2024 balandžio 19 d. penktadienis, 10:23
Reklama  |  facebook

UAB „Plungės lagūna“ uostamiesčio jubiliejui Danės pakrantėje įrengė modernų parką

2022-10-11 11:15
Nuo viešųjų erdvių iki sąvartynų įrengimo. Tokie yra įmonės „Plungės lagūna“ pastarojo meto projektai, trys iš kurių įgyvendinti arba baiginėjami pajūryje – Klaipėdoje ir Šventojoje.
nuotrauka
Rekonstruotos Klaipėdos Danės krantinės. UAB „Plungės lagūna“ nuotr.


Minimos įmonės
Plungės lagūna, UAB
Klaipėdos m. savivaldybė,
Palangos m. savivaldybė,
Pavasarį UAB „Plungės lagūna“ baigė vieną iš svarbiausių pastarojo meto savo projektų. Pustrečių metų įmonė rekonstravo Klaipėdos Danės krantines – įrengė Lietuvos šimtmečiui skirtą skverą su fontanais.

„Šiais, jubiliejiniais Klaipėdai, metais atverta dar viena iš esmės atnaujinta viešoji erdvė – šiuolaikiškas miesto parkas. Ši vieta tapo gražesnė, jaukesnė, pritaikyta įvairių amžiaus grupių atstovų poilsiui“, – sakė Klaipėdos miesto savivaldybės, kuri buvo projekto užsakovas, administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Ekstremalams – adrenalinas, statybininkams – iššūkis

Įmonė „Plungės lagūna“ įrengė vieną iš pačių gražiausių vietų ne tik Klaipėdos centre, bet ir visame uostamiestyje. Beveik 35 tūkst. kv. m plote sutvarkyta 414 m ilgio krantinė nuo Biržos tilto iki buvusio TEO pastato, performuotos aikštės prieigų teritorijos, įrengtos dvi – medinė ir akmeninė – terasos. Aktyvaus poilsio mėgėjai gavo specialiai jiems įrengtą 900 kv. m ploto parką, kuriame buriasi ekstremalaus dviračių sporto entuziastai, riedutininkai. Šių ypač populiarėjančių erdvių įrengimas yra imlus laiko ir darbo, nes kalneliai, posūkiai, kuriuose „adrenaliną gaudo“ dviratininkai ir riedutininkai, liejami tiesiog iš asfalto.

PLUNGĖS LAGŪNA skveras Klaipėdoje

Skveras Klaipėdoje

Skvere įrengta ir treniruoklių bei vaikų žaidimų aikštelė. Ramiam klaipėdiečių poilsiui suformuotos stilizuotos kalvos, kurios tuo pat metu saugo ir nuo aplinkinio triukšmo. Palei centrinį taką įrengta laiko juosta, kurioje įprasminti svarbiausi Klaipėdos miesto įvykiai, įvykę per pastarąjį šimtmetį. Krantinėje įrengti terasiniai laiptai, kuriais galima nusileisti prie pat vandens.

Technines patalpas įrengė žemiau upės dugno

Vienas įspūdingiausių objektų – skvero centre įrengtas 120 kv. m „šokantis“ muzikinis fontanas su projekcinėmis vaizdų instaliacijomis. Fontanas, kurį sudaro 329 purkštukai ir 110 LED RGB kintamų spalvų šviestuvų, nustatytu laiku įsijungia automatiškai ir veikia apie pusvalandį.

„Klaipėdiečiams ir miesto svečiams šis fontanas įspūdingas dėl reginio, o mums – ir dėl sudėtingų darbų. Fontano technines patalpas betonavome ir įrengėme gylyje, kuris buvo pustrečio metro žemiau Danės upės dugno“, – pasakoja generalinio rangovo UAB „Plungės lagūna“ vadovas Darius Bieliauskas. Statybininkams reikėjo sutvirtinti nestabilų gruntą ir įrengti patikimą hidroizoliaciją techninėms įspūdingo fontano patalpoms.

Įlaidas krantinėms plukdė pontonais

Upės gylis prie krantinės siekia apie 4,5 metro. Kad būtų galima atlikti darbus, teko pasitelkti plaukiojančią platformą. Prie tvarkomos krantinės buvo atplukdytas specialus įlaidų, kuriomis tvirtinamos krantinės, kalimo įrenginys su dviem pontonais, plukdančiais šias įlaidas. Įlaidas plukdyti rangovai galėjo tik nakties metu, kuomet pakeliami tiltai. Vieną jų, kad galima būtų saugiai pakelti, teko ir paremontuoti.

Įgyvendindami projektą, rangovai įrengė inžinerinius tinklus: drenažo, ryšių, elektros. Skvere įrengtas apšvietimas bei vaizdo kameros, mažoji architektūra.

PLUNGĖS LAGŪNA

Krantinių tvarkymas Klaipėdoje

Krantinėje ir skvere buvo paklota 18 tūkst. kv. m kietos dangos takų, 8,5 tūkst. kv. m išklota granitine danga, apželdintas virš 13 tūkst. kv. m plotas. Vietoj pašalintų senų 16 parko medžių buvo pasodinta 56 naujų, pasodinta daugiau nei pusės kilometro ilgio gyvatvorė, beveik 100 krūmų ir 100 kv. m gėlynų.

Objekte rangovai užtruko ilgiau, negu buvo suplanuota: dėl pandemijos sutriko tiekimo grandinės, o situaciją dar labiau apsunkino užtvertas Sueco kanalas, laivui užplaukus ant seklumos. Kanalu iš Rytų Azijos į Klaipėdą buvo gabenamos medžiagos ir reikalinga įranga.

Bendra projekto vertė – 11,5 mln. eurų. Projektas finansuotas uostamiesčio savivaldybės biudžeto ir Europos Sąjungos lėšomis.

Šventosios uoste įrengiama infrastruktūra žvejams

Šventosios jūrų uosto statyba – projektas, įtrauktas į Vyriausybės planus. Jo atstatymo laukia ir kurorto gyventojai, ir svečiai. Projektas svarbus turistams, buriavimo sporto entuziastams ir priekrantės žvejams.

PLUNGĖS LAGŪNAŠventosios uostas

„Plungės lagūna“ įgyvendina 3,4 mln. eurų vertės antrąjį Šventosios uosto statybos darbų etapą – įrengia žvejams būtiną infrastruktūrą: tvarko ir ilgina krantinę, įrengia slipą, padedantį žvejams lengviau nuleisti į vandenį savo valtis, bei gervę, kuri padeda iškrauti laimikį, žvejybos įrangą, valtis. Įmonė taip pat pastatė angarą žvejų valtims, žvejybos įrangai bei laimikiui laikyti ir įrengė lauko inžinerinius tinklus: lauko vandentiekį ir buitinių bei lietaus nuotekų tinklus, elektros ir lauko ryšių tinklus.

Projekto metu rekonstruojama į Šventosios uostą vedanti Prieplaukos gatvė, įrengta labai laukta 50 vietų automobilių stovėjimo aikštelė žvejų automobiliams ir priekaboms. Įgyvendinus šį Šventosios jūrų uosto statybos etapą, bus ne tik įrengta visa žvejams reikalinga infrastruktūra, bet ir sutvarkyta bei apželdinta uosto teritorija. Darbų užsakovas – Palangos savivaldybė.

Dar viena darbų sritis – atliekų ir nuotekų sistemos

Klaipėdoje įmonė nuo kovo vykdo dar vieną projektą išskirtiniame objekte. Tai nuotekų valyklos bei nuotekų tinklų rekonstravimo ir statybos darbai Jūrų muziejuje.

PLUNGĖS LAGŪNA

Nuotekų valykla Jūrų muziejuje

Beveik 8 tūkst. kv. m plote rekonstruojama nuotekų valykla, požeminė filtracijos aikštelė, įrengiami inžineriniai tinklai. Rekonstravus pagalbinį pastatą, jame bus įrengti buitinių ir gamybinių nuotekų valymo įrenginiai. Darbų Jūrų muziejuje vertė – beveik 2 mln. eurų.

Rugpjūtį UAB „Plungės lagūna“ Jėrubaičių kaime (Plungės rajonas) užbaigė Telšių regiono nepavojingų atliekų sąvartyno 8-tos sekcijos statybos darbus, kurie truko 10 mėnesių. Įmonė įrengė 6 tūkst. kv. m atliekų kaupimo aikštelę-sąvartyną, kur numatyta saugoti 50 tūkst. t ir daugiau atliekų bei susijusią infrastruktūrą.PLUNGĖS LAGŪNA

„Mūsų įmonės paslaugų portfelyje – įvairaus profilio statybos ir atnaujinimo darbai. UAB „Plungės lagūna“ atlieka bendruosius ir specialiuosius statybos darbus, tiesia kelius ir gatves, stato ir montuoja buitinių nuotekų valymo įrenginius, vykdo šilumos tinklų rekonstrukcijos ir statybos darbus, tvarko viešąsias erdves, kultūros ir istorijos paveldo objektus, tvarko ir stato buitinių atliekų sąvartynus“, – vardija įmonės „Plungės lagūna“, sukaupusios 30-ties metų patirtį, vadovas Darius Bieliauskas. 

 UAB „Plungės lagūna“ nuotr.

Statybunaujienos.lt



Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-04-18 15:01
KTU mokslininkai ir verslo atstovai sako, kad ieškant konkurencinio pranašumo ekonominėje erdvėje, padėti gali verslo skaitmenizavimas – vienas prioritetinių Pramonės 4.0 tikslų. Tuo tarpu skaitmenizacijai diegti ir palaikyti jau reikalingi naujos kartos specialistai.
nuotrauka
2024-04-18 14:49
Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos situacija – bene daugiausiai diskusijų pastaruoju metu viešojoje erdvėje kelianti tema. Laukiama jos atsigavimo požymių, netyla kalbos apie būstų kainas, aptariami nauji reikalavimai statytojams. Tačiau kaip mūsų šalį ir jos sąlygas statybų vystymui mato čia jau n...
nuotrauka
2024-04-17 16:32
Didelę infrastruktūros pastatų statybos ir kultūros paveldo objektų atnaujinimo patirtį Baltijos šalyse turinti Lietuvos statybos bendrovė „HSC Baltic" pasirašė ilgalaikės nuomos sutartį su „Baltic Horizon" valdomais „Meraki" verslo namais.
nuotrauka
2024-04-17 08:53
Tai, apie ką kažkada svajojo vien rašytojai fantastai, tampa realybe. Dirbtinis intelektas milžinišku greičiu keičia mūsų gyvenimus – ne vien laisvalaikį ir pramogas, bet ir darbinę veiklą. Bendrovės „Emplonet" IT atrankų padalinio vadovė, dirbtinio intelekto personalo sprendimuose ekspertė Ieva Kil...
nuotrauka
2024-04-17 07:28
Užsienio kapitalo įmonė LAYHER BALTIC, kuri tiekia į rinką pastolių sistemas, Ukrainoje įkūrė antrinę įmonę. Karo sąlygomis gyvenančioje šalyje jau antrus metus veikianti įmonė planuoja plėtrą: iki metų pabaigos atidarys dar 2 pastolių sandėlius ir planuoja 10 mln. eurų apyvartą.
nuotrauka
2024-04-15 13:46
Balandžio 26 d. „Litexpo“ parodų rūmuose vyks tarptautinė konferencija „Skaitmeninė statyba 2024. Vilnius“, subursianti nekilnojamo turto (NT) vystytojus, valdytojus, projektuotojus bei statytojus kalbėti apie Lietuvos statybų sektoriaus pažangą skatinančias temas.
nuotrauka
2024-04-11 15:29
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika" pirmąjį 2024 m. ketvirtį naujų butų pardavimo rinkoje augo labiausiai ir užėmė rekordišką rinkos dalį – 12 proc. Sėkmingiausi visoje Vilniaus rinkoje pagal pardavimus buvo šios bendrovės vystomi projektai „Mėlyni vilkai" ir „Metų laikai".
nuotrauka
2024-04-10 08:42
Telekomunikacijų ir IT bendrovė „Telia“ šiemet nusprendė pakeisti įprastą komandų formavimo ir stiprinimo programą, į ją įtraukdama dronų gamybos mokymus. Bendrovės darbuotojų surinktas skraidykles ketina padovanoti Šaulių sąjungai. „Telia“ pirmame mokymų etape planuoja įsigyti apie 20 dronų komplek...
nuotrauka
2024-04-10 08:34
Ekonomikos ir inovacijų ministerija investuoja, kurdama naujas tvarias darbo vietas ir pritraukdama investuotojų į Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonus. Tam bus paskirstytas 52,82 mln. eurų finansavimas 9 projektams. Taip pat planuojama skirti papildomą sumą kitiems teigiamai įvertintiems projektams...
nuotrauka
2024-04-10 08:27
2023 m. balandį bendro gyvenimo būsto („co-living“) projektą „WeLoft“ Vilniaus Viršuliškėse atidariusi NT vystytoja UAB „Business Plius“ per metus pasiekė 90-100 proc. užimtumą ir sostinėje planuoja naują šios koncepcijos objektą.
nuotrauka
2024-04-10 07:26
Ar galima pastatyti objektą be projekto valdytojo? Taip, galima. Tam reikia pakankamai kompetentingų, profesionalių užsakovų arba idealaus projekto bei rangovų, statančių be nuokrypių. Jeigu užsakovai neturi pakankamai statybinių kompetencijų, projekto valdytojų komanda yra būtina, nes nėra projektų...
nuotrauka
2024-04-09 11:16
Vilniaus neparduotų butų sandėlis pastaraisiais mėnesiais grįžo į priešpandeminę 5 tūkst. reikšmę, tad vystytojai lėtina naujų projektų plėtros tempus. Savo ruožtu investuotojus į NT sunkiau prognozuojama rinka glumina, tačiau pinigų masė rinkoje išlieka didelė, o patrauklūs objektai su ryškesne nuo...
nuotrauka
2024-04-09 07:44
Artėjant šiltajam metų sezonui, daugelis privačių ir daugiabučių namų įgauna naują išvaizdą. Dažnai būna keičiamos namų ar butų, lauko arba vidaus durys. Tačiau vienas iš pirmųjų žingsnių, renkantis duris, – apgalvoti ir nuspręsti, koks durų rakinimo sprendimas Jums bus tinkamiausias ir pateisins Jū...
nuotrauka
2024-04-08 11:02
Gegužės 15-17 d. Vilnius vėl taps inžinerijos ir technologijų inovacijų epicentru – čia vyks jau 32-oji LITEXPO tarptautinė specializuota technologijų, inovacijų ir inžinerinių sprendimų paroda „Balttechnika 2024“. Organizatoriai tvirtina – renginys ne tik suburs specialistus iš šalies ir užsienio, ...
nuotrauka
2024-04-08 10:32
Atėjęs pavasaris daugiau gyvybės į pastaruoju metu gerokai aprimusią šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinką neįpūtė. Nepaisant kovą fiksuoto kiek padidėjusio įregistruotų sandorių skaičiaus, vis dar atsiliekama nuo pastaruosius kelerius metus stebėto sandorių kiekio vidurkio, skelbia įregist...
nuotrauka
2024-04-07 19:30
OC PAROC pristato naują šilumos izoliacijos plokštę vėdinamų sienų šilumos izoliacijai ir apsaugai nuo vėjo.
nuotrauka
2024-04-04 10:33
Nekilnojamojo turto rinkoje – vis daugiau augimo ženklų. Tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ 2024-uosius pradėjo parduodama daugiau nei pusę šimto butų – ketvirtadaliu daugiau nei per pirmąjį praėjusių metų ketvirtį ir beveik dvigubai daugiau nei per tris paskutinius 2023-ųjų mė...
nuotrauka
2024-04-03 07:43
Statant ar remontuojant klijai yra svarbus elementas, nes jie gali labai paveikti darbo kokybę ir patvarumą. Tinkamai parinkti klijai gali padėti užtikrinti, kad konstrukcija bus tvirta, patvari, estetiška ir atitiks visus reikalavimus. Klijų pasirinkimas yra svarbus ir gali turėti didelę įtaką meis...
nuotrauka
2024-04-02 13:52
Didžiausias Lietuvos šilumos ir karšto vandens tiekėjas AB Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) užbaigė 100 proc. Klaipėdoje veikiančių bendrovių UAB „Miesto energija“ ir UAB „Pramonės energija“ bei 4,34 proc. uostamiesčio šilumos ūkį valdančios AB „Klaipėdos energija“ akcijų įsigijimo procesą. Sandoris, ...
nuotrauka
2024-04-02 10:16
Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovės „Realco“ duomenimis, šių metų kovą Vilniaus pirminėje NT rinkoje parduoti 234 būstai ir fiksuota 20 sutarčių nutraukimų. Palyginti su vasariu, kai parduoti 195 būstai, pardavimai išaugo apie 20 proc., tačiau su praėjusių metų kovu, kuomet pirkėjai įsigijo 3...

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas