konfliktinių situacijų skaičius, užtikrinamas sklandus ir patogus dviratininkų bei pėsčiųjų judėjimas būtent jiems numatyta infrastruktūra.

Jau pradėtas tiesti ir naujas apie 1,5 km ilgio pėsčiųjų ir dviračių takas tarp Sodros ir Pasakų parko. Raudono asfalto dviračių takas jungsis su Laisvės pr. ir tęsis L. Asanavičiūtės g. iki Pasakų parko, taip jungiant pernai nutiestą dviračių taką Laisvės pr. ir šiemet baigiamą tiesti Architektų g. taką. Netrukus ši jungtis taps svarbia kokybiško, nenutrūkstamo dviračių takų tinklo dalimi Pašilaičių, Justiniškių, Viršuliškių, Karoliniškių ir Lazdynų gyventojams, keliaujantiems dviračiu.

Šiemet visame mieste įrengta daugiau kaip 1 tūkst. 500 naujų dviračių stovų, prie kurių galima saugiai prirakinti dviračius. Skaičiuojama, kad bendros investicijos į dviračių ir dalies pėsčiųjų infrastruktūros gerinimą šįmet sieks daugiau kaip 4 mln. eurų. 
Statybunaujienos.lt



Savivaldybėse

nuotrauka
2024-05-08 14:01
Vilniuje sparčiai įsibėgėja viešųjų erdvių tvarkymo darbai. Miesto centre bus remontuojamas Gedimino prospekte esantis Žemaitės skveras. Trys nauji skverai bus įrengti ir nutolusiuose Vilniaus rajonuose: jau pradėti naujo skvero įrengimo darbai Pilaitėje, tarp M. Jankaus ir I. Simonaitytės gatvių, t...
nuotrauka
2024-05-08 13:32
Pagiriuose netrukus testavimo rėžimu veiklą ketinanti pradėti medžio plokščių gamykla „Homanit Lietuva" palaiko glaudų ryšį su vietos bendruomenės lyderiais. Gamyklos administracijos teigimu, susitikimuose viena pagrindinių temų – pramoninio objekto skleidžiamas triukšmas, kuris neišvengiamai atsira...
nuotrauka
2024-05-08 13:19
Panevėžys plėtoja paslaugas neįgaliesiems ir įgyvendina „Harmonijos miesto“ statybos projektą. Ties Aguonų ir A. Baranausko g. sankirta sparčiai kylantis „Harmonijos miestas“ – modernus kompleksinių paslaugų centras vaikams su negalia ir jų šeimos nariams. Šiemet planuojama užbaigti statybos darbus,...
nuotrauka
2024-05-08 10:31
Klaipėdoje įrengta infrastruktūra laivų nuleidimui į Danės upę. Įgyvendinti projektą užtruko kiek ilgiau nei planuota, bet juo liko patenkinti ir projekto užsakovai, ir slipo bei greta esančios prieplaukos naudotojai.
nuotrauka
2024-05-08 09:33
Ekonomikos ir inovacijų ministerija skirs 13,4 mln. eurų finansavimą laisvosioms ekonominėms zonoms, pramonės parkams ir kitoms pramoninėms teritorijoms vystyti. Savivaldybės kviečiamos teikti paraiškas šiems projektams įgyvendinti.
nuotrauka
2024-05-07 09:52
Susisiekimo ministerija duoda startą Klaipėdos pietinio aplinkkelio planavimo pradžiai – šią savaitę susisiekimo ministras Marius Skuodis pasirašė Vyriausybės nutarimo projekto teikimą dėl Klaipėdos pietinio aplinkkelio, kuriuo siekiama pradėti rengti šio valstybei svarbaus projekto susisiekimo komu...
nuotrauka
2024-05-07 09:45
Vilniečiams ir miesto svečiams jau atverta dar viena rekonstruota kairės Neries krantinės atkarpa nuo Šilo tilto iki brolių Vileišių skvero. Ši beveik 2 km atkarpa tapo patogia jungtimi pėstiesiems ir dviratininkams, keliaujantiems iš Antakalnio į centrinę miesto dalį.
nuotrauka
2024-05-07 09:13
Toliau keičiamas Gargždų miestelio veidas: patvirtintas detalusis planas ir jo įgyvendinimo programa, numatanti, kaip miesto centras vystysis artimiausią dešimtmetį. Tai ne tik miesto širdimi vadinamo turgaus modernizavimas, bet ir naujų visuomeninių pastatų, tokių kaip bibliotekos, muzikos mokyklos...
nuotrauka
2024-05-06 06:33
Vilniaus miesto savivaldybės administracija praneša koreguosianti Daugiafunkcio komplekso projektą. Projekto korekcijas darkart svarstys Vilniaus miesto savivaldybės Taryba.
nuotrauka
2024-05-03 13:57
Kasmetis Klaipėdos universiteto Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto (KU JTGMF) renginys „Inžinierių dienos“ ir šiemet į vieną būrį sukvietė studentus, dėstytojus, socialinius partnerius iš uostamiesčio verslo įmonių, kolegas iš kitų aukštųjų mokyklų bei moksleivius.
nuotrauka
2024-05-03 12:54
Danijos atsinaujinančios energetikos įmonė „Nordic Solar“ kartu su šalies energetikos sektoriaus lyderiais ir Danijos ambasada Molėtų rajone atidarė didžiausią Lietuvoje saulės energijos parką.
nuotrauka
2024-05-02 15:27
Priemiesčių patrauklumą didina visas privalumų paketas: tai ne tik galimybė pasinaudoti valstybės parama, bet ir tai, kad galima įsikurti kur kas erdvesniame būste, turėti savą kiemą arba būnant kur kas arčiau gamtos naudotis kitomis, tik miestui būdingomis galimybėmis.
nuotrauka
2024-05-02 10:11
Savivaldybė pasirašė sutartį dėl Paryžiaus Komunos gatvės atnaujinimo, tad artėjant vasarai čia jau startuos kapitalinio remonto darbai.
nuotrauka
2024-05-02 10:05
Plungėje lankėsi tarptautinio senjorų rezidencijų tinklo „Senior Group“ atstovai, kurių planuose – jau šių metų viduryje Šateikiuose (Plungės r.), restauruotame dvaro pastate, atidaryti senjorų rezidenciją, kuri jaukiais namais taps 28 senjorams.
nuotrauka
2024-04-29 09:55
Pilaitėje vilniečiai jau penktą sezoną puoselėja „Idėjų lysvę", Sapiegų parke antakalniečiai šiuo metu turi ir lysvių lauke, ir ištisus metus veikiantį hidroponinį daržą. Morkos ir burokėliai auginami net Senamiestyje. Naujas bendruomenės daržas atsiras Verkiuose, o Naujininkuose, naujojoje Savivald...
nuotrauka
2024-04-29 07:41
Iki šiol daug emocijų ir diskusijų kėlęs pastatas pačiame Vilniaus centre, Konstitucijos pr. 13, greitu metu bus renovuotas. Šiemet ekspertai ir gyventojai sutarė dėl naujo projekto –1989 metais statytas daugiabutis po atnaujinimo pasieks A energinę klasę.
nuotrauka
2024-04-29 07:39
Nacionalinė žemės tarnyba išsiuntė perspėjimo raštą Kauno miesto savivaldybės merui dėl teisės aktuose numatytų pareigų neatlikimo. Su šia situacija supažindintas ir Vyriausybės atstovas Kauno bei Marijampolės apskrityse.
nuotrauka
2024-04-26 09:33
Startuoliai ir inovatyvūs verslai gali reikšmingai prisidėti sprendžiant aktualius viešojo sektoriaus iššūkius Europoje. Balandžio 24 d. Vilniuje vykusiame projekto „GovTech4All“ „DemoDay“ renginyje 6 Europos miestų savivaldybių atstovai pristatė savo specifinius su energiniu efektyvumu ir klimato k...
nuotrauka
2024-04-25 07:17
Prognozuojama, kad iki šio šimtmečio pabaigos daugės karščio bangų ir tropinių naktų, o šaltų dienų sumažės. Numatoma, kad toliau didės ir bendras metinis kritulių kiekis nuo dabartinių 684 mm – 42-98 mm, ypač žiemos sezonu. Baltijos jūros lygio pakilimas svyruos nuo 22 cm iki 35 cm.
nuotrauka
2024-04-24 14:15
Šalia Klaipėdos miesto savivaldybei priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – tvarkoma aplinka. Daugiau nei pusantro hektaro užimančioje mokyklos teritorijoje, seno stadiono vietoje, įrengtas naujas sporto aikštynas.

Statybunaujienos.lt » Savivaldybėse