2024 gegužės 2 d. ketvirtadienis, 23:07
Reklama  |  facebook

2026-ais uostamiestyje iškils naujas paslaugų ir prekybos centras – „Klaipėda Outlet & More“

2023-12-11 09:41
Pajūrio mažmeninės prekybos rinkos laukia naujiena – Klaipėdos mieste bus statomas 24 tūkst. kv. m. ploto išparduotuvių koncepcijos prekybos, pramogų ir laisvalaikio centras „Klaipėda Outlet & More". Jis įsikurs judriame Taikos prospekte, šalia Klaipėdos miesto poliklinikos ir „Naujojo turgaus" prekyvietės. Miesto gyventojams bei svečiams planuojama pasiūlyti įvairiausių paslaugų bei pramogų, o požeminėje automobilių aikštelėje bus įrengta 550 stovėjimo vietų. „Klaipėda Outlet & More" duris atverti turėtų 2026 metų trečiąjį ketvirtį.
nuotrauka
Bendrovės „Masterkeybaltics" vizualizacija


Minimos įmonės
Masterkeybaltics, UAB

„Idėja Klaipėdoje atidaryti naują paslaugų ir prekybos centrą kilo maždaug prieš trejus metus. Jau kurį laiką jautėme poreikį rinkoje – paslaugų bei pramogų traukos taško alternatyvos aktualios ir miestiečiams, ir verslo atstovams. Į uostamiestyje įsikūrusius prekybos centrus atvyksta ne vien klaipėdiečiai, tačiau ir pajūrio regiono gyventojai, tad potencialas plėsti prekybos sektorių čia išties nemažas", – pasakoja projektą vystančios bendrovės „Masterkeybaltics" direktorius Mindaugas Treigis.

Masterkeybaltics
Mindaugas Treigis,
„Masterkeybaltics" nuotr.

„Klaipėda Outlet & More" bus statomas patrauklioje ir tankiai apgyvendintoje miesto zonoje, pusiaukelėje tarp prekybos centrų „Molas" ir „Akropolis". Naujas pastatas iškils adresu Taikos pr. 78, vietoje buvusių buities rūmų. Pirmas jo aukštas bus skirtas prekybai – čia įsikurs beveik dvidešimt parduotuvių, vaistinė, veiks kavinių ir restoranų zona, o antrajame aukšte planuojama įrengti sporto klubą, vaikų laisvalaikio erdvę su batutų parku, taip pat medicinos paslaugas teikiančią kliniką bei kino teatrą.

„Šio prekybos centro išskirtinumas – tai paslaugų ir pramogų sinergija su išparduotuvės koncepcija. Pajūrio regione būsime pirmieji, pasiūlę tokį derinį. Šiuo metu aktyviai dirbame ties techniniu pastato projektu ir tikimės kitais metais gauti statybų leidimą", – teigia pranešime cituojamas Mindaugas Treigis.

Sparčiai populiarėjanti prekybos koncepcija – sutaupyti galima iki 70 proc.

Išparduotuvių centrai demonstruoja spartų ir nuoseklų augimą Europos mažmeninės prekybos sektoriuje jau pastaruosius dvidešimt metų. Skiriamuoju išparduotuvių bruožu tapo net iki 70 proc. siekiančios nuolaidos pasaulinio garso prekių ženklams.

„Išparduotuvių prekyvietės pirmiausia patrauklios tuo, kad žinomų prekių ženklų produkcija čia kainuoja gerokai mažiau, negu įprastų akcijų metu. Jeigu nuolaidos parduotuvėse svyruoja nuo 10 iki 30 procentų, tai išparduotuvėse galima įsigyti prekių 25, 50 ar net 70 procentų pigau. Pasaulyje žinomi gamintojai kuria išskirtinai „outlet" kolekcijas, išparduotuvėse dažnai atsiduria tik tam tikrų dydžio modelių prekės ar sėkmingiausi populiarių modelių produktai. Ne paslaptis, kad šis verslo modelis aktualiausias sporto ir laisvalaikio paskirties prekių kategorijoje. Žvelgiant į pajūrio regioną, būtent tokios produkcijos paklausa čia yra gan aukšta", – sako pranešime pacituota „Klaipėda Outlet & More" vadovė Viktorija Beatričė Radzevičienė.

Viktorija Beatričė Radzevičienė pastebi, jog išskirtinai išparduotuvių centrai labiau būdingi didelėms Europos rinkoms. Baltijos šalyse tenka apjungti šią prekybos koncepciją su platesniu požiūriu į vartotojų lūkesčių atliepimą – pasiūlant ne vien kokybiškas prekes už draugišką kainą, tačiau ir įvairių laisvalaikio galimybių.

„Baltijos šalių rinka yra nedidelė, palyginus su Skandinavijos ar Vidurio Europos regionais. Tad vien išparduotuvių centrai čia neturėtų reikiamos perkamosios galios. Tačiau mes puikiai žinome, kas kuria vertę mūsų prekybininkams bei pirkėjams: didelė erdvė, plati veiklų pasiūla ir patogi kaimynystė. „Klaipėda Outlet & More" pasiūlys funkcijų įvairovę, o tai bus patrauklu ne vien uostamiesčio gyventojams. Tikimės pritraukti lankytojus iš gyvenviečių, kuriose dėl rinkos seklumo „outlet" tipo prekyviečių nėra", – atskleidžia V. B. Radzevičienė

Naujas prekybos centras bus pritaikytas ir šeimų laisvalaikiui

Pasak nekilnojamojo turto ekspertų, pajūrio rinkoje dar vienam įprastam prekybos centrui būtų ankšta. Tačiau kokybiškam pramogų ir prekybos „outlet" centrui, orientuotam į šeimų laisvalaikį – poreikis akivaizdus.

„Klaipėdoje ne kartą esu susidūręs su situacija, kai esant prastiems orams, ištinka laisvalaikio idėjų badas. Jeigu lėlių teatre negauni bilietų, o Jūrų muziejuje lankeisi neseniai, belieka keliauti į prekybos centrą. Šiuo metu trūksta kokybiškos ir lengvai pasiekiamos erdvės, kurioje tėvai galėtų smagiai praleisti laiką su vaikais, patenkinant visų šeimos narių poreikius", – teigia nekilnojamojo turto bendrovės „REAL GAME" konsultantas Ernestas Adomaitis.

Adomaitis pastebi, kad dėl augančių nekilnojamojo turto kainų Palangoje, Klaipėda tampa vis patrauklesniu antrojo būsto miestu. Uostamiesčio infrastruktūra naudojasi ir Gargždų, Kretingos bei Palangos gyventojai, į pajūrio kurortus atvykstantys poilsiautojai, netgi kai kuriems Latvijos miesteliams Klaipėda yra artimiausias didmiestis. Tad potenciali rinka išauga iki 300-400 tūkst. pirkėjų.

„Šis prekybos ir laisvalaikio centras bus orientuotas į šeimas ir jaunus žmones, jų patogumą vienoje vietoje gauti plačią pramogų ir kokybiškų apsipirkimo galimybių pasiūlą. „Klaipėda Outlet & More" bus galima praleisti kone visą dieną – pasportuoti, užkąsti, pažiūrėti filmą, čia numatytos laisvalaikio zonos, žaidimų kambariai ir netgi erdvės vaikų būreliams. Taip pat, tai bus vienintelis prekybos centras mieste su požemine automobilių stovėjimo aikštele, kas suteikia papildomo komforto esant prastiems orams", – priduria pranešime cituojamas Ernestas Adomaitis. 
Statybunaujienos.lt



Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-05-02 15:27
Priemiesčių patrauklumą didina visas privalumų paketas: tai ne tik galimybė pasinaudoti valstybės parama, bet ir tai, kad galima įsikurti kur kas erdvesniame būste, turėti savą kiemą arba būnant kur kas arčiau gamtos naudotis kitomis, tik miestui būdingomis galimybėmis.
nuotrauka
2024-05-02 13:39
SBA grupės investicijų valdymo bendrovė „Capitalica Asset Management" pabaigė žaliausio biurų komplekso Rygoje „Verde" statybos darbus. 45 tūkst. kv. m. dydžio dviejų pastatų verslo komplekse iš viso įsikurė 19 Latvijos ir tarptautinių įmonių. Pirmojo „Capitalica Asset Management" projekto Latvijoje...
nuotrauka
2024-05-02 10:47
Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovės „Realco“ duomenimis, šių metų balandį Vilniaus pirminėje NT rinkoje parduoti 207 būstai ir fiksuoti 7 sutarčių nutraukimai. Palyginti su kovu, kai parduoti 234 būstai, pardavimai sumenko 11,5 proc. 106 būstai balandį parduoti ekonominiame, 91 vidutiniame ir...
nuotrauka
2024-04-30 16:04
Žaliuoju kursu siekiama pertvarkyti Europos Sąjungą (ES) į modernią, efektyviai išteklius naudojančią ir konkurencingą ekonomiką, kurioje iki 2050 m. nebeliks grynojo išmetamo šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekio. Reikšmingas vaidmuo šioje tvarumo transformacijoje tenka verslams, ypač dideliems,...
nuotrauka
2024-04-30 10:09
Pastaraisiais metais Lietuvos įmonių bankrotų skaičius mažėjo, nors ekspertai prognozavo jų augimą. 2022 m. bankrotą paskelbė 1 103 įmonės, o 2023 m. – 949. Analitikai pastebi, kad dažniau bankrutuoja jaunesnės įmonės. Pagrindinėmis to priežastimis tampa žinių trūkumas, per dideli įsiskolinimai ir n...
nuotrauka
2024-04-30 09:57
Nekilnojamojo turto plėtros kompanija „Hanner“ imasi jau antrojo gyvenamųjų namų projekto Lenkijoje. Kompanija Varšuvoje, Mokotów rajone, įsigijo sklypą, kuriame iki 2027 m. pabaigos iškils daugiabutis. Investicijos į šį projektą sieks 21 mln. eurų.
nuotrauka
2024-04-29 07:49
„Eika Asset Management" (EAM) fondas stiprina savo pozicijas Latvijos rinkoje ir imasi nestandartinių projektų. Naujausias jų – pasaulyje šiuo metu sparčiai populiarėjančių bendro gyvenimo erdvių (ang. co-living) kūrimas. Investavęs 20 mln. eurų ir įsigijęs daugiau nei 3,7 ha sklypą su pastatais, ku...
nuotrauka
2024-04-27 09:01
Tiek buityje, tiek ir pramonėje neretai tenka susidurti su problema, kuri, nors ir nedidelė, bet kelia daug nepatogumų: kažkas užrūdijo, sunkiai atsidaro, neįmanoma pastumti. Mesti lauk ir keisti nauju –neracionalu. SOUDAL pasiūlė universalų sprendimą – atnaujintą „Soudal Multi Spray“.
nuotrauka
2024-04-26 14:46
Terminas rekuperacija girdėtas, ko gero, daugeliui. Ypač tie, kurie šiuo metu statosi namą, tam ruošiasi arba yra pirkimo procese, pakankamai dažnai tenka kalbėti apie įvairius techninius dalykus, tarp kurių patenka ir rekuperatoriai. Šis prietaisas atlieka labai svarbų vaidmenį gerinant oro kokybę ...
nuotrauka
2024-04-25 07:08
Statybos įmonei ARCHIS šie metai prasidėjo svarbaus projekto įgyvendinimu – startavo Giraitės (Kauno rajonas) Šventosios Šeimos parapijos bažnyčios statyba. Šio svarbaus pastato paskirtis iš statybininkų reikalauja skirti ypatingą dėmesį detalėms ir tradicijoms.
nuotrauka
2024-04-24 06:18
Lietuvių įmonė „Acrylicon Baltic“, kuri specializuojasi įrengdama pramoninių grindų dangas, užsienio rinkose vykdo daugiau negu pusę visų užsakymų. 20 metų veiklą vykdanti įmonė pastaruosius 17 metų projektus įgyvendina ne tik Europoje, bet ir Amerikoje, Azijoje, Afrikoje.
nuotrauka
2024-04-23 14:19
„Primostar“ specializuojasi požeminių gelžbetoninių konstrukcijų hidroizoliacijos srityje ir yra didžiausias savo srities žaidėjas Estijoje. Įmonės tikslas – sumaniai naudoti hidroizoliacines medžiagas, siekiant ne tik optimalaus rezultato, bet ir sumažinti medžiagų sąnaudas bei tausoti aplinką.
nuotrauka
2024-04-23 07:34
„Nemokamas sūris tik pelėkautuose" – posakis, aktualus ne tik taupantiems vartotojams, bet ir augti (tačiau – tik už kiek įmanoma palankesnį biudžetą) siekiantiems verslams. Vienu dažniausių žingsnių verslo procesų optimizavime tampa ISO vadybos sistemos diegimas. Visgi net ir augti pasiryžusi organ...
nuotrauka
2024-04-22 13:47
Praėję metai atsinaujinančios energetikos bendrovei „Smartecon“ buvo ryškūs ir pilni svarbių įvykių. Įmonė tapo platesnio masto rangovu ir pradėjusi dirbti su didelių saulės energetikos parkų vystytojais ėmė augti dar sparčiau, taip pat plėtėsi Skandinavijoje, pasiūlė inovatyvius sprendimus namų ūki...
nuotrauka
2024-04-19 12:36
Viena didžiausių dolomito ir granito skaldos gamintojų Lietuvoje „Milsa“ grupė įsigijo Estijos bendrovės „Voglers Eesti“ kontrolinį akcijų paketą. Toks žingsnis leidžia įmonei ne tik sustiprinti paslaugų plėtrą už Lietuvos ribų, bet ir suteikia galimybę perimti svarbius procesus „Milsa“ įmonių grupė...
nuotrauka
2024-04-18 15:01
KTU mokslininkai ir verslo atstovai sako, kad ieškant konkurencinio pranašumo ekonominėje erdvėje, padėti gali verslo skaitmenizavimas – vienas prioritetinių Pramonės 4.0 tikslų. Tuo tarpu skaitmenizacijai diegti ir palaikyti jau reikalingi naujos kartos specialistai.
nuotrauka
2024-04-18 14:49
Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos situacija – bene daugiausiai diskusijų pastaruoju metu viešojoje erdvėje kelianti tema. Laukiama jos atsigavimo požymių, netyla kalbos apie būstų kainas, aptariami nauji reikalavimai statytojams. Tačiau kaip mūsų šalį ir jos sąlygas statybų vystymui mato čia jau n...
nuotrauka
2024-04-17 16:32
Didelę infrastruktūros pastatų statybos ir kultūros paveldo objektų atnaujinimo patirtį Baltijos šalyse turinti Lietuvos statybos bendrovė „HSC Baltic" pasirašė ilgalaikės nuomos sutartį su „Baltic Horizon" valdomais „Meraki" verslo namais.
nuotrauka
2024-04-17 10:11
Šiandien aukščiausiame Lietuvos statinyje – Vilniaus televizijos bokšte – surengtos bokšto viršutinės taurės naujų erdvių rekonstrukcijos pabaigtuvės. Pabaigus šį darbų etapą, lankytojams atveriamos naujos erdvės, kuriose jų laukia naujos paslaugos bei pramogos.
nuotrauka
2024-04-17 08:53
Tai, apie ką kažkada svajojo vien rašytojai fantastai, tampa realybe. Dirbtinis intelektas milžinišku greičiu keičia mūsų gyvenimus – ne vien laisvalaikį ir pramogas, bet ir darbinę veiklą. Bendrovės „Emplonet" IT atrankų padalinio vadovė, dirbtinio intelekto personalo sprendimuose ekspertė Ieva Kil...

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka

INSTITA dalyvavo infrastruktūros projekte, kuris keičia sostinės nekilnojamojo turto vystymo kryptis ir mažina taršą

INSTITA įgyvendino dar vieną lietaus nuotekų kolektoriaus rekonstravimo ir lietaus nuotekų valymo įrenginių statybos projektą – vykdė II etapo darbus. Tai itin reikšminga veikla, kuri, užsak...