2024 kovo 19 d. antradienis, 13:04
Reklama  |  facebook

Paskelbtas nacionalinio paviljono Venecijos šiuolaikinio meno bienalėje konkursas

2020-05-20 13:38
Lietuvos kultūros taryba paskelbė atstovavimo Lietuvai 2021 m. Venecijos šiuolaikinio meno bienalėje konkursą. Pasirengti įgyvendinti Lietuvos nacionalinio paviljono projektą 2020 m. ir jį įgyvendinti 2021 m. šiame etape skirta 200 tūkst. eurų Kultūros rėmimo fondo lėšų.
nuotrauka
Kultūros ministerijos iliustr.


Paraiškas iki birželio 26 d. (įskaitytinai) gali teikti juridiniai asmenys, turintys ne mažesnę nei 3 metų architektūros ar šiuolaikinio meno projektų įgyvendinimo ir ekspozicijų rengimo patirtį Lietuvoje ir (ar) užsienio valstybėse, pranešė Kultūros ministerija.

Projekto ekspozicija turi būti adaptuota įgyvendinti Italijos karinio jūrų laivyno 42-ame sandėlyje – ten pat, kur veikė „Auksinį liūtą“ 58-ojoje Venecijos šiuolaikinio meno bienalėje pelnęs Lietuvos paviljonas „Saulė ir jūra (Marina)“ (autorės Lina Lapelytė, Vaiva Grainytė ir Rugilė Brazdžiukaitė, kuratorė Lucia Pietroiusti, komisarai Rasa Antanavičiūtė ir Jean-Baptiste Joly). Jei šios patalpos yra netinkamos projekto meninei idėjai įgyvendinti, projektas, pateikus argumentus, gali būti įgyvendintas ir kitose juridinio asmens pasirinktose patalpose (tokiu atveju siūloma, kad ekspozicijos plotas neviršytų 200 m²).

***

​Venecijos bienalės organizatoriai pranešė, kad 17-oji Tarptautinė architektūros bienalė „Kaip gyvensime kartu?“ perkeliama į 2021 m. ir vyks gegužės 22–lapkričio 21 dienomis. Vieniems metams nukeliama ir kitąmet turėjusi įvykti 59-oji Venecijos šiuolaikinio meno bienalė. Planuojama, kad renginys vyks 2022 m. balandžio 23–lapkričio 27 dienomis.

17-joje Tarptautinėje architektūros bienalėje Lietuvai atstovaus viešosios įstaigos „Rupertas“ projektas „Planeta iš žmonių“ (autorius Julijonas Urbonas, kuratorius Jan Boelen, komisarė Julija Reklaitė). Pasaulinė pandemija projekto autorius užklupo baigiamųjų darbų etape. Lietuvos kultūros taryba nuolat bendradarbiauja su projekto rengėjais, pasikeitusiomis aplinkybėmis ieškodama parankiausių sprendimų ir efektyviausio turimų resursų paskirstymo, siekiant užtikrinti projekto tęstinumą ir sėkmingą Lietuvos pristatymą Tarptautinėje architektūros bienalėje 2021 metais.

Šiuo metu Lietuvos kultūros taryba yra paskelbusi Nacionalinio paviljono Venecijos šiuolaikinio meno bienalėje konkursą, kuriam paraiškų laukiama iki birželio 26 dienos. Ar konkursas bus pratęstas, nukeltas, ar koreguojamos jo sąlygos, bus sprendžiama artimiausiame Lietuvos kultūros tarybos posėdyje. Apie Lietuvos kultūros tarybos spendimą bus informuota atskiru pranešimu. Jei iki kitos savaitės šiam konkursui bus pateikta paraiškų, jų teikėjai apie pakitusias aplinkybes bus informuoti ir asmeniškai.  
Statybunaujienos.lt
Žymės  Konkursas



Architektūra. Interjeras

nuotrauka
2024-03-15 15:55
Dabartinėje nekilnojamojo turto rinkoje itin didelis mažesnių būstų pasirinkimas. Jų kainos labiau prieinamos, tad perkant galima gerokai sutaupyti, o pasitelkus keletą gudrybių įrengti taip, kad atrodytų kur kas erdvesni. Pasak ekspertų, žinant vos kelias taisykles, keliolikos kvadratinių metrų lo...
nuotrauka
2024-03-07 20:15
Pasirašyta projektavimo sutartis dėl Kirdiejų rūmų komplekso (pagrindinio pastato, oficinos, vežiminės, kiemo ir tvoros) sutvarkymo bei įveiklinimo. Būtent čia įsikurs Vilniaus miesto muziejus, kuris šiuo metu laikinai veikia Vokiečių gatvėje.
nuotrauka
2024-03-07 09:32
Interjeras yra derinamas prie aplinkos: vienoks jis, kai gyvenama naujos statybos name užmiestyje, kitoks – kai esate įsikūręs miesto centre. Pagaliau, svarbu ir tai, kas matosi pro jūsų būsto langą. Todėl interjero dizaineriai akcentuoja, kad įsikuriantieji istoriniuose senamiesčių pastatuose turėt...
nuotrauka
2024-03-04 10:49
Turto bankas paskelbė Vilniuje, ties Pamėnkalnio ir V. Kudirkos gatvių sankryža esančio, Valstybės kontrolės pastato atnaujinimo architektūrinį konkursą. Jo dalyvių prašoma pateikti interjero ir pastato modernizavimo pasiūlymus. Tai pirmasis tokios apimties konkursas skelbiamas valstybės pastatui.
nuotrauka
2024-03-04 10:42
Vilniuje esančio A. Goštauto kvartalo konversijos tarptautinio architektūrinio-urbanistinio konkurso nugalėtoju išrinktas projektas „Demokratijos uostas“, kurį sukūrė „Studija Archispektras“. Su projekto autoriais bus pradedamos derybos dėl kainos ir kitų sutarties aspektų, sutartį tikimasi pasirašy...
nuotrauka
2024-02-29 07:45
Būstuose populiarėja plačios ir aukštos stumdomos sistemos į terasą, balkoną ar kiemą. Tačiau kartu kyla problema – kaip apsisaugoti nuo vabzdžių ir valdyti šviesos srautą. Amerikiečių gamintojas CENTOR pasiūlė modernų sprendimą: stilingus ištraukiamus tinklelius ir susukamas vertikalias žaliuzes. Š...
nuotrauka
2024-02-26 12:46
Vasario 23 dieną, antrųjų Rusijos karo prieš Ukrainą metinių išvakarėse, Europos, Ukrainos ir pasaulio architektūros ir urbanistikos profesionalams buvo pristatyta naujai steigiama Naujojo Europos Bauhauso (NEB) laboratorija „Viešoji infrastruktūra Ukrainai“. Tai pirmoji lietuviškos organizacijos in...
nuotrauka
2024-02-22 10:12
Daugeliui neatskiriamas kiekvieno ryto įprotis yra mėgstamos kavos puodelis. Modernūs ir funkcionalūs kavos aparatai tapo patikimais pagalbininkais ruošiant šį nepakeičiamą ryto gėrimą. Visgi rytinis kavos ruošimo ritualas toks svarbus ne tik dėl rezultato, bet ir paties proceso. Kad jis būtų lengve...
nuotrauka
2024-02-15 10:10
Dalimis tvarkomi Astravo dvaro sodybos rūmai pamažu atgauna savo buvusį grožį. Šią savaitę pasirašytas Astravo dvaro sodybos rūmų Belvederio fasadų remonto darbų priėmimo aktas.
nuotrauka
2024-02-14 08:42
Kuriant namų interjerą, vienas iš svarbiausių uždavinių yra grindų ir baldų derinimas. Grindys yra interjero pagrindas, o baldai – akcentai, kurie suteikia asmeninio charakterio. Šiame straipsnyje suteiksime gaires, kaip derinti grindis ir baldus, kad sukurtumėte jaukią ir patrauklią namų aplinką.
nuotrauka
2024-02-09 12:31
Vasario 16-ąją apdovanojimas už metų darbą Klaipėdai bus įteiktas entuziastingiems kultūros paveldo puoselėtojams – verslininkui Augustinui Jankevičiui ir paramos fondo „Augustus“ vadovui Arvydui Urbiui. Jų pastangomis buvusiame Klaipėdos dujų fabriko pastatų komplekse atgimė du išskirtiniai past...
nuotrauka
2024-02-07 07:27
Naujos kartos „hansgrohe iBox universal 2“ – tai patobulintas „hansgrohe iBox universal“, kuris nepraranda populiarumo jau 23-jus metus. Patobulinto įrenginio esmė – novatoriška paslėpta potinkinė technologija „iBox universal 2“, kuri idealiai tinka vonios kambariui įrengti.
nuotrauka
2024-02-06 11:07
Kaip ir ieškant naujų namų, taip ir renkantis biurą – klausimų daugelis turi daugiau nei atsakymų. Kaip išsirinkti biurą, kurio nereikėtų palikti po vienerių metų?
nuotrauka
2024-02-06 10:46
Vilniaus Antakalnio kapinėse baigiami sovietinius karius vaizdavusio paminklo demontavimo darbai – nukeliamas postamentas ir aukuras.
nuotrauka
2024-02-06 08:43
Turto banko, kartu su Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacija skelbtame naujojo teismų pastato Klaipėdoje architektūriniame konkurse sulaukta 11 projektų pasiūlymų. Geriausią projektą išrinks komisija, sutartį su laimėtoju ketinama pasirašyti antrąjį metų ketvirtį.
nuotrauka
2024-02-05 10:35
Statybos sektoriaus vystymo agentūra (SSVA) savivaldybių vyriausiesiems architektams pristatė nuo vasario 1 d. įsigaliojusius pokyčius, susijusius su Lietuvos bendrojo plano sprendinių įgyvendinimu.
nuotrauka
2024-02-02 12:38
Naujas postūmis siekiant atgaivinti Klaipėdos centrinio pašto kompleksą – Klaipėdos savivaldybės ir Kultūros ministerijai pavaldžios biudžetinės įstaigos Kultūros infrastruktūros centro atstovai aptarė artimiausius galimus žingsnius, kad procesas pajudėtų. Pačiame pašto komplekse vykusio susitikimo ...
nuotrauka
2024-01-31 15:08
Ne paslaptis, kad svajojant apie nuosavus namus, neretai kyla daugybė klausimų. Žvalgomės geriausio varianto – ieškome būsto su potencialu, kuriame galėtume realizuoti savo idėjas ir sukurti saugią, jaukią bei visiems poreikiams lanksčią erdvę. Natūralu, kad šių svajonių išsipildymui koją dažnai pak...
nuotrauka
2024-01-26 07:59
Jau daugiau nei 20 metų sostinės gimtadienį vainikuoja Vilniaus garsinančių lyderių apdovanojimai. Už idėjas ir darbus Vilniui, miesto puoselėjimą ir garsinimą kasmet Šv. Kristoforo statulėlėmis apdovanojami iškiliausi vilniečiai. Reikšmingiausi miesto apdovanojimai įteikt dešimt laureatų.
nuotrauka
2024-01-24 14:07
Klaipėdos savivaldybė praneša numačiusi šiais metais skirti lėšų F. W. Argelanderio mokslo ir meno centro koncepcijai parengti, kad Klaipėdos centrinis paštas galėtų atgimti. Planuojama, kad Kultūros ministerijai pavaldi biudžetinė įstaiga Kultūros infrastruktūros centras artimiausiu metu pradės cen...

Statybunaujienos.lt » Architektūra. Interjeras