2024 balandžio 16 d. antradienis, 11:07
Reklama  |  facebook

„Whisper“ – netriukšminga aplinka darbui ir gyvenimui

2022-03-24 07:52
Aplinkos triukšmas yra rimta problema, kurios neigiamą poveikį sveikatai Europoje jaučia milijonai žmonių. 20 proc. Europos gyventojų ilgą laiką patiria sveikatai kenksmingą triukšmo lygį. Deja, tyrimai rodo, kad aplinkos triukšmo mažinimo politikos tikslai nebuvo pasiekti, pagerėjimas artimiausiu laiku mažai tikėtinas, nes tam įtakos turi spartėjanti miestų plėtra, didėjantis gyventojų judrumas, tad vis dažniau tenka rinktis individualias triukšmo mažinimo priemones.
nuotrauka
UAB „Moderni izoliacija“ iliustr.


Minimos įmonės
Moderni izoliacija, UAB
Mums visiems labai reikalingą akustinį komfortą gali sukurti įvairius garsus bei triukšmą sugeriančios plokštės „Whisper“. Lengvai įrengiamos, pasižyminčios aukštesniu triukšmo sugerties koeficientu (1,0), nei panašūs gaminiai, atsparios ir ilgaamžės – bet kuriai sričiai idealus ir ekonomiškas pasirinkimas.

Sugerties koeficientas ir kiti reikalavimai

Ilgalaikis triukšmo poveikis gali turėti įvairų neigiamą poveikį: sukelti dirglumą, miego sutrikimus, neigiamai veikti širdies ir kraujagyslių bei medžiagų apykaitos sistemas. Tyrimai rodo, kad aplinkos triukšmas kasmet prisideda prie didėjančių išeminės širdies ligos atvejų, ankstyvų mirčių. Jis neleidžia susikaupti, efektyviai atlikti darbą.

garso izoliavimas MODERNI IZOLIACIJA WhisperTaigi triukšmą būtina mažinti ir tam labai gerai tinka akustinės izoliacinės medžiagos. Tačiau tokia medžiaga ne tik turi pasižymėti geru triukšmo sugerties koeficientu, bet būti patvari, lengvai montuojama, atspari drėgmei, vandeniui, purvui, dulkėms, UV spinduliams, įvairioms cheminėms medžiagoms. Trumpai tariant – ilgai ir patikimai tarnauti. Visomis minėtomis savybėmis pasižymi „Whisper“ – vienas geriausių šių dienų akustinių sprendimų. 50 mm storio „Whisper“ plokščių garso sugerties koeficientas yra 1 – daugumos alternatyvų jis yra gerokai žemesnis. Kad būtų aiškiau, priminsime: garso sugerties koeficientas gali svyruoti nuo 0 iki 1; jei sugerties koeficientas lygus nuliui, garsas visiškai atspindimas; jei jis visiškai sugeriamas, koeficientas lygus vienetui.

Kai ausyse chaosas

„Whisper“ idealiai tinka įvairioms patalpoms, kuriose aidintis triukšmas yra problema. Jei kada nors teko nedideliame baseine stebėti plaukimo varžybas, turbūt girdėjote, kad be triukšmo ten jokių kitų garsų nėra – joks aiškesnis garsas per triukšmą neprasimuša. Ilgi 3–4 sekundžių garso atspindžiai nuo baseino sienų susilieja į tokį košmarišką chaosą, kad neįmanoma suprasti, ką kalba pranešėjas.

garso izoliavimas MODERNI IZOLIACIJA WhisperTačiau jei tam tikrose baseino vietose sumontuotume ar pakabintume lengvas „Whisper“ plokštes, jos sugertų tiesioginį garsą bei nuo sienų atsispindintį aidą ir atspindžių trukmę sumažintų iki 0,6 sekundės – triukšmo problema ženkliai sumažėtų, ausyse skambėtų ne chaosas, o aiškus varžybų pranešėjo balsas.

Akustinės, garsą sugeriančios plokštės ne tik mažina triukšmo lygį, jos išvalo aplinką nuo garso „šiukšlių“ (atspindžių nuo kietų paviršių), o tai leidžia darbuotojams bei lankytojams susikalbėti nekalbant garsiai, geriau girdėti vienas kitą. Mažiau triukšminga aplinka visada yra saugesnė, sveikesnė ir darbingesnė.

Akustinės „Whisper“ plokštės yra plaunamos, patvarios, ilgaamžės, lengvai montuojamos ir, laikui bėgant, net drėgnoje aplinkoje jos nepraranda akustinių savybių, kuo negali pasigirdi daugelis alternatyvų.

Kodėl kaip pavyzdį pasirinkome baseiną? Pirma, tai labai triukšminga aplinka, antra, kalbant apie orą, tai gana agresyvi aplinka – visada daug drėgmės, visada juntamas aštrus chloro kvapas. „Whisper“ plokštes gaminanti bendrovė, skirtingai nei alternatyvių plokščių gamintojai, turi ne vieno nepriklausomo tyrėjo tyrimų rezultatus, įrodančius, kad šis gaminys yra efektyvus didelės santykinės drėgmės aplinkoje.

Aplinka savybių nekeičia

Tradicinės akustinės medžiagos paprastai yra atviros struktūros, nes jos turi priimti ir sugerti garsą, tačiau kai ant jų patenka nešvarumų, kai jas veikia drėgmė, tokių medžiagų akustinės savybės sumažėja. Tai reiškia, kad šioms medžiagoms reikia papildomos apsaugos.

garso izoliavimas MODERNI IZOLIACIJA Whisper„Whisper“ plokštėms jokios papildomos apsaugos nereikia – unikalios struktūros korėta putinto polietileno plokštė „Whisper“ ne tik efektyviai sugeria triukšmą, bet ir laikui bėgant nepraranda savo savybių. Todėl „Whisper“ puikiai pasiteisina agresyviose ir labai triukšmingose aplinkose, kur dirba daug mašinų ir mechanizmų: gamybinėse patalpose, statybų sektoriuje, įrengiant infrastruktūrą ir pan. Šios plokštės efektyviai sugeria ir žemo dažnio triukšmą, todėl jos gali būti naudojamas šildymo, vėdinimo sistemose, transporte. Lauke iš jų galima formuoti sieneles, apsaugančias aplinką nuo statybininkų ar mašinų keliamo triukšmo.

„Whisper“ akustinių plokščių montavimas yra paprastas – nereikia specialių įgūdžių, montavimui galima naudoti dvipusę lipnią juostą, įprastas panašių medžiagų tvirtinimo detales, be to, tai minkštas plastikas, todėl lengvai pjaunamas peiliu. Galima rinktis nuo A iki D garso absorbcijos klasės „Whisper“ plokštes, tad kiekvienai aplinkai nesunkiai įsigysite tinkamiausią ir ekonomiškiausią variantą.

Pagrindinės „Whisper“ savybės

Pagrindinių „Whisper“ plokščių savybių sąrašas yra solidus:
- itin aukštas garso sugerties koeficientas (50 mm storio plokštės koeficientas – net 1);
- didelis atsparumas UV spinduliams;
- akustinių charakteristikų stabilumas drėgnoje aplinkoje;
- tvirta konstrukcija, atsparumas smūgiams;
- atsparumas ugniai (savaime užgęstanti medžiaga);
- neskatina pelėsio vystymosi;
- maža masė,
- greitas ir lengvas montavimas;
- lengvai pjaustoma, frezuojama, gręžiama;
- nepluoštinė struktūra,
- medžiagos paviršių lengva valyti;
- atsparumas druskos, chloro, sodos, alkoholio, vandenilio peroksido turintiems cheminiams valikliams:
- atsparumas šarmams (svarbu kontaktuojant su betono paviršiumi).
Akustinės „Whisper“ plokštės yra 25–50 mm storio. 50 mm storio plokštės 1 kv. m sveria tik 1,7 kg. Tai puikus rodiklis, todėl norint pasiekti atitinkamą triukšmo mažinimo efektą, šios medžiagos reikia mažiau, nei pasirinkus tradicinius sprendimus (poliesteris, mineralinė vata).

garso izoliavimas MODERNI IZOLIACIJA WhisperPlokščių sudėtyje nėra pluoštinių medžiagų, mažai lakiųjų organinių junginių. Jos nedirgina, nesukelia alergijos, neišskiria mikroskopinių kietų dalelių. Danijos technologijos institutas, vykdantis griežtą patalpų mikroklimato ženklinimą („Dansk Indeklima Mærkning“) bei tyrinėjantis į patalpų orą išmetamus statybinių medžiagų, baldų, prietaisų cheminius junginius, nustatė, kad per 15 val. laikotarpį „Whisper“ akustinės plokštės vidutiniškai išmetė 0,02 mg/kv. m. Tai sudaro tik 1 proc. leistinos mažųjų kietųjų dalelių normos. Dėl šių savybių „Whisper“ idealiai tinka ne tik agresyvioms aplinkoms pramonėje, statybose, transporte, bet ir toms patalpoms, kurių aplinkos švarumui keliami labai aukšti reikalavimai.

„Whisper“ plokščių atsparumas lauko sąlygų poveikiui buvo tyrinėtas Austrijos statybos technologijų institute („Bautechnische institute“), kur jos buvo veikiamos UV ir infraraudonaisiais spinduliais, periodiškai apipurškiamos druska ir vandeniu. Tyrimai parodė, kad šių plokščių ilgaamžiškumas lauko sąlygomis yra ilgesnis nei 50 metų.

Dar vieni tyrimai parodė, kad akustinės „Whisper“ plokštės ne tik sugeria garsą, bet pritvirtintos prie sienų padidina jų šilumos nelaidumą.

Neįtikėtinas universalumas

Jau akcentavome veiksmingą „Whisper“ plokščių panaudojimą agresyviose ir itin triukšmingose aplinkose. Todėl būtina paminėti, kad „Whisper“ plokštės tinka įvairiausioms patalpoms.

Pasirinkę žaismingą „Puzzle“ variantą, net mažame savo būsto kambaryje galite įsirengti akustiškai „švarią“ erdvę, iš kurios, bendraujant nuotoliniu būdu su bendradarbiais, partneriais, draugais, į eterį iškeliaus ne triukšmingas fonas, o aiškus jūsų balsas. Biurai, sporto salės, baseinai, posėdžių salės, auditorijos, mokyklų klasės, kino ir koncertų salės – visose šiose patalpose „Whisper“ plokštės efektyviai sugers garso atspindžius ir „išvalys“ patalpą nuo triukšmo. Montavimo variantai gali būti įvairūs: plokštės gali būti pakabintos (tokiu atveju abi jų pusės sugeria garsą), gali būti montuojamos prie sienos, lubose, jas galima naudoti stumdomų sienelių gamybai ir pan.

„Whisper“ plokštės dydis – 2 400 mm x 1 200 mm, storis pasirenkamas atsižvelgianti į patalpos triukšmingumo lygį, pageidaujamą garso absorbcijos klasę. Apvilktos įvairiomis medžiagomis, jos gali būti puikiomis interjero detalėmis, intarpais, žaismingais dizaino elementais.

UAB „Moderni izoliacija“ inf. ir iliustr. 

Statybunaujienos.lt



SPRENDIMAI

nuotrauka
2024-04-15 10:06
Apgyvendinti skirtingo amžiaus vaikus viename kambaryje daugeliui tėvų skamba kaip rimtas iššūkis. Ypač, kai vaikų amžius ir poreikiai yra skirtingi, o vietos reikia ne tik namų darbams ruošti, bet ir žaidimams. Kaip padaryti, kad kambaryje vyrautų tvarka, o vietos pakaktų visiems, pademonstravo int...
nuotrauka
2024-04-09 07:44
Artėjant šiltajam metų sezonui, daugelis privačių ir daugiabučių namų įgauna naują išvaizdą. Dažnai būna keičiamos namų ar butų, lauko arba vidaus durys. Tačiau vienas iš pirmųjų žingsnių, renkantis duris, – apgalvoti ir nuspręsti, koks durų rakinimo sprendimas Jums bus tinkamiausias ir pateisins Jū...
nuotrauka
2024-04-04 11:44
Skirdami daugiau dėmesio tvarumui, gyventojai vis dažniau ieško būdų, kaip savo namuose sumažinti anglies dvideginio pėdsaką ir padidinti energijos vartojimo efektyvumą. Galvojant apie tai, šiltinami pastatai ir jų stogai, keičiami fasadų langai, tačiau dažnai neįvertinama, kokie svarbūs stogo langa...
nuotrauka
2024-04-03 07:43
Statant ar remontuojant klijai yra svarbus elementas, nes jie gali labai paveikti darbo kokybę ir patvarumą. Tinkamai parinkti klijai gali padėti užtikrinti, kad konstrukcija bus tvirta, patvari, estetiška ir atitiks visus reikalavimus. Klijų pasirinkimas yra svarbus ir gali turėti didelę įtaką meis...
nuotrauka
2024-03-30 08:30
Kai atsirado šviesa, žmonės būrėsi aplink ją. Prisijaukinęs šviesą, 21-ojo amžiaus žmogus nori, kad ji sektų paskui jį ir keistųsi pagal jo poreikius. „LEMONA electronics“ siūlo išmanius apšvietimo sprendimus, kurie atliepia modernios visuomenės poreikį – būste, spintoje, net virtuvinės spintelės st...
nuotrauka
2024-03-26 15:16
Ar kada nors pagalvojote, kad įmanoma padidinti saugumą, palengvinti savo buitį ir dar sumažinti sąskaitas už elektrą? Aktyviai tobulinamos išmaniosios sistemos ne tik padeda siekti šių tikslų, bet ir nereikalauja daug investicijų, o jų nauda pajuntama gana greitai.
nuotrauka
2024-03-22 12:06
Netinkami pastatų projektavimo sprendimai vėliau gali lemti ne tik dar didesnes išlaidas, bet ir sveikatos problemas. Dėl prastai suprojektuotų vėdinimo sistemų gyventojai gali susidurti su pelėsiu, kurio išnaikinimas neretai tampa neįmanomas.
nuotrauka
2024-03-15 15:55
Dabartinėje nekilnojamojo turto rinkoje itin didelis mažesnių būstų pasirinkimas. Jų kainos labiau prieinamos, tad perkant galima gerokai sutaupyti, o pasitelkus keletą gudrybių įrengti taip, kad atrodytų kur kas erdvesni. Pasak ekspertų, žinant vos kelias taisykles, keliolikos kvadratinių metrų lo...
nuotrauka
2024-02-29 07:45
Būstuose populiarėja plačios ir aukštos stumdomos sistemos į terasą, balkoną ar kiemą. Tačiau kartu kyla problema – kaip apsisaugoti nuo vabzdžių ir valdyti šviesos srautą. Amerikiečių gamintojas CENTOR pasiūlė modernų sprendimą: stilingus ištraukiamus tinklelius ir susukamas vertikalias žaliuzes. Š...
nuotrauka
2024-02-23 07:15
Parduodamo arba nuomojamo objekto kainą lemia plotas. Tad užsakovai suinteresuoti turėti kuo daugiau ploto, bet neprarasti kokybiškos apdailos. Tradiciškai laikoma, kad kuo storesnis atitvarų ar perdangų apdailos sluoksnis, tuo geriau izoliuojamas garsas. Bet taip mažėja plotas, patalpų aukštis. Vok...
nuotrauka
2024-02-14 14:36
Būsto statyboms ar renovacijai naudojamos šilumą atspindinčios medžiagos ir pastato apdaila gali turėti įtakos ryšio kokybei namuose. Aukštos energetinės klasės A++ pastatai pasižymi ekonomiškumu, tačiau juose gyvenantys ir dirbantys žmonės gali susidurti su ryšio sutrikimais. Ekspertas ramina – pas...
nuotrauka
2024-02-09 07:55
Rinkoje nuolat trūksta naujų kokybiškesnių izoliacinių gaminių. Poliuretano putos – tai medžiaga, turinti geriausias izoliacines savybes. Techniniu požiūriu tai reiškia, kad šie gaminiai turi mažiausią šilumos laidumą. Poliuretanas gali būti jau pagamintos plokštės arba aukšto ir žemo slėgio purškia...
nuotrauka
2024-02-08 08:04
Rinkoje vertinami sprendimai, kurie sudaro sąlygas statyti greitai, optimaliomis sąnaudomis bei gauti kokybišką rezultatą. Todėl itin populiarūs lego principu surenkami namai. Vieną tokių galimybių siūlo „ShellBau“ – karkasiniai namai iš patobulintų struktūrinių izoliacinių skydų (SIP).
nuotrauka
2024-02-07 12:57
Lietuvos gyventojai savo būstą nuo nepageidaujamų įsibrovėlių stengiasi apsaugoti įvairiais būdais. Tradiciškai vis dar yra populiarios šarvuotos durys, akylūs kaimynai ar garsiai lojantis šuo. Tačiau technologijų amžiuje yra ir gerokai efektyvesnių namų apsaugos būdų. Apsaugos sistemos gali būti e...
nuotrauka
2024-02-05 07:41
Kaip patikimai užsandarinti konstrukcines ir išsiplečiančias siūles fasaduose, stoguose ar pėsčiųjų takuose? Sprendimas – naujos kartos hermetikas „Fome Flex ROOF & FAÇADE“, padedantis suformuoti ypatingai elastingą ir patvarią siūlę.
nuotrauka
2024-02-02 14:10
Energetikos rinkoje vis dažniau kalbama apie ketvirtąją pramonės revoliuciją, kitaip dar vadinamą Pramone 4.0, ir pramonės šakų skaitmeninimą. Tačiau šiame kontekste pamirštami individualūs vartotojai, kurie daro vis didesnę įtaką energetikos transformacijai, elektros tinklams ir rinkos dalyviams. A...
nuotrauka
2024-02-01 10:16
Nuo š. m. sausio 1 d. pradėjus veikti Nuotekų tvarkymo informacinei sistemai (NTIS) jokių naujų reikalavimų šiems įrenginiams nėra. Neturintys galimybės prisijungti prie centrinės nuotekų sistemos gyventojai vis dar gali rinktis vieną iš trijų įrenginių tipų: rezervuaro tipo individualių nuotekų kau...
nuotrauka
2024-01-25 11:09
Akumuliatoriniai darbo įrankiai populiarūs, nes jie ne tik patogūs naudoti, be ir puikiai pritaikomi tiek profesionalams, tiek mėgėjams. Šios rūšies įrankio veikimas tiesiogiai priklauso nuo akumuliatoriaus galingumo, jo dydžio ir talpos. Jei nesinori darbo nutraukti todėl, kad išseko baterija, nau...
nuotrauka
2024-01-03 09:39
Nors gyventojams žadėta, kad šiemet šildymo išlaidos bus mažesnės nei praėjusiais metais, sulauktos pirmosios sąskaitos signalizuoja atvirkščiai – mokėti kai kuriems teks netgi daugiau. Vienas iš būdų efektyviai mažinti energijos suvartojimą ir taupyti nepriklausomai nuo valdžios sprendimų, bute ar ...
nuotrauka
2023-12-27 13:06
Elektriniai katilai – tai alternatyva tradicinėms šildymo sistemoms. Šie katilai yra atsakas į šiuolaikinius energetikos iššūkius: jie mažina priklausomybę nuo iškastinio kuro, yra ekologiški ir gali būti efektyvus sprendimas daugelyje situacijų. Be to, dėl savo paprastos konstrukcijos ir saugumo, e...

Statybunaujienos.lt » SPRENDIMAI