2024 gegužės 15 d. trečiadienis, 20:21
Reklama  |  facebook

Projektų derinimo procesai su institucijomis vis sudėtingesni

2024-01-18 10:46
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Darnu Group“ šiemet į NT projektus investuos 80 mln. eurų. Didžioji dalis investicijų – apie 50 mln. eurų – bus skirta negyvenamosios paskirties projektų vystymui – prekybinių sandėlių „Vilniaus verslo parkas“ plėtrai ir užsakomiesiems projektams.
nuotrauka
Vilniaus verslo parkas, Evaldo Stakėno nuotr.


Minimos įmonės
Darnu Group (buvusi MG VALDA), UAB
„Pastaruoju metu vis sudėtingesni projektų derinimo procesai su valstybinėmis institucijomis daro reikšmingą įtaką ne tik mūsų planams, bet ir investicijoms. Vis dėlto adaptuojamės prie naujos realybės, o numatytiems projektams jau esame sudėję tvirtus pamatus, todėl tikimės, jog šiemet su jų statybomis startuosime laiku. Jokių planų ir investicinės krypties nekeisime – toliau orientuosimės į platų projektų portfelį, leidžiantį generuoti pastovius pajamų srautus bei valdyti įvairias rizikas, kurių šiandien netrūksta“, – sako pranešime cituojama Sigita Survilaitė-Mekionienė, „Darnu Group“ generalinė direktorė.

2023-aisiais investicijas mažino nusikėlę projektų startai

Dėl užtrukusių procesų siekiant gauti statybų leidimus projektams „Darnu Group“ 2023 metais vietoje planuotų 114 mln. eurų į NT projektus investavo 90 mln. eurų.

Pokytį lėmė į šiuos metus nusikėlusi didžioji dalis numatytos prekybinių sandėlių „Vilniaus verslo parkas“ plėtros – įmonė planavo startuoti su antruoju etapu sostinės Gariūnuose ir pradėti statyti naują kompleksą šalia Ukmergės gatvėje. Nukeltas buvo ir naujo gyvenamojo kvartalo „Sakai“ startas, kurio statybų darbai šalia Karoliniškių draustinio turėtų prasidėti jau antrąjį šių metų ketvirtį.

2023 metais „Darnu Group“ pradėjo statyti du paskutiniuosius (9, 10) Paupio rajono etapus – darbus šiame rajone planuojama užbaigti iki 2025 metų.

Sigita Survilaitė-MekionienėSigita Survilaitė-Mekionienė,
Ryčio Šeškaičio
nuotr.
 
„Darnu Group“ taip pat pradėjo ir užbaigė pirmąjį „Vilniaus verslo parko“ statybų etapą sostinės Gariūnų gatvėje, išvystė 8-ąjį Paupio rajono etapą. Viešosios ir privačios partnerystės srityje tęsėsi karinių miestelių statybų darbai Rokantiškėse ir Pajūryje – abu šie projektai buvo baigti ir perduoti Krašto apsaugos ministerijai šių metų pradžioje.

Įmonė taip pat nestabdė investicijų ir į ateities projektus įsigydama milžinišką – 65 ha – teritoriją naujo daugiafunkcio rajono plėtrai sostinės pietinėje dalyje, Užusienyje. Skaičiuojama, kad pagal teritorijos dydį tai bus didžiausias privataus kapitalo NT projektas nepriklausomos Lietuvos istorijoje.

2024-aisiais didesnė dalis investicijų verslo objektams

Daugiausiai investicijų 2024 metais „Darnu Group“ skirs negyvenamosios paskirties objektų plėtrai – į juos planuojama investuoti apie 50 mln. eurų. Didžioji dalis šios sumos (apie 28 mln. eurų) bus nukreipta į prekybinius sandėlius – 20 mln. eurų planuojama investuoti į naują „Vilniaus verslo parko“ kompleksą prie Ukmergės g. ir dar 8 mln. eurų to paties pavadinimo projekto Gariūnų g. užbaigimui.

Kita reikšminga „Darnu Group“ investicijų dalis atiteks „Rimi Lietuva“ pagrindinio logistikos centro šalia Elektrėnų statybų darbams – šiam pagal build-to-suit modelį statomam projektui bendrovė 2024 m. ketina skirti 17 mln. eurų.

Į „Verslo trikampio“ konversijos paruošiamuosius darbus „Darnu Group“ ketina investuoti apie 4 mln. eurų. Planuojama, kad per artimiausius kelerius metus ši teritorija taps daugiafunkce erdve, kurioje susijungs komercinės, gyvenamosios bei visuomeninės funkcijos. Taip pat joje įmonė ketina įrengti kokybiškas viešąsias erdves bei įveiklinti Neries upę.

Į gyvenamosios paskirties NT projektus „Darnu Group“ šiemet ketina investuoti 20 mln. eurų. Šiuo metu vystomiems paskutiniams „Paupio“ etapams planuojama skirti 10 mln. eurų. Dar 10 mln. eurų šiemet planuojama investuoti į naująjį kvartalą šalia Karoliniškių draustinio „Sakai“.

Likusius 10 mln. eurų „Darnu Group“ investuos į naujų sklypų įsigijimą ateities projektams sostinėje. 
Statybunaujienos.lt



Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-05-15 13:06
Jauno amžiaus pirkėjai grįžo prie svajonės įsigyti savo būstą, o rinkos sukrėtimai, atsiradę dėl sudėtingos geopolitinės situacijos, beveik išnyko, pastebi nekilnojamojo turto projektų plėtotojai. Jauni asmenys ar poros perka nedidelius butus, taip pat procentiškai išaugo naujų butų dalis, kai įsigy...
nuotrauka
2024-05-15 08:30
Vilniaus vakarinėje dalyje, šalia Buivydiškių tvenkinio, neseniai iškilęs modernus 5 aukštų biurų pastatas „Vestum" vilioja nuomininkus. Naujasis nekilnojamojo turto objektas vienoje iš pagrindinių Vilniaus miesto sankryžų, kur susikerta Šiaurinė gatvė ir Vakarinis aplinkkelis, pirmiausia domina pat...
nuotrauka
2024-05-14 10:50
Praėję metai UAB „Merko statyba“ buvo sėkmingi naujai pasirašytomis generalinės rangos sutartimis. Šiais metais jau matomi akivaizdūs jų rezultatai – 2024 metų pirmo ketvirčio UAB Merko statyba apyvarta iš generalinės rangos sutarčių pasiekė 49 mln. eurų. Palyginimui – 2023 metų pirmą ketvirtį šis s...
nuotrauka
2024-05-10 09:10
Pirmieji keturi šių metų mėnesiai pagal įregistruotų nekilnojamojo turto (NT) sandorių skaičių atsilieka nuo praėjusių metų – reikšmingesnių pokyčių neįnešė ir balandžio mėnuo, skelbia įregistruotus NT sandorius analizuojantis Registrų centras.
nuotrauka
2024-05-10 08:09
„Turto bankas“ paskelbė išskirtinį aukcioną laikinojoje sostinėje – parduodamas prestižinis administracinis pastatas su inžineriniais statiniais ir žemės sklypo dalimi centrinėje Kauno miesto dalyje, Laisvės alėjoje. Pradinė kaina aukcione, nustatyta nepriklausomų vertintojų, siekia 1, 7 mln. eurų.
nuotrauka
2024-05-09 09:36
Akcinė bendrovė „Via Lietuva“ gegužės mėnesio pradžioje pradeda konsultacijas dėl Valstybinio ir privataus kapitalo partnerystės principu vystomų projektų įgyvendinimo galimybių. Šio finansavimo modelio pritaikymas leistų kur kas greičiau įgyvendinti svarbiausius šalies kelių infrastruktūros gerinim...
nuotrauka
2024-05-09 07:20
Įmonė „Ukmergės gelžbetonis“ jau trečius metus gamina pilkąjį polistireninį putplastį BIOPORĄ. Šios termoizoliacinės medžiagos gamybai naudojamos ne iškastinės, o iš atsinaujinančių energijos šaltinių gaunamos žaliavos, t. y. nafta keičiama biodujomis, gautomis iš maisto atliekų.
nuotrauka
2024-05-07 10:09
Į vienos didžiausių pastatų priežiūros ir inžinierinių sprendimų grupių Baltijos šalyse „Civinity" valdybą paskirtas naujas nepriklausomas valdybos narys – pasaulyje pirmaujančios mobilumo paslaugas teikiančios technologijų bendrovės „Trafi" bendraįkūrėjas Martynas Gudonavičius.
nuotrauka
2024-05-06 07:57
Sandėliai, komercinės ir pramoninės paskirties pastatai dažnai susiduria su betoninių grindų ir pamatų nusėdimo problemomis. Nors iš pradžių tai gali atrodyti nereikšminga problema, svarbu mokėti pastebėti situacijas, kai konstrukcijos nusėda. Ilgainiui nusėdusios betoninės grindys ar pamatai gali p...
nuotrauka
2024-05-06 06:33
Vilniaus miesto savivaldybės administracija praneša koreguosianti Daugiafunkcio komplekso projektą. Projekto korekcijas darkart svarstys Vilniaus miesto savivaldybės Taryba.
nuotrauka
2024-05-03 13:49
Turto bankas viešojo aukciono metu už beveik 700 tūkst. eurų pardavė uždarosios akcinės bendrovės „Šilutės polderiai“ 81,02 proc. akcijų paketą.
nuotrauka
2024-05-03 07:41
Komercinių ir muitinės sandėlių paslaugas teikianti UAB „Transnest“ gamybinės paskirties pastato su sandėliavimo ir administracinėmis patalpomis statybai Klaipėdoje pasirinko valdymo modelį be generalinio rangovo. Siekiant kuo efektyvesnės objekto statybos kainos, bendrovė projekto valdymą patikėjo ...
nuotrauka
2024-05-02 15:27
Priemiesčių patrauklumą didina visas privalumų paketas: tai ne tik galimybė pasinaudoti valstybės parama, bet ir tai, kad galima įsikurti kur kas erdvesniame būste, turėti savą kiemą arba būnant kur kas arčiau gamtos naudotis kitomis, tik miestui būdingomis galimybėmis.
nuotrauka
2024-05-02 13:39
SBA grupės investicijų valdymo bendrovė „Capitalica Asset Management" pabaigė žaliausio biurų komplekso Rygoje „Verde" statybos darbus. 45 tūkst. kv. m. dydžio dviejų pastatų verslo komplekse iš viso įsikurė 19 Latvijos ir tarptautinių įmonių. Pirmojo „Capitalica Asset Management" projekto Latvijoje...
nuotrauka
2024-05-02 10:47
Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovės „Realco“ duomenimis, šių metų balandį Vilniaus pirminėje NT rinkoje parduoti 207 būstai ir fiksuoti 7 sutarčių nutraukimai. Palyginti su kovu, kai parduoti 234 būstai, pardavimai sumenko 11,5 proc. 106 būstai balandį parduoti ekonominiame, 91 vidutiniame ir...
nuotrauka
2024-04-30 16:04
Žaliuoju kursu siekiama pertvarkyti Europos Sąjungą (ES) į modernią, efektyviai išteklius naudojančią ir konkurencingą ekonomiką, kurioje iki 2050 m. nebeliks grynojo išmetamo šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekio. Reikšmingas vaidmuo šioje tvarumo transformacijoje tenka verslams, ypač dideliems,...
nuotrauka
2024-04-30 10:09
Pastaraisiais metais Lietuvos įmonių bankrotų skaičius mažėjo, nors ekspertai prognozavo jų augimą. 2022 m. bankrotą paskelbė 1 103 įmonės, o 2023 m. – 949. Analitikai pastebi, kad dažniau bankrutuoja jaunesnės įmonės. Pagrindinėmis to priežastimis tampa žinių trūkumas, per dideli įsiskolinimai ir n...
nuotrauka
2024-04-30 09:57
Nekilnojamojo turto plėtros kompanija „Hanner“ imasi jau antrojo gyvenamųjų namų projekto Lenkijoje. Kompanija Varšuvoje, Mokotów rajone, įsigijo sklypą, kuriame iki 2027 m. pabaigos iškils daugiabutis. Investicijos į šį projektą sieks 21 mln. eurų.
nuotrauka
2024-04-29 07:49
„Eika Asset Management" (EAM) fondas stiprina savo pozicijas Latvijos rinkoje ir imasi nestandartinių projektų. Naujausias jų – pasaulyje šiuo metu sparčiai populiarėjančių bendro gyvenimo erdvių (ang. co-living) kūrimas. Investavęs 20 mln. eurų ir įsigijęs daugiau nei 3,7 ha sklypą su pastatais, ku...
nuotrauka
2024-04-27 09:01
Tiek buityje, tiek ir pramonėje neretai tenka susidurti su problema, kuri, nors ir nedidelė, bet kelia daug nepatogumų: kažkas užrūdijo, sunkiai atsidaro, neįmanoma pastumti. Mesti lauk ir keisti nauju –neracionalu. SOUDAL pasiūlė universalų sprendimą – atnaujintą „Soudal Multi Spray“.

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas