2024 kovo 28 d. ketvirtadienis, 15:20
Reklama  |  facebook

Rūsio hidroizoliacija su PENETRON sistemos medžiagomis

2020-01-06 14:39
Šiuo metu dažnas Lietuvos gyventojas susiduria su rūsio hidroizoliacijos problemomis. Nesiliaujantys lietūs ir aukštai pakilę gruntiniai vandenys atveria daugybę su hidroizoliacija susijusių problemų, o paieškos, kaip tinkamai ir kokybiškai hidroizoliuoti rūsio patalpas, tampa tikru galvos skausmu.
nuotrauka
PENETRON skvarbioji kristalinė betono hidroizoliacija – sprendimas bet kokiai betono konstrukcijai. DASFA IR KO nuotr.


Minimos įmonės
DASFA ir Ko, UAB

Ar tai būtų senas rūsys, ar naujai statomas, ar betoninės monolitinės, ar gelžbetoninių pamatų blokų konstrukcijos – yra puikus sprendimas. 

Sprendimas, kaip patikimai hidroizoliuoti patalpas nuo nepageidaujamos drėgmės, yra PENETRON skvarbioji kristalinė betono hidroizoliacija

PENETRON sistemos medžiagos – tai pats efektyviausias būdas hidroizoliuoti ir apsaugoti rūsio patalpas nuo vandens prasiskverbimo. Visai paprasta darbų technologija, mažos medžiagų sąnaudos ir unikalus PENETRON sistemos medžiagų efektyvumas užtikrina betono konstrukcijų hidroizoliaciją visam betono gyvavimo laikui. 

Su PENETRON sistemos medžiagomis visus hidroizoliacijos darbus galima atlikti iš vidinės patalpų pusės, nebūtini profesionalūs meistrai – viską galima atlikti ir patiems.

PENETRON skvarbiosios betono hidroizoliacijos privalumai:
  • nereikia ardyti jau įrengto gerbūvio,
  • samdyti brangiai kainuojančios technikos ir atkasinėti konstrukcijų iš išorės,
  • nereikia džiovinti šlapių betono konstrukcijų,
  • nereikia samdyti brangiai kainuojančių specialistų paviršinei hidroizoliacijai įrengti.

Trumpai tariant, paviršinės hidroizoliacijos atnaujinimas iš išorės labai brangus ir dažnai ne pats patikimiausias būdas, mat paviršinė hidroizoliacija turi santykinai labai trumpą tarnavimo laiką, lyginant su PENETRON kristaline hidroizoliacija. Tuo tarpu su PENETRON kristaline hidroizoliacija sutaupysite daug brangaus laiko ir pinigų, o pati hidroizoliacija bus efektyvi daugelį metų, kol gyvuos betoninė konstrukcija.

Tinkamai įrengta PENETRON hidroizoliacija ne tik apsaugo vidaus patalpas nuo nepageidaujamos drėgmės, tačiau ir saugo pačią pastato konstrukciją, kuri, veikiama pastovios drėgmės, su laiku praranda savo eksploatacines savybes.

PENETRON – tai profesionali skvarbioji kristalinė betono hidroizoliacija

PENETRON - hidroizoliacinė medžiaga, įsiskverbianti į surenkamas, monolitines betono ir gelžbetonio konstrukcijas, paviršius ir tinko sluoksnius iš cemento ir smėlio skiedinio. PENETRON veikliosios medžiagos suformuoja vandeniui nelaidžius kristalus ir tampa betono struktūros dalimi, sumažina vandens pralaidumą bei apsaugo nuo kapiliarinio drėgmės skverbimosi per betoną.
PENETRON skvarbioji kristalinė hidroizoliacija nesusidėvi, nepraranda eksploatacinių savybių, nebijo mechaninių pažeidimų ir agresyvios cheminės aplinkos. Betonas ne tik tampa nelaidus vandeniui, bet ir papildomai sustiprinamas.

KOKIOS PENETRON BETONO HIDROIZOLIACIJOS PANAUDOJIMO GALIMYBĖS?

1. Esamos monolitinės betono konstrukcijos ir jos gaminių hidroizoliacija, kai naudojamos PENETRON ir PENECRETE medžiagos
2. Esamos gelžbetoninių pamatų blokų konstrukcijos hidroizoliacija, kai naudojamos PENETRON ir PENECRETE medžiagos
3. Statomos monolitinės betono konstrukcijos hidroizoliacija statybos metu, kai naudojamos PENETRON ADMIX ir PENEBAR medžiagos

PAGRINDINĖS DRĖGMĖS ATSIRADIMO PRIEŽASTYS IR KAIP JAS SPRĘSTI?

Labai svarbu įvertinti ir nustatyti galimas vandens ar drėgmės atsiradimo rūsyje priežastis. Tinkamai tai įvertinus, parenkamos reikalingos PENETRON sistemos medžiagos betono konstrukcijų hidroizoliacijai užtikrinti. PENETRON sistema yra sudaryta iš šių pagrindinių cementinių mišinių su specialiais cheminiais priedais:
  • PENETRON mišinys, skirtas betono paviršiui;
  • PENECRETE mišinys, skirtas siūlėms ir įtrūkiams;
  • PENEPLUG mišinys (plomba), skirtas momentiniams slėginiams pratekėjimams likviduoti;
  • PENETRON ADMIX hidroizoliacinis priedas į betoną, skirtas naudoti betonavimo metu bei kiti papildomi elementai ir mišiniai.

Galimos problemų priežastys:

  • PROBLEMOS SU BETONU: Betono struktūros natūralaus formavimosi metu atsiradusios kapiliarinės poros yra laidžios vandeniui. Vanduo nesunkiai patenka į patalpas dėl betono konstrukcijų gamybos defektų, betono įtrūkimų, atsiradusių betono džiūvimo metu ar pažeidimų dėl mechaninio poveikio.

SPRENDIMAS: PENETRON betono hidroizoliaciniu mišiniu apdorojamas šlapias/sudrėkintas betonas. PENETRON medžiagos aktyvieji cheminiai komponentai skverbiasi gilyn į betoną iki kelių dešimčių centimetrų. Prasiskverbę į betono struktūrą, PENETRON medžiagoje esantys cheminiai elementai, reaguodami su vandeniu, užaugina netirpius kristalus. Šių kristalų tinklas užpildo betono poras ir mikroįtrūkimus iki 0,4 mm, tampa betono struktūros dalimi ir neleidžia vandeniui skverbtis betono poromis net ir esant dideliam vandens slėgiui.

  • PROBLEMOS SU SIŪLĖMIS: Konstrukcinės, darbinės ir deformacinės siūlės, betono įtrūkimai, didesni nei 0,4mm, puikiai praleidžia vandenį.

SPRENDIMAS: Siūlės arba betono įtrūkimai kompleksiškai užsandarinami PENETRON ir PENECRETE medžiagomis pagal tam tikrą gamintojo technologiją, kai sluoksniuojama PENETRON-PENECRETE-PENETRON.

Dėka itin didelio PENECRETE cementinio mišinio sukibimo su betonu ir gerų medžiagos hidroizoliacinių savybių (PENECRETE nelaidumas vandeniui netgi W14) taip užtaisytos siūlės atlaikys ir didžiausius slėgius. Užtaisius siūles ir įtrūkimus su PENECRETE mišiniu, ant jo tepami dar du sluoksniai PENETRON mišinio kaip uždengiamasis sluoksnis. Esant reikalui siūlėms ir įtrūkimams gali būti naudojamas ir PENEPLUG mišinys, kuris itin greitai sukietėja ir yra naudojamas kaip laikina plomba slėginiams pratekėjimams sustabdyti. Vėliau plomba būtinai dengiama PENECRETE ir PENETRON mišiniais.

  • PROBLEMOS NETINKAMAI PARINKUS MEDŽIAGAS: Netinkamai ištirtas ar visai neištirtas gruntas ir to pasekoje parinktos netinkamos ar neveiksmingos medžiagos, pvz. paviršinė betono hidroizoliacija, kuri neatlaiko aukšto gruntinio vandens slėgio ir pan.

SPRENDIMAS: Su PENETRON sistemos medžiagomis galima išpręsti praktiškai visas monolitinių ir surenkamųjų betono ir gelžbetonio konstrukcijų hidroizoliacijos problemas. Esamas betonines konstrukcijas galima hidroizoliuoti naudojant kompleksiškai ir pagal situaciją PENETRON, PENECRETE ir PENEPLUG mišinius.

STATANT NAUJAS KONSTRUKCIJAS – PENETRON ADMIX

Naujai statomoms betono konstrukcijoms vienas efektyviausių ir pigiausių betono hidroizoliavimo ir jo eksploatacinių savybių pagerinimo būdų yra PENETRON ADMIX priedas, skirtas dėti į betoną būtent betonavimo metu. Betonas su hidroizoliaciniu priedu PENETRON ADMIX įgyja stirpių nelaidumo vandeniui ir įtrūkių iki 0,4 mm “savigydos” savybių. Panaudojus betono hidroizoliacinį priedą PENETRON ADMIX jokia kita hidroizoliacinė medžiaga tampa nebereikalinga. Betonavimo siūlės sandarinamos hidroizoliacine, besiplečiančia tarpine PENEBAR. PENETRON ADMIX panaudojimas betonavimo metu sumažina darbų apimtis, taupo laiką ir pinigus. Taip pat išvengsite hidroizoliacijos įrengimo klaidų tikimybės. Jums nereikės galvoti, kokią hidroizoliaciją rinktis ir kas ją įrengs.

Sprendžiant hidroizoliacijos įrengimo problemas kiekvienas atvejis gali būti skirtingas ir individualus, todėl dėl medžiagų panaudojimo rekomenduojame pasikonsultuoti su profesionalais.

PENETRON hidroizoliaciniai mišiniai turi reikiamus CE sertifikatus ir Eksploatacinių savybių deklaracijas, atitinkančius LST EN 934 ir LST EN 1504 reikalavimus.

KODĖL PENETRON?

PENETRON sistema - tai skvarbioji kristalinė betono hidroizoliacija, kuri drėgmės pagalba skverbiasi į betoną. Ji nesudaro paviršiaus, hidroizoliuoja betoną keisdama jo struktūrą, ženkliai pagerina betono eksploatacines savybes. Dėl savo paprastos darbų atlikimo technologijos PENETRON yra vertinama ne tik statybų profesionalų, bet ir paprastų žmonių, turinčiu elementarias statybos darbų atlikimo žinias.

PENETRON kristalinės betono hidroizoliacijos efektyvumas:
- užtikrina įvairių statinių hidroizoliacines betono savybes
- betono stiprį gniuždant padidina ne mažiau kaip 5%
- atsparumą šalčiui padidina daugiau nei 100 ciklų
- nepralaidumą vandeniui padidina daugiau nei 3 pakopomis
- savigydos savybės - kristalai užgydo betono poras ir mikroįtrūkimus iki 0,4 mm
- po apdorojimo betonas išsaugo laidumo garams savybes
- tampa atsparus šarmo ir rūgščių tirpalų poveikiui, apsaugo armatūrą nuo korozijos
- tinka geriamo vandens rezervuarams
- PENETRON gali būti tepama ant betono paviršiaus
- PENETRON ADMIX gali būti naudojama kaip priedas į betoną betonavimo metu
- PENECRETE remontiniai mišiniai užtikrina siūlių, įtrūkių, nutrupėjusių ir porėtų vietų hidroizoliavimą ir atstatymą
- PENEPLUG užtikrina slėginių protėkių hidroizoliavimą
PENETRON skvarbioji kristalinė betono hidroizoliacija –
sprendimas bet kokiai betono konstrukcijai!

Platesnė informacija
UAB DASFA ir Ko, Kareivių g.19-118, Vilnius LT-09133
Mob.: +370 686 01411; +370 687 24841
Tel. +370 5 2031515
Statybunaujienos.lt
Žymės  Hidroizoliacija



Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-03-28 14:34
UAB „Toksika“ visuotinis akcininkų susirinkimas į laisvą nepriklausomo valdybos nario poziciją išrinko Giedrių Dusevičių – UAB „Digital Audio“ direktorių, iki 2023 m. kovo mėn. ėjusį UAB „Valstybės investicijų valdymo agentūra“ stebėtojų tarybos pirmininko, iki 2022 metų – AB „KN Energies“ valdybos ...
nuotrauka
2024-03-27 17:02
Penkios Armėnijoje įsikūrusios įstaigos, įskaitant vaikų darželius, kultūrinį centrą ir nacionalinį politechnikos universitetą, netrukus naudosis lietuvių įrengtos saulės jėgainės elektros energija. Elektrinę įrengs Lietuvos saulės energetikos bendrovė „Solet".
nuotrauka
2024-03-26 10:09
Stiklo paketų gamintoja „Glass LT”, įsikūrusi Alytuje, į naują gamybos liniją investuoja 3 mln. Eur – tai leis išplėsti gaminių asortimentą ir apdoroti iki 2,6 mln. kv. m stiklo. Nepaisant sumažėjusios paklausos statybų rinkoje, pernai gamybos apimtys siekė 2,08 mln. kv. m apdoroto stiklo – tai šiek...
nuotrauka
2024-03-25 09:32
Susisiekimo infrastruktūros UAB „Fegda grupė" priklausanti Pietų Lietuvos kelių infrastruktūros įmonė „Alkesta" turi naują vadovą – įmonės generalinio direktoriaus pareigas nuo pirmadienio eina Titas Lukšas.
nuotrauka
2024-03-21 14:52
Šiuo metu darbo rinka yra kaip niekada įkaitusi, o darbdaviai itin aktyviai ieško būdų tapti patrauklesniais esamiems ir potencialiems darbuotojams. Tam pasitelkiami įvairūs tyrimai bei įrankiai. Tačiau pasak kovo mėnesį į Lietuvos darbdavio tyrimų rinką žengusios bendrovės „WitMind“ direktorės Živi...
nuotrauka
2024-03-21 13:42
Viena didžiausių susisiekimo infrastruktūros įmonių Lietuvoje „Fegda grupė“ konsoliduotas įmonių grupės pajamas 2023 metais padidino daugiau nei du kartus – nuo 99 mln. EUR iki 218 mln. EUR, tuo tarpu grupės grynasis pelnas padidėjo nuo 3,5 mln. EUR 2022 m. iki 23 mln. EUR pernai. Sėkmingus rezultat...
nuotrauka
2024-03-19 12:11
Atsinaujinančios energetikos fondų valdymo įmonė „Modus Asset Management" ir Šiaulių bankas susitarė dėl 21 mln. eurų finansavimo vėjo jėgainėms Lietuvoje. Lėšos skirtos finansuoti 16,5 MW galios vėjo jėgainių parką Jurbarko rajone.
nuotrauka
2024-03-19 10:07
Naftos produktais užteršto grunto, dumblo ir vandens valymo bendrovės „GVT LT“ vairą iš dvejus metus įmonei vadovavusio Spartako Petrovo perima UAB „Toksika“ komercijos direktorius Lukas Andronavičius. Jis bendrovei vadovaus laikinai, iki kol bus išrinktas nuolatinis vadovas.
nuotrauka
2024-03-18 13:54
Vilniuje, Sietyno gatvėje, duris atvėrė naujas policijos pastatas – bene moderniausias ir aukščiausius energinius standartus apjungiantis pastatas sostinėje. 6 aukštų pastate įrengta 560 modernių darbo vietų. Čia įsikurs įsikurs Vilniaus miesto policijos komisariatas, Kelių policijos skyrius bei Pol...
nuotrauka
2024-03-14 15:12
Kaune tęsiant „SBA Urban“ vystomo naujos koncepcijos prekybos ir verslo miesto „Urban HUB“ pirmojo etapo statybos darbus, pradedamas antrasis etapas. Jį už 11 mln. EUR įgyvendina tvarios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva“. Biurų, prekybos ir logistikos projekto Kaune naujajame ...
nuotrauka
2024-03-14 13:54
Kauno oro uoste netrukus planuojama pradėti keleivių terminalo plėtros darbus. Po rekonstrukcijos, kurią planuojama pabaigti 2025-ųjų viduryje, išaugs ir terminalo erdvės, ir technologijų pažanga. Būtent dėl modernių IT ir kitų aviacijos technologinių sprendimų iš Kauno keliauti taps patogiau ir gre...
nuotrauka
2024-03-13 14:47
Nekilnojamojo turto (NT) bendrovė „Realco“ skelbia pradedanti nuomos procesą Vilniaus centriniame verslo rajone vystomam verslo centrui „Hero“. Įmonė ne tik sustiprino savo vidinę komandą, bet ir sudarė sutartį su NT konsultacijų bendrove „Newsec“, kuri užsiims aktyvia nuomininkų paieška. Sostinės A...
nuotrauka
2024-03-13 14:12
Žinomo fotografo ir verslininko Mariaus Jovaišos bendrovė tapo sostinėje plėtojamą verslo centrą „Yellowstone" netiesiogiai valdančios KŪB „Jasinskio 14" tikruoju nariu, pakeitusiu investicijų bendrovę „Equite". Pastarosios savininkas Vilius Kavaliauskas pasitraukė iš „Yellowstone" investuotojų sąra...
nuotrauka
2024-03-12 10:02
Tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ pasirašė sutartį su Čekijos investicijų grupe „RSJ Investments“ ir drauge tęs gyvenamojo kvartalo „Naujasis Skansenas“ vystymą Vilniuje. Bendradarbiavimo sutartis su naujuoju investiciniu partneriu suteiks galimybę efektyviau vykdyti projekto ...
nuotrauka
2024-03-10 08:11
Yra dvi priežastys, kodėl gamintojai gręžiasi į universalų dizainą. Nes patogu visiems ir estetiška. Kaip ši koncepcija realizuojama GEALAN įmonės, PVC langų bei durų profilių sistemų kūrėjos, gaminiuose?
nuotrauka
2024-03-08 13:14
Metų pradžia nekilnojamojo turto (NT) rinkoje įprastai nebūna itin aktyvi. Šių metų pirmasis mėnuo pagal įregistruotų NT sandorių kiekį netgi buvo kukliausias per pastaruosius keletą metų, o vasarį rinkos pagyvėjimo taip pat nesulaukėm, skelbia įregistruotus NT sandorius analizuojantis Registrų cent...
nuotrauka
2024-03-07 13:16
Didžiausios šalyje vandentvarkos bendrovės „Vilniaus vandenys" ekspertai kartu su Lietuvos mokslininkais ketina plėtoti technologiją, kuri iš nuotekų gamintų elektrą. Mokslininkų komanda jau eksperimentuoja su kuro elementais, kurie pasitelkdami mieles gamina energiją iš biologinėse atliekose esanči...
nuotrauka
2024-03-06 14:40
Valstybės valdoma pavojingųjų atliekų tvarkymo bendrovė „Toksika" baigė konsolidavimą su kita valstybės valdoma įmone – naftos produktais užteršto grunto, dumblo ir vandens valymo UAB „GVT LT".
nuotrauka
2024-03-05 16:21
Pirmą kartą Lietuvoje ir Baltijos šalyse iš gyventojų surenkamos mišrios komunalinės atliekos panaudojamos cemento pramonėje. Atliekos tampa alternatyviu kuru, kuris naudojamas cemento gamybai – taip mažinamas iškastinio kuro naudojimas, į atmosferą išsiskiriančių šiltnamio efektą sukeliančių dujų i...
nuotrauka
2024-03-05 07:15
ESSVE stebi meistrų darbą ir ieško būdų, kaip padėti jiems būti efektyviais, demonstruoti aukštą darbo našumą. Ir tai ne tik kokybiški tvirtinimo ir sandarinimo produktai, bet ir darbo organizavimas, kuris primena „Lean“ metodą.

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas