2024 gegužės 9 d. ketvirtadienis, 0:22
Reklama  |  facebook

Kane bus remontuojama Nemuno gatvė: mažiau transporto – platesni šaligatviai

2022-06-20 06:43
Atnaujintos požeminės komunikacijos ir kontaktinis troleibusų tinklas, dar daugiau erdvės pėstiesiems – tokius pokyčius jau šią vasarą pasitiks Nemuno gatvė Kaune. Pradėjus intensyvius darbus, nuo pirmadienio ši senamiesčio gatvė taps nepravažiuojama – nuo Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos iki pat Birštono gatvės. Eismo ribojimai gali trukti iki rudens. Laikinai čia nekursuos ir viešasis transportas.
nuotrauka
Kauno m. savivaldybės nuotr.


Minimos įmonės
Kauno m. savivaldybė,
„Pirmiausia laukia intensyvūs požeminių komunikacijų atnaujinimo darbai: inžinerinių tinklų tvarkymas, dalies šiluminės trasos, apšvietimo, vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų keitimas, lietaus kanalizacijos įrengimas. Tolesniame etape bus atnaujinta važiuojamosios dalies danga bei kontaktinis troleibusų tinklas“, – apie birželio 20-ąją pradedamus darbus pasakojo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, cituojamas savivaldybės pranešime.

Pasak jo, Nemuno gatvę norima paversti saugia ir patogia susisiekimo jungtimi pėstiesiems, paliekant vieną eismo juostą transportui ir gerokai praplatinant šaligatvius.

Kol vyks darbai, laikinai stabdomi 1-ojo ir 7-ojo troleibusų maršrutai, o 5-ąjį ir 15-ąjį pakeis autobusai. Iki rudens vairuotojams ir viešojo transporto keleiviams teks rinktis alternatyvius kelionės maršrutus Karaliaus Mindaugo prospektu bei aplinkinėmis gatvėmis. 

Kauno m. savivaldybės nuotr. 

Vykstant remontui vietos gyventojai į kiemus su automobiliais patekti negalės. 

„Nemuno gatvėje automobilių eismas jau ilgą laiką buvo nepageidaujamas. Čia kursuodavo autobusai, troleibusai, vietos gyventojai bei aptarnaujantis transportas, todėl nuspręsta ateityje daugiau erdvės suteikti pėstiesiems. Šaligatviai čia gerokai išplatės“, – cituojamas Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Į Kultūros paveldo teritoriją patenkančioje Nemuno gatvėje šią savaitę pradėjo darbuotis archeologai. Jie atlieka žvalgomuosius tyrimus ir prižiūrės vykstančius darbus.

„Pagrindinius darbus norime atlikti vasarą, kuomet mažiausias eismo intensyvumas, todėl atsiprašome vairuotojų ir ypatingai vietos gyventojų, kurie negalės automobiliais patekti į savo kiemus. Darbų zonoje bus atliekami gilūs kasimai, tad net teoriškai eismas čia negalėtų vykti“, – sakė A. Pakalniškis.

Po kapitalinio gatvės remonto važiuojamoji dalis susiaurės nuo dviejų iki vienos eismo juostos. Likęs gatvės plotas bus skirtas erdviems šaligatviams. Nemuno gatvėje numatyta atnaujinti troleibusų kontaktinį tinklą, įrengti trumpiems sustojimams skirtas vadinamąsias „Kiss and Ride“ vietas prie Kauno Senamiesčio progimnazijos.

Jeigu oro sąlygos nesutrukdys, transporto eismą Nemuno gatvėje planuojama atnaujinti rugsėjį. 
Statybunaujienos.lt



Infrastruktūra

nuotrauka
2024-05-08 10:31
Klaipėdoje įrengta infrastruktūra laivų nuleidimui į Danės upę. Įgyvendinti projektą užtruko kiek ilgiau nei planuota, bet juo liko patenkinti ir projekto užsakovai, ir slipo bei greta esančios prieplaukos naudotojai.
nuotrauka
2024-05-07 09:52
Susisiekimo ministerija duoda startą Klaipėdos pietinio aplinkkelio planavimo pradžiai – šią savaitę susisiekimo ministras Marius Skuodis pasirašė Vyriausybės nutarimo projekto teikimą dėl Klaipėdos pietinio aplinkkelio, kuriuo siekiama pradėti rengti šio valstybei svarbaus projekto susisiekimo komu...
nuotrauka
2024-05-07 09:45
Vilniečiams ir miesto svečiams jau atverta dar viena rekonstruota kairės Neries krantinės atkarpa nuo Šilo tilto iki brolių Vileišių skvero. Ši beveik 2 km atkarpa tapo patogia jungtimi pėstiesiems ir dviratininkams, keliaujantiems iš Antakalnio į centrinę miesto dalį.
nuotrauka
2024-05-06 11:15
Tarptautinė žaliosios energijos įmonė „Ignitis renewables“ gabena dideles vėjo elektrinių dalis iš Klaipėdos uosto į Kelmės rajoną, kur vysto didžiausią sausumos vėjo elektrinių parką Baltijos šalyse. Vėjo elektrinės iškils per šiuos metus, o elektros energiją pradės generuoti 2025 metais.
nuotrauka
2024-05-03 13:49
Turto bankas viešojo aukciono metu už beveik 700 tūkst. eurų pardavė uždarosios akcinės bendrovės „Šilutės polderiai“ 81,02 proc. akcijų paketą.
nuotrauka
2024-05-03 12:54
Danijos atsinaujinančios energetikos įmonė „Nordic Solar“ kartu su šalies energetikos sektoriaus lyderiais ir Danijos ambasada Molėtų rajone atidarė didžiausią Lietuvoje saulės energijos parką.
nuotrauka
2024-05-02 10:11
Savivaldybė pasirašė sutartį dėl Paryžiaus Komunos gatvės atnaujinimo, tad artėjant vasarai čia jau startuos kapitalinio remonto darbai.
nuotrauka
2024-04-30 12:15
„OmnispowerEurope“ drauge su partneriais sukūrė unikalią bateriją, galinčią dirbti ir aukštoje, ir žemoje temperatūroje bei užtikrinti didžiausią įrenginio našumą. Ji ne tik dirba 24x7 režimu, kad maksimaliai sumažintų sąnaudas ir generuotų didžiausias vertes, bet ir yra besimokanti baterija. Ji nuo...
nuotrauka
2024-04-26 09:59
Nuo gegužės 1 d. dešimtyje populiariausių „Ignitis ON" elektromobilių įkrovimo vietų Vilniuje bus galima tikėtis įsikrauti elektromobilį dar greičiau ir patogiau. Tokia galimybė atsiras, nes bendrovės „Ignitis" valdomo didžiausio elektromobilių greitojo įkrovimo tinklas Lietuvoje „Ignitis ON" pradės...
nuotrauka
2024-04-25 08:04
Akcinė bendrovė „Via Lietuva“ tęsia strategiškai svarbių projektų įgyvendinimą. Jau birželio pradžioje, bus pradėti įgyvendinti Jonavos aplinkkelio statybų I etapo ir kelio Jonava-Žasliai-Kalniniai Mijaugonys rekonstravimo rangos darbai. Jonavos aplinkkelis papildys magistralinį kelią Kaunas-Zarasai...
nuotrauka
2024-04-25 07:17
Prognozuojama, kad iki šio šimtmečio pabaigos daugės karščio bangų ir tropinių naktų, o šaltų dienų sumažės. Numatoma, kad toliau didės ir bendras metinis kritulių kiekis nuo dabartinių 684 mm – 42-98 mm, ypač žiemos sezonu. Baltijos jūros lygio pakilimas svyruos nuo 22 cm iki 35 cm.
nuotrauka
2024-04-24 14:05
Du trečdaliai Europos gyventojų veikiami didėjančio nuolatinio triukšmo dėl transporto, o Pasaulinė sveikatos organizacija skelbia, kad tai viena iš didžiausių problemų, po oro užterštumo. Gyventojų skaičiumi augančiame Vilniuje ši problema – taip pat tampa vis aktualesnė, todėl numatyta apie šimtas...
nuotrauka
2024-04-24 07:59
Valstybinio kelių tinklo plėtrai svarstoma pasitelkti viešojo ir privataus sektorių partnerystės (VPSP) modelį. AB „Via Lietuva“ pradeda parengiamuosius darbus ir konsultacijas su rinkos dalyviais dėl galimybės įgyvendinti kelių infrastruktūros projektus pasitelkiant šią finansinę priemonę.
nuotrauka
2024-04-23 10:56
Žalia šviesa laivų šliuzo per Nemuną projektui: pasirašyta sutartis dėl projektinių pasiūlymų ir poveikio aplinkai vertinimo.
nuotrauka
2024-04-23 10:25
Į Kultūros paveldą įrašytas Vilniaus pakraštyje esantis Kazbėjų tiltas, kurio rekonstrukcijos ilgai laukė vietos bendruomenė bei sostinės vairuotojai, pagaliau bus sutvarkytas. Jo kapitalinio remonto darbų imasi tvarios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva", laimėjusi Vilniaus mie...
nuotrauka
2024-04-22 13:57
Balandžio viduryje visiškai pabaigti vienu ambicingiausių per pastarąjį dešimtmetį vadinto projekto Klaipėdoje – Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos – darbai. Šiuo metu rengiama techninė dokumentacija objektą atiduoti vertinti Valstybinei statybos inspekcijai...
nuotrauka
2024-04-22 13:47
Praėję metai atsinaujinančios energetikos bendrovei „Smartecon“ buvo ryškūs ir pilni svarbių įvykių. Įmonė tapo platesnio masto rangovu ir pradėjusi dirbti su didelių saulės energetikos parkų vystytojais ėmė augti dar sparčiau, taip pat plėtėsi Skandinavijoje, pasiūlė inovatyvius sprendimus namų ūki...
nuotrauka
2024-04-22 09:49
Šiandien, balandžio 22 d., startuoja kvietimas Lietuvos verslui ir įstaigoms teikti paraiškas paramai investicijoms į žaliojo vandenilio gamybos pajėgumų sukūrimą gauti. Energetikos ministerijos inicijuotam kvietimui numatyta skirti virš 23 mln. eurų. Tikimasi, kad šios investicijos Lietuvoje leis s...
nuotrauka
2024-04-22 08:04
INSTITA įgyvendino dar vieną lietaus nuotekų kolektoriaus rekonstravimo ir lietaus nuotekų valymo įrenginių statybos projektą – vykdė II etapo darbus. Tai itin reikšminga veikla, kuri, užsakovo GRINDOS duomenimis, viršnorminę lietaus nuotekų taršą, lyginant su 2021-aisiais, sumažino net 60 proc. ir ...
nuotrauka
2024-04-16 18:27
Žemės gelmėse slypi neišnaudotas potencialas, kurį galima paversti energijos šaltiniu. Bendradarbiaujant su tarptautinėmis įmonėmis, KTU „M-Lab“ įsikūręs „Geoenergy Lab“ paramos būdu gavo beveik 3 mln. eurų vertės programinę įrangą, leidžiančią efektyviai modeliuoti žemės gelmių reiškinius. Tai svar...

Statybunaujienos.lt » Infrastruktūra