2024 kovo 19 d. antradienis, 8:27
Reklama  |  facebook

Interjerus kitiems kurianti architektė savuosiuose namuose laikėsi kelių taisyklių: turi patarimų visiems Fotogalerija

2022-09-27 13:33
Interjero dizainerė ir architektė Justina Garbštė, socialinėje erdvėje dar žinoma kaip Justina Arch, dalijasi klientų kuriamų būstų vizualizacijomis ir patarimais, kaip įsirengti jaukius bei stilingus namus, bei kokių klaidų nedaryti.
nuotrauka
Interjero dizainerė ir architektė Justina Garbštė


Minimos įmonės
JUNG Vilnius, UAB
Nestandartinių sprendimų nevengianti J. Garbštė savuosius namus taip pat rinkosi kiek kitaip nei įprasta šios profesijos atstovams – jau įrengtus, o ne naujai statomus, tad, užuot projektavusi suplanavimą ir funkcines erdves, sprendžia kitokį galvosūkį: ką pakeisti esamoje erdvėje ir prisijaukinti naująjį būstą.

interjerasDarbe – daugiau spalvų, namuose – ramybės

Kaip juokauja interjero dizainerė, daugelis, socialinėje erdvėje stebinčiųjų jos veiklą, matyt, nė neabejojo, jog kurdama įdomius, išskirtinius interjerus kitiems, savajame būste rinksis drąsiausius architektūrinius sumanymus.

„Iš tiesų, viskas labai paprasta: penkios monochrominės, pastelinės spalvos, nesudėtingi sprendimai. Projektuodama interjerus, matau daugybę spalvų, medžiagų, tad supratau, kad savuose namuose noriu ramybės, akių komforto ir atsipalaidavimo. Namų interjeras modernus, sykiu minimalistinis, paprastas, su šiuolaikiškomis detalėmis, be ryškesnių akcentų“, – kalbėjo J. Garbštė.

Projektuodama savo namų interjerą, interjero dizainerė rinkosi dvi akcentines spalvas, mat įsigytuose namuose su visa apdaila, sienos buvo, kaip ir tampa įprasta, baltos.

„Akcentines spalvas rinkausi atsižvelgdama į norimą pastelinį koloritą ir tai, ką ketinome išryškinti. Visuomet prioritetą teikiu natūralioms spalvoms, taip siekdama išryškinti tai, kas natūralu gamtoje, todėl žalia atspindi miško žalumą, o ruda – akmenis arba žemę, jas lengva derinti su kitomis pastelinėmis spalvomis. Be to, interjerui žavumo suteikia visiškai matinių dažų sukuriamas aksomo švelnumo įspūdis“, – pranešime cituojama interjero dizainerė ir architektė.

Dėmesys – net menkiausioms detalėms

Pasak J. Garbštės, išskirtiniu namų akcentu gali tapti menkiausia detalė ar interjero elementas. Architektės namuose vyrauja nedidelės, smulkios juodos spalvos detalės su šiek tiek žalvario, tad ji jau buvo apsisprendusi: jungikliai bus tik juodi. Visgi, pamačiusi JUNG LS 1912 modelio žalvarinius jungtukus su svirtele, nuomonę pakeitė: ėmėsi naujo plano, kaip viską suderinti, kad išsirinktieji jungikliai taptų namų akcentu. Praktiškai visose namo erdvėse parinkti žalvariniai jungikliai ir kištukiniai lizdai, tik vaiko kambaryje ir vonioje – „Les Couleurs Le Corbusier“ spalvomis ištapyti jungikliai, kurie maksimaliai dera prie sienų spalvos. Vonioje jie – priderinti prie plytelių spalvos: ne išryškėja, o su ja susilieja.

Klientams interjero dizainerė pataria suderinti grindų, sienų, lubų, baldų spalvas, tik tuomet rinktis kitas detales: baldų rankenėles, durų rankenas, jungiklius ir pan. „Aš turėjau prabangą pažvelgti į jau įrengtą erdvę ir galvoti, ką joje galiu pakeisti, pagražinti. Kadangi interjere vyravo švelnios spalvos, nusprendžiau, kad dominuos juoda bei žalvaris, turėjau galimybę vaizduotėje, o taip pat ir naudodama išmaniąsias programėles paeksperimentuoti su detalėmis ir jas sujungti į darnią visumą. Pavyzdžiui, JUNG žalvariniai jungikliai idealiai suderinti su baldų rankenėlėmis ir durų rankenomis – supratau, kad tai gali būti dar vienas ryškus namų akcentas ir puošmena. Sykiu norėjau ir kitiems parodyti, kad ne visuomet būtina laikytis griežtų taisyklių – ant juodai balto zebro gali atsidurti spalvotas potėpis“, – teigė interjero dizainerė.

interjerasPatarė, ko vengti ir kokių klaidų nedaryti

Bene svarbiausias interjero dizainerės patarimas – būste nesirinkti per daug spalvų. Racionaliausias sprendimas sienas dažyti viena, pavyzdžiui, balta ar švelniai pilkšva spalva, o tuomet galvoti apie akcentą, kurį norisi išryškinti. Juo gali tapti, pavyzdžiui, mėlyna sofa.

Jei baldai neryškių spalvų, galima pagalvoti apie ryškesnę sieną. „Gražiau, solidžiau ir ilgaamžiškiau man atrodo tamsesnės, o ne ryškesnės spalvos: ilgalaikėje perspektyvoje jos nusibosta mažiau nei ryški raudona ar žalia. Tokių patariu vengti ant sienų ir didelių plotų“, – atkreipė dėmesį J. Garbštė.

Interjero architektė dažnai sulaukia klausimo, kaip suderinti smulkias detales ir skirtingus metalus. Vienoje erdvėje rinkitės ne daugiau nei dviejų skirtingų spalvų metalų mažąsias detales – toks bene pagrindinis J. Garbštės patarimas. Jei šviestuvo karkasas juodas, puikus sprendimas bus juodi jungikliai, rankenos.

Beje, didesnio ploto bute jungikliai neprivalo būti tik vienos spalvos. Prie tamsios lovos, juodų šviestuvų karkasų ir tamsių spintelių derės juodi jungikliai. Visur kitur tame pačiame kambaryje galima panaudoti baltus – jie susilies su sienos spalva.

J. Garbštė pabrėžė, jog savo namuose visko keisti neskubėjo vien tik tam, kad galėtų įsigyti naujų medžiagų ar daiktų, į procesą pasižiūrėjo kūrybiškiau ir tvariau: kaip gali pritaikyti tai, kas jau yra.

„Kalbant apie jungiklius, į jų kokybę patariu investuoti, visų pirma, tam, kad pavyktų sukurti norimą spalvų dermę, ir, pavyzdžiui, žalvaris atrodytų išties estetiškai, o ne kaip aukso dažais padengtas plastikas. Būtina gerai apgalvoti, į kuriuos sprendimus investuoti verta, o kam galima pataupyti“, – atkreipė dėmesį pašnekovė.

Naujakuriams J. Garbštė turi ir vieną patarimą: į procesą žiūrėti ramiai, nes visuomet įmanomas kompromisas.„Visgi manau, kad svarbiausios namuose yra ne itališkos plytelės, o žmonės ir atmosfera, kurią namuose jie sukuria. Vadovaujantis tokiu požiūriu, namai bus tokie, kuriuose gyvenant norėsis mėgautis kiekviena diena“, – įsitikinusi J. Garbštė.  
Statybunaujienos.lt
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka




Architektūra. Interjeras

nuotrauka
2024-03-15 15:55
Dabartinėje nekilnojamojo turto rinkoje itin didelis mažesnių būstų pasirinkimas. Jų kainos labiau prieinamos, tad perkant galima gerokai sutaupyti, o pasitelkus keletą gudrybių įrengti taip, kad atrodytų kur kas erdvesni. Pasak ekspertų, žinant vos kelias taisykles, keliolikos kvadratinių metrų lo...
nuotrauka
2024-03-07 20:15
Pasirašyta projektavimo sutartis dėl Kirdiejų rūmų komplekso (pagrindinio pastato, oficinos, vežiminės, kiemo ir tvoros) sutvarkymo bei įveiklinimo. Būtent čia įsikurs Vilniaus miesto muziejus, kuris šiuo metu laikinai veikia Vokiečių gatvėje.
nuotrauka
2024-03-07 09:32
Interjeras yra derinamas prie aplinkos: vienoks jis, kai gyvenama naujos statybos name užmiestyje, kitoks – kai esate įsikūręs miesto centre. Pagaliau, svarbu ir tai, kas matosi pro jūsų būsto langą. Todėl interjero dizaineriai akcentuoja, kad įsikuriantieji istoriniuose senamiesčių pastatuose turėt...
nuotrauka
2024-03-04 10:49
Turto bankas paskelbė Vilniuje, ties Pamėnkalnio ir V. Kudirkos gatvių sankryža esančio, Valstybės kontrolės pastato atnaujinimo architektūrinį konkursą. Jo dalyvių prašoma pateikti interjero ir pastato modernizavimo pasiūlymus. Tai pirmasis tokios apimties konkursas skelbiamas valstybės pastatui.
nuotrauka
2024-03-04 10:42
Vilniuje esančio A. Goštauto kvartalo konversijos tarptautinio architektūrinio-urbanistinio konkurso nugalėtoju išrinktas projektas „Demokratijos uostas“, kurį sukūrė „Studija Archispektras“. Su projekto autoriais bus pradedamos derybos dėl kainos ir kitų sutarties aspektų, sutartį tikimasi pasirašy...
nuotrauka
2024-02-29 07:45
Būstuose populiarėja plačios ir aukštos stumdomos sistemos į terasą, balkoną ar kiemą. Tačiau kartu kyla problema – kaip apsisaugoti nuo vabzdžių ir valdyti šviesos srautą. Amerikiečių gamintojas CENTOR pasiūlė modernų sprendimą: stilingus ištraukiamus tinklelius ir susukamas vertikalias žaliuzes. Š...
nuotrauka
2024-02-26 12:46
Vasario 23 dieną, antrųjų Rusijos karo prieš Ukrainą metinių išvakarėse, Europos, Ukrainos ir pasaulio architektūros ir urbanistikos profesionalams buvo pristatyta naujai steigiama Naujojo Europos Bauhauso (NEB) laboratorija „Viešoji infrastruktūra Ukrainai“. Tai pirmoji lietuviškos organizacijos in...
nuotrauka
2024-02-22 10:12
Daugeliui neatskiriamas kiekvieno ryto įprotis yra mėgstamos kavos puodelis. Modernūs ir funkcionalūs kavos aparatai tapo patikimais pagalbininkais ruošiant šį nepakeičiamą ryto gėrimą. Visgi rytinis kavos ruošimo ritualas toks svarbus ne tik dėl rezultato, bet ir paties proceso. Kad jis būtų lengve...
nuotrauka
2024-02-15 10:10
Dalimis tvarkomi Astravo dvaro sodybos rūmai pamažu atgauna savo buvusį grožį. Šią savaitę pasirašytas Astravo dvaro sodybos rūmų Belvederio fasadų remonto darbų priėmimo aktas.
nuotrauka
2024-02-14 08:42
Kuriant namų interjerą, vienas iš svarbiausių uždavinių yra grindų ir baldų derinimas. Grindys yra interjero pagrindas, o baldai – akcentai, kurie suteikia asmeninio charakterio. Šiame straipsnyje suteiksime gaires, kaip derinti grindis ir baldus, kad sukurtumėte jaukią ir patrauklią namų aplinką.
nuotrauka
2024-02-09 12:31
Vasario 16-ąją apdovanojimas už metų darbą Klaipėdai bus įteiktas entuziastingiems kultūros paveldo puoselėtojams – verslininkui Augustinui Jankevičiui ir paramos fondo „Augustus“ vadovui Arvydui Urbiui. Jų pastangomis buvusiame Klaipėdos dujų fabriko pastatų komplekse atgimė du išskirtiniai past...
nuotrauka
2024-02-07 07:27
Naujos kartos „hansgrohe iBox universal 2“ – tai patobulintas „hansgrohe iBox universal“, kuris nepraranda populiarumo jau 23-jus metus. Patobulinto įrenginio esmė – novatoriška paslėpta potinkinė technologija „iBox universal 2“, kuri idealiai tinka vonios kambariui įrengti.
nuotrauka
2024-02-06 11:07
Kaip ir ieškant naujų namų, taip ir renkantis biurą – klausimų daugelis turi daugiau nei atsakymų. Kaip išsirinkti biurą, kurio nereikėtų palikti po vienerių metų?
nuotrauka
2024-02-06 10:46
Vilniaus Antakalnio kapinėse baigiami sovietinius karius vaizdavusio paminklo demontavimo darbai – nukeliamas postamentas ir aukuras.
nuotrauka
2024-02-06 08:43
Turto banko, kartu su Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacija skelbtame naujojo teismų pastato Klaipėdoje architektūriniame konkurse sulaukta 11 projektų pasiūlymų. Geriausią projektą išrinks komisija, sutartį su laimėtoju ketinama pasirašyti antrąjį metų ketvirtį.
nuotrauka
2024-02-05 10:35
Statybos sektoriaus vystymo agentūra (SSVA) savivaldybių vyriausiesiems architektams pristatė nuo vasario 1 d. įsigaliojusius pokyčius, susijusius su Lietuvos bendrojo plano sprendinių įgyvendinimu.
nuotrauka
2024-02-02 12:38
Naujas postūmis siekiant atgaivinti Klaipėdos centrinio pašto kompleksą – Klaipėdos savivaldybės ir Kultūros ministerijai pavaldžios biudžetinės įstaigos Kultūros infrastruktūros centro atstovai aptarė artimiausius galimus žingsnius, kad procesas pajudėtų. Pačiame pašto komplekse vykusio susitikimo ...
nuotrauka
2024-01-31 15:08
Ne paslaptis, kad svajojant apie nuosavus namus, neretai kyla daugybė klausimų. Žvalgomės geriausio varianto – ieškome būsto su potencialu, kuriame galėtume realizuoti savo idėjas ir sukurti saugią, jaukią bei visiems poreikiams lanksčią erdvę. Natūralu, kad šių svajonių išsipildymui koją dažnai pak...
nuotrauka
2024-01-26 07:59
Jau daugiau nei 20 metų sostinės gimtadienį vainikuoja Vilniaus garsinančių lyderių apdovanojimai. Už idėjas ir darbus Vilniui, miesto puoselėjimą ir garsinimą kasmet Šv. Kristoforo statulėlėmis apdovanojami iškiliausi vilniečiai. Reikšmingiausi miesto apdovanojimai įteikt dešimt laureatų.
nuotrauka
2024-01-24 14:07
Klaipėdos savivaldybė praneša numačiusi šiais metais skirti lėšų F. W. Argelanderio mokslo ir meno centro koncepcijai parengti, kad Klaipėdos centrinis paštas galėtų atgimti. Planuojama, kad Kultūros ministerijai pavaldi biudžetinė įstaiga Kultūros infrastruktūros centras artimiausiu metu pradės cen...

Statybunaujienos.lt » Architektūra. Interjeras