2024 balandžio 24 d. trečiadienis, 3:06
Reklama  |  facebook

20-metį švenčiančios bendrovės „Rostanas“ varomoji jėga – reiklūs užsakovai ir apgalvota plėtra Fotogalerija

2018-09-13 07:30,      Papildyta nuotraukomis 2018-09-25 10:30
„Perėjome ugnį ir vandenį – sunkmečiai, kuriuos pajuto turbūt visas Lietuvos verslas, įveikti, – sako Mažeikiuose įsikūrusios ir šiemet 20-metį mininčios įmonės „Rostanas“ direktorius Saulius Uselis. – Šiuo metu sklandžiai dirbame, didiname darbų apimtis ir einame į priekį.“
nuotrauka
„Lyra group“ sandėlio pastatas Montuotojų g., Mažeikiuose. „Rostanas“ per 20 veiklos metų nuosekliai veikdama, didžiausias darbų apimtis pasiekusi kaip subrangovė, įmonė sukaupė reikiamos patirties ir jau penkerius metus teikia generalinio rangovo paslaugas. UAB „Rostanas“ nuotr.


Minimos įmonės
Rostanas, UAB

Pagrindinė įmonės „Rostanas“ veikla per visus 20 metų buvo statyba. Nuosekliai veikdama, didžiausias darbų apimtis pasiekusi kaip subrangovė, įmonė sukaupė reikiamos patirties, todėl jau penkerius metus teikia ir generalinio rangovo paslaugas, be to, jau daugiau negu šešerius metus „Rostanas“ Lietuvoje ir Europos sąjungos šalyse dirba logistikos baruose.

„Mūsų įmonė auga nuosekliai: kuo ilgiau dirbame, tuo daugiau sulaukiame užsakovų, į bendrovę ateina dirbti jaunimo, tad, didėjant darbų apimtims, įmonės augimas – tinkamas brandos rodiklis, – sako direktorius S. Uselis, pabrėždamas, kad įmonė į plėtros galimybes žvelgia atsakingai, nes didesnės apimties objektai reikalauja daugiau žmonių, įvairesnių kompetencijų. – Svarbiausia – geras rezultatas, užsakovas turi būti patenkintas, o kai jis kreipiasi dėl kito objekto, mums tai yra ženklas, kad užsakovas mūsų atliktą darbą įvertino teigiamai.“

Saulius Ūselis Rostanas

Saulius Uselis,
UAB „Rostanas“ direktorius.
UAB „Rostanas“ nuotr.

„Rostanas“ skaičiuoja jau 18 metų nuo to laiko, kai tapo atestuota statybos įmone, ji įgijo teisę būti ypatingo statinio statybos rangovu. Įmonėje įdiegti šie standartai: kokybės vadybos ISO 9001; aplinkosaugos vadybos ISO 14001; darbuotojų saugos ir sveikatos vadybos sistemos OHSAS 18001. Įmonės kompetencijas ir sėkmingą veiklą liudija 2016 m. pelnytas „Gazelės“ apdovanojimas ir 2017 m.gautas „TOP įmonės“ vardas.

Jubiliejaus proga – didžiausias per visą veiklos istoriją statybos objektas

„Birželio pradžioje mūsų įmonė pasirašė statybos rangos sutartį su bendrove „SKV-VALDA“ dėl „MOKI-VEŽI“ paslaugų paskirties pastato statybos Mažeikiuose. Jau pradėjome statyti apie 10 tūkst. kv. m pastatą. Mums tai yra svarbi sutartis ne tik todėl, kad jos pasirašymas sutapo su įmonės 20-mečiu. Gerai suvokiame, kad tai nėra „laimėjimas loterijoje“, – sako įmonės „Rostanas“ direktorius S. Uselis, akcentuodamas, kad „MOKI-VEŽI“ paslaugų paskirties pastatas bendrovei yra pats didžiausias objektas per visą įmonės veikos laikotarpį.

Objektą sutarta pastatyti per devynis mėnesius.

 Sėkmės trejetas: laiku, kokybiškai ir už priimtiną kainą

Darbas su didelėmis įmonėmis nėra paprastas. Tokie užsakovai turi kontrolės mechanizmus, kompetentingą inžinerinį personalą, specialistus, jų reikalavimai statybos rangovams didesni. Tačiau, kaip pastebi įmonės „Rostanas“ direktorius, kaip tik tokie užsakovai ir yra bendrovės varomoji jėga, – padeda tobulėti darbuotojams, įgyti daugiau kompetencijų ir patirties pačiai įmonei.

„Dalyvaujant konkursuose, reikia išmanyti statinių specifiką, kad mūsų pateikta kaina užsakovams būtų patraukli. Įgyvendinę keletą projektų, mes pademonstravome savo kompetencijas, gebėjimą pastatyti objektą, kuris atitinka užsakovo lūkesčius. Dar viena svarbi dedamoji – sutampa užsakovo ir mūsų interesai dėl kainos ir pasiūlyto viso paslaugų paketo, – kalba S. Uselis apie užsakovus, su kuriais sieja ilgalaikiai santykiai. – Laiku, kokybiškai ir už priimtiną kainą – manau, kad tai yra trys dėmenys, kurie mums užtikrina ilgalaikę bendrystę su užsakovais, statytojais, partneriais.“

ROSTANAS

SENUKŲ prekybos centro priestatas Tirkšlių g. Mažeikiuose

„Rostano“ vadovas akcentuoja, kad ne mažiau svarbu ir tai, kad įmonė dirba laikydamasi nustatytų technologinių ir saugumo reikalavimų, turi ilgametės patirties statybos versle, užsakovams gali pasiūlyti statybos paslaugų paketą, lanksčią kainų politiką ir atsiskaitymo sąlygas.

Užsakovai – privatus sektorius

Vieni iš didžiausių iki šiol bendrovės įvykdytų projektų buvo objektai, pastatyti bendrovės „Kauno grūdai“ užsakymu. Per pastaruosius trejus metus Jurbarke pastatytas grūdų priėmimo, apdorojimo ir sandėliavimo kompleksas (2016 m.), du objektai Telšiuose: 2017 m. rekonstruota grūdų saugykla, o 2018 m. – skystų trąšų sandėliavimo technologinė įranga su statiniais.

Pernai Mažeikiuose pastatyti du objektai, kurių plotai siekė 2170,28 kv. m ir 2555 kv. metrus. Vienas iš jų – „Bikuvos“ prekybos centro pastatas, kitas – bendrovės „Lyra Group“ sandėliavimo paskirties pastatas. Abu objektus „Rostanas“ statė kaip generalinis rangovas.

Bendrovės, kaip generalinio rangovo, baigtų užsakymų portfelyje taip pat yra Mažeikiuose pastatytas 365 kv. m prekybos centro priestatas, kurio užsakovas – „Baltic Retail Properties“; „Vilkričio“ užsakymu pastatytas 2800 kv. m gamybinis pastatas Vilniuje; „Nailtex“ užsakymu Kruciuose, Mažeikių raj., iškilusi 1700 kv. m gamybinė bazė; 1700 kv. m automobilių servisas, pastatytas„Westcargo“ užsakymu Klaipėdoje, ir kt.

ROSTANAS

Svečių namai Vilniuje, Švitrigailos g. 

„Kaip matote, mūsų užsakovai yra privačios įmonės, – sako direktorius S. Uselis. – Verslo įmonėms mes statome pramoninės, komercinės paskirties pastatus bei inžinerinius lauko tinklus. Atskirus darbus kaip rangovai ar subrangovai atliekame ir visuomeniniuose bei gyvenamuosiuose objektuose, inžineriniuose statiniuose.“

Mažiausia kaina ir projektavimo defektai spendžia spąstus

Nors „Rostanas“ dirba su privačiu sektoriumi, turi spręsti tas pačias problemas, kurios ryškėja ir viešuosiuose pirkimuose, – mažiausia kaina ir nekokybiški projektai.

Statybininkai, teikdami pasiūlymus, priversti laviruoti: už mažiausią kainą reikia aukščiausios kokybės. Pirmiausia užsakovas rangovus atsirenka pagal mažiausią kainą. Ir tik vėliau vertina, kaip už pasiūlytą kainą bus įgyvendintas projektas, kiek patikima pasirinkta įmonė, kaip kokybiškai ji dirba. Kita problema – nekokybiški projektai, dėl kurių problemų turi ir užsakovai, ir statytojai, ir rangovai. Pasiseka, jeigu užsakovas dirba sykiu su rangovu, ieškodamas sprendimų dėl projektų kokybės.

BIKUVA prekybos centras Skuodo g., Mažeikiuose

„Tačiau dažniausiai prasto projekto įkaitais tampa statybininkai. Jie patiria laiko ir lėšų nuostolių, – sako S. Uselis. – Kai gauni prastą projektą, vargo neišvengsi iki pat statybos pabaigos.“

Projektavimo užduotį formuluoja ir techninį projektą rengia užsakovas – taupydamas ir rinkdamasis pigius, nekompetentingus projektuotojus. Ir tai, S. Uselio žodžiais, problemos pradžia. „Rostano“ statomi statiniai yra gana standartiniai, įmonė bendradarbiauja su patirtį turinčiais projektuotojais, kuriais pasitiki, ir siūlo sprendinius rengiant darbo projektus.

„Mes esame statybininkai, negalime nestatyti, mums svarbu kuo greičiau pradėti darbus, tad pajungiame visas savo pajėgas, bandydami užbėgti už akių problemoms, kurias užprogramuoja prasti projektai“, – sako S. Uselis.

Darbuotojų politika: jei sutarėme, taip ir turi būti

Kad įmonė stabiliai augtų, kad užsakovui galima būtų pasiūlyti gerą kainos ir kokybės santykį, kad galima būtų užbėgti problemoms už akių, svarbi komanda, kuriai įmonės vadovas kelia aukštus reikalavimus. S. Useliui svarbu, kad visi – nuo valytojos iki inžinierių – dirbtų atsakingai.

„Vienas lauke ne karys – visi turime daryti tai, kas priklauso nuo kiekvieno darbuotojo kompetencijos, – yra įsitikinęs S. Uselis. – Bendradarbiaujant svarbu pasitikėjimas: tiekėjai turi pasitikėti įmone, kad pasiūlytų geras kainas, apmokėjimo sąlygas, o užsakovai – pasitikėti mūsų komanda. Taigi visa grandinė turi dirbti atsakingai ir sąžiningai. Nuo problemų nereikia bėgti, jas būtina spręsti.“

Atsakingai plėtrą planuojanti įmonė vis tik yra priversta rizikuoti. Trūkstant kvalifikuotų darbuotojų, tenka priimti žmones be patirties. Įmonei svarbu, kad žmogus siektų kvalifikacijos, kad jam būtų svarbus jo darbas, tuomet į jį investuojama, nes žmogaus ir įmonės poreikiai sutampa.

„Vadovaudamas įmonei, stengiuosi būti sąžiningas, elgtis atsakingai, tad tokią renkuosi ir savo komandą: jei sutarėme, taip ir turi būti, atsakingumas, pareigingumas ir siekiai – svarbiausi dalykai. Tada galima išugdyti įmonei naudingą darbuotoją“, – sako S. Uselis.

Ruošdamas naują darbuotoją, „Rostanas“ investuoja lėšų ir laiko, tačiau, anot Sauliaus Uselio, neturi garantijos, kad jis liks dirbti. Niekas neapsaugotas nuo permainų. Būna, kad ir pats darbuotojas, ir įmonė suvokia, jog žmogus pasirinko ne tą specialybę – tenka atsisveikinti. Tad darbuotojų rengimas – rizikinga investicija, bet būtina. Dabar bendrovėje dirba apie pusšimtis darbuotojų. Įmonės vadovas džiaugiasi, kad prie komandos prisijungę ir įgiję patirties jauni specialistai tapo „Rostano“ varomąja jėga.

  UAB „Rostanas“ nuotr.

Statybunaujienos.lt
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka




Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-04-23 14:19
„Primostar“ specializuojasi požeminių gelžbetoninių konstrukcijų hidroizoliacijos srityje ir yra didžiausias savo srities žaidėjas Estijoje. Įmonės tikslas – sumaniai naudoti hidroizoliacines medžiagas, siekiant ne tik optimalaus rezultato, bet ir sumažinti medžiagų sąnaudas bei tausoti aplinką.
nuotrauka
2024-04-23 07:34
„Nemokamas sūris tik pelėkautuose" – posakis, aktualus ne tik taupantiems vartotojams, bet ir augti (tačiau – tik už kiek įmanoma palankesnį biudžetą) siekiantiems verslams. Vienu dažniausių žingsnių verslo procesų optimizavime tampa ISO vadybos sistemos diegimas. Visgi net ir augti pasiryžusi organ...
nuotrauka
2024-04-22 13:47
Praėję metai atsinaujinančios energetikos bendrovei „Smartecon“ buvo ryškūs ir pilni svarbių įvykių. Įmonė tapo platesnio masto rangovu ir pradėjusi dirbti su didelių saulės energetikos parkų vystytojais ėmė augti dar sparčiau, taip pat plėtėsi Skandinavijoje, pasiūlė inovatyvius sprendimus namų ūki...
nuotrauka
2024-04-19 12:36
Viena didžiausių dolomito ir granito skaldos gamintojų Lietuvoje „Milsa“ grupė įsigijo Estijos bendrovės „Voglers Eesti“ kontrolinį akcijų paketą. Toks žingsnis leidžia įmonei ne tik sustiprinti paslaugų plėtrą už Lietuvos ribų, bet ir suteikia galimybę perimti svarbius procesus „Milsa“ įmonių grupė...
nuotrauka
2024-04-18 15:01
KTU mokslininkai ir verslo atstovai sako, kad ieškant konkurencinio pranašumo ekonominėje erdvėje, padėti gali verslo skaitmenizavimas – vienas prioritetinių Pramonės 4.0 tikslų. Tuo tarpu skaitmenizacijai diegti ir palaikyti jau reikalingi naujos kartos specialistai.
nuotrauka
2024-04-18 14:49
Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos situacija – bene daugiausiai diskusijų pastaruoju metu viešojoje erdvėje kelianti tema. Laukiama jos atsigavimo požymių, netyla kalbos apie būstų kainas, aptariami nauji reikalavimai statytojams. Tačiau kaip mūsų šalį ir jos sąlygas statybų vystymui mato čia jau n...
nuotrauka
2024-04-17 16:32
Didelę infrastruktūros pastatų statybos ir kultūros paveldo objektų atnaujinimo patirtį Baltijos šalyse turinti Lietuvos statybos bendrovė „HSC Baltic" pasirašė ilgalaikės nuomos sutartį su „Baltic Horizon" valdomais „Meraki" verslo namais.
nuotrauka
2024-04-17 08:53
Tai, apie ką kažkada svajojo vien rašytojai fantastai, tampa realybe. Dirbtinis intelektas milžinišku greičiu keičia mūsų gyvenimus – ne vien laisvalaikį ir pramogas, bet ir darbinę veiklą. Bendrovės „Emplonet" IT atrankų padalinio vadovė, dirbtinio intelekto personalo sprendimuose ekspertė Ieva Kil...
nuotrauka
2024-04-17 07:28
Užsienio kapitalo įmonė LAYHER BALTIC, kuri tiekia į rinką pastolių sistemas, Ukrainoje įkūrė antrinę įmonę. Karo sąlygomis gyvenančioje šalyje jau antrus metus veikianti įmonė planuoja plėtrą: iki metų pabaigos atidarys dar 2 pastolių sandėlius ir planuoja 10 mln. eurų apyvartą.
nuotrauka
2024-04-15 13:46
Balandžio 26 d. „Litexpo“ parodų rūmuose vyks tarptautinė konferencija „Skaitmeninė statyba 2024. Vilnius“, subursianti nekilnojamo turto (NT) vystytojus, valdytojus, projektuotojus bei statytojus kalbėti apie Lietuvos statybų sektoriaus pažangą skatinančias temas.
nuotrauka
2024-04-11 15:29
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika" pirmąjį 2024 m. ketvirtį naujų butų pardavimo rinkoje augo labiausiai ir užėmė rekordišką rinkos dalį – 12 proc. Sėkmingiausi visoje Vilniaus rinkoje pagal pardavimus buvo šios bendrovės vystomi projektai „Mėlyni vilkai" ir „Metų laikai".
nuotrauka
2024-04-10 08:42
Telekomunikacijų ir IT bendrovė „Telia“ šiemet nusprendė pakeisti įprastą komandų formavimo ir stiprinimo programą, į ją įtraukdama dronų gamybos mokymus. Bendrovės darbuotojų surinktas skraidykles ketina padovanoti Šaulių sąjungai. „Telia“ pirmame mokymų etape planuoja įsigyti apie 20 dronų komplek...
nuotrauka
2024-04-10 08:34
Ekonomikos ir inovacijų ministerija investuoja, kurdama naujas tvarias darbo vietas ir pritraukdama investuotojų į Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonus. Tam bus paskirstytas 52,82 mln. eurų finansavimas 9 projektams. Taip pat planuojama skirti papildomą sumą kitiems teigiamai įvertintiems projektams...
nuotrauka
2024-04-10 08:27
2023 m. balandį bendro gyvenimo būsto („co-living“) projektą „WeLoft“ Vilniaus Viršuliškėse atidariusi NT vystytoja UAB „Business Plius“ per metus pasiekė 90-100 proc. užimtumą ir sostinėje planuoja naują šios koncepcijos objektą.
nuotrauka
2024-04-10 07:26
Ar galima pastatyti objektą be projekto valdytojo? Taip, galima. Tam reikia pakankamai kompetentingų, profesionalių užsakovų arba idealaus projekto bei rangovų, statančių be nuokrypių. Jeigu užsakovai neturi pakankamai statybinių kompetencijų, projekto valdytojų komanda yra būtina, nes nėra projektų...
nuotrauka
2024-04-09 11:16
Vilniaus neparduotų butų sandėlis pastaraisiais mėnesiais grįžo į priešpandeminę 5 tūkst. reikšmę, tad vystytojai lėtina naujų projektų plėtros tempus. Savo ruožtu investuotojus į NT sunkiau prognozuojama rinka glumina, tačiau pinigų masė rinkoje išlieka didelė, o patrauklūs objektai su ryškesne nuo...
nuotrauka
2024-04-09 07:44
Artėjant šiltajam metų sezonui, daugelis privačių ir daugiabučių namų įgauna naują išvaizdą. Dažnai būna keičiamos namų ar butų, lauko arba vidaus durys. Tačiau vienas iš pirmųjų žingsnių, renkantis duris, – apgalvoti ir nuspręsti, koks durų rakinimo sprendimas Jums bus tinkamiausias ir pateisins Jū...
nuotrauka
2024-04-08 11:02
Gegužės 15-17 d. Vilnius vėl taps inžinerijos ir technologijų inovacijų epicentru – čia vyks jau 32-oji LITEXPO tarptautinė specializuota technologijų, inovacijų ir inžinerinių sprendimų paroda „Balttechnika 2024“. Organizatoriai tvirtina – renginys ne tik suburs specialistus iš šalies ir užsienio, ...
nuotrauka
2024-04-08 10:32
Atėjęs pavasaris daugiau gyvybės į pastaruoju metu gerokai aprimusią šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinką neįpūtė. Nepaisant kovą fiksuoto kiek padidėjusio įregistruotų sandorių skaičiaus, vis dar atsiliekama nuo pastaruosius kelerius metus stebėto sandorių kiekio vidurkio, skelbia įregist...
nuotrauka
2024-04-07 19:30
OC PAROC pristato naują šilumos izoliacijos plokštę vėdinamų sienų šilumos izoliacijai ir apsaugai nuo vėjo.

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka

INSTITA dalyvavo infrastruktūros projekte, kuris keičia sostinės nekilnojamojo turto vystymo kryptis ir mažina taršą

INSTITA įgyvendino dar vieną lietaus nuotekų kolektoriaus rekonstravimo ir lietaus nuotekų valymo įrenginių statybos projektą – vykdė II etapo darbus. Tai itin reikšminga veikla, kuri, užsak...