2024 kovo 29 d. penktadienis, 8:48
Reklama  |  facebook

2022 m. statybos inžinierių rinkimai, paskutinė savaitė paraiškų teikimui – laukiama iki rugpjūčio 15-osios

2022-06-22 09:06
Kaip ir kasmet rugsėjį įvyks vienas didžiausių ir svarbiausių metų renginių Lietuvos statybininkų bendruomenei – Statybininkų dienos šventė. Šios šventės metu tradiciškai pagerbiami statybos inžinieriai.
nuotrauka
Geriausio statybos inžinieriaus apdovanojimų archyvas: 2019, 2016, 2015, 2014 m. Portalo Statybunaujienos.lt koliažas


Minimos įmonės
LSIS (Lietuvos statybos inžinierių sąjunga),
LSA (Lietuvos savivaldybių asociacija),
Statybininkų diena – tai jau 23-čius metus iš eilės organizuojama profesinė šventė, skirta pagerbti Lietuvos statybininkus ir įtraukta į valstybės atmintinų dienų sąrašą. Šventinis renginys kasmet suburia apie 400 dalyvių iš statybos verslo, valdžios, mokslo ir švietimo institucijų, giminingų asociacijų ir organizacijų.

Ši šventė Lietuvos statybos inžinierių sąjungos (LSIS) bendruomenei svarbi dar ir todėl, kad šventės metu įteikiami METŲ STATYBOS INŽINIERIAUS apdovanojimai inžinieriams, kurie gerina savo profesijos prestižą dirbdami profesionaliai ir laikydamiesi etikos kodekso.

Apdovanojimai „2022 metų statybos inžinierius“ skiriami šiose nominacijose:

Metų statybos inžinierius – PROJEKTUOTOJAS – į apdovanojimą gali pretenduoti statinio projekto vadovai, statinio projekto dalių vadovai, kiti tiesiogiai statinių projektavimo procese dalyvaujantys inžinieriai;

Metų statybos inžinierius – STATYBOS VADOVAS – į apdovanojimą gali pretenduoti statinio statybos vadovai, statinio specialiųjų statybos darbų vadovai, kiti tiesiogiai statinių ar statinių dalių statybos procese dalyvaujantys inžinieriai;

Metų statybos inžinierius – STATYBOS TECHNINIS PRIŽIŪRĖTOJAS – į apdovanojimą gali pretenduoti statinio statybos techninės priežiūros vadovai, statinio specialiųjų statybos darbų techninės priežiūros vadovo, kiti tiesiogiai statinių ar statinių dalių statybos priežiūros procese dalyvaujantys inžinieriai.

Siūlymus apdovanojimui „2022 metų statybos inžinierius“ gali teikti projektavimo, statybos, statybos valdymo ir priežiūros veiklą vykdančios įmonės, statytojai (užsakovai), visuomeninės organizacijos (sąjungos, asociacijos ir kt.) arba patys kandidatai asmeniškai.
 
Apdovanotam asmeniui įteikiamas pažymėjimas „2022 metų statybos inžinierius“ ir atminimo dovana su užrašu – „2022 metų statybos inžinierius“, nurodant apdovanotojo vardą ir pavardę.

Apdovanojimo pažymėjimą pasirašo LSIS prezidentas ir Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) prezidentas. Apdovanojimą įteikia LSIS prezidentas ir LSA prezidentas (arba kiti įgalioti asociacijų atstovai) profesinės Statybininkų dienos šventės renginyje. Informacija apie apdovanojamą „2022 metų statybos inžinierių“ skelbiama LSIS ir LSA informaciniais kanalais bei naujienų portaluose.

Viskas, ką reikia padaryti, tai perskaityti nuostatus, užpildyti paraišką ir atsiųsti adersu lsis@lsis.lt iki rugpjūčio 15 d.

LSIS įvertins ir pagerbs statybos sektoriuje dirbančius inžinierius, jų profesionalumą, kvalifikaciją, ištikimybę profesijai, profesinės etikos laikymąsi ir puoselėjimą, veiklos indėlį į statybos ir bendros Lietuvos ūkio pažangos kūrimą. 

Konkursas tampa vis populiaresnis, kasmet auga dalyvių skaičius. Tai rodo profesijos prestižo augimą ir dėmesį, skiriamą šiai specialybei.

Informacinis konkurso METŲ STATYBOS INŽINIERIUS partneris – portalas STATYBUNAUJIENOS.LT.
Statybunaujienos.lt



Aktualijos

nuotrauka
2024-03-29 06:26
Seimas priėmė Statybos, Teritorijų planavimo, Teritorijų planavimo, statybos ir žemės naudojimo valstybinės priežiūros bei Architektūros įstatymų pataisas, leisiančias užtikrinti statybos procesų efektyvumą, teisėtumą ir skaidrumą.
nuotrauka
2024-03-28 14:52
Trečiadienio vakarą dalis Vilniaus gyventojų gavo bendruosius pranešimus, raginančius užsidaryti langus ir nebūti lauke, nes Panerių g. užsiliepsnojo automobilių sąvartynas ir pasklido toksiški dūmai. Ugniagesiai pranešimą apie gaisrą gavo apie pusę 7 vakare ir dirbo 11 valandų, kol jį likvidavo. Ka...
nuotrauka
2024-03-28 11:08
Vyriausybė patvirtino Aplinkos ministerijos parengtas atnaujintas Kitos paskirties valstybinės žemės sklypų pardavimo ir nuomos taisykles, kurios nustato aiškesnę tvarką ir sąlygas, kaip gyventojai ir įmonės be aukciono ir aukciono būdu gali išsinuomoti ar įsigyti kitos paskirties valstybinės žemės ...
nuotrauka
2024-03-28 09:55
Kovo 27 dienos vakarą Vilniuje Panerių gatvėje AB „Ruvis“ teritorijoje užsiliepsnojo automobilių atliekų apdorojimo aikštelė. Aplinkos apsaugos agentūros laboratorija išvyko paimti aplinkos oro mėginių bei atlikti kietųjų dalelių ir kitų teršalų matavimų. Taip pat buvo parengta artimiausių valandų t...
nuotrauka
2024-03-27 17:02
Penkios Armėnijoje įsikūrusios įstaigos, įskaitant vaikų darželius, kultūrinį centrą ir nacionalinį politechnikos universitetą, netrukus naudosis lietuvių įrengtos saulės jėgainės elektros energija. Elektrinę įrengs Lietuvos saulės energetikos bendrovė „Solet".
nuotrauka
2024-03-27 16:57
Nepatvirtinta Seimo nario abejonė, kad leistinos generuoti galios rezervavimo ribojimai hibridinėms elektrinėms, kurias sudaro saulės ir vėjo elektrinės, yra neteisėti.
nuotrauka
2024-03-27 16:45
Nuo balandžio mėn. vilniečiai ir sostinės svečiai galės nemokamai naudotis Vilniaus miesto savivaldybei priklausančiais viešaisiais tualetais. Vilniaus miesto Taryba šiandien pritarė sprendimui panaikinti anksčiau galiojusį 30 eurocentų vienkartinį mokestį. Taip pat per artimiausius dvejus metus pla...
nuotrauka
2024-03-27 10:56
Besirūpinantiems savo individualaus gyvenamojo namo energiniu efektyvumu verta suskubti. Iki balandžio 2d. 17h. gyventojai, norintys atnaujinti savo individualų gyvenamąjį namą, padidinti energinio naudingumo klasę ir tuo pačiu pagerinti savo gyvenimo sąlygas, gali kreiptis į Aplinkos projektų valdy...
nuotrauka
2024-03-27 10:50
NT plėtros bendrovės „Darnu Group“ inicijuotas sostinės gyventojų tyrimas atskleidė, kad pastaruosius kelerius metus skiriami ir planuojami biudžetai būsto įsigijimui reikšmingai augo. Bendrai sudėjus 42 proc. apklaustų vilniečių įsigijo ar planuoja įsigyti būstą, kurio vertė siekia 151 tūkst. ir da...
nuotrauka
2024-03-27 09:55
Turto bankas paskelbė rangos darbų viešąjį pirkimą vienam didžiausių valstybės valdomų pastatų – Mindaugo g. 12, Vilniuje. Į buvusią Lietuvos geležinkelių būstinę ketinama investuoti apie 15 milijonų eurų, čia įskurs 8 valstybės įstaigos.
nuotrauka
2024-03-26 15:09
Mančesteryje vykusioje „Civic Trust Awards“ apdovanojimų ceremonijoje verslo ir laisvalaikio kompleksas „Bokšto skveras“ pripažintas nugalėtoju ir specialaus prizo laimėtoju, kuris įteikiamas išskirtiniams rekonstrukcijos projektams, įgyvendintiems saugomose teritorijose.
nuotrauka
2024-03-26 14:22
Dar viena rekordinio susidomėjimo sulaukusios senamiesčio pastatų fasadų tvarkymo programos galimybė Klaipėdos senamiesčio pastatų valdytojams: siekiant pilnai išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų, skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas. Jų laukiama iki š. m. balandžio 10 dienos.
nuotrauka
2024-03-26 10:18
Architektai pastebi, kad dėmesys aplinkosaugai jau skiriamas ir įsirenginėjant būstą: gyventojai ieško sprendimų, kurie galėtų sumažinti poveikį aplinkai, todėl populiarėja produktai, pagaminti iš biologinės kilmės atliekų. Biocikliniai elektros instaliacijos gaminiai – naujovė tvariems namams, kuri...
nuotrauka
2024-03-26 10:09
Stiklo paketų gamintoja „Glass LT”, įsikūrusi Alytuje, į naują gamybos liniją investuoja 3 mln. Eur – tai leis išplėsti gaminių asortimentą ir apdoroti iki 2,6 mln. kv. m stiklo. Nepaisant sumažėjusios paklausos statybų rinkoje, pernai gamybos apimtys siekė 2,08 mln. kv. m apdoroto stiklo – tai šiek...
nuotrauka
2024-03-25 16:03
„Via Lietuva“ (anksčiau – Lietuvos automobilių kelių direkcija), Susisiekimo ministerijos siūlymu, parengė atnaujintus reikalavimus asfalto sluoksnių įrengimo darbams valstybinės reikšmės keliuose. Nurodoma, kad atnaujintas taisyklių projektas padidins naujų asfalto dangų tarnavimo laiką, sumažins k...
nuotrauka
2024-03-25 15:47
Tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables" pasirašė 82 mln. eurų finansavimo sutartį su Europos investicijų banku (EIB) ir Šiaurės investicijų banku (NIB) dėl 94 megavatų (MW) Pomeranijos vėjo parko Lenkijoje.
nuotrauka
2024-03-25 13:46
Aplinkos ministerijos Vystomojo bendradarbiavimo ir humanitarinės pagalbos teikimo komisija patvirtino reikalavimus projektams, kuriais siekiama besivystančiose šalyse švelninti klimato kaitą ir diegti atsinaujinančius energijos išteklius perduodant Lietuvos patirtį.
nuotrauka
2024-03-25 13:37
Žemės informacinėje sistemoje nuo šiol veikia interaktyvus skaitmeninis žemėlapis „Valstybinė žemė”. Čia vienoje vietoje galima matyti visus Nekilnojamojo turto registre įregistruotus valstybinės žemės sklypus bei žemės sklypais nesuformuotus valstybinės žemės plotus.
nuotrauka
2024-03-25 09:32
Susisiekimo infrastruktūros UAB „Fegda grupė" priklausanti Pietų Lietuvos kelių infrastruktūros įmonė „Alkesta" turi naują vadovą – įmonės generalinio direktoriaus pareigas nuo pirmadienio eina Titas Lukšas.
nuotrauka
2024-03-25 09:26
Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija), gavusi pranešimą dėl galimai neteisėtai atliktų statybos darbų, žemės sklype Sereikių k., Meškuičių sen., Šiaulių r. sav, atliko faktinių duomenų patikrinimą. Lentpjūvėje pertvarkyta stogo konstr...

Statybunaujienos.lt » Aktualijos