2024 gegužės 19 d. sekmadienis, 9:30
Reklama  |  facebook

Kaip atpažinti ir išspręsti nusėdusių sandėlių, pramoninių ir komercinių patalpų problemas? Fotogalerija Video

2024-05-06 07:57
Sandėliai, komercinės ir pramoninės paskirties pastatai dažnai susiduria su betoninių grindų ir pamatų nusėdimo problemomis. Nors iš pradžių tai gali atrodyti nereikšminga problema, svarbu mokėti pastebėti situacijas, kai konstrukcijos nusėda. Ilgainiui nusėdusios betoninės grindys ar pamatai gali padaryti didelės žalos įmonei, o blogiausiu atveju – sukelti nelaimingus atsitikimus darbe ir kitas rimtas problemas.
nuotrauka
URETEK Baltic iliustr.


Minimos įmonės
URETEK Baltic OU Lietuvos filialas URETEK Baltic,

uretekKaip atpažinti nusėdimo požymius, kad išvengtumėte tokių situacijų?

Pirmieji silpno grunto požymiai gali būti nusėdusios betoninės grindys, suskilusios grindų plytelės arba įtrūkimai pastato sienose. Esant tokiai situacijai, reikėtų kuo greičiau įvertinti konstrukcijos nusėdimo mastą ir pašalinti pagrindines problemos priežastis.

Grindų nusėdimo priežastys yra įvairios. Jos gali atsirasti dėl to, kad ant pramoninių ar gamybinių paviršių buvo sumontuoti sunkūs kroviniai ir įranga, dėl nepakankamo grunto sutankinimo atliekant statybos darbus, arba dėl laikui bėgant susilpnėjusios grunto laikomosios galios. Problemų taip pat gali kilti dėl gretimame sklype vykdomų statybos darbų, dėl kurių iš dirvožemio išpumpuojamas didelis kiekis vandens.

URETEK„Jei sandėlio, prekybos ar gamybos pastato grindys nusėda dėl smėlio džiūvimo arba jei patalpų apkrova didesnė nei iš pradžių planuota įranga ar sunkesnės prekės, grindys tam tikru metu gali pradėti grimzti. Dėl to krautuvai nebegali dirbti 100 proc. našumu, nes nelygiose vietose jie turi manevruoti atsargiai, – aiškina URETEK Baltic projektų vadovas Kęstutis Jurėnas. – Be to, tai kenkia krautuvų ratams, labiau dėvisi technika, todėl vėliau gerokai padidėja techninės priežiūros ir remonto išlaidos. Dėl mašinos ratų nusidėvėjimo susidaro smulkių dulkių, kurios gali sukelti papildomų problemų gaminant ar sandėliuojant maisto produktus ir elektronikos gaminius.“

Pakanka grindų dangai nusileisti pusę centimetro, kad būtų padaryta neigiama įtaka aukščiau esančioms lentynoms ir sukelta papildoma brangios įrangos ir gamybos linijų vibracija.

„Problema ypač aktuali robotizuotuose sandėliuose, kur tam tikru momentu mašinos nebegali judėti tarp nurodytų lentynų. Tokia situacija savo ruožtu pailgina tiek krautuvų, tiek darbuotojų darbo laiką, o tai lemia papildomas išlaidas. Taip pat sutrumpėja įrangos eksploatavimo laikas ir gali pasitaikyti situacijų, kai staklės, kurioms reikia labai tikslaus kalibravimo, apskritai neveikia, sustoja“, – sako K.Jurėnas.

Dažnai žmonės naudoja senus pastatus, pavyzdžiui, gamybos ar logistikos centrą, neįvertindami, kad grindys ne visuomet yra tinkamos naudoti pagal paskirtį.

Ką daryti su nuslinkusiomis betoninėmis grindimis ir pamatais?

Novatoriška URETEK injekcinė technologija siūlo ilgalaikį sprendimą, kaip sutankinti ir stabilizuoti gruntą, pakelti ir iš naujo įrengti namo pamatus ir grindis.

URETEKKad padidintų grunto laikomąją galią ir sustabdytų pastato sėdimą, URETEK Baltic naudoja unikalų patentuotą geopolimerinį mišinį ir jo plėtimosi savybes: grunte išgręžiamos nedidelės 16 mm skersmens skylės, į kurias, naudojant mažo skersmens metalinius vamzdelius, įpurškiamas besiplečiantis geopolimerinis mišinys.

„Patekusi į gruntą derva eina mažiausio pasipriešinimo keliu ir plečiasi, užpildydama bet kokias tuštumas, sutankindama gruntą ir palaipsniui keldama jį į viršų. Mūsų techninė komanda visą procesą stebi lazeriniais nivelyrais, iš pradžių sutankindama gruntą, stabilizuodama pamatus, o paskui 1 mm tikslumu išlygindama grindis iki pradinio suprojektuoto aukščio“, – aiškina K.Jurėnas.

Kita vertus, taikant kitus tradicinius metodus, reikia rekonstruoti pamatus ir užpildą, o tai yra daug brangesnis, ilgesnis ir sudėtingesnis procesas.

„Mūsų gaminami geopolimeriniai mišiniai tinka gamybinių ir pramoninių pastatų laikančiųjų konstrukcijų nusėdimui stabdyti, veikiančių įmonių pamatams stiprinti, infrastruktūros objektų gruntui stabilizuoti ir laikomajai galiai didinti, taip pat istorinių pastatų ar privačių namų pamatų nusėdimui stabdyti. Nesvarbu, ar tai pamatai, ar kelio važiuojamoji dalis, ar tiltas – visus pastatus ir infrastruktūros objektus, kuriuos jau sukūrė žmogus, galima stabilizuoti naudojant mūsų technologiją“, – sako K.Jurėnas.

URETEK

Palyginti su alternatyviais metodais, URETEK technologija turi dar keletą svarbių privalumų. Įvertinus tai, kad, taikant tradicinius grunto sutvarkymo metodus, reikėtų apskaičiuoti bendrą kainą (į kurią įeina griovimas, atliekų išvežimas, betonavimas), galima drąsiai teigti, kad URETEK technologija bus daug kartų pigesnė. Jau nekalbant apie laiko sąnaudas ir įmonių nuostolius dėl priverstinio veiklos sustabdymo. Naudojant URETEK technologiją, nereikia stabdyti kasdienės įmonės veiklos.

„Mums svarbiausia, kad įmonės, su kuriomis dirbame, galėtų lygiagrečiai tęsti darbus ir kad verslas nesustotų. Pavyzdžiui, atlikome darbus kelių prekybos centrų sandėliuose, kur kasdienė veikla buvo tęsiama, o veiklą planavome pagal naktinius ir dieninius grafikus – įmonėms dėl mūsų darbų nereikėjo stabdyti veiklos“, – dalijasi patirtimi URETEK Baltic atstovas.

Tvari vizija

Naudojamos geopolimerinės dervos yra aplinkai nekenksmingos medžiagos, kurios, patekusios į gruntą, nedaro žalos. Dervos gaminamos vienoje didžiausių chemijos gamyklų Nyderlanduose ir turi visus reikiamus sertifikatus. Geopolimerinės dervos taip pat nekeičia dirvožemio ir niekaip nekenkia požeminiam vandeniui. Savo medžiagoms URETEK Baltic suteikia 50 metų garantiją.

URETEK

„Aplinkosauga jau daugelį metų yra mūsų verslo pagrindas. Galime apskaičiuoti tikslų kiekvieno įgyvendinto projekto anglies dvideginio pėdsaką. Tai darome dėl to, kad aplinka galėtų džiaugtis ne tik mūsų vaikai, bet ir anūkai bei būsimos kartos. Todėl galime nedviprasmiškai patvirtinti, kad URETEK technologija visais atžvilgiais yra ekologiška, užtikrinanti tvarius sprendimus, galinčius sutvirtinti gruntą ir stabilizuoti pastatus, o kasdienė veikla daro kuo mažesnį neigiamą poveikį aplinkai“, – reziumuoja K.Jurėnas.

Palyginti su tradiciniais grunto atkūrimo metodais, URETEK technologija yra 70 proc. greitesnė, 30 proc. ekologiškesnė ir 20 proc. pigesnė.

URETEK technologija atsirado Suomijoje ir šiuo metu veikla vykdoma 52 šalyse. Ši technologija visame pasaulyje sėkmingai naudojama jau beveik 50 metų. Baltijos šalyse URETEK Baltic per jau 9 metus sėkmingai įgyvendino daugiau kaip 2000 įvairiausios apimties grunto stiprinimo sprendimų. 

URETEK Baltic iliustr.

Statybunaujienos.lt
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka
nuotrauka

URETEK Baltic Lietuva - Geotechniniai inžineriniai darbai, betoninių grindų ir pamatų įdubimas




Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-05-15 08:30
Vilniaus vakarinėje dalyje, šalia Buivydiškių tvenkinio, neseniai iškilęs modernus 5 aukštų biurų pastatas „Vestum" vilioja nuomininkus. Naujasis nekilnojamojo turto objektas vienoje iš pagrindinių Vilniaus miesto sankryžų, kur susikerta Šiaurinė gatvė ir Vakarinis aplinkkelis, pirmiausia domina pat...
nuotrauka
2024-05-14 10:50
Praėję metai UAB „Merko statyba“ buvo sėkmingi naujai pasirašytomis generalinės rangos sutartimis. Šiais metais jau matomi akivaizdūs jų rezultatai – 2024 metų pirmo ketvirčio UAB Merko statyba apyvarta iš generalinės rangos sutarčių pasiekė 49 mln. eurų. Palyginimui – 2023 metų pirmą ketvirtį šis s...
nuotrauka
2024-05-10 09:10
Pirmieji keturi šių metų mėnesiai pagal įregistruotų nekilnojamojo turto (NT) sandorių skaičių atsilieka nuo praėjusių metų – reikšmingesnių pokyčių neįnešė ir balandžio mėnuo, skelbia įregistruotus NT sandorius analizuojantis Registrų centras.
nuotrauka
2024-05-10 08:09
„Turto bankas“ paskelbė išskirtinį aukcioną laikinojoje sostinėje – parduodamas prestižinis administracinis pastatas su inžineriniais statiniais ir žemės sklypo dalimi centrinėje Kauno miesto dalyje, Laisvės alėjoje. Pradinė kaina aukcione, nustatyta nepriklausomų vertintojų, siekia 1, 7 mln. eurų.
nuotrauka
2024-05-09 09:36
Akcinė bendrovė „Via Lietuva“ gegužės mėnesio pradžioje pradeda konsultacijas dėl Valstybinio ir privataus kapitalo partnerystės principu vystomų projektų įgyvendinimo galimybių. Šio finansavimo modelio pritaikymas leistų kur kas greičiau įgyvendinti svarbiausius šalies kelių infrastruktūros gerinim...
nuotrauka
2024-05-09 07:20
Įmonė „Ukmergės gelžbetonis“ jau trečius metus gamina pilkąjį polistireninį putplastį BIOPORĄ. Šios termoizoliacinės medžiagos gamybai naudojamos ne iškastinės, o iš atsinaujinančių energijos šaltinių gaunamos žaliavos, t. y. nafta keičiama biodujomis, gautomis iš maisto atliekų.
nuotrauka
2024-05-07 10:09
Į vienos didžiausių pastatų priežiūros ir inžinierinių sprendimų grupių Baltijos šalyse „Civinity" valdybą paskirtas naujas nepriklausomas valdybos narys – pasaulyje pirmaujančios mobilumo paslaugas teikiančios technologijų bendrovės „Trafi" bendraįkūrėjas Martynas Gudonavičius.
nuotrauka
2024-05-06 06:33
Vilniaus miesto savivaldybės administracija praneša koreguosianti Daugiafunkcio komplekso projektą. Projekto korekcijas darkart svarstys Vilniaus miesto savivaldybės Taryba.
nuotrauka
2024-05-03 13:49
Turto bankas viešojo aukciono metu už beveik 700 tūkst. eurų pardavė uždarosios akcinės bendrovės „Šilutės polderiai“ 81,02 proc. akcijų paketą.
nuotrauka
2024-05-03 07:41
Komercinių ir muitinės sandėlių paslaugas teikianti UAB „Transnest“ gamybinės paskirties pastato su sandėliavimo ir administracinėmis patalpomis statybai Klaipėdoje pasirinko valdymo modelį be generalinio rangovo. Siekiant kuo efektyvesnės objekto statybos kainos, bendrovė projekto valdymą patikėjo ...
nuotrauka
2024-05-02 15:27
Priemiesčių patrauklumą didina visas privalumų paketas: tai ne tik galimybė pasinaudoti valstybės parama, bet ir tai, kad galima įsikurti kur kas erdvesniame būste, turėti savą kiemą arba būnant kur kas arčiau gamtos naudotis kitomis, tik miestui būdingomis galimybėmis.
nuotrauka
2024-05-02 13:39
SBA grupės investicijų valdymo bendrovė „Capitalica Asset Management" pabaigė žaliausio biurų komplekso Rygoje „Verde" statybos darbus. 45 tūkst. kv. m. dydžio dviejų pastatų verslo komplekse iš viso įsikurė 19 Latvijos ir tarptautinių įmonių. Pirmojo „Capitalica Asset Management" projekto Latvijoje...
nuotrauka
2024-05-02 10:47
Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovės „Realco“ duomenimis, šių metų balandį Vilniaus pirminėje NT rinkoje parduoti 207 būstai ir fiksuoti 7 sutarčių nutraukimai. Palyginti su kovu, kai parduoti 234 būstai, pardavimai sumenko 11,5 proc. 106 būstai balandį parduoti ekonominiame, 91 vidutiniame ir...
nuotrauka
2024-04-30 16:04
Žaliuoju kursu siekiama pertvarkyti Europos Sąjungą (ES) į modernią, efektyviai išteklius naudojančią ir konkurencingą ekonomiką, kurioje iki 2050 m. nebeliks grynojo išmetamo šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekio. Reikšmingas vaidmuo šioje tvarumo transformacijoje tenka verslams, ypač dideliems,...
nuotrauka
2024-04-30 10:09
Pastaraisiais metais Lietuvos įmonių bankrotų skaičius mažėjo, nors ekspertai prognozavo jų augimą. 2022 m. bankrotą paskelbė 1 103 įmonės, o 2023 m. – 949. Analitikai pastebi, kad dažniau bankrutuoja jaunesnės įmonės. Pagrindinėmis to priežastimis tampa žinių trūkumas, per dideli įsiskolinimai ir n...
nuotrauka
2024-04-30 09:57
Nekilnojamojo turto plėtros kompanija „Hanner“ imasi jau antrojo gyvenamųjų namų projekto Lenkijoje. Kompanija Varšuvoje, Mokotów rajone, įsigijo sklypą, kuriame iki 2027 m. pabaigos iškils daugiabutis. Investicijos į šį projektą sieks 21 mln. eurų.
nuotrauka
2024-04-29 07:49
„Eika Asset Management" (EAM) fondas stiprina savo pozicijas Latvijos rinkoje ir imasi nestandartinių projektų. Naujausias jų – pasaulyje šiuo metu sparčiai populiarėjančių bendro gyvenimo erdvių (ang. co-living) kūrimas. Investavęs 20 mln. eurų ir įsigijęs daugiau nei 3,7 ha sklypą su pastatais, ku...
nuotrauka
2024-04-27 09:01
Tiek buityje, tiek ir pramonėje neretai tenka susidurti su problema, kuri, nors ir nedidelė, bet kelia daug nepatogumų: kažkas užrūdijo, sunkiai atsidaro, neįmanoma pastumti. Mesti lauk ir keisti nauju –neracionalu. SOUDAL pasiūlė universalų sprendimą – atnaujintą „Soudal Multi Spray“.
nuotrauka
2024-04-26 14:46
Terminas rekuperacija girdėtas, ko gero, daugeliui. Ypač tie, kurie šiuo metu statosi namą, tam ruošiasi arba yra pirkimo procese, pakankamai dažnai tenka kalbėti apie įvairius techninius dalykus, tarp kurių patenka ir rekuperatoriai. Šis prietaisas atlieka labai svarbų vaidmenį gerinant oro kokybę ...
nuotrauka
2024-04-25 07:08
Statybos įmonei ARCHIS šie metai prasidėjo svarbaus projekto įgyvendinimu – startavo Giraitės (Kauno rajonas) Šventosios Šeimos parapijos bažnyčios statyba. Šio svarbaus pastato paskirtis iš statybininkų reikalauja skirti ypatingą dėmesį detalėms ir tradicijoms.

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas