2024 balandžio 25 d. ketvirtadienis, 18:47
Reklama  |  facebook

„Layher Baltic“. Ko reikia, kad jauni žmonės norėtų eiti į darbą ir nekaitaliotų darboviečių Fotogalerija

2022-09-27 07:16
Statybininkų dienos proga apdovanoti du įmonės „Layher Baltic“ darbuotojai. Projektų vadybininkei Margaritai Leganovičiūtei įteikta Lietuvos statybininkų asociacijos padėka, o vyr. pastolių projektavimo inžinieriui Ramanui Dzikavitskiui – Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkės padėka.
nuotrauka
Iš kairės: LSA prezidentas Dalius Gedvilas, vyr. pastolių projektavimo inžinierius Ramanas Dzikavitskis, projektų vadybininkė Margarita Leganovičiūtė, aplinkos ministras Simonas Gentvilas, LPK prezidentas Vidmantas Janulevičius. Alekso Jauniaus / LSA nuotr.


Minimos įmonės
Layher Baltic, UAB

Įmonėje „Layher Baltic“ Margarita Leganovičiūtė dirba jau 8-erius, o Ramanas Dzikavitskis – 5-erius. Nors jauni žmonės paprastai dažnai keičia darbovietes, šie įmonės darbuotojai turi kitokią nuomonę.

„Kodėl ką nors keisti, jei darbas patinka? Kai įmonė suteikia galimybių mokytis, augti, tobulėti, jautiesi vertinamas, jautiesi saugiai, nekyla net tokių minčių. Pas mus beveik nesikeičia darbuotojai, nes turime puikias sąlygas“, – tvirtina Margarita.

Į statybą atėjo skirtingais keliais

Ramanas yra kilęs iš statybos inžinierių šeimos. Nuo vaikystės jį lydėjo statybų temos, tad pasirinkimas, juolab kad krimsdamas tiksliuosius mokslus jis aplenkdavo bendramokslius, buvo aiškus. Baigęs gimnaziją, nutarė Minsko universitete studijuoti pramoninę ir civilinę inžineriją.

LAYHER BALTIC VIKTOR VORONCOV

Mūsų regionas nedidelis – norėdami patirti sėkmę, turime eksportuoti savo produktus ir projektavimo paslaugas. Ramanas yra vienas iš to eksporto variklių. Neseniai jis sėkmingai įgyvendino didelį greitaeigių traukinių tilto pastolių projektą Švedijoje. Įmonė uždirbo lėšų, bet dar svarbesnė neįkainojama patirtis, kokios Lietuvoje neįgysi, nes nėra tokio masto projektų.
Man svarbu buvo Ramaną nusivežti į Statybininkų dienos renginį, kuriame jam buvo įteikta padėka. Man buvo svarbu parodyti statybininkų bendruomenę, parodyti, kaip gerbiami statybos sektoriaus darbuotojai.
Margaritai mūsų įmonė yra pirmoji darbovietė – čia ji užaugo, įgijo būtinų savo darbui kompetencijų. Vertinu ją už efektyvų darbą, gebėjimą organizuoti procesus ir juos efektyviai suvaldyti. Man svarbus ne tik jos lojalumas, bet ir kruopštumas, kompetencijų kaupimas, noras mokytis, pagalba komandos nariams.

Viktoras VORONCOVAS, LAYHER BALTIC vadovas

Kitaip nei Ramanas, Margarita įgijo vieną specialybę, o dirba visiškai kitoje srityje. Pradėjusi studijuoti teisę, mergina suvokė, kad tai ne jos sritis, bet atsakingumas vertė baigti mokslus. Tačiau padėjo teisininkės diplomą ir, suradusi „Layher Baltic“ darbo skelbimą, atėjo į pokalbį, kuris nė iš tolo nepriminė standartinio kandidato pokalbio su galimu darbdaviu. Margarita sako neprisimenanti pokalbio detalių, bet iš karto suprato, kad Viktoras Voroncovas, šalia kurio glaustėsi šuo, į standartinio vadovo rėmus netelpa.

Jeigu Ramanas užaugo tarp statybos inžinierių, tai Margaritai statyba, o tuo labiau pastoliai, buvo absoliučiai nežinomi vandenys. Bet ji nutarė pabandyti. Ir jaučiasi labai gerai. V.Voroncovo, „Layher Baltic“ vadovo, nuomone, „atėjo visai žalia mergina, o dabar versle jaučiasi kaip žuvis vandenyje – užaugo kokybiškai“.

Pastolių konstrukcijos – nuo pastatų iki orlaivių

„Mano, pastolių projektavimo inžinieriaus, darbe svarbios visos dedamosios, nes galutinis rezultatas priklauso nuo visų darbo etapų, nuo kiekvienos detalės, – sako Ramanas, kalbėdamas apie projektavimą. – Pirmiausia tai ant mano suprojektuotų pastolių dirbančio žmogaus saugumas, konstrukcijų patikimumas, o šios savybės reikalauja pedantiškumo, dėmesio kiekvienai detalei. Manau, kad svarbiausia tai ir yra – konstrukcijų patikimumas ir inžinieriaus atsakomybė suprojektuoti tiksliai, patikimai ir saugiai.“

LAYHER BALTIC
„Apdovanojimą priimu kaip įvertinimą,
kad tai, ką darau, atneša naudą.
Man malonu atstovauti savo kompanijai.“ Ramanas DZIKAVITSKIS.
Iš kairės: Ramanas Dzikavitskis
ir „Layher Baltic“ pardavimų
vadovas
Nerijus Matulionis
 
Pastolių projektavimas turi savo subtilybių, kelia nemažai iššūkių, kai, pvz., reikia suprojektuoti pastolius dideliame aukštyje arba jie reikalingi senam sudėtingos formos pastatui, kuris turi daug architektūrinių detalių, atnaujinti. Neretai nebėra ir tokių pastatų brėžinių, kurie reikalingi projektuojant pastolius – tenka projektuoti, neturint jokios pradinės informacijos. 

„Didelių iššūkių pateikė bažnyčios, statytos 1869 m., pastolių projektas. Tai buvo pirmas kartas įmonės praktikoje, kai panaudojome lazerinio 3D skenavimo technologiją tiksliai bokšto geometrijai nustatyti, – prisimena Ramanas. – Kaip įprasta senuose objektuose, nebuvo brėžinių, o suprojektuoti tinkamas konstrukcijas naudojant tik 2D brėžinius, keblu.“

Iššūkių kėlė sudėtinga konstrukcijos forma su daugybe architektūrinių elementų, dalį pastolių – surinkimui buvo naudojami 2D brėžiniai ir 3D modelis – teko montuoti tiesiai ant stogo. Pagrindiniam šios bažnyčios bokštui panaudota 43 tonos pastolių.

Dar vienu įspūdingu Ramano projektu turėjo progos pasidžiaugti klaipėdiečiai: iš pastolių buvo suprojektuoti ir sumontuoti Šviesų festivalio vartai – arka meniniam šviesų sprendimui virš pėsčiųjų tako. Panašu, kad tai buvo didžiausia arka, kada nors pastatyta iš pastolių elementų: 20 m aukščio ir 21 m pločio konstrukcijai buvo panaudota 15 tonų pastolių. Svarbu tapo labai tiksliai suskaičiuoti balastą, kad tokios didelės konstrukcijos nenuverstų vėjas.

Dar sudėtingesni pastolių projektai reikalingi laivams, lėktuvams aptarnauti, remontuoti. Viena iš Ramano užduočių buvo suprojektuoti mobilias platformas orlaiviams, turintiems daugybę smulkių detalių. Saugodama intelektinę nuosavybę, orlaivių kompanija neleido kurti jų 3D modelių. Pastolių konstrukcija buvo surinkta atskirai nuo orlaivių, kad būtų išvengta paviršiaus pažeidimo pastolių surinkimo metu, ir jau sumontuotos konstrukcijos – 13 ir 21 tonos – buvo atvežtos prie orlaivių. Abiejų projektų įgyvendinimas buvo patikėtas Ramanui.
Priklausomai nuo objekto sudėtingumo, dydžio, pastoliai gali būti projektuojami net pusmetį.

„Tai ne mano ir tikrai ne „Layher Baltic“ istorija“

Ramanas dirba ne tik Baltijos šalių rinkose. Jis projektuoja pastolius Švedijoje, Islandijoje, Suomijoje. Tarptautinė patirtis padeda augti jam ir kaip inžinieriui, ir kaip asmenybei. „Kiekviena komandiruotė – nauja patirtis – viduje kažką keičianti, į profesijos niuansus leidžianti pažvelgti kitaip. Dažnai tokia patirtis lemia būsimus sprendimus, – dalijasi įžvalgomis inžinierius. – Blogiausia, kas gali nutikti specialistui, – būti vienoje ir toje pat vietoje, nekintančioje aplinkoje. Tai ne mano ir tikrai ne „Layher Baltic“ istorija.“

Margarita per 8-erius metus užaugo nuo administracinių darbų iki svarbių pareigų – ji valdo visus įmonės nuomos projektus vidaus ir užsienio rinkose. Tai ir komunikacija su klientais, su gamyklomis, užsakymų priežiūra, ir problemų sprendimas. Tai svarbi grandinė, kurios sudarymas – darbų organizavimas ir efektyvių priemonių parinkimas bei jų valdymas – yra Margaritos atsakomybė. Todėl iššūkių išvengti sudėtinga. Bet jai padeda kritinis mąstymas ir kruopštumas.

layher baltic„Apdovanojimą vertinu kaip paskatą nesustoti, toliau augti, stengtis, dirbti.
Tai buvo džiugus netikėtumas, patvirtinimas, kad esu vertinama.“
Margarita LEGANOVIČIŪTĖ

„Apie pastolius nežinojau nieko, bet mokiausi, man buvo patikimos vis svarbesnės pareigos, suteikiama vis didesnių atsakomybių – vyko natūralus augimas“, – pasakoja Margarita. Ji akcentuoja, kad tai buvo ir jos pačios noras siekti daugiau, ir vadovo motyvavimas, skatinimas tobulėti, eiti pirmyn.

„Layher Baltic“ žmonės savo vadovą laiko lyderiu, kuris užduoda toną, motyvuoja, parodo, kur link judėti. Jo energija, Ramano žodžiais, padeda augti, atskleisti savo gebėjimus, ugdyti žmogiškąsias ir profesijai būtinas savybes. Apdovanojimai ir Margaritai, ir Ramanui yra ne tik asmeninės pergalės, bet ir vadovo siekis išvesti savo komandą į naują profesionalumo lygį, nes augimui nėra ribų.

Vienas iš profesinio augimo stimulų, kuriuos taiko V.Voroncovas, yra tikslo, galutinio rezultato formulavimas, o priemones pasirenka patys darbuotojai. Tai yra formulė, kuri augina profesionalumą, ugdo atsakomybę, moko specialistus būti lanksčius, ieškant efektyviausių priemonių. Ir tai yra faktorius, kuris darbuotojams leidžia patirti įkvėpimą, polėkį, euforinę būseną, kuri suteikia pasitikėjimą savo jėgomis, stiprina savigarbą, skatina norą siekti daugiau, norą augti.

Lietuvių kalbos ketvirtadieniai

„Layher Baltic“ dirba tarptautinė komanda, bendraujanti lietuvių, rusų, anglų kalbomis, komandos žmonės kalba arabiškai, estiškai, lenkiškai. Inžinierių kalba – brėžiniai, todėl, kaip sako Ramanas, prieš penkerius metus į Lietuvą dirbti ir gyventi atvykęs iš Baltarusijos, kalba nėra lemiantis faktorius. Bet jis jau Išlaikė lietuvių kalbos ir Lietuvos Konstitucijos egzaminą ir laukia leidimo nuolat gyventi Lietuvoje. O nuo šių metų Vilniaus universiteto Verslo mokykloje jis pradėjo tarptautinių projektų valdymo magistrantūros studijas anglų kalba. „Layher Baltic“ skatina savo darbuotojus mokytis, tobulėti, apmoka kursus, mokymus, nes tai sugrįžta platesnėmis kompetencijomis, nes tai augina darbuotojus kaip asmenybes, padeda integruotis į kolektyvą, į bendruomenę.

LAYHER BALTIC
„Layher Baltic“ biure ketvirtadieniais visi kalba vien lietuviškai. Pusiau juokais priimtas susitarimas tapo gera lietuvių kalbos mokykla. „Gerai suvokiu, kad nesu turistas, todėl turiu adaptuotis, mokytis lietuvių kalbos. Lietuviški ketvirtadieniai yra gera idėja, labai padėjo mokantis kalbos“, – sako Ramanas. Prieš metus Lietuvoje apsigyveno ir Ramano žmona, komunikacijos specialistė.

„Layher Baltic“ kolektyvas nedidelis, kolegos gerai vieni kitus pažįsta, vienas kitam padeda, motyvuoja ir skatina. Kiekvienas darbuotojas, tvirtina ir Margarita, ir Ramanas, čia jaučiasi svarbus ir vertinamas. Todėl tai yra laiminti komanda, todėl jos žmonės nori keltis iš ryto ir eiti į darbą.

„Layher Baltic“ nuotr.

Statybunaujienos.lt
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka




Metų nominacijos

nuotrauka
2024-04-17 10:48
Ekonomikos ir inovacijų ministerija kartu su Viešųjų pirkimų tarnyba penktąjį kartą kviečia organizacijas dalyvauti konkurse – pristatyti savo pasiektus rezultatus šių metų efektyviausių viešųjų pirkimų rinkimuose.
nuotrauka
2024-04-11 15:22
Balandžio 16 d. visi BIM entuziastai turi galimybę iš arti susipažinti su Lietuvos skaitmeninės statybos lyderiais: jau devintus metus „Skaitmeninė statyba“ drauge su Lietuvos statybininkų asociacija (LSA) kviečia į konkurso „Lietuvos BIM projektai“ dalyvių projektų pristatymo renginį.
nuotrauka
2024-04-10 13:46
Ketvirtus metus vykstančios kampanijos „Ateitis – elektronikams" iniciatoriai, vienijantys lyderiaujančias sektoriaus įmones ir aukštąsias mokyklas Kaune, skelbia konkursą mokytojams-elektronikos entuziastams. Konkursu siekiama įvertinti mokytojų, skatinančių moksleivius domėtis perspektyvia elektro...
nuotrauka
2024-03-26 15:09
Mančesteryje vykusioje „Civic Trust Awards“ apdovanojimų ceremonijoje verslo ir laisvalaikio kompleksas „Bokšto skveras“ pripažintas nugalėtoju ir specialaus prizo laimėtoju, kuris įteikiamas išskirtiniams rekonstrukcijos projektams, įgyvendintiems saugomose teritorijose.
nuotrauka
2024-03-21 10:30
Kovo 20 d. paskelbtas kvietimas teikti paraiškas Žaliųjų pirkimų lyderių apdovanojimams, kurie skirti viešojo sektoriaus įmonėms, organizacijoms ir institucijoms, taip pat prekių ir paslaugų tiekėjams, tiekėjus vienijančioms organizacijoms ar viešuosiuose pirkimuose dalyvaujančioms organizacijoms, į...
nuotrauka
2024-03-13 09:28
Didžiausioje pasaulyje nekilnojamojo turto parodoje „MIPIM" Kanuose, Vilniui įteikti iš viso 5 apdovanojimai už pasiekimus Europos perspektyviausio miesto rinkimuose. Bendroje vidutinio dydžio miestų kategorijoje sostinė užėmė 3-ją vietą. Apdovanojimus kasmet rengia dienraščio „Financial Times" inve...
nuotrauka
2024-02-22 09:17
Devintus metus „Skaitmeninė statyba“ drauge su Lietuvos statybininkų asociacija (LSA) organizuoja unikalų konkursą „Lietuvos BIM projektai“. Konkursu siekiama išrinkti geriausią šalies įmonių praktiką skaitmeninės statybos srityje – taikant statinio informacinio modeliavimo (BIM) technologijas ir me...
nuotrauka
2024-01-26 07:59
Jau daugiau nei 20 metų sostinės gimtadienį vainikuoja Vilniaus garsinančių lyderių apdovanojimai. Už idėjas ir darbus Vilniui, miesto puoselėjimą ir garsinimą kasmet Šv. Kristoforo statulėlėmis apdovanojami iškiliausi vilniečiai. Reikšmingiausi miesto apdovanojimai įteikt dešimt laureatų.
nuotrauka
2024-01-19 14:46
Baltijos-Amerikos laisvės fondas (BAFF) ir JAV ambasada Lietuvoje kartu su Inovacijų agentūra kviečia teikti paraiškas Lietuvos-Amerikos inovacijų apdovanojimui laimėti. Pretenduoti gali Lietuvos verslai, aukštojo mokslo įstaigos ir kitos organizacijos ar fiziniai asmenys, kurie bendradarbiaudami su...
nuotrauka
2024-01-19 07:58
Vienas ambicingiausių 2023 m. projektų – daugiau nei 500 bunų, įrengtų Nemuno vagoje. Pagrindinė bunų įrengimo Nemuno atkarpoje paskirtis – išlaikyti gilią ir laivybai tinkamą upės vagą. Specialiai šiam svarbiam Vidaus vandens kelių direkcijos vykdytam projektui įmonių grupė „Milsa“ sukūrė naują gam...
nuotrauka
2023-12-15 09:03
Kasmet pasitikdama didžiąsias metų šventes Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) sukviečia verslo bendruomenę, visuomenės, politikos ir mokslo lyderius į kalėdinį LPK vakarą. Gruodžio 13 d. iškilmingoje „Pirklių klube“ vykusioje apdovanojimų ceremonijoje skambėjo ne tik padėkos ir sveikinimai ar...
nuotrauka
2023-12-13 17:48
Gruodžio 13 d., Vilniuje 27-ąjį kartą įteikti Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) rengiamo kasmetinio konkurso „Lietuvos metų gaminys“ apdovanojimai. Šiais metais konkurse dalyvavo 50 lietuvišką produkciją gaminančių įmonių. Aukščiausio įvertinimo aštuoniose vertinimo kategorijose siekė 81 ga...
nuotrauka
2023-12-07 15:43
Trečiadienį Vilniuje iškilmingoje konkurso „Už darnią plėtrą“ ceremonijoje paskelbti ir apdovanoti geriausi 2023 metų NT projektai Lietuvoje. Geriausiųjų NT projektų rinkimus Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) ir Darnios plėtros akademija organizuoja jau 16 metus.
nuotrauka
2023-12-07 14:24
Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje pastatas pripažintas geriausiu 2022 metais šalyje pastatytu visuomeniniu objektu. Apie tai gruodžio 6 d. paskelbė Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija su Darnios plėtros akademija ir Tarptautinei Amerikos mokyklai Vilniuje (AISV) įteikė pagrindinį m...
nuotrauka
2023-12-04 16:23
Aplinkos ministerija pirmadienį įteikė apdovanojimus žaliausioms Lietuvos savivaldybėms. Jomis tapo Utenos rajono, Vilniaus ir Klaipėdos miestų savivaldybės. Visos trys tapo jau antrą kartą sudaryto Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitingo lyderėmis.
nuotrauka
2023-11-28 10:10
Šiandien vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius įteikė apdovanojimus savivaldybių administracijų atstovams už sėkmingiausiai įgyvendintus VRM administruojamus 2014-2020 metų laikotarpiu ir Europos Sąjungos lėšomis finansuotus infrastruktūros projektus regionuose.
nuotrauka
2023-10-18 11:16
Jeigu jūs rūpinatės savo įmonės darbuotojų saugumu ir gerove, emocine būsena ir palankia atmosfera kolektyve, skatinate įvairovę, tausojate aplinką ar stiprinate bendruomenes – jūsų įmonę kviečiame dalyvauti Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų 2023 konkurse ir iki lapkričio 21 d. teikti parai...
nuotrauka
2023-10-16 11:21
Ilgalaikė Lietuvos medinės statybos patirtis ir tradicija sėkmingai pasireiškia ir šiuolaikinėje architektūroje. Vienas tokių pavyzdžių – architektūros estetikos studijos „Arches“ projektuotas gyvenamasis namas vienai šeimai – „Kedro namai“. Slovėnijoje rengiamame BIG SEE Wood Design Award’23 šis pr...
nuotrauka
2023-10-16 09:47
ARCHzona parodos metu paskelbtas trumpasis sąrašas architektų, patekusių į prestižinį geriausios Europos apdovanojimų EUmies Awards sąrašas.
nuotrauka
2023-10-06 05:55
Europos Komisijos įsteigtų Žaliosios sostinės apdovanojimų finale Vilnius tituluotas žaliąja Europos sostine 2025. Konkurso finale Taline Vilnius nugalėjo du finalininkus – Portugalijos Gimarainsą bei Austrijos Gracą.

Statybunaujienos.lt » Metų nominacijos

nuotrauka

INSTITA dalyvavo infrastruktūros projekte, kuris keičia sostinės nekilnojamojo turto vystymo kryptis ir mažina taršą

INSTITA įgyvendino dar vieną lietaus nuotekų kolektoriaus rekonstravimo ir lietaus nuotekų valymo įrenginių statybos projektą – vykdė II etapo darbus. Tai itin reikšminga veikla, kuri, užsak...