2024 kovo 19 d. antradienis, 8:44
Reklama  |  facebook

Naujos CAT® technikos paklausa Baltijos šalyse didėja Fotogalerija Video

2019-07-10 14:00,      papildyta nuotraukomis ir video 2019-07-10 14:57
Š. m. gegužės mėn. vyko statybinės technikos šventė „Caterpillar Roadshow“, kurios metu visiems besidomintiems statybinės technikos naujovėmis buvo pademonstruotos pažangiausios „Cat“ prekės ženklo mašinos. Renginio organizatorius – UAB „Avesco Lithuania“, oficialus „Cat“ technikos atstovas Lietuvoje. „Avesco“ grupės vykdomasis direktorius Baltijos šalims Wolfram Söhnel detaliau papasakojo apie naujos kartos „Cat“ produktus ir paslaugas, o taip pat apie tai, kodėl Baltijos šalių statybos technikos rinka yra tokia įdomi.
nuotrauka
„Cat“ mašios tobulinamos plėtros, o ne perversmo būdu. „Avesco Lithuania“ nuotr.


Minimos įmonės
Avesco Lithuania (buvusi „Witraktor“), UAB

Teigiate, kad naujausia „Cat“ technika „perrašo taisykles“. Ką tai reiškia?

Statybos, žemės kasimo ir stumdymo darbai yra laikomi tradiciniais. Gal net drįsčiau sakyti „senamadiškais“. Ištisus dešimtmečius, šie darbai buvo atliekami tuo pačiu būdu. Tačiau dabar mes iš esmės keičiame įprastą darbų vykdymo būdą, siūlydami išmanią techniką su kurą taupančia technologija. Praėjusiais metais rinkai pristatėme pirmuosius naujos kartos ekskavatorius. Tai didelės mašinos, sveriančios daugiau kaip 20 tonų, kuriose yra integruotos daugybe jutiklių paremtos pusiau automatizuoto valdymo sistemos. Šios sistemos skirtos tam, kad statybinės technikos operatoriai tą patį darbą atliktų greičiau ir lengviau, sunaudodami kur kas mažiau resursų, lyginant su senesnės kartos mašinomis.

Wolfram Söhnel

Nuotraukoje – „Avesco“ grupės vykdomasis direktorius Baltijos šalims Wolfram Söhnel

Stambūs statybos darbai, tokie kaip kelių tiesimas, pastatų ir įvairių objektų statybos negali būti atlikti dirbant vien rankomis. Todėl savo klientams siūlome techniką, kuri šiuos darbus padėtų nuveikti našiau, per trumpesnį laiką bei padarant kuo mažiau žalos aplinkai.

Kokias statybinės technikos naujoves pristatote šiais metais? 

Šįmet pristatome naujos kartos technologijas iki 8 tonų sveriančių mini ekskavatorių sektoriuje. Renginys „Caterpillar Roadshow“ skirtas naujos kartos mini ekskavatorių pristatymui. Panašūs renginiai vyksta visoje Europoje pradedant nuo balandžio mėnesio.

Lietuvoje mes pasinaudojome galimybe pademonstruoti ne tik mini ekskavatorius, bet ir daugybę kitų „Cat“ mašinų bei pristatyti naujas „Avesco Lithuania“ patalpas Kaune. Renginio metu vienas iš naujausių pristatomų modelių buvo „Cat“ 301.8. Tai dvi tonas sveriantis mini ekskavatorius, pasižymintis ypatingu našumu ir manevringumu. Šiuo metu šis modelis yra laikomas universaliausiu, geriausiai pritaikytu ir patogiausiu ekskavatoriumi visoje statybų industrijoje.

Norėčiau pridurti, kad tobulindami visas „Cat“ mašinas einame plėtros, o ne perversmo keliu. Tai reiškia, kad visada kuriame naujus ankstesnių modelių patobulinimus. Taip pat ir šį kartą, kurdami naujos kartos mini ekskavatorių seriją, laikėmis tų pačių principų, kuriais remiamės tobulindami didelius ekskavatorius. Galima teigti, kad mažieji ekskavatoriai perėmė visas pažangiausias „Cat“ technologijas iš didesnių savo „brolių“, sveriančių daugiau kaip 20 tonų ekskavatorių. Kabinos ir valdymas visuose modeliuose yra panašūs, todėl kai tenka dirbti su įvairiais ekskavatorių modeliais, operatoriui nereikia skirti papildomo laiko, norint prisitaikyti prie naujos darbo aplinkos.

Renginio metu pastebėjome džiuginančią tendenciją – operatoriai, kurie jau kurį laiką dirbo su naujos kartos „Cat“ didesniais ekskavatoriais, jautėsi puikiai atsisėdę į mažųjų ekskavatorių kabiną, nes visų modelių valdymas bei kabinos išdėstymas yra identiškas.

Kaip statybinės technikos savininkai ir operatoriai priima technologines naujoves?

Nors mūsų pramonės šaka yra gana konservatyvi, klientų reakcija į patobulinimus buvo ypač teigiama. Pastebėjome, kad kaskart atsiradus naujos kartos technikai, tampa vis lengviau paaiškinti jos pranašumus. Šiuo metu jokios patirties neturintys mašinų operatoriai gali pasiekti tokius darbo rezultatus, kokius prieš 5 ar 10 metų galėjo pasiekti tik itin įgudę operatoriai. Naujokams šioje srityje labai padeda pusiau automatizuoto valdymo dvimatės arba trimatės sistemos. Pavyzdžiui, norint suformuoti reikiamą landšaftą, objekto architektas projektuoja žemės profilius, o visus parametrus toliau galima programuoti į ekskavatoriaus valdymo sistemą. Toliau pagal duotus mašinai nustatymus, operatorius lengvai formuoja reikiamus šlaitus, reguliuoja kasimo gylį, ir pan.

Patyrę operatoriai, išbandę šias pažangias technologijas, taip pat džiaugiasi naujos „Cat“ technikos privalumais. Be to, šiuo metu visose mašinose yra įrengti oro kondicionieriai ir daugybė įvairių papildomų sistemų, suteikiančių mašinos operatoriui visiškai naują darbo komforto lygį.

Kokia yra unikali „Caterpillar“ prekės ženklo savybė statybos technikos pramonėje?

„Caterpillar“ yra didžiausių statybos technikos gamintojų pasaulyje, turinti ilgą istoriją ir gilias tradicijas. Bendrovės „Caterpillar“ išskirtinumas – itin aukštas jos mašinų patikimumas ir mažos eksploatacinės išlaidos, kurios yra svarbios tiek technikos operatoriui, tiek jos savininkui. Be to, mūsų klientai įsigyja ne tik techniką, o visą oficialaus „Cat“ atstovo paslaugų paketą – patyrusių specialistų konsultacijas, garantuotą gamyklinį finansavimą, techninės priežiūros darbus bei itin greitą atsarginių dalių pristatymą.

Svarbu paminėti, kad nuo praėjusių metų pabaigos atsargines dalis į savo sandėlius Baltijos šalyse pristatome tris kartus per savaitę. Anksčiau užsakytų atsarginių detalių pristatymas trukdavo ilgiau, nes mūsų sandėliai būdavo tik Vakarų ir Vidurio Europoje. Suvokėme, kad šį procesą reikia tobulinti, todėl atsarginių detalių tiekimą pradėjome organizuoti reguliariai. Siekiame, kad mūsų klientai reikiamas atsargines dalis gautų maksimaliai greitai, o jų technikos prastovos laikas būtų minimalus. Dabar Baltijos šalių sandėliuose yra net 98 % visų reikiamų atsarginių dalių.

Kaip apibūdintumėte statybos mašinų rinką Baltijos šalyse?

Nuo 2016 metų visose trijose Baltijos šalyse yra unikali situacija – auga naujos statybinės technikos rinka. Šiuo metu daugiau parduodame naujos technikos nei naudotos. Per artėjančius metus tikimės labiau sustiprinti savo poziciją naudotų statybinių mašinų prekybos rinkoje, kur „Avesco“ Grupės tinklas suteikia mums itin plačias galimybes. Turime gan didelį Baltijos šalių naudotos technikos parką, bendradarbiaujame su „Cat“ atstovais kitose šalyse, todėl savo klientams visada turime įdomių ir vertingų naudotos technikos pasiūlymų. 

Lietuvoje ir visose kitose Baltijos šalyse paklausiausios yra mažos ir vidutinio dydžio statybinės mašinos, sveriančios iki 20 tonų. Dauguma klientų yra savarankiškai dirbantys žmonės, turintys vos porą technikos vienetų.

Šiuo metu turime itin įdomių verslo projektų žemės ūkio sektoriuje, kuriame yra didžiausia ekskavatorinių krautuvų bei teleskopinių krautuvų paklausa. Baltijos šalių rinka yra ypatinga tuo, kad šiose šalyse yra daugybė uostų ir terminalų, kuriems pristatome įvairaus dydžio krovos mašinas. Taip pat svarbu paminėti, kad Estijoje, naftingųjų skalūnų srityje dirbusiam klientui, esame pristatę didžiausią mašiną visoje Europoje. Be to, bendradarbiaujame su geležinkelio įmonėmis, kurioms tiekiame dyzelinius variklius lokomotyvams bei aktyviai dalyvaujame senų šilumvežių variklių kapitalinio remonto procese.

Kokios yra svarbiausios tendencijos ir kokią ateitį matote šiai pramonės sričiai?

Pagrindinė tendencija yra statybinių mašinų aprūpinimas naujos kartos, pusiau automatizuoto valdymo sistemomis, kadangi tikslumo reikalavimas statybos srityje vis didėja. Šios sistemos yra aprūpinamos nuolydžio ir posūkio kreipiamosiomis priemonėmis, garso ir lazeriniais jutikliais, o taip pat palydovinio ryšio palaikymu. Palydovinio ryšio pagalba nuskaitomi darbo aikštelės ypatumai ir visa informacija apie reikiamą kasimo gylį, nuolydžio laipsnį ir kitus parametrus, pateikiama operatoriui.

Naujausių „Cat“ mašinų pagalba įgyvendinti architekto ir projektuotojų sukurtą planą galima itin tiksliai. Puoselėjame dideles viltis dėl „Rail Baltica“ projekto, o ypač dėl neseniai pridėto ruožo – tunelio iš Talino į Helsinkį. Tokių sudėtingų projektų srityje turime sukaupę daug patirties, atsižvelgiant į ilgą, mūsų patronuojančios įmonės Šveicarijoje vykdytų tunelių statybos darbų istoriją. Todėl tokių projektų metu mes galime pasitelkti savo geriausią patirtį ir „Cat“ techniką.

Kai kurios įmonės, laimėjusios konkursus, skirtus statyti su „Rail Baltica“ susijusius objektus, jau įsigijo keletą „Cat“ mašinų. Taip pat tikimės, kad projektas bus ypač naudingas visai pramonei, kadangi geležinkelį sudaro ne vien tik bėgiai, o visi su juo susiję objektai – stotys, keliai, tiltai, pastatai ir t. t. Todėl Baltijos šalių rinka mums yra itin įdomi.

 „Avesco Lithuania“ iliustr.

Statybunaujienos.lt
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka

Statybinės technikos šventė „Caterpillar Roadshow“

CAT 301.8 modelis




Statybinė ir kelių technika, įrankiai

nuotrauka
2024-01-25 11:09
Akumuliatoriniai darbo įrankiai populiarūs, nes jie ne tik patogūs naudoti, be ir puikiai pritaikomi tiek profesionalams, tiek mėgėjams. Šios rūšies įrankio veikimas tiesiogiai priklauso nuo akumuliatoriaus galingumo, jo dydžio ir talpos. Jei nesinori darbo nutraukti todėl, kad išseko baterija, nau...
nuotrauka
2024-01-19 10:23
Pietų Korėjos statybinės technikos gamintoja DEVELON (naujas DOOSAN vardas) 2024 metus pradeda geromis naujienomis. Klientai, kurie pirks šios kompanijos mini ekskavatorius DX17Z ir DX19 sausio-kovo mėnesiais, galės pasinaudoti ne tik labai patraukliomis finansavimo sąlygomis (finansavimo palūkanos ...
nuotrauka
2023-12-04 13:10
Nuo šiol „INTRAC Lietuva“ gali pasiūlyti DEVELON buldozerius, kurie yra galingi ir lengvai valdomi. DEVELON buldozeriai turi efektyvią hidrostatinę pavarą, 2D sistemos reguliuojamus stūmimo peilius (verstuves), paprastą valdymą, ypač patogią operatoriaus kabiną ir puikų matomumą, kuris dar labiau pa...
nuotrauka
2023-11-21 10:26
DEVELON statybinės technikos asortimentą papildo gamykloje modifikuoti ekskavatoriai, kurie pritaikyti specifinių pramonės sričių poreikiams. Specialios paskirties ekskavatoriai gamykliškai pritaikyti įvairių medžiagų tvarkymo ir krovos darbams, yra ir specialūs modeliai, skirti griovimo darbams atl...
nuotrauka
2023-11-16 12:13
Nuo plaktuko, atsuktuvo ir replių iki skirtingų rūšių grąžtų bei suktuvų – kiekvieno meistro įrankių dėžėje galima sutikti pačius įvairiausius įrankius. Nors namų remonto ar kiti statybos darbai neįsivaizduojami be elektrinių įrankių, savo patvarumu ir funkcionalumu gali nustebinti ir šiuolaikiški a...
nuotrauka
2023-09-13 16:03
Šiais metais Vilniaus miesto gatvės vėl bus skenuojamos siekiant įvertinti asfalto dangos nusidėvėjimą. Remiantis gautais duomenimis bus sudėlioti gatvių remonto prioritetai – tai leidžia ir kasmet sutaupyti apie 5 proc. gatvių remontui skiriamų lėšų.
nuotrauka
2023-09-01 07:52
Vokietijos CEDIMA GmbH, pasaulyje gerai žinomas deimantinių įrankių ir mašinų betonui apdirbti tiekėjas, pristato betono apdirbimo naujienas ir atnaujintas mašinas, kurios darbą daro efektyvesnį, nes, nepriklausomai nuo betono tipo, mašinos galingumo ar kitų savybių, leidžia greitai surasti optimalų...
nuotrauka
2023-07-21 06:50
Antrąjį šių metų ketvirtį elektroninių aukcionų ir varžytynių dalyviai tradiciškai pirko įvairų nekilnojamąjį turtą patraukliose šalies vietovėse, bet kartu pastebimai išaugo susidomėjimas įvairia kelių technika bei transporto priemonėmis, skelbia elektroninių varžytynių ir aukcionų portalą evarzyty...
nuotrauka
2023-06-15 12:51
MANITOU krovos technika puikiai darbuojasi statybų sektoriuje. Montuojant plieno konstrukcijas, karkasines konstrukcijas, atliekant apdailos ir mūrijimo darbus, visur, kur reikia pakelti sunkius krovinius į didelį aukštį ir padėti juos tiksliai į numatytą vietą. Visiems šiems darbams MANITOU turi sp...
nuotrauka
2023-06-09 07:30
Šalinant bet kokio tipo dangą, ypač nuo betoninių ir metalinių paviršių, svarbu yra tai atlikti kokybiškai, sparčiai ir patogiai dirbančiam žmogui. HUSQVARNA CONSTRUCTION atliepia šiuos poreikius, rinkai pasiūlydama ilgaamžes, tvarias grindų grandymo, frezavimo, skutimo, šlifavimo mašinas bei šratas...
nuotrauka
2023-04-24 07:51
Betono dažai, skiedinio likučiai ant fasadų, klojinių ar statybinių mašinų gali tapti rimtu iššūkiu, norint juos nuvalyti nepažeidžiant konstrukcijos ar sudėtingo pasiekiamumo. KARCHER siūlo sprendimą – 12 naujų šalto vandens aukšto slėgio plovimo įrenginių superklasės segmente.
nuotrauka
2023-04-05 07:23
Įmonė RANDVEL į rinką tiekia žinomų pasaulyje prekinių ženklų statybų techniką – kokybišką ir įgijusią rinkos pasitikėjimą. Papildomos vertės šiai technikai suteikia tai, kad įmonės meistrai ją puikiai išmano ir geba remontuoti, o gamintojai į įmonės sandėlius tiekia atsargines detales. Tai yra fakt...
nuotrauka
2023-03-27 07:53
Kompanija „Doosan Infracore“ (HDI) paskelbė, kad keičia statybinės technikos DOOSAN prekės ženklą ir pristato naująjį prekės ženklą – DEVELON.
nuotrauka
2023-02-10 07:31
Vokietijos CEDIMA GmbH – jau šimtmetį pasaulyje gerai žinomas kaip deimantinių įrankių ir mašinų, skirtų betonui apdirbti, tiekėjas. Praėjusių metų pabaigoje Vokietijoje, Miunhene, įvykusioje tarptautinėje statybos parodoje „Bauma“ CEDIMA GmbH pristatė pagrindines technikos naujienas.
nuotrauka
2022-12-15 07:24
Ancenis (Prancūzija), 2022 m. gruodžio 6 d. „MANITOU Group“, pasaulinė statybų, pramonės ir žemės ūkio sektoriams skirtos krovos technikos, kėlimo platformų gamintoja, pristatė vandenilinių mašinų tyrimų ir plėtros planą bei pirmąjį teleskopinio krautuvo prototipą, kuris veikia, naudodamas žaliąjį v...
nuotrauka
2022-12-02 11:41
Atliekant skirtingus apdailos darbus, reikalingi specifiniai statybiniai įrankiai skirti šlifavimui, dažymui, pjovimui ar sienų matavimui. Nors dažnas skuba pirkti statybinius įrankius, tačiau tai nėra vienintelis sprendimo būdas. Būtent tokiais atvejais vertėtų apsvarstyti galimybę pasinaudoti įran...
nuotrauka
2022-11-04 06:27
Parodoje „Bauma 2022“, kuri vyko Miunchene (Vokietija) spalio 24–30 dienomis, DOOSAN pristatė pramonėje pirmaujančią naujų pažangiausių mašinų ir skaitmeninių technologijų ekspoziciją. UAB „INTRAC Lietuva“ – DOOSAN statybinės technikos atstovas Lietuvoje.
nuotrauka
2022-10-25 14:57
Miunchene (Vokietija) spalio 24 d. prasidėjusioje didžiausioje tarptautinėje statybos ir pramonės parodoje BAUMA (ekspozicijos stendas FS 908/1) kompanija MANITOU pristatė rekordinį naujų produktų skaičių.
nuotrauka
2022-09-16 07:24
Terasa tapo neatskiriama būsto dalimi. Kad šis statinys leistų patirti visus malonumus ne tik šiltuoju metų laiku, reikia pasidomėti statybos ypatumais.
nuotrauka
2022-08-30 12:26
Nesvarbu, turite nuosavą būstą ar nuomojatės butą, natūralu, kad kartais tenka atlikti remontą namuose. Yra labai lengva paskambinti santechnikui, elektrikui ar kitam meistrui, nors iš tikrųjų kai kuriuos dažniausiai pasitaikančius būsto remonto darbus galima nesunkiai atlikti patiems. Be to, sutaup...

Statybunaujienos.lt » Statybinė ir kelių technika, įrankiai