2024 balandžio 19 d. penktadienis, 10:57
Reklama  |  facebook

Naujausiame „Danske“ miestelio biurų pastate „DC Meadow“ – naujausios technologijos

2021-09-30 11:15
„Danske“ miestelyje atidarytas naujausias „Danske Bank“ biuras Lietuvoje – „DC Meadow“. Daugiau nei 800 darbo vietų biurų pastato atidarymas Vilniuje, Žvėryno mikrorajone simboliškai užbaigė 5 metus trukusį „Danske“ miestelio, darbuotojų paprastai vadinamo „Danske Campus“, vystymą. Nuo šiol lanksčiai dirbti čia gali iki 90 proc. organizacijos darbuotojų.
nuotrauka
L. Ciūnio nuotr.


Minimos įmonės
Mitnija, UAB
A2SM, UAB
Galio Group (buvusi M.M.M. projektai), UAB
Danske Bank A/S,

Pritaikyti naujausi technologiniai sprendimai

Naująjį „Danske Bank“ pastatą Žvėryno mikrorajone suprojektavo bendrovė „Eventus Pro“, pastatė statybų bendrovė „Mitnija“, o interjero sprendimais rūpinosi įmonės „A2SM“ dizaineriai. Pastato plėtotojas ir savininkas – „Galio Group“.

Verslo centras „DC Meadow“, kaip ir visi „Danske“ miestelio biurų pastatai, nuo pat pradžių projektuotas laikantis tarptautinio tvarių pastatų standarto BREEAM ir yra įvertintas „BREEAM New Construction Excellent“ sertifikatu. Tai reiškia, kad pastatas tausoja energiją bei aplinką – verslo centras ant stogo turi savo saulės elektrinę, jo orientacija pasaulio šalių atžvilgiu ir net fasadų bei stogo spalva prisideda prie energijos taupymo. Kartu pastatai projektuoti galvojant apie jame dirbsiančių žmonių komfortą, jų poreikius, patogų judėjimą tarp pastato aukštų ir kitų komplekso pastatų – sprendimai buvo priimami analizuojant ir prognozuojant pastate dirbsiančių žmonių elgseną.

„DC Meadow“ erdvėse taip pat pasirūpinta garsą sugeriančiais akustiniais sprendimais, gerą mikroklimatą užtikrinančiomis vėdinimo bei drėkinimo sistemomis, natūralios šviesos kiekiu darbo vietose. Pastato architektūriniai ir interjero dizaino sprendimai atspindi pasirinktą gyvybingos pievos tematiką.

Visos šios technologijos skirtos tvariam ir efektyviam resursų naudojimui bei darbuotojų patogumui, kad hibridinis darbo modelis ir grįžimas į fizines darbo vietas šiuo laikotarpiu būtų kuo lengvesnis, malonesnis ir produktyvesnis. 

Pritaikytas darbui naujoje realybėje

Beveik 13 tūkst. kv. metrų ploto pastato atidarymas žymi reikšmingą etapą 4000 darbuotojų Lietuvoje vienijančiai organizacijai – duris atvėręs, sugrįžtančių darbuotojų laukiantis „DC Meadow“ kartu su „DC Pier“, „DC Valley“ ir „Danske HQ“ galutinai užbaigia apie 5 metus vystytą „Danske“ miestelio koncepciją.

MITNIJA biurų pastatas Danske bankas„Šis pastatas užbaigia „Danske“ miestelio ekosistemą, kuri įgalina darbuotojus efektyviai ir lanksčiai dirbti net ir koronaviruso pandemijos padiktuotoje realybėje. Taip pat keičia požiūrį į modernios ir tvarios darbovietės sampratą“, – cituojamas „Danske Bank“ Lietuvoje generalinis direktorius Ramūnas Bičiulaitis.

„DC Meadow“ duris atveria kaip aukščiausios klasės darbo vieta, visiškai pritaikyta naujam, hibridiniam, veiklų pobūdžiu grįstam darbui (angl. activity based working). Tam bankas kartu su darbo vietos antropologais išskyrė šešias vyraujančias darbuotojo personas, jų poreikius, judėjimą biure ir atitinkamai suprojektavo darbo erdves, įgalinančias kiekvieną darbuotoją rasti tinkamiausią darbo erdvę.

MITNIJA Danske biurų miestelsi„Kaip ir kiekviename „Danske Bank“ biure Vilniuje, „DC Meadow“ pastate vadovaujamės „Working@Danske” filosofija. Tai reiškia, kad komandos turi laisvę pačios organizuotis savo veiklą jų taip vadinamoje namų zonoje, naudodamos modulines sienas, mobilius stalus, susikurti funkcionalias darbo erdves. Čia įrengtos specialios bendradarbystės erdvės, įvairiausio pobūdžio susitikimų kambariai, taip pat ir tylios erdvės, skirtos individualiam darbui ar poilsiui. Galiausiai, suformuotos specialios „fly-in“ zonos, kuriose visada galima rasti laisvą darbo vietą ir „nutūpti“ atkeliavus iš kito pastato. Netrukus bus įrengta vaizdo ir tinklalaidžių kūrybos studija (angl. video and podcasting hub), kad dalintumėmės žiniomis ir idėjomis su kolegomis bei visuomene“, – pasakoja R. Bičiulaitis.

Naujajame pastate įrengta daugiau nei 40 įvairių susitikimų ir komandinio darbo erdvių, specialiai pritaikytų nuotoliniams susitikimams. Amfiteatras skirtas oficialiems bei neoficialiems susibūrimams, komandų formavimo renginiams skirtos erdvės, kurių viena, pavadinimu „Spiečius“ – užuomina į modernią užmiesčio sodybos aplinką – jaukiam maisto gaminimo vakarėliui prie židinio. Be „Spiečiaus“ čia įrengtas žaidimų kambarys, virtuvėlės bei kavos kampeliai, terasa ant pastato stogo šiltajam sezonui, erdvės skirtos poilsiui ir net miegui. Taip pat, „DC Meadow“ pastate netrukus duris atvers ir meksikietiškas restoranas „La Capital“, kuris bus atviras ir banko svečiams – tai yra atviros banko kultūros pavyzdys.

Pats kvartalas turi išbaigtą idėją, kuria siekiama įnešti kuo daugiau gamtos, ramybės į labiausiai urbanizuotą sostinės vietą – tai tarsi miestas mieste. Visi „Danske“ miestelio pastatai funkcine prasme papildo vienas kitą, pasiūlydami daugybę skirtingų erdvių individualaus, komandinio, projektinio darbo poreikiams, taip pat sveikai gyvensenai, komandų dvasiai įkvėpti, suteikiama vaikų užimtumo galimybė darbo metu ir pan.

„Danske Bank“ patikėjo mūsų vizija, kai ši vieta buvo nebeveikiančios duonos gamyklos teritorija – patikėjo tvarumo filosofija, inovatyviais techniniais sprendimais, kurie tada dar tik skynėsi kelią Lietuvos biurų rinkoje, o šiandien jau yra kokybės standartas. „Danske“ miestelis yra mūsų bendros vizijos ir bendradarbiavimo rezultatas bei išskirtinė darbo vieta ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniu mastu“, – sako Diana Dominienė, bendrovės „Galio Group“, išplėtojusios „Danske“ miestelį, valdybos pirmininkė.

L. Ciūnio nuotr.

Statybunaujienos.lt



Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-04-18 15:01
KTU mokslininkai ir verslo atstovai sako, kad ieškant konkurencinio pranašumo ekonominėje erdvėje, padėti gali verslo skaitmenizavimas – vienas prioritetinių Pramonės 4.0 tikslų. Tuo tarpu skaitmenizacijai diegti ir palaikyti jau reikalingi naujos kartos specialistai.
nuotrauka
2024-04-18 14:49
Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos situacija – bene daugiausiai diskusijų pastaruoju metu viešojoje erdvėje kelianti tema. Laukiama jos atsigavimo požymių, netyla kalbos apie būstų kainas, aptariami nauji reikalavimai statytojams. Tačiau kaip mūsų šalį ir jos sąlygas statybų vystymui mato čia jau n...
nuotrauka
2024-04-17 16:32
Didelę infrastruktūros pastatų statybos ir kultūros paveldo objektų atnaujinimo patirtį Baltijos šalyse turinti Lietuvos statybos bendrovė „HSC Baltic" pasirašė ilgalaikės nuomos sutartį su „Baltic Horizon" valdomais „Meraki" verslo namais.
nuotrauka
2024-04-17 08:53
Tai, apie ką kažkada svajojo vien rašytojai fantastai, tampa realybe. Dirbtinis intelektas milžinišku greičiu keičia mūsų gyvenimus – ne vien laisvalaikį ir pramogas, bet ir darbinę veiklą. Bendrovės „Emplonet" IT atrankų padalinio vadovė, dirbtinio intelekto personalo sprendimuose ekspertė Ieva Kil...
nuotrauka
2024-04-17 07:28
Užsienio kapitalo įmonė LAYHER BALTIC, kuri tiekia į rinką pastolių sistemas, Ukrainoje įkūrė antrinę įmonę. Karo sąlygomis gyvenančioje šalyje jau antrus metus veikianti įmonė planuoja plėtrą: iki metų pabaigos atidarys dar 2 pastolių sandėlius ir planuoja 10 mln. eurų apyvartą.
nuotrauka
2024-04-15 13:46
Balandžio 26 d. „Litexpo“ parodų rūmuose vyks tarptautinė konferencija „Skaitmeninė statyba 2024. Vilnius“, subursianti nekilnojamo turto (NT) vystytojus, valdytojus, projektuotojus bei statytojus kalbėti apie Lietuvos statybų sektoriaus pažangą skatinančias temas.
nuotrauka
2024-04-11 15:29
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika" pirmąjį 2024 m. ketvirtį naujų butų pardavimo rinkoje augo labiausiai ir užėmė rekordišką rinkos dalį – 12 proc. Sėkmingiausi visoje Vilniaus rinkoje pagal pardavimus buvo šios bendrovės vystomi projektai „Mėlyni vilkai" ir „Metų laikai".
nuotrauka
2024-04-10 08:42
Telekomunikacijų ir IT bendrovė „Telia“ šiemet nusprendė pakeisti įprastą komandų formavimo ir stiprinimo programą, į ją įtraukdama dronų gamybos mokymus. Bendrovės darbuotojų surinktas skraidykles ketina padovanoti Šaulių sąjungai. „Telia“ pirmame mokymų etape planuoja įsigyti apie 20 dronų komplek...
nuotrauka
2024-04-10 08:34
Ekonomikos ir inovacijų ministerija investuoja, kurdama naujas tvarias darbo vietas ir pritraukdama investuotojų į Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonus. Tam bus paskirstytas 52,82 mln. eurų finansavimas 9 projektams. Taip pat planuojama skirti papildomą sumą kitiems teigiamai įvertintiems projektams...
nuotrauka
2024-04-10 08:27
2023 m. balandį bendro gyvenimo būsto („co-living“) projektą „WeLoft“ Vilniaus Viršuliškėse atidariusi NT vystytoja UAB „Business Plius“ per metus pasiekė 90-100 proc. užimtumą ir sostinėje planuoja naują šios koncepcijos objektą.
nuotrauka
2024-04-10 07:26
Ar galima pastatyti objektą be projekto valdytojo? Taip, galima. Tam reikia pakankamai kompetentingų, profesionalių užsakovų arba idealaus projekto bei rangovų, statančių be nuokrypių. Jeigu užsakovai neturi pakankamai statybinių kompetencijų, projekto valdytojų komanda yra būtina, nes nėra projektų...
nuotrauka
2024-04-09 11:16
Vilniaus neparduotų butų sandėlis pastaraisiais mėnesiais grįžo į priešpandeminę 5 tūkst. reikšmę, tad vystytojai lėtina naujų projektų plėtros tempus. Savo ruožtu investuotojus į NT sunkiau prognozuojama rinka glumina, tačiau pinigų masė rinkoje išlieka didelė, o patrauklūs objektai su ryškesne nuo...
nuotrauka
2024-04-09 07:44
Artėjant šiltajam metų sezonui, daugelis privačių ir daugiabučių namų įgauna naują išvaizdą. Dažnai būna keičiamos namų ar butų, lauko arba vidaus durys. Tačiau vienas iš pirmųjų žingsnių, renkantis duris, – apgalvoti ir nuspręsti, koks durų rakinimo sprendimas Jums bus tinkamiausias ir pateisins Jū...
nuotrauka
2024-04-08 11:02
Gegužės 15-17 d. Vilnius vėl taps inžinerijos ir technologijų inovacijų epicentru – čia vyks jau 32-oji LITEXPO tarptautinė specializuota technologijų, inovacijų ir inžinerinių sprendimų paroda „Balttechnika 2024“. Organizatoriai tvirtina – renginys ne tik suburs specialistus iš šalies ir užsienio, ...
nuotrauka
2024-04-08 10:32
Atėjęs pavasaris daugiau gyvybės į pastaruoju metu gerokai aprimusią šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinką neįpūtė. Nepaisant kovą fiksuoto kiek padidėjusio įregistruotų sandorių skaičiaus, vis dar atsiliekama nuo pastaruosius kelerius metus stebėto sandorių kiekio vidurkio, skelbia įregist...
nuotrauka
2024-04-07 19:30
OC PAROC pristato naują šilumos izoliacijos plokštę vėdinamų sienų šilumos izoliacijai ir apsaugai nuo vėjo.
nuotrauka
2024-04-04 10:33
Nekilnojamojo turto rinkoje – vis daugiau augimo ženklų. Tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ 2024-uosius pradėjo parduodama daugiau nei pusę šimto butų – ketvirtadaliu daugiau nei per pirmąjį praėjusių metų ketvirtį ir beveik dvigubai daugiau nei per tris paskutinius 2023-ųjų mė...
nuotrauka
2024-04-03 07:43
Statant ar remontuojant klijai yra svarbus elementas, nes jie gali labai paveikti darbo kokybę ir patvarumą. Tinkamai parinkti klijai gali padėti užtikrinti, kad konstrukcija bus tvirta, patvari, estetiška ir atitiks visus reikalavimus. Klijų pasirinkimas yra svarbus ir gali turėti didelę įtaką meis...
nuotrauka
2024-04-02 13:52
Didžiausias Lietuvos šilumos ir karšto vandens tiekėjas AB Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) užbaigė 100 proc. Klaipėdoje veikiančių bendrovių UAB „Miesto energija“ ir UAB „Pramonės energija“ bei 4,34 proc. uostamiesčio šilumos ūkį valdančios AB „Klaipėdos energija“ akcijų įsigijimo procesą. Sandoris, ...
nuotrauka
2024-04-02 10:16
Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovės „Realco“ duomenimis, šių metų kovą Vilniaus pirminėje NT rinkoje parduoti 234 būstai ir fiksuota 20 sutarčių nutraukimų. Palyginti su vasariu, kai parduoti 195 būstai, pardavimai išaugo apie 20 proc., tačiau su praėjusių metų kovu, kuomet pirkėjai įsigijo 3...

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas