2024 balandžio 19 d. penktadienis, 20:28
Reklama  |  facebook

Didysis įmonių grupės MILSA pranašumas – sinerginis veikimas, kuriantis pridėtinę vertę įmonėms ir klientams Fotogalerija

2019-11-27 11:42
Danielius Makulavičius, bendrovės „Milsa“ įkūrėjas, sako, kad 1995–2003 m. įsigyti „Granito“, „Granitinės skaldos“ ir „Klovainių skaldos“ kontrolinius akcijų paketus buvo logiškas sprendimas. Įmones siejo ir panaši veikla – granito ir dolomito skaldos gamyba, ir tie patys klientai. Danieliaus Makulavičiaus sūnus Mantas Makulavičius žengė toliau: 2015 m. perėmęs vadovavimą, jis kuria ir rinkoje įtvirtina sinerginiu principu veikiančią įmonių grupę „Milsa“.
nuotrauka
Įmonių grupės MILSA vykdomi pokyčiai nukreipti į priemones, kurios veiklą daro efektyvesnę, sąnaudas mažesnes, o gamybą – modernesnę. MILSOS nuotr.


Minimos įmonės
MILSA įmonių grupė, UAB
Granitas, UAB
Granitinė skalda, UAB
Klovainių skalda, AB
Milsa, UAB

„Vienas iš svarbiausių pastarojo metų iššūkių man yra įmones „Granitas“, „Granitinė skalda“, „Klovainių skalda“ ir „Milsą“ suburti į sinergiškai veikiančią įmonių grupę, suformuojant ir įtvirtinant nuostatą, kad tik veikdami kartu, koncentruodamiesi bendram tikslui galime pasiekti geriausių rezultatų“, – sako bendrovės „Milsa“ generalinis direktorius ir įmonių grupės „Milsa“ vadovas Mantas Makulavičius. Vadovo, kuris šiemet pelnė „Jaunojo Metų CEO“ titulą, tikslas – įtvirtinti nuostatą, kad grupės tikslai yra svarbesni už atskirų įmonių siekius. Tačiau tuo pat metu jis pabrėžia, kad grupės įmonių gebėjimas veikti ir savarankiškai yra didelis pranašumas: įmonės turi ne tik įgaliojimus, bet ir kompetencijų. Pasak M. Makulavičiaus, modelis, kai grupės įmonės lokalius reikalus sprendžia pačios, o fokusas nukreiptas į visos grupės tikslus, veikia efektyviai.

„Didysis grupės pranašumas – sinerginis veikimas, nes veikimas kartu kuria didesnį poveikį, negu visų grupės įmonių, veikiančių atskirai, suminis rezultatas“, – sako M. Makulavičius. 

Derina kompetencijomis pagrįstą diversifikavimą ir veiklų išgryninimą

2019–2020 m. grupės įmonėms yra neeiliniai. UAB „Granitas“ skaičiuoja 60 veiklos metų, UAB „Granitinė skalda“ – 55, AB „Klovainių skalda“ – 50 metų. Kaip ir kiekvienai brandžiai įmonei, grupės įmonėms tenka įveikti modernaus laikmečio, konkurencinės aplinkos iššūkius. 

„Didžioji mūsų įmonių grupės MILSA vertybė yra žmonės. Tai dėl jų mūsų įmonės mini įspūdingas veiklos sukaktis: „Granitas“ – 60,  „Granitinė skalda“ – 55, „Klovainių skalda“ – 50 metų. Tai dėl mūsų žmonių solidžios įmonės geba efektyviai veikti ir modernioje, greitai besikeičiančioje rinkoje. Tai mūsų metai“, – sako bendrovės „Milsa“ generalinis direktorius ir įmonių grupės „Milsa“ vadovas
Mantas MAKULAVIČIUS

  

Įmonių grupės pokyčiai vykdomi keliomis kryptimis. Pirmiausia – investicijos į gamybinius įrenginius ir mechanizmus, mažinančius gamybos savikainą.

„Pats produktas, skalda, yra santykinai pigi, todėl šiuo atveju veikia masto ekonomija – kuo daugiau gaminame, tuo savikaina mažesnė, bei ieškome, kur investuoti – į techniką, technologijas, įrenginius, – kad galima būtų atpiginti savikainą, – sako M. Makulavičius. – Rinkos situacija tokia, kad konkurenciją lemia produkcijos kaina.“ 

„Linkiu sėkmės, linkiu išlaikyti ir didinti užimamą rinkos dalį. Nepamirškit, kad svarbu ir žinios, jų gilinimas, nes dirbate specifinėje srityje. Būkite darbštūs ir aukite, tobulėkite, nes tam ribų nėra“, – sako
Danielius MAKULAVIČIUS, žmogus, padėjęs pagrindus „Milsos“ grupei
 
Gamybiniai įrenginiai ir mechanizmai – itin svarbūs, bet taip pat svarbūs ir vidiniai procesai, jų organizavimas. Ieškoma būdų juos tobulinti, daryti paprastesniais, greitesniais, aiškesniais. M. Makulavičiaus nuostata, ir nedidelis pakeitimas gali atnešti apčiuopiamos naudos. „Trečioji pokyčių kryptis – diversifikavimas ir veiklų išgryninimas. Ieškome galimybių plėsti veiklą, analizuodami gretimas, artimas sritis, kur turėtume kompetencijų“, – sako grupės vadovas, aiškindamas, kad diversifikavimas leidžia išvengti susikoncentravimo į vienos srities gamybą. Toks veiklų skaidymas būtų saugus bamperis sunkmečiu.

Per pastaruosius 5 metus, derindama kompetencijomis pagrįstą veiklų išgryninimą, grupė pardavė Ukrainoje valdytą granito karjerą ir skaldos gamyklą, atsisakė trinkelių ir betono gamybos, išnuomojo dalį nekilnojamojo turto. Išgryninusi veiklas, grupė žengia į naują etapą – dairosi kompetencijas atitinkančių pirkinių.

Modernių naujovių diegimą lemia naudos ir sąnaudų santykis

„Modernus laikmetis, Ketvirtoji pramonės revoliucija kelia naujų iššūkių, tačiau investuojame vertindami naudos ir sąnaudų santykį, – sako grupės vadovas. – Stebime rinką, naujas technologijas, manau, kad po 5–10 metų kalbėsime apie autonominius savivarčius, kurie veš žaliavas į gamybines linijas. Pasaulyje kalnakasybos pramonėje tokie sprendimai diegiami, bet ten, kur išgaunamas ne akmuo, o brangesni metalai, mineralai arba vykdoma didelė gamyba, kur produktas brangus ir brangios investicijos atsiperka. Vertinant naudos ir sąnaudų santykį, mums tokie sprendimai šiuo metu nenaudingi.“


Per artimiausius trejus metus, pasinaudojant ES fondų investicijomis, gamybinių technologinių linijų atnaujinimas vyks „Granite“ ir „Granitinėje skaldoje“ – procesai bus automatizuoti, technologinių linijų aptarnavimas – paprastesnis.

„Kiekvienoje įmonėje ieškoma būdų, kaip padaryti procesą trumpesnį, paprastesnį ir aiškesnį, kaip mažinti pervežimo ir energijos sąnaudas, perkelti arčiau gamybines linijas. Naujovę išbandę vienoje įmonėje, pritaikome ją ir kitose grupės įmonėse“, – pasakoja M. Makulavičius, akcentuodamas gamybos optimizavimą ir efektyvinimą, kurie kurtų pridėtinę vertę ir grupei, ir klientams.

Modernumas kuriamas ant tradicinių vertybių

„Milsa“ yra pavyzdys, kaip panaudoti sena, kad būtų galima eiti pirmyn, kuriant pažangias įmones, – sako Jonas Biržiškis, buvęs ilgametis „Granito“ vyriausiasis inžinierius, įmonei atidavęs 30 metų. – Danielius Makulavičius perėmė gerąsias „Granito“ tradicijas, ant kurių dabar sukurta rimta įmonių grupė „Milsa“. 

MILSA„Granite“ J. Biržiškis dirbo laikotarpiu, kai darbuotojų skaičius išaugo nuo keliasdešimties iki 3 tūkst., o įmonė kelininkams tiekė žvyrą, smėlį, granitą, dolomitinę skaldą, kasmet per 3,5 mln. kub. metrų. Jomis padengta apie 80 proc. šalies kelių.

Nuotraukoje – 
Jonas BIRŽIŠKIS,
buvęs ilgametis „Granito“ vyriausiasis inžinierius

„Mes visko norėjome siekti, didžiavomės savo darbu, vykdėme įvairias veiklas: statėme, gaminome, projektavime, eksportavome. Taip buvo sudarytas pagrindas „Milsai“ – sukaupta patirtis ir išugdyti darbuotojai“, – dalijasi J. Biržiškis, pastebėdamas, kad akmenis kelia ir skaldo ne technika, o žmonių idėjos, entuziazmas.

„Milsos“ grupėje daugėja jaunų žmonių, kurie atneša naujų minčių, idėjų. Kaip pastebi grupės vadovas M. Makulavičius, tai, kad gamybinės įmonės veikia keliose vietovėse, skiriamos įvairios veiklos – gavyba, gamyba, prekyba, administravimas, – jaunimui įdomu, nes yra kur pagilinti žinias, įgyvendinti idėjas. Taip suteikiama saviraiškos galimybė, kurią itin brangina jaunimas.

Danielius Makulavičius didžiuojasi grupei vadovaujančiu sūnumi Mantu ir gausėjančiu jaunimo būriu. „Tai išsilavinę žmonės, teikiantys grupei didelės vertės, dirbantys modernios rinkos ritmu. Ir man, ir kitiems grupės įmonių senbuviams itin svarbu, kad jaunieji modernumą kuria ant tradicinių vertybių, kurių svarbiausia – pagarba žmogui“, – sako įmonių grupės „Milsa“ pradininkas D. Makulavičius. Pritardamas jam, Mantas Makulavičius akcentuoja, kad įmonių grupės vertybė yra teisingas balansas tarp ilgamečių ir jaunų „Milsa“ įmonių grupės darbuotojų – tai užtikrina kartų harmoniją.

Vidutinių įmonių grupėje UAB „Milsa“ pelnė Sėkmingai dirbančios įmonės 2019 apdovanojimą.

MILSOS GRUPĖS ĮMONĖS

„Granito“ gamykla iki 2022 m. atnaujins infrastruktūrą

Granito“, skaičiuojančio 60 veiklos metų, pradžia – 1959 m. Kaune įkurta Gręžimo ir sprogdinimo darbų kontora. Po nepriklausomybės atgavimo tuomet jau susivienijimas „Granitas“ tapo valstybės įmone, vėliau – akcine bendrove. 2003 m. D. Makulavičius, tuomet jau „Milsos“ savininkas, įsigijo bendrovės kontrolinį akcijų paketą. Kaip sako įmonės senbuvis J. Biržiškis, taip „Granitas“ buvo apsaugotas nuo subyrėjimo. 

Dabar 55 darbuotojus turinti UAB „Granitas“, kaip „Milsos“ grupės įmonė, yra viena iš didžiausių ir ekonomiškai stipriausių granito skaldos gamintojų Lietuvoje. Pagrindinė jos veikla – įvairių frakcijų sertifikuotos granito skaldos bei granitmilčių gamyba ir mineralinių medžiagų krovos darbai.

Nuotraukoje – 
Arijus KORKUZAS,
UAB „Granitas“ generalinis direktorius

„Mes ryškiai matomi rinkos dalyviai. Tokiais esame dėl daugelio faktorių: darbuotojų, motyvacinės sistemos, darbų organizavimo, naudojamos technologijos ir įrangos, kuri sudaro galimybę mažinti gamybos sąnaudas“, – sako Arijus Korkuzas, UAB „Granitas“ generalinis direktorius.

Bendrovė kasmet investuoja į savo technologinės linijos, judančių mechanizmų ir įrangos atnaujinimą ir modernizavimą, kad galėtų užtikrinti aukščiausios kokybės produkciją. 2019 m. spalį pradėtas įgyvendinti projektas, finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis, – dar vienas gamyklos modernizavimo etapas. Iki 2022 m. liepos pabaigos bus iš esmės pakeista technologinė bazė, užtikrinsianti didesnį našumą, sumažės elektros energijos bei kuro sąnaudos. Gamykla, buvusi Kauno pakraštyje, per 60 metų atsidūrė mieste. Tad įmonė susidūrė su būtinybe užtikrinti priemones, mažinančias triukšmą ir dulkėtumą. Siekiant patenkinti rinkos poreikius, gamykla turi dirbti keliomis pamainomis, taip pat ir vakare, arba įsigyti našesnę gamybos liniją.

„Įgyvendinę projektą, pasistatysime kone naują gamyklą su modernia gamybos linija ir gaminsime daugiau su mažiau, – sako A. Korkuzas. – Nebereikės tiek senų statinių, senos įrangos, paprasčiau bus galima aptarnauti technologinę liniją – mažės sąnaudos. Įgyvendintos aplinkosauginės priemonės užtikrins mažesnę taršą garsu ir dulkėmis.“

„Granitinė skalda“. Technologijos įgalina rinkai pasiūlyti konkurencingą kainą

Įmonei „Granitinė skalda“ – 55-eri. Vilniuje veikiančios gamyklos ištakos – kelių statybinių medžiagų įmonių susivienijimo „Granitas“ Vilniaus filialas, kurio Panerių bazėje pradėta skaldos gamyba. 

Bendrovės pagrindinė veikla – įvairių frakcijų sertifikuotos granito skaldos gamyba ir mineralinių medžiagų krovos darbai. Dabartinė įmonė savo sektoriuje užima pirmaujančias pozicijas, kurias, kaip sako dr. Matas Bulevičius, UAB „Granitinė skalda“ generalinis direktorius, lemia efektyvus įmonės ir visos grupės darbas.

Nuotraukoje –
dr. Matas BULEVIČIUS,
UAB „Granitinė skalda“ generalinis direktorius

„Mes paveldėjome ne tik įrenginius, bet ir žmones, darbo kultūrą, kuri veikia nuolat kintančioje rinkoje. Tad reikia būti adaptyviems ir lankstiems“, – sako  dr. M.Bulevičius,  akcentuodamas, kad atėjo kurti tvarios komandos. Ir kuria ją ne griaudamas, o veikdamas sykiu, generuodamas naujus pokyčius ir derindamas juos su natūraliai susiformavusiais. Tokių pokyčių vertė kur kas didesnė, o rezultatai tvarūs. 

Rudenį pradėtas įgyvendinti Europos regioninės plėtros fondo finansuojamas projektas, kurio metu bus įdiegta moderni granito skaldos gamybos technologinė linija, įsigyti frontaliniai krautuvai. Jau metus gamykloje veikia pažangus, našus trupinimo mazgas – gamybos širdis. Šis mazgas, palyginus su ankstesniuoju, gamina keliskart daugiau produkcijos. Darbą našesniu daro frontaliniai ratiniai krautuvai, geležinkelio keliai, kapitališkai suremontuotas šilumvežis.

„Tai mūsų pačių investicijos, kurios įgalina modernizuoti gamybinę-technologinę bazę, didinti našumą ir mažinti gamybos sąnaudas, mažinti neigiamą poveikį aplinkai. Mūsų technologijos veikia efektyviai, tad rinkai galime pasiūlyti konkurencingą kainą“, – sako vadovas, akcentuodamas, kad įmonė produktą gamina Lietuvoje, taip kurdama pridėtinę vertę savo šaliai. 

Darbuotojus jaunosios kartos vadovas laiko didžiąja įmonės vertybe, jis didžiuojasi, kad gamykloje dirba jau trys viena kitą keičiančios kartos.

„Sėkmę pirmiausia lemia komanda, jos atsidavimas, rezultato siekis. Mes paveldėjome ne tik įrenginius, bet ir žmones, darbo kultūrą, kuri veikia nuolat kintančioje rinkoje. Tad reikia būti adaptyviems ir lankstiems“, – sako dr. M. Bulevičius, pastebėdamas, kad jaunimas atėjo kurti tvarios komandos. Ir kuria ją ne griaudamas, o veikdamas sykiu, generuodamas naujus pokyčius ir derindamas juos su natūraliai susiformavusiais. Tokių pokyčių vertė kur kas didesnė, o rezultatai tvarūs.

„Klovainių skalda“. Eksploatuojant karjerą, būtinas strateginis planavimas

1969 m. įkurta „Klovainių skalda“ yra ne tik didžiausia, bet ir vienintelė grupės įmonė, Pakruojo rajone eksploatuojanti karjerą. Ji taip pat gamina įvairių frakcijų sertifikuotą dolomito bei granito skaldą, natūralaus dolomito akmenį ir dolomitmilčius. 

Kaip ir kitos grupės įmonės, „Klovainių skalda“ įgyvendina projektą, kuris lems gamybos procesų skaitmeninimą, didinsiantį darbo našumą. Jau įsigyta ir sėkmingai naudojama mobili dolomito skaldos gamybos linija.
Nuotraukoje –
Vitolis URMONAS,
AB „Klovainių skalda“ generalinis direktorius

Per pastaruosius 15 metų vietoj vienos gamybinės linijos buvo pastatytos 3 naujos – mažesnės, bet našesnės. Atsisakyta gelžbetoninių pastatų, nebereikalingų įdiegus šiuolaikinę technologiją: moderni technika veikia po atviru dangumi, arčiau žaliavos. Revoliucijų, anot Vitolio Urmono, AB „Klovainių skalda“ generalinio direktoriaus, nėra, bet pokyčiai vyksta – mažėja gamybos, energijos, pervežimo sąnaudos. Jas mažina ir sunkioji statybinė karjerų technika: modernūs hidrauliniai ekskavatoriai, našesni sunkvežimiai. Atnaujinimams bendrovė kasmet skiria per 1 mln. eurų lėšų, kurios paskirstomos keliomis kryptimis: technologinei linijai, kur gaminama ir perdirbama skalda, mechanizmams, karjero technikai ir procesų automatizavimui, kad žmonėms nereikėtų dirbti pavojingomis sąlygomis. 

„Geriausių veiklos rezultatų siekiame racionaliai naudodami išteklius ir mažindami sąnaudas, – sako vadovas. – Dirbame specifinėje kalnakasybos pramonėje, eksploatuojame žemės gelmių turtą – dolomitą, todėl svarbus ilgalaikis planavimas, strateginis planavimas, nes neįmanoma, pavyzdžiui, per metus paruošti eksploatuoti karjerą ir pradėti iš karto gaminti produkciją. Specifika iš mūsų reikalauja ir atsakomybės: iškasę akmenį, kuriame rekreacines poilsio zonas, tvarkome kraštovaizdį.“

Dirbant dabartiniu pajėgumu, karjerą tikimasi eksploatuoti dar 50 metų. Bet jau dabar prognozuojama, į kurią pusę ir kaip jis bus plečiamas, naudojamas, kas bus paliekama jį baigus eksploatuoti. 

MILSOS įmonių grupės nuotr.

Statybunaujienos.lt
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka




Metų nominacijos

nuotrauka
2024-04-17 10:48
Ekonomikos ir inovacijų ministerija kartu su Viešųjų pirkimų tarnyba penktąjį kartą kviečia organizacijas dalyvauti konkurse – pristatyti savo pasiektus rezultatus šių metų efektyviausių viešųjų pirkimų rinkimuose.
nuotrauka
2024-04-11 15:22
Balandžio 16 d. visi BIM entuziastai turi galimybę iš arti susipažinti su Lietuvos skaitmeninės statybos lyderiais: jau devintus metus „Skaitmeninė statyba“ drauge su Lietuvos statybininkų asociacija (LSA) kviečia į konkurso „Lietuvos BIM projektai“ dalyvių projektų pristatymo renginį.
nuotrauka
2024-04-10 13:46
Ketvirtus metus vykstančios kampanijos „Ateitis – elektronikams" iniciatoriai, vienijantys lyderiaujančias sektoriaus įmones ir aukštąsias mokyklas Kaune, skelbia konkursą mokytojams-elektronikos entuziastams. Konkursu siekiama įvertinti mokytojų, skatinančių moksleivius domėtis perspektyvia elektro...
nuotrauka
2024-03-26 15:09
Mančesteryje vykusioje „Civic Trust Awards“ apdovanojimų ceremonijoje verslo ir laisvalaikio kompleksas „Bokšto skveras“ pripažintas nugalėtoju ir specialaus prizo laimėtoju, kuris įteikiamas išskirtiniams rekonstrukcijos projektams, įgyvendintiems saugomose teritorijose.
nuotrauka
2024-03-21 10:30
Kovo 20 d. paskelbtas kvietimas teikti paraiškas Žaliųjų pirkimų lyderių apdovanojimams, kurie skirti viešojo sektoriaus įmonėms, organizacijoms ir institucijoms, taip pat prekių ir paslaugų tiekėjams, tiekėjus vienijančioms organizacijoms ar viešuosiuose pirkimuose dalyvaujančioms organizacijoms, į...
nuotrauka
2024-03-13 09:28
Didžiausioje pasaulyje nekilnojamojo turto parodoje „MIPIM" Kanuose, Vilniui įteikti iš viso 5 apdovanojimai už pasiekimus Europos perspektyviausio miesto rinkimuose. Bendroje vidutinio dydžio miestų kategorijoje sostinė užėmė 3-ją vietą. Apdovanojimus kasmet rengia dienraščio „Financial Times" inve...
nuotrauka
2024-02-22 09:17
Devintus metus „Skaitmeninė statyba“ drauge su Lietuvos statybininkų asociacija (LSA) organizuoja unikalų konkursą „Lietuvos BIM projektai“. Konkursu siekiama išrinkti geriausią šalies įmonių praktiką skaitmeninės statybos srityje – taikant statinio informacinio modeliavimo (BIM) technologijas ir me...
nuotrauka
2024-01-26 07:59
Jau daugiau nei 20 metų sostinės gimtadienį vainikuoja Vilniaus garsinančių lyderių apdovanojimai. Už idėjas ir darbus Vilniui, miesto puoselėjimą ir garsinimą kasmet Šv. Kristoforo statulėlėmis apdovanojami iškiliausi vilniečiai. Reikšmingiausi miesto apdovanojimai įteikt dešimt laureatų.
nuotrauka
2024-01-19 14:46
Baltijos-Amerikos laisvės fondas (BAFF) ir JAV ambasada Lietuvoje kartu su Inovacijų agentūra kviečia teikti paraiškas Lietuvos-Amerikos inovacijų apdovanojimui laimėti. Pretenduoti gali Lietuvos verslai, aukštojo mokslo įstaigos ir kitos organizacijos ar fiziniai asmenys, kurie bendradarbiaudami su...
nuotrauka
2024-01-19 07:58
Vienas ambicingiausių 2023 m. projektų – daugiau nei 500 bunų, įrengtų Nemuno vagoje. Pagrindinė bunų įrengimo Nemuno atkarpoje paskirtis – išlaikyti gilią ir laivybai tinkamą upės vagą. Specialiai šiam svarbiam Vidaus vandens kelių direkcijos vykdytam projektui įmonių grupė „Milsa“ sukūrė naują gam...
nuotrauka
2023-12-15 09:03
Kasmet pasitikdama didžiąsias metų šventes Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) sukviečia verslo bendruomenę, visuomenės, politikos ir mokslo lyderius į kalėdinį LPK vakarą. Gruodžio 13 d. iškilmingoje „Pirklių klube“ vykusioje apdovanojimų ceremonijoje skambėjo ne tik padėkos ir sveikinimai ar...
nuotrauka
2023-12-13 17:48
Gruodžio 13 d., Vilniuje 27-ąjį kartą įteikti Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) rengiamo kasmetinio konkurso „Lietuvos metų gaminys“ apdovanojimai. Šiais metais konkurse dalyvavo 50 lietuvišką produkciją gaminančių įmonių. Aukščiausio įvertinimo aštuoniose vertinimo kategorijose siekė 81 ga...
nuotrauka
2023-12-07 15:43
Trečiadienį Vilniuje iškilmingoje konkurso „Už darnią plėtrą“ ceremonijoje paskelbti ir apdovanoti geriausi 2023 metų NT projektai Lietuvoje. Geriausiųjų NT projektų rinkimus Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) ir Darnios plėtros akademija organizuoja jau 16 metus.
nuotrauka
2023-12-07 14:24
Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje pastatas pripažintas geriausiu 2022 metais šalyje pastatytu visuomeniniu objektu. Apie tai gruodžio 6 d. paskelbė Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija su Darnios plėtros akademija ir Tarptautinei Amerikos mokyklai Vilniuje (AISV) įteikė pagrindinį m...
nuotrauka
2023-12-04 16:23
Aplinkos ministerija pirmadienį įteikė apdovanojimus žaliausioms Lietuvos savivaldybėms. Jomis tapo Utenos rajono, Vilniaus ir Klaipėdos miestų savivaldybės. Visos trys tapo jau antrą kartą sudaryto Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitingo lyderėmis.
nuotrauka
2023-11-28 10:10
Šiandien vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius įteikė apdovanojimus savivaldybių administracijų atstovams už sėkmingiausiai įgyvendintus VRM administruojamus 2014-2020 metų laikotarpiu ir Europos Sąjungos lėšomis finansuotus infrastruktūros projektus regionuose.
nuotrauka
2023-10-18 11:16
Jeigu jūs rūpinatės savo įmonės darbuotojų saugumu ir gerove, emocine būsena ir palankia atmosfera kolektyve, skatinate įvairovę, tausojate aplinką ar stiprinate bendruomenes – jūsų įmonę kviečiame dalyvauti Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų 2023 konkurse ir iki lapkričio 21 d. teikti parai...
nuotrauka
2023-10-16 11:21
Ilgalaikė Lietuvos medinės statybos patirtis ir tradicija sėkmingai pasireiškia ir šiuolaikinėje architektūroje. Vienas tokių pavyzdžių – architektūros estetikos studijos „Arches“ projektuotas gyvenamasis namas vienai šeimai – „Kedro namai“. Slovėnijoje rengiamame BIG SEE Wood Design Award’23 šis pr...
nuotrauka
2023-10-16 09:47
ARCHzona parodos metu paskelbtas trumpasis sąrašas architektų, patekusių į prestižinį geriausios Europos apdovanojimų EUmies Awards sąrašas.
nuotrauka
2023-10-06 05:55
Europos Komisijos įsteigtų Žaliosios sostinės apdovanojimų finale Vilnius tituluotas žaliąja Europos sostine 2025. Konkurso finale Taline Vilnius nugalėjo du finalininkus – Portugalijos Gimarainsą bei Austrijos Gracą.

Statybunaujienos.lt » Metų nominacijos